Annemin hatası

Babana hic birsey diyemiyorum. Cunku benimde kocam kalkip yengemle beni aldatsa bende cocugumu gostermek istemezdim. Aldatmanin da turleri var diycem artik ne diyim. Insani gelip de kendi akrabasiyla aldatmak cok adice. Hic kimse bunu kaldiramaz.
Ayrica, benim de bir kizim var esimin ilk evliliginden. 5,5 yildir annesi gormuyor cocugu. Nen biraz arastirdim, kadini bulabilseydim cocukla gorusturecektim. Ki istese kendi de gelip gorebilirdi. Ben yine de belki bi engeli vardir kadinin diye kendim arastirdim. Bulamadim. Hala da gelip gormek istese gorustururum. Ama kalkip da yillar sonra, kendisi ele ayaga dustugunde bi kizi oldugunu anlarsa, o zaman kizimi gormek istese benim gonlum buna razi olmaz. Kizim da gidip gorusurse o zaman, cok kirilirim.
Son olarak, o annenizin neyine özeniyorsunuz hic anlamadim dogrusu. Ozenilecek bir tarafini goremedim ben.

Çok zor bir soru. Tek önerim şu olacak. İlerde bir gün keşke demeyeceğin şekilde davran. Mesela annenle hiç yüzleşemeden onu kaybetsen mi daha çok üzülürsün yoksa annenle görüştün diye babanın seni silmesi mi daha çok üzer?

Okurken gözlerim doldu. O sizin anneniz. Evet yaptığı çok çirkin. Ama babanızla onun arasında bu. Bence annenizle görüşün. Sarılın doya doya. Hiçkimse öz anne gibi olamaz. Üvey anneniz (Allah ondan razı olsun) ne kadar iyi olsa da, size ne kadar iyi sahip çıksa da öz annenin verdiği sevgiyi duyguyu veremez. Ben böyle düşünüyorum. Görüşmenizde ne sakınca olabilir ki? Ne biçim özlemiştir ya? Ağlıyorum şu an. Ben de bir anneyim. Daha fazla yazamıcam.

Bir kere gorus,hesap sor ve bitsin,zaten birsey hissetmiyceksin ona karsi yabanci gibi olucak

Kim ne derse desin...
Senin annen o...
Ve baban...
Bunları degistiremezsin...

İnsanlar hata yapan varlıklar
Günahlarından tevbe ederse affeden affediyor...

Görüşmen taraftariyim...
Yıllar yılı hasret yüklü olması bir yana...
Canından bir parçasın...

Baban geçmişte yasamamali...
Affetmeli...

Herkes yolunu bulmuş zaten

Görüşme sonrası kendin karar ver devam edip etmeyecegine

Herseyı gectım su halanın kocasıyla aldatmasına fena sınır oldum dusunsenıze ıkı kardes aldatılıyo yuh berbat ıgrenc..Aldatan herkese karsıyım hele senı odaya kapatıp su vermemıs falan ya..Ona anne falan denmez..Bence ya babana babaannene sor ya da asla bulusma ve uzun bı mesaj döse dök ıcını .
Anne oldun mu bılmıyorum ama eger olduysan benı daha ıyı anlarsın,cunkı o cocugu 9 ay tasımak ve ona bakmak cok buyuk onemlı bırsey..Bunu yapamamalıydı anne oldugu ıcın..Mesela ben bosandım ve kızım 5 yasında.Inan kızım ıcın evlılık degıl flört bıle dusunmuyorum ,çocuk herseyden degerlı olmalı anne ıcın,ama senın annene anne dıyemıyorum maalesef.

Hiçkimse öz anne gibi olamaz. Üvey anneniz (Allah ondan razı olsun) ne kadar iyi olsa da, size ne kadar iyi sahip çıksa da öz annenin verdiği sevgiyi duyguyu veremez.

Keske bunu yazmasaydiniz. Emin olun doğurmadanda hakkiyla annelik yapan çok kadin var.

Sırf dogurdu diye ne yaparsa yapsin affedilmeli mi yani.

Çocuk söz konusu oldugunda pek objektif bakamiyorum ben. Her zaman her kosulda cocugun menfaatinin dusunulmesi taraftariyim. Böyle keyfe keder yasayipta, yillar sonra bir kizi oldugunu hatirlayan kisiye anne sıfatini yakistiramiyorum.

