- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.394
- 598
- Konu Sahibi Hyuga hinata
-
Ooooo koskoca kadına sen annesi gibi davranırsan işler yaş. Sen bi önce çocukluğunu bil de annenin özel eşyalarını karıştırma, hesap sorma. Sonra da annen sana annelik yapar! Bir de pişkin pişkin güven gitti diyorsun! E pes artık.T
Tabi ki, 6 ay önce okuldan geldigimde hatta. Erkek kardeslerim yokken konuşmaya karar verdim hani karismasinlar diye.. anneme dedim iste anne hayatinda biri olabilir bu cok normal, evlenmek isteyebilirsin ben bunu anlayisla karsilarim.. ama annem o an, hayiiiirr sacmalama öyle biseu olamazz!!!! Demeye başladı bende tmm anne normal konusmak istedim olamazsa dahi bunu böyle soylemen gerekmiyo dedim. Kapandi gitti. Sonra telefondan biriyle konusuyo mesajlasiyordu ama siliyordu onlari bunu sorduk bilmiyom, ben yapmiyom oylr biseu dedi. Bende sen yapmiyon madem bunlsr ne, dokumanda vsr dedim. Ben ne bileyim karismistir biriyle dedi. Bende biz salagiz ya cocuk mu kandiriyon dedim.. aramizdaki guven bitti yani.
T
Tabi ki, 6 ay önce okuldan geldigimde hatta. Erkek kardeslerim yokken konuşmaya karar verdim hani karismasinlar diye.. anneme dedim iste anne hayatinda biri olabilir bu cok normal, evlenmek isteyebilirsin ben bunu anlayisla karsilarim.. ama annem o an, hayiiiirr sacmalama öyle biseu olamazz!!!! Demeye başladı bende tmm anne normal konusmak istedim olamazsa dahi bunu böyle soylemen gerekmiyo dedim. Kapandi gitti. Sonra telefondan biriyle konusuyo mesajlasiyordu ama siliyordu onlari bunu sorduk bilmiyom, ben yapmiyom oylr biseu dedi. Bende sen yapmiyon madem bunlsr ne, dokumanda vsr dedim. Ben ne bileyim karismistir biriyle dedi. Bende biz salagiz ya cocuk mu kandiriyon dedim.. aramizdaki guven bitti yani.
sürekli paketi bitiyor çünkü ve bilmeye hakkım var diye düşünüyorumSen niye kadinin ozel telefonunun dokumanlarini cikartiyorsun ?
Bi de hesap sorabiliyorsun !
Ne hakla ?
sürekli paketi bitiyor çünkü ve bilmeye hakkım var diye düşünüyorum
bu şekilde anneler çocuklarına yaklaşıyor ve çocuklar da bu durumdan hiç memnun kalmıyor,o ne hafiye gibi döküman takipler falan,T
Hayir yok !
Sen onu degil o seni dogurdu .
Paketi bitiyorsa sen calisarak mi oduyorsun onun paketini ?
Sen mi gecindiriyorsun evi ?
Daha tatli catalini ne yapacagini bilemeyen sen
Kalkmis 3 cocukla tek basina mucadele eden kadina ders mi veriyorsun ?
Kadin sizi kucuk mu dusurdu ?
Eve leke mi getirdi ?
Siz varsiniz diye kimseyle gorusemeyecek mi ?
Yarin obur gun gittiginizde yalniz kalip sizi mi bekleyecek ?
Bi de hayatinda biri olabilir anne diyipte
Sinsi sinsi kadinin dokumanlarini cikartmak ...
Allah evladin da hayirlisini versin !
o dönem böyle bi hata yapmşısım ama pişman oldum. biriyle konuşsun tabi ama annemi biliyom yine hata yapar..,bu şekilde anneler çocuklarına yaklaşıyor ve çocuklar da bu durumdan hiç memnun kalmıyor,o ne hafiye gibi döküman takipler falan,
siz sadece asabi olunca bu tavrına gerek olmadığını olgunlukla söylerseniz o da zamanla size güvenir,sakinleşir.
