Annemin hamilelik haberime tepkisi..

Mama2020

Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2020
172
153
18
Annemin çocuklara bakış açısı biraz farklidir. Cocuk yapmanın zor bir şey olduğunu, çocuklu insanlara acıdigini cocuk yapmanin gereksiz oldugunu falan söyler hep. Kendisi cok kardesli bir ailede buyumus evlenince de sadece beni dogurmus kardesim yok. Ben 1 yil once evlendim. Bir süre önce de hamilelik haberi aldım. Evliliğinin ilk zamanları bazı sıkıntılarımız oldu ailelerle. Annem eşimin ailesini hiç sevmiyor. Cocuk haberini öğrendiği zaman demediğini bırakmadı. Benim için üzüldüğünü, bebek bile olsa karşı tarafla asla gorusmeyecegini soyledi. Neredeyse iyi b... yedin dedi. Lafi oraya getirdi. Bana uzun uzun moral bozucu paragraflar yazdi cogunu okumadan silmek zorunda kaldim. Moralimi cok bozdu. Soyledigime pisman oldum. Ama elbet ogrenecekti. Babamla 9 - 10 yıl önce ayrıldılar zor bir hayatı oldu onu anlıyorum ama bu müdahalesi ve kolay kalp kırıcı tavrı beni deli ediyor. Cevremde görüyorum kızlarını destekleyen ne güzel anneler var... benim babam hayatımda değil benimle görüşmüyor, annem de bana böyle davranıyor. Kolum kanadım kırık hissediyorum.... o pek sevmedigim esimin ailesi bile mutlu. Yardım etmeye koşmaya hazir tavırları var ama insan en çok annesinden bekliyor merhameti.

Canım benim ailemde eşimi istemiyordu hamile olduğumu öğrendiğimde anneme söylediğimizde cehennemin dibi olsun demişti hiç unutmam ama bebek doğduktan sonra herşey yoluna girdi en çok annem sever oldu bebeği. Bende hep senin gibi hissederdim aileme aklım takılırdı ama boşmuş tek gerçek şey bebeğin, minik arkadaşın.

Korkuyor sadece
Sorunlu evliliklerde çocuğun durumu ne kadar ağırlaştırdığını yaşayarak öğrenmiş
Sizin de aynı şeyleri yaşamanızı istemiyor
Ha tabi ki olmuş bundan sonra yapılacak bir şey yok
Doğduğunda en çok o sevecek emin olun, annenizi anlamaya çalışın, bazı insanlar boşanmanın travmasını ömür boyu atlatamıyor, gebelik sürecinde ihtiyacınız olan kişi eşiniz, onunla bu süreci paylaşarak ebeveyn olacaksınız, tadını çıkarın, sağlıkla kucağınıza alın inş

Cok haklisiniz tesekkur ederim evet bosanma travmasi onda cok agir oldu ben de yıpranmıştım. Ne çektiysek beraber çektik onunla...

Buraya yazılan şeyler üzerinden yorum yapıyoruz. Konu sahipleri ister istemez kendilerini mağdur gösterecek şekile lanse ediyor olayları. Sizin de böyle yaptıgınızı düşünüyorum. Neredeyse annenizi sebepsiz yere çocuk düşmanı göstermissiniz. Anneniz “ben mutsuzum herkes mutsuz olsun öz kızım dahil” kafasında bir sosyopat değilse çok yüksek ihtimalle onaylamadıgı bir evlilik yaptınız ve çocukla beraber iyice esir olacağınızı düşünüyor. Yani sizin iyiliğinizi düsünüyor bence. Burada kadınlar neden “beni desteklemedi ühühü” yapıyor anlamıyorum hayat hayal ettiğiniz kadar toz pembe değil. “Çocugum var nasıl boşanayım”a verilen “neden böyle bir evlilikte çocuk yaptın” sorularına cevap hep “yaptım bi hata oldu işte” oluyor. Amaaan kime ne anlatıyorum

Cok haklisiniz tesekkur ederim evet bosanma travmasi onda cok agir oldu ben de yıpranmıştım. Ne çektiysek beraber çektik onunla...

O zaman üzülmeyin
Yaşadığınız sorunlar annenizi ürkütmüş belli ki
Umarım geçici şeylerdir
Şimdi sağlığınıza, bebeğinize, eşinize odaklanın, siz iyi olun ki annenizde iyi hissetsin
Bende boşanmış bir annenin çocuğuyum, dört kardeşiz hepimizi o büyüttü, öldüğü güne kadar hiç bir damadını sevmedi ve ne dediyse yaşandı, bizler bazen onların gördüklerini göremiyoruz. Damat melek olsa da evlat benim emeğim derdi rahmetli, kötü bile olsa bana kıymetli der geçerdi, boşanmış anne olmak hiç kolay değil

Çok haklısın kırılmakta. Anaçlık herkeste yok. Fıtrat meselesi. İnsan imreniyor sevgi dolu annelere ama yapacak bişeyimiz yok. Kendice doğru olan bu güya. Hani 2 çocuğunuz olsa da3. Ye hoşlanmasa durumdan haklı olabilir de. Bu absürd

Annem bana karşı çok sevgi doludur. Ama onun istemedigi sekilde ilerledigimde destegini geri ceker bazı kendince fikirleri var ve direkt suxgeclemeden söyler problem bu