Yillar gecmis bu konuya lutfen objektif bakin,
Hata ,insanin sonucu bilmedigi 1 kereye mahsus baskasina zarar veren eyleme denir ,
Malesef aldatmanin adi hicbir zaman hata olamaz ,bahaneside ozgur yetistirilmek olamaz ,
Cocugunu baska bir odaya kilitleyip esinin ona sagladigi evde ,esini aldatan ki bunu defalarca tekrarlayan biri biyolojik anneniz ,
Biyolojik diyorum ,cunku insanin 2 annesi olur ,sansliysaniz biyolojik anneniz sizi korur kollar ,buyutur ,sizi yetistirir ,
Babanneniz ,babaniz ve simdiki esi sizi bugune getirmis ,
Annenizin cok umrunda olsaydiniz emin olun ne babanizi aldatir ne de bunca yil sizden uzak dururdu ,
Kayinvalideniz gorus diye sizi tesvik ediyor belli ama hic babaniza empati kuruyor mu ,kendisi boyle bir durumda oglunu gorusturur mu acaba ,
Biraz objektif olun,biraz empati kurun ailenizle ,her size iyi davranani dost bilmeyin ,bu yasa kadar babaniz getirmis bu gunden sonra bir derdiniz olsa yine babaniz destek olur ,
Hakkinizda hayirlisi olsun

Ya bu konu aldatmanin da çok ustunde bence kadın o bu dememiş harem kurmuş resmen onu da geçtim bu işi kendi evinde çocuklarım şahit olursa ne olur demeden yapmış ustune çocuğu odaya kilitleyip susuzluktan ağlayacak seviyeye getirmiş kendi gönlünü eylemek için ben bu varlığa asla asla anne demem Allah ıslah etsin bunu ama sesini bile duymaya hakkı yok çocuğunun bu kadın kızı barissa damadına dunurune vs akrabalarla aynı şeyleri yapmayacağını kim garantisini veriyor

Kaldıki sadece babama değil senin çocukluğuna ihanet etmiş ,seni odaya kitlemiş,içeride zina yapmış, iğrenç birşey burada annelik göremiyorum,şimdi vicdanını rahatlatmak istiyordur

Bence görüşmezseniz hep bu merakla yaşayacaksınız. Acaba ne diyecekti,acaba he hissedecektim,acaba neler yapıyor vs hep kurcalayacak beyninizi.
Annenizin yaptığı tasvip edilir birşey değil asla kesinlikle,sonucunda sizi kaybetmiş zaten ki hayatta en zor şeydir evladının büyüdüğünü görememek,ona dokunamamak.
Ben olsam görüşürdüm keşkelerle,acabalarla yaşamaktansa. 1 kez de olsa,zaten hislerime göre karar verirdim devamının gelip gelmeyeceğine. Aileniz çok katıysa gizli tutabilirsiniz görüşmeyi.

Anasinin kizi diyenlerin agzina iki uc tane vurasim geldi.. ne bos konusuyorlar... benzersin bunda ne var? Asi olursun, makyaj yaparsin, hem bu annene ozel mi?

Gorusmek istiyorsan gizli kalmak kosuluyla gorus. Anneninde insan olduğunu hatalar yapabilecegini, pisman olabilecegini sende kabul ediyorsundur.

Allah kimseyi sasirtmasin. Hata yapacak ruh haline, o boşluğa dusurmesin. Yapmam der yaparsin, sasmam der sasarsin demislerdi galiba tam cumle yok aklimda..

Yasadiklarin cok zor, cok kotu. Baban ve ailesi hakli elbette. Halan... hepsi hakli. Sende haklisin. Annen sonuçta gormek isteyeceksin. Belki nefretinden, belki ozleminden.

Hayat kisa, vakit varken dök icindekileri. Eger icinde biraz görme istegi varsa, ozlem varsa gör anneni. Once sen anlat. Sonra onu dinle.