Açığını arar gibi mesajdı,dökümandı derseniz,ergen kız gibi saklar da inkar da eder,
Tehlikelisin ..der varmiyorum tabi ki.. söylediği şeylerle yaptığı şeylerin alakası yok sadece bunu anlamıyor. biriyle görüşmesin diyen yok zaten.. sadece onun kötülüğünü istemem bende.. olabilir ama o konuştıgu insanlardan hayır gelmeycegini biliyorum.. babamı atlattık derken bizi daha da geri götürecek birini istemeyiz değil mi ?
bişeyler bağirip kapattırmak yerine konuşalım istiyorum.. başkalarının yanında ben cocuklarımla arkadaş gibiyim diyerek övünmek içi dolu olsun o zaman.. annem tarafından anlaşılmak istiyorum.. derdimi anlatınca bana boş boş bakmasını değil. benim sorunlarımı çözsün demiyorum, sadece duvara konuşmadıgımı bilmek istiyorum.. olayın sadece bi yerini alıp beni yargılamayın.. önce bi düşünün
bu süreci atlatmasına nasık yardımcı olabilirim peki ? kendini iyi hissetmesi için ?Annenin derdi bana göre hayatını yasayamamak, senelerin yorgunluğu,tükenmek, ve ömrün hızla geçip gittiğinin ve kendi adına hiçbir şey yapamadığının farkında olmak vs...Annen adına çok da normal buldum psikolojisini tabii bu senin veya kardeşlerinin oluşturduğu bir durum değil ama olan olmuş anlayışla bu süreci anlatmasina yardımcı olmaktan başka ne yapabilirsiniz ki..Sabir lazım sana bol bol sabir
Seni en iyi anlayanlardan biriyim.o dönem böyle bi hata yapmşısım ama pişman oldum. biriyle konuşsun tabi ama annemi biliyom yine hata yapar..,
kendini değerli görmüyo ve arkadaş seçimlerini biliyorum.. bana sen nerden bileceksin velet muamelesi yapanlar var burda ama ben bilmicem de kim bilcek anlamıyorum..
Seni en iyi anlayanlardan biriyim.
Benim annem de çok küçük yaşında 2 çocukla boşanmış kocasından,babamızdan yani.
Sürekli bir sinir harbi vardı evde,ablam ergen ben çocuk ,annem gencecik ama bize bakmak için çalışıyor vs,herkes kendi derdinde yani.Herkesin derdi ayrı olduğu için kimse kimsenin halinden anlamıyordu doğal olarak.Anne ben ne dersem o kafasında,abla ergen dünyaları ben yarattım defolun başımdan tripleri,ben okuyayım da kurtulayım şunlardan ,diyorum.
Anneni en iyi sen tanırsın doğrudur ama evde en azından bir kişinin daha olgunlukla olaylara bakması lazım,kendini ezdir demiyorum tabi ki.
Ama senin onun yanında olduğunu sık sık hatırlat,beraber bu hayata devam ettiğinizi falan,
Burada bir çok üye var annesiyle derdi olan,ama bu ne o annelerin kötü olduğunu ne de bizim kötü olduğumuzu kanıtlar.
Sadece doğru zamanda doğru iletişimle çözülebilecek mevzular.
İletişim kopuyor bir yerde ve ileride dönülmez ve onarılmaz yaralara sebep oluyor.
İnşallah bu raddeye gelmeden çözebilirsiniz.
teşekkür ederim yorumların için, sanırım bende de hata var biraz.. anneme yol göstermeye çalısıyorum ama onun istekleri de önemli.. okul, ekonomik durum, benim gelecek korkum vs bu duruma yol açabilir diye de düşündüm suan. o yuzden anneme cok yükleniş sevgi ilgi daha fazla beklmiş olabilirm belki..
beni anlayan en iyi kişilerde biri oldugunu biliyorum cunkü senin başkalarına yaptıgın yorumlara da denk geldigimde hep en iyi yorumlar arasında oldugunu düşünüyorum kendimce.. amacın yargılamak degil gercekten anlamak.. hata yaptysam dahi sen hatalısınz hayırsızsın, tehlikelisin, o'sun , bu'sun demeden o hatayı da neden yaptıgımı anlamaya çalışman.. cok tesekkürler, iyi ki var senin gibi kadınlar..
Sonucta annemizin kötü seyler yapmasini istemeyiz.. ve konuştuğu adami ben bulmustum ve kötü biriydi.. babamla birlikteyken de boyle biriyle konusmustu babam yakalamisti o zaman da çalıştığım yerdeki kadin telefonumla konusmus demisti. Sizce guveniyim mi hala. Kendimi cok kötü hissediyorum. Bu psikolojiyi anlamak cok zor. Annemle hicbiseu paylasamiyorum, biseyler uapamiyorum.
Dinlese bile anlamamazliktan geliyo. Napicam bilmiyorum..
