- 30 Nisan 2014
- 5.475
- 17.104
- 248
Zaten karantina olayları başlayınca korunmaya başlamıştık tekrar. Ama çoktan hamile kalmışım bile. Bazen zamanı biz belirleyemiyoruz...Annelerimizde bizim gibi insan.Kendilerine göre hayat görüşleri ve doğruları var.Yani sizin hamile kalmış olmanız ona göre sevinç veren bir şey değil demek ki.Ayrıca evliliğiniz yeniymiş galiba.Bebek her zaman mutluluk getirmiyor onu bilin.Çok iyi evlilikler bile sarsılabiliyor çocukla.Anlattıklarınıza bakarsak annenizin söyledikleri birazda tecrübeden kaynaklı.Üslup size yanlış gelmiştir olabilir.Neyse bana kalırsada şuan çok uygun vakit değil.Salgının ne kadar süreceğini bilmiyoruz ,hastaneye gitmek sıkıntı(bu sizin için çok önemli) vs.Bekleyebilirmişsiniz daha...
Nekdr saçma annenizn yaptığı insan torunu oluyo diye sevinmeli aksine annemizin psikolojik rahatsızlığı var bence yaptığı çok sacmaAnnemin çocuklara bakış açısı biraz farklidir. Cocuk yapmanın zor bir şey olduğunu, çocuklu insanlara acıdigini cocuk yapmanin gereksiz oldugunu falan söyler hep. Kendisi cok kardesli bir ailede buyumus evlenince de sadece beni dogurmus kardesim yok. Ben 1 yil once evlendim. Bir süre önce de hamilelik haberi aldım. Evliliğinin ilk zamanları bazı sıkıntılarımız oldu ailelerle. Annem eşimin ailesini hiç sevmiyor. Cocuk haberini öğrendiği zaman demediğini bırakmadı. Benim için üzüldüğünü, bebek bile olsa karşı tarafla asla gorusmeyecegini soyledi. Neredeyse iyi b... yedin dedi. Lafi oraya getirdi. Bana uzun uzun moral bozucu paragraflar yazdi cogunu okumadan silmek zorunda kaldim. Moralimi cok bozdu. Soyledigime pisman oldum. Ama elbet ogrenecekti. Babamla 9 - 10 yıl önce ayrıldılar zor bir hayatı oldu onu anlıyorum ama bu müdahalesi ve kolay kalp kırıcı tavrı beni deli ediyor. Cevremde görüyorum kızlarını destekleyen ne güzel anneler var... benim babam hayatımda değil benimle görüşmüyor, annem de bana böyle davranıyor. Kolum kanadım kırık hissediyorum.... o pek sevmedigim esimin ailesi bile mutlu. Yardım etmeye koşmaya hazir tavırları var ama insan en çok annesinden bekliyor merhameti.
Benim yasadigimla ayniiiAnnemin çocuklara bakış açısı biraz farklidir. Cocuk yapmanın zor bir şey olduğunu, çocuklu insanlara acıdigini cocuk yapmanin gereksiz oldugunu falan söyler hep. Kendisi cok kardesli bir ailede buyumus evlenince de sadece beni dogurmus kardesim yok. Ben 1 yil once evlendim. Bir süre önce de hamilelik haberi aldım. Evliliğinin ilk zamanları bazı sıkıntılarımız oldu ailelerle. Annem eşimin ailesini hiç sevmiyor. Cocuk haberini öğrendiği zaman demediğini bırakmadı. Benim için üzüldüğünü, bebek bile olsa karşı tarafla asla gorusmeyecegini soyledi. Neredeyse iyi b... yedin dedi. Lafi oraya getirdi. Bana uzun uzun moral bozucu paragraflar yazdi cogunu okumadan silmek zorunda kaldim. Moralimi cok bozdu. Soyledigime pisman oldum. Ama elbet ogrenecekti. Babamla 9 - 10 yıl önce ayrıldılar zor bir hayatı oldu onu anlıyorum ama bu müdahalesi ve kolay kalp kırıcı tavrı beni deli ediyor. Cevremde görüyorum kızlarını destekleyen ne güzel anneler var... benim babam hayatımda değil benimle görüşmüyor, annem de bana böyle davranıyor. Kolum kanadım kırık hissediyorum.... o pek sevmedigim esimin ailesi bile mutlu. Yardım etmeye koşmaya hazir tavırları var ama insan en çok annesinden bekliyor merhameti.
düğünden başlayarak çok sıkıntı yaşadık. Dugun konusunda çok yalan söylediler. Bana asla bir şey takmadılar, eşime sürekli akıl vermeye kalktılar sevgisizce davrandılar vs... Bi ara boşanmanızı bile istediler. Eşim geç de olsa onları susturup bana sahip çıktı sonra aramız düzeldi. Destek istesem verirler lakin onlara bir sıcaklık hissedemiyorum hala.. Zaten eşim bana yetiyor.Esinizin ailesini neden sevmiyorsunuz eş ailesi olduğu için mi ?