Surekli gorusmene gerek yok. Dunya gozuyle derler ya..

bana kalırsa da görüşmeyin küçücük çocukken anneye muhtaçken bile sizi odaya tıkan ve içerde eşine ihanet eden bi kadınmış yani bu zamana kadar yoktu hayatınızda bundan sonra olmasa da olur huzurunuzu bozmayın yani sizi büyüten babanıza babannenize ve üvey bile diyemeyeceğiniz kadar iyi olan babanızın eşine bunu yapmayın. annenizin babanızı aileden biriyle aldatmasına bende sinir oldum o psikolojiyi düşünemiyorum.

iki ucu moklu degnek..
bilemedim ki..
eger aldattigi kisi elin adami olsa ve bir kereye mahsus olsa hadi derim nefsine yenilmis,insaniz Allah affetsin ama kardeslerin dunyasini karartacak kadar gozu donmesi cok kotu babanin ve ailesinin bu konuda nefret dolu olmasini anlayabiliyorum.
gorusursen seni surekli arayacak,kv uzerinden surekli ulasmaya caliscak bunu once hesap et.
gorusmezsen icimde kalir diyorsan gorus ama sInIrlarini belli et.

27 yasına kadar babannen olsun baban olsun seni kollams sana deger vermiş. Ben olsam bende onların üzülmesinden korkardım. Annenin yaptıgı cok büyük bir hata. Ben olsam silerdim evlenmişsin 27 yasına gelmişsin su ana kadar eksik hissettin mi anne bu tamam anlıyorum da o da babanı sırtından vurmuş.

Ebeveynler arasındaki ilişki çocuğa yansıtılması doğru değil aslında.. Ama ailenizin içine atom bombası düşmüş ve onların duygularını yok etmiş ve öyleki yenilerinin yeşermesi için yüz yıllar gerek..

Anne açlığı başka bişey, Annelik başka bişey.. Ailemde Yaşadığımdan biliyorum, sizin durumunuzda babanızın engeli ile evladını goremeyen anne kişisi bazen engellere takıldığı için, bazende evladına yaşadığından fazlasını veremeyeceği için bir adım geride durabiliyor.. Yaşananların Sizi sevdiği gerçeğini değiştirmeyeceğine eminim..

Bir tarafımda aldatan kişi için eşini ve cocugunu sevse yapmaz dıye dıretıyor.Evladın omuzlarına boylesıne bır yuk bırakmak hakkı değil... En zoru en ağırı da bu..

İçinizde kalmasın istiyorsanız; babanızla görüşün, sürekli iletişim kurmaya çalıştığını ve artık çevremdekileri rahatsız ettiğini buna bi son vermesi için karşısına çıkacağınızı öfkeli biçimde ifade edin.. Ben hallederim derse bu benim meselem baba bırakta ağzının payını vereyım dersınız.. Babanıza ıcınızde sevgi kırıntısı olmadıgını gosterırsenız.. Hatta belkide daha cok abartıp yuklenebilirsiniz... Bu tavrınızı babanız karşısında teşkil etmesi onlarında haberı olacak sekilde karşılaşmayı sağlayabilirsiniz.Belki de saçmalıyorum bilemedim..

Görüşmelisin
O senin annen
Ailen kırılacaksa gizli görüş
Ama bu durumu böyle bırakma
Annen hatalar yapmış olabilir, yazmaya gelince herkes mükemmel annedir ancak hepimiz insanız, günün birinde hata yapmayacağımızın garantisi var mı. Seni annenle görüştürmeyerek en büyük cezayı sana kesmiş baban, bunu bende yaşadığım için biliyorum. Az önce başka bir konuya da yazdım anne-çocuk bağı tarif edilecek bir şey değil, bizim 8 yıllık mesafemiz 15 dk. da kapandı, annemi gördüğüm gün ona sarıldığımda ki kokusu hala hatırımda, hayat böyle bir duyguyu inkar edemeyecek kadar kısa, bence görüşmelisin.

Evet sizinde dediğiniz gibi baştan yanlış bi evlilik olmuş, fakat boşanıp istediği hayatı yaşabilirdi..sizden de kopmamış olurdu.
Annenizin sizi görmek istemesinin 2 amacı var,
1cisi yaptıklarından sonra vicdanını rahatlatmak.
2cisi artık istediği hayatı yaşamış doymuş, ee artık yaşlanıyor birinin bakımına ihtiyacı olacak bu yüzden size ulaşmaya çalışıyor.
Benim fikrim ikinci şık olduğunu düşünüyorum.
Ben olsaydım sadece bir kez tüm içimdekileri döker ve bir daha da asla görüşmezdim.
Annelik ihtiyacımı da beni çocuğu gibi görüp büyüten melek diye tabir ettiğiniz kişiyle giderirdim.
Yaşadığınız şeyler çok ağır fakat psikolog yardımıyla üstesinden geleceğinize inanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…