Anneni anlıyorum bende çocuk istemiyorum yolda dışarda bir elinde küçük çocuk diğerinde bebek arabası içinde çocuk zor geçinen insanları görünce sinir oluyorum elimde değil(maalesef ki) Ayrıca o müthiş annelik duygum hiç olmayacakmış gibi geliyor. Özellikle bizim gibi ortadoğu üçüncü sınıf ülkelerde böyle düşünmemek gerçekten çok zor.
Annene alınma, belli ki elinde değil, onun moral bozucu sözleriyle muhatap olmamaya calis, belli ki annen sana değil sen annene annelik yapacaksın

Anneni idare et
Ama eşinin ailesi senin ailenden çok daha normal
Ben aileler arasında ne yaşandı onu bile yazmadım. Bebek tepkilerinden yola çıkarak bunu dediyseniz onların da normal olmayan çok şeyleri oldu. Ama evet evlilik demek idare etmek demek yeri gelir ben annemi yeri gelir karşı tarafı idare ederim. Bu hep böyle oldu.

Annenizi yüzde yüz haksız göremedim ben
Neredeyse yeni evlenmişsiniz ve evliliğiniz de sıkıntılarınız var
Sorunlarınız olduğundan olası bir boşanmanın çok zor olacağını çocuğun evliliği daha çok yıpratacağını düşünüyor
Annen daha mantık çevresinde bakıyor olaylara

yasadiklarinzdan dolayi sizinde de zorluk cekeceginizi dusunmustur. sahsen ben bidaha hamileyim desem annem vurur heraldr kismen ayni dusunuyorlar. onlari da anlamak lazim.

En normali evladının evladı olmasına sevinmendir
Sevinmesen bile hamile olan bir kadının psikolojisini düşünüp ona göre savranabilmektir
Aranızda ne geçti bilmiyorum tabiki ama anneniz bende sağlıklı psikolojisi olan bir anne profili oluşturmadı
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın
Önemli olan siz ve bebeğinizin sağlığı
Anneniz negatif enerjisiyle sizi yıpratır şuara oek görüşmeseniz sizin açınızdan iyi olacaktır

Benim annemde hic sevmemisdi :) hatta salak naptin demisdi :)) kizim tipa tip görümcem ama en fazlada annem seviyor :) ölüyor bitiyor o bicim :) hersey yoluna girecek ... affet ama unutma olur mu?

Bende boşanmış bir annenin çocuğuyum.
Benim annemde aynı fikirde.
Çocukları çok istemiyor.
Benim çocuğum yok ama asla düşünme diyor bana.
O yüzden zaten hevesim kırılıyor biraz da.
Amaan ne yapalım
Onlar da böyle işte
Kim bilir ne yaşadılar da bu hale geldiler.
Siz eşinize ve evliliğinize odaklananın.

Çocuğu yaparken annenize danıştınız mı? Yok.. Öyle ise neden merhamet bekliyosunuz? Annenizin istemesimi önemli sizin istemeniz mi? Anneniz istemiyor diye çocuk olmucak mı? Bırakın artık etrafın ne söyledigini anne olmayı herkes hakediyor bu dunyaya cocuk getirilmez ama insan annelik duygusunu tatmak istiyor. Ilk cocuk kendiniz icin 2. Cocuk ilk cocuk icin yapilir derler. 2 den fazla yapanlari anlamiyorum zaten. Benim 2 tane 2 sinide ben kedim isteyerek yaptim ilerde kendi canindan kanindan bir ailesi kardesi olabilsin diye.. 2. Cocugumda bana tepki gosteren oldu babam gosterdi ablam annem meslegin var neden yaptin cocugunu buyutmustun simdi yine eve bagli kaldin... bende dedim ki isimide yapicam gucumude cocugumuda kimseye muhtac olmadim bugune kadar yine olmucam bunuda tek buyutucem size soran da yok zaten dedim hepsine. Cok sukur simdi oglumda buyudu nasil gecti anlamadim bile benimde artik kendi isime donmeme 2 yil kaldi azi gitti cogu kaldi yani simdi annemler sen kurtuldun ne guzel diyor ikisinide cikarttin aradan. Ve herkes ogluma bayiliyor masallah cok sempatik konusmalari var sevdiriyor kendisini. Demem o ki sen şimdi otur ac bi muzik dinlet bebisine annem guzelim bian once gelde bana arkadas ol de sev. Hissediyor cunku bos seyler icin uzulup bebegide etkileme bosuna mutlu olmaya bak

Annelerimizde bizim gibi insan.Kendilerine göre hayat görüşleri ve doğruları var.Yani sizin hamile kalmış olmanız ona göre sevinç veren bir şey değil demek ki.Ayrıca evliliğiniz yeniymiş galiba.Bebek her zaman mutluluk getirmiyor onu bilin.Çok iyi evlilikler bile sarsılabiliyor çocukla.Anlattıklarınıza bakarsak annenizin söyledikleri birazda tecrübeden kaynaklı.Üslup size yanlış gelmiştir olabilir.Neyse bana kalırsada şuan çok uygun vakit değil.Salgının ne kadar süreceğini bilmiyoruz ,hastaneye gitmek sıkıntı(bu sizin için çok önemli) vs.Bekleyebilirmişsiniz daha...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…