Onlardan destek alabilirsiniz
evet ağır olmuşAnnemin çocuklara bakış açısı biraz farklidir. Cocuk yapmanın zor bir şey olduğunu, çocuklu insanlara acıdigini cocuk yapmanin gereksiz oldugunu falan söyler hep. Kendisi cok kardesli bir ailede buyumus evlenince de sadece beni dogurmus kardesim yok. Ben 1 yil once evlendim. Bir süre önce de hamilelik haberi aldım. Evliliğinin ilk zamanları bazı sıkıntılarımız oldu ailelerle. Annem eşimin ailesini hiç sevmiyor. Cocuk haberini öğrendiği zaman demediğini bırakmadı. Benim için üzüldüğünü, bebek bile olsa karşı tarafla asla gorusmeyecegini soyledi. Neredeyse iyi b... yedin dedi. Lafi oraya getirdi. Bana uzun uzun moral bozucu paragraflar yazdi cogunu okumadan silmek zorunda kaldim. Moralimi cok bozdu. Soyledigime pisman oldum. Ama elbet ogrenecekti. Babamla 9 - 10 yıl önce ayrıldılar zor bir hayatı oldu onu anlıyorum ama bu müdahalesi ve kolay kalp kırıcı tavrı beni deli ediyor. Cevremde görüyorum kızlarını destekleyen ne güzel anneler var... benim babam hayatımda değil benimle görüşmüyor, annem de bana böyle davranıyor. Kolum kanadım kırık hissediyorum.... o pek sevmedigim esimin ailesi bile mutlu. Yardım etmeye koşmaya hazir tavırları var ama insan en çok annesinden bekliyor merhameti.
Aynı annemAnnem bana karşı çok sevgi doludur. Ama onun istemedigi sekilde ilerledigimde destegini geri ceker bazı kendince fikirleri var ve direkt suxgeclemeden söyler problem bu
Annenize sakin kızmayınAnnemin çocuklara bakış açısı biraz farklidir. Cocuk yapmanın zor bir şey olduğunu, çocuklu insanlara acıdigini cocuk yapmanin gereksiz oldugunu falan söyler hep. Kendisi cok kardesli bir ailede buyumus evlenince de sadece beni dogurmus kardesim yok. Ben 1 yil once evlendim. Bir süre önce de hamilelik haberi aldım. Evliliğinin ilk zamanları bazı sıkıntılarımız oldu ailelerle. Annem eşimin ailesini hiç sevmiyor. Cocuk haberini öğrendiği zaman demediğini bırakmadı. Benim için üzüldüğünü, bebek bile olsa karşı tarafla asla gorusmeyecegini soyledi. Neredeyse iyi b... yedin dedi. Lafi oraya getirdi. Bana uzun uzun moral bozucu paragraflar yazdi cogunu okumadan silmek zorunda kaldim. Moralimi cok bozdu. Soyledigime pisman oldum. Ama elbet ogrenecekti. Babamla 9 - 10 yıl önce ayrıldılar zor bir hayatı oldu onu anlıyorum ama bu müdahalesi ve kolay kalp kırıcı tavrı beni deli ediyor. Cevremde görüyorum kızlarını destekleyen ne güzel anneler var... benim babam hayatımda değil benimle görüşmüyor, annem de bana böyle davranıyor. Kolum kanadım kırık hissediyorum.... o pek sevmedigim esimin ailesi bile mutlu. Yardım etmeye koşmaya hazir tavırları var ama insan en çok annesinden bekliyor merhameti.
Peki ya kayinvalidesi ayni cumleyi kursaydi?Ben annenize hak veriyorum, bakış açısından ötürü size çok değer verdiğinden paniklemiş. Buna takılmak yerine, sebeplerini düşünün, kendisini güvende hissetmesini sağlayın. Onun da hayatta tek yakını sizsiniz. Bir şeyler görmüş, yaşamış, sizin eşinizin ailesi de kadıncağıza güven vermemiş olmalı. Annenizin kötü niyetli olmadığını belirtiyorsunuz, ailenize dahil etmeye çalışırsınız. Ayağınızın ucu taşa değse ilk koşacak kişi annenizdir, gerisi boş. Burada açılan başlıkları okuyunca, insanların evlilik yaşamları, çocukla dışarıda kalanlar vs bize yabancı bile gelse, farklı bir bakış açısı kazanıyorsunuz. Hassassınız, kinlenmeyin ve uzatmayın daha fazla üzülerek.
Peki ya kayinvalidesi ayni cumleyi kursaydi?
Oglum sorunlariniz var,vaktimiydi bebegin deseydi?
Yatakodasina da karisamaz denirmiydi,denmezmiydi?
Simdi oglan annesisiniz belli diyecekler icin soyleyeyim,evet oglum var fakat ayni zamanda gelinim simdilik,insaftan adaletten yanayim,cifte standart hic hos durmuyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?