Annemin hamilelik haberime tepkisi..

Lütfen üzmeyin kendinizi özellikle bu dönemde. Stresi sıfıra indirin. Eşinize de bu konudan bahsetmeyin bence. Doğunca içine sokası gelecektir emin olun

Aranızdaki ilişkiyi bilemem ama ben annemi hayatımdan çıkardığımdan beri hic bu kadar huzurlu olduğumu hissetmemiştim. Sende herşeyden önce bir bireysin. Annene bağımlı degilsin ve sende bir anne olacaksın. Bence anneni hiç takma beklentiye girme.

Yok alinmadim,farkli dusunceler de elbette normal.
Fakat söze degil soyleyene göre oluyor cogu yorumlar.
Tüm anneler iyi niyetli,tum kvler kötü niyetli degil.
Bunu es ailesiyle türlü sorunlar yasamis biri olarak soyluyorum.
Geline destek kostek konusu degil bu,ne yapacagim,ogluma cocuk yapma mi diyecegim,terbiyesizlik bu benim gozumde.
Evlenecek olgunlugu kendinde bulan,buna da kendi karar vermeli.
Her türlü olgunlugu kasdediyorum tabii,sosyal,ruhsal,maddi vs.

Yazdiginiz cumleye üzüldüm,azda olsa surdurulebilecek gibi degilmiydi iliskiniz
Bazen varligi dert olan seyin yoklugu daha cok yara olabiliyor.Asgari duzeyde devam etmeniz size iyi gelebilirdi belki de,tabii ki yasananlari siz biliyorsunuz,bilmeden yorum yapiyorum...

Emin olun özlenecek, sevilecek bi anne değildi. Evet yokluğu bende bir dönem yara olduysa da şimdi o yara beni daha güçlü yaptı.

Sadece kendi penceresinden bakıyor.
Kötü tecrübeler yaşamış ve hayattan tat alamamış.
Onu anlayin sadece ama ondan bir destek ya da beklentiniz olmasın.
Buna hazırlayın kendinizi.

İyi kötü yorumlariniz için teşekkür ederim. Annemi biraz daha anlamam gerek sanırım. Ama mesafeyi koruyarak. Bu arada annemin onaylamadığı bir evlilik yapmadım. Evlendikten sonraki sıkıntılardan dolayı böyle oldu. Eşimi severdi yani...

Aklıma geldi ayrıca eşinin ailesinin sevinmesine bakma sen
Evliliğinden ellerini çekmiş değiller büyük ihtimalle senin artık onlara iyice bağlandığını ailenin geride kaldığını düşünüyorlar
Yani onlar sana değil oğullarının bir çocuğu olmasına seviniyorlar

:)))Bakiyorum da,anneyi bir cok kisi anlamis:))
Ama eger kayinvalidesi konu sahibinin esine "iyi ...yediniz" deseydi seyreylerdik gümbürtüyü
"Munasebetsiz,cocugun yüzünü bile gosterme,kv degil mi hep ayni" larla dolardi burasi
Aslında evlilikte hangi taraf daha fazla eziliyorsa
evliliğin ileride daha çok kızını veya oğlunu üzeceğini düşünüyorsa o taraf çocuk haberine sevinmiyor
Kadın veya erkek tarafı fark etmiyor

Aslında evlilikte hangi taraf daha fazla eziliyorsa
evliliğin ileride daha çok kızını veya oğlunu üzeceğini düşünüyorsa o taraf çocuk haberine sevinmiyor
Kadın veya erkek tarafı fark etmiyor
Tabii oyle.
Anlatmak istedigim kv deyince facia,anne deyince pamukseker durumlari...
Arti evlenenlere kimse karismasin bence,cocuk olsalar evlenmezlerdi...

Artik hicbirsey eskisi gibi degil,bir cocuga hayatini feda etmiyor cogu insan.
Gecenlerde annemlerin sokagindan birinin kiziyla karsilastim,genc guzel bir kadin.
Kendini aldatan esini bosamis,hasta refakatciligi yaparak 2 cocuguna bakiyor.
Kimse guvenmesin cocuk sonsuza dek cimento degil artik...

Benim annem de aynen böyle . Bende bir buçuk yıldır evliyim bebek istiyoruz artık eşimle fakat anneme söyleyemiyorum bile önce evliyken tanı eşimi emin olduğun zaman anca o zaman çocuk olsun diyor hep geç çocuk olduğu zaman daha zor en azından tanı arada çocuk olmadan boşanacaksan boşanırsın diyor . O da ben küçükken ayrılmış babam dan. Kendi çektiği yaşadığı şeyleri Benim de yaşamamı istemiyor ona hak veriyorum . Eşime karşıda hep önyargılıydı mesela Fakat ben aralarındaki köprüyü hep sağlıyorum annemi tanıyorum ve eşimi anneme göre direkte ediyorum çünkü çok zor bir kadın annem. Aslında bizim iyiliğimizi düşünüyorlar hatta en çok onlar bizi düşünüyor . Eşinin ailesi tabi mutlu olur doğuracak kendi oğulları değil , gece gündüz bakacak kendi oğulları değil . Annelerimiz her ayrıntıyı düşünüyor . Annene çok değer ver hem anne hem baba olan anneler en çok sevilmeyi bekleyen ve sevgiyi hakedenler olduğunu düşünüyorum . Ve üzülme torununu gördüğü an herşey normale dönecektir

Canim senin anlattığın anneyi anladım ve basıma bisey gelmiycekse çok takdir ettim. Çocuğun sorunlu evliliklerde kadin içın ne anlama geldigini, bir evladin annenin elini kolunu nasıl bağladığini biliyor, seni korumak için tepki veriyor sadece.Belki annenin verdigi olumsuz tepki de kayinailenin olumlu tepkisi de ayni sebepten kaynaklaniyordur, ne dersin? "İşte şimdi düştü tuzağa..."

Keske benim de haberi alinca patik yelek örüp dosta dusmana karsi boşanilmaz diyen değil, böyle aslan gibi karşıma dikilen bir annem olsaydı ama goruyorum ki sonuc yine değişmiyor, yaşamadan anlayamayan canlilariz...

Ben de ilk arayıp haber verdiğimde, senin korunma yollarından haberin yok mu, deyip suratıma telefon kapatmıştı . Hamileligim başlarında da yok saydı bir müddet. Şimdi bebişim 11 aylık. Bu kız benim, sana vermem, diyor, hayatta en çok bağlandığı şey o oldu. İlk başlarda kızmıştın, dediğimde , ama görüyorsun, bebek bakmak gerçekten zor, diyor.
Size kiyamadigi için, yaşadığı zorlukları sizin yasamanizi istemediği için öyle tavır almış bence. Zamana bırakın, hele bir kucağina alsın, belki de hayatta en çok bağlandığı şeylerden biri olacak.

Ben de ayni sizin gibi düşünüyorum. Hele çocuğu elini tutmuyor yaramaz diye bağıran azarlayan anneler. Çocuk ağlıyor anne azarlayınca daha çok ağlamaya başlıyor. Mesela toplu taşımada zorla kucağına oturtuyor çocuk istemiyor işte bi salsana çocuğu. Kızıyorum. Büyük konuşmuyorum ama böyle anne olacaksam olmayayim diyorum kendime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…