Keza ona yanliş gördüğünüz bir şeyi söylediğinizde ona göre doğruysa asla susmaz asla dinlemez. Direkt tepki verir ses yükseltir ortalığı birbirinr katan insanlar vardır ya benim annem tamamen o. Anne olarak ona saygum sonsuz ölsün istemem yaşasın isterim ama insan olarak çok yanlışları var. Ara sıra yüzüne vuruyorum bak yapma yanlış diye hatalı olduğunu anladığı an azarır bozarır söylediğine pişman eder. Ya diyorum bir ayağın çukurda boş işlerle uğraşma tamam şu an tahlilleri temiz ama şubat ayında ne olacak belli değil. O zannediypr ki kanseri yendim aslında yeniden olabiliyor ciddiye almıyor. Ben kanser olsam böyle yapar mıydım bilmiyorum ya
Canım benim sorun burda işte hasta birine "bir ayağın çukurda" diye yaklaşılır mı hiç?
Anne kavramını geçtim karşında 3.evre kanser hastası bir insan var öyle düşün. Ölüm ile burun buruna gelmiş.. belki iyileştiğine inanmak istiyor ve bu yüzden psikolojik olarak rahat davranmak istiyor. Onun içinde bulunduğu durum çok ağır.
Annenle iletişim şeklini değiştirmeyi bir dene daha merhametli ve empati yüklü davranmaya çalış belki bu sefer sana karşı davranışları da değişir.
Mesela demişsin ki ben kanser olsam bunları yapar mıydım. Belki de sen Allah göstermesin bu hastalığa yakalansan daha farklı bir depresyona girerdin. İsyan edip, ölümü beklerdin.. bilemeyiz.
Ama dediğim gibi senin de psikolojinin iyi olduğunu düşünmüyorum.
Annen şuanda iyiyse eğer üniye gitmeyeceksen bile imkanın varsa biraz annenden uzaklaş.
Babanda kalma şansın varsa git 1 ay babanda kal.. sakinleş. Sakin düşün..
Üniye de tekrar başlarsın, hatta yarım dönemlik bir işe de girersin (ben ünide hem okudum hem çalıştım)
Daha sonra tam zamanlı bir işe girer kendi düzenini kurarsın. O zamanda annen maaşıyla ne yaparsa yapsın.
Arada sende destek olursun
Hatta şuan bile işe girip okul açılana kadar en azından kendi ihtiyaçlarını giderebilirsin.
Sürekli annenle ilgilenmek demek ki sana iyi gelmiyor
Sana iyi gelmediği için annene de iyi gelmiyorsun. O kadının şuan en büyük düşmanı stres ve sizin evde şuan hep bu var.
O yüzden annen ile ilgilenirken kendin içinde bir şeyler yapmayı dene kafan değişsin, ortamın biraz güncellensin.