Yaptigim seyin farkina vardim, annem icin durum cok zor, hele yaşadığı şeyler.. haklisiniz.. babamda çoğu suç zaten biliyorum..kendimi cok kötü hissediyorum resmen kötü çocuğumAnnene annelik yapmaktan, özel hayatını didiklemekten vazgeç her şeyden önce, yaşın kadar evlilik geçirmiş bir kadın iyiyi kötüyü inan senden daha iyi biliyordur. Babandan ayrılıp , 40 yaşında genç bir kadın olarak senin ve kardeşlerinin sorumluluğunu üzerine almış, öyle kolay bir iş değil genç kız annesi olmak bu devirde. Sen annene inansan ne olur , inanmasan ne olur, kendini fazla önemseme, evin yetkilisi gibi de hissetme. O senin annen, üç tane ergenle aynı evde yaşıyor, çalışıyor ve herkesin arkasını topluyor, şöyle söyleyeyim ben de 40 yaşındayım, insan o yaşta hayattan emekli olmuyor yani, ilgiye, sevgiye, paylaşmaya, sevişmeye, gezmeye her şeye ihtiyacı var ve anne kimliği nedeniyle bizim toplumumuz onun ihtiyaçlarını bastırması gerektiğini düşünüyor, bak evladı olarak sen bile takiptesin değil mi, hayatın annene sunduğu yaşam biçimi çok çok ağır. Sözlerim sana ağır gelebilir, 4 kızla boşanmış bir annenin çocuğuyum ben, bunların kat be kat ağırını yaşadım, annem nefes aldırmazdı bize bırak çatalı kaşığı. Ama şunu unutma ki bu işlerin sorumlusu baban güzel kızım, o kadının dengesini bozan, canından bezdiren, çocuk yaşında alıp çocuk doğurmasına sebep olan baban. Sorunları biraz ona havale edersen doğru yöne gitmiş olursun, mesela annenin sorumluluklarını hafifleterek başlayabilir yardımcı olmaya.
Ha bu yapılamıyorsa o zaman annenin de üzerine gitmeyeceksin, sizden gizli bir şeyler yaşabilir, insanın çocuklarına sevgilim var demesi çok da mümkün değil, didiklemeyin her şeyini. Bu gün diyorum ki keşke benim anneminde sevgilisi olsaydı, sorumluluklarından biraz kaçsaydı, ev işine sağa sola, atölyesine sarıp kendini çalışmaya vurmasaydı da ölmeseydi, biz onunla daha uzun yıllar geçirseydik.... Seni üzmek değil maksadım, bu buhranları yaşayan biri olarak diyorum ki çocuk , çocuk olarak, anne de anne olarak kalsın, aşmayın bazı mesafeleri. Onu rahatlattıkça zaten sizinle olan diyalogları yoluna girecektir.
sevgi ihtiyacı oldugunu biliyorum, ama üzerinden gitmemizi istiyor anlam veremiyorum..
menapoz oldugunu sanmıyorum daha 40 yaşında daha.
boşandıgı için mutlu babamdan kurtuldu resmen.. bu sorunu nasıl çözecegim peki ben.. annem bişeylere yanaşmıyor ki, sanki dısarıdan biriyiz samimiyetsiz daranıyo..
Yaptigim seyin farkina vardim, annem icin durum cok zor, hele yaşadığı şeyler.. haklisiniz.. babamda çoğu suç zaten biliyorum..kendimi cok kötü hissediyorum resmen kötü çocuğumona destek olmak yerine anlamiyorum, yardimci olamiyorum.. kendimi yardimci olmak istiyorum saniyordum meğersm.. hic öyle degilmis
Annenizden daha iyi olma cabaniz olmali iste yanlis dusunuyorsunuz. Siz ondan iyi olun,sizin cocugunuz da sizden iyi olsun ki boyle boyle toplum ilerlesin. 20 yasinda kimse fanfinfon gezmiyor, ben o yastayken hem universite okuyordum,hem calisiyordum,hem de sosyal sorumluluk projeleriyle ilgileniyordum. Dolayisiyla anamla bacimla bilmemkiminle fazla vakit geciremiyordum. Her hareketleri de bana batmiyordu. Annenizle iletisim problemini cozemeseniz bile bu dedigim yolu takip edebilirsiniz. Annenizle guzelce konusabilirsiniz ek olarak. Uzerinden bazi sorumluluklari alip onu rahatlatabilirsiniz. Yas 20,yapabileceginiz pek cok sey varBen ondan daha iyi olacagim demiyorum, oyle bi amacim cabam da yok.. onu kadar hayata tutunamam o da ayri.
Zaten benim amacim bu iletisim problemini gidermek.. cahillik edip evlenmiş o da pisman ama o cevrede boyleymis hemde izmir gibi bi yerin köyünde.. bunlar he egitimsizlik işte napcan. Yaşım da 20. Bu yastaki kizlar fanfinifon gezerken bende bu sorunlarla ugrasiyorum, bunlari çözmeye çalışıp basimdan atmiyorum demek ki. Yoksa bende evde sorun var diyip gezmeyi gülüp eglenmeyi cok iyi biliri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?