Annemin laneti

Kiziniza uyguladiginiz siddeti annenize mal etmeyin. Benim annemde berbat bir anneydi ama ben oyle olmayacagim dedim ve olmadim. Kayinvalide hizmeti gorurken ayni zamanda 2 cocuga bakmanin acısını bebeginizden degil kendinizden cikarin. Cok bunaldiysaniz cocuga vuracaginiza kendini bir yerden atın. Cocugun sadece fiziksel olarak canini yakmiyorsunuz, ruhunuda yaraliyorsunuz.istediginiz kadar aglayin o cocugun travmasi gecmeyecek

Zahmetsiz anne olmadığımı nereden biliyorsunuz..
Çocuklar arasında zaten üç yaş var.

Kayınvalide ile birlikte otururken, psikolojik olarak iyi hissetmiyorken, üstüne çözümleyemediğiniz çocukluk yaralarınız varken çocuğunuz henüz iki yaşındayken hamile kalmış olmanıza rağmen bu aradaki boşlukta çocuğum olmuyor diye üzülüp derman mı aradınız?

Yok sen anlamadın olayı..Beddua değil dilek bu..
Arkadaşım, yaşımız seninle çok da farkli sayılmaz. Bugüne kadar ne bir çocuğa ne bir hayvana en ufak bir zarar verdim, bundan sonra da asla vermem .
Sen facia gibi bir ailenin içine doğduğun için bunu normallestirmissin. Zannediyorsun ki herkesin ailesi böyle. Çocuk dediğin dayak yer. En sakin insan bile bir tane cakmistir çocuğuna... Bu senin normalin.
Ama dünya bu kadar da iğrenç bir yer değil. Benim annem saman alevi gibi, hemen parlayan bir insan. Çok da sinirlidir , kendi sinirine ek tiroid problemi var onu daha sinirli yapan. Bunlara rağmen - çok iyi bir anne de olmamasina rağmen - bize elini kaldırdığını hatırlamam.
Babam kendi babasının annesine vurduğuna tanık olarak büyümus, küçük yaşta yalnız başına büyük şehre gelmis. Ama ne anneme (ki demin bahsettim, annem zor ve kavgacı biridir) ne iki çocuğuna ne de hiç sevmediğimiz birinin on seneye yakın bizim evde yaşayan çocuğuna bir gün, bir fiske vurmadı.
Yani insanlar b.k gibi ailelerden de gelseler bu döngüyü kendi elleriyle durdurabiliyorlar. Babam melaike mi mesela çocuğuna el kaldırmasın. Bilmiyor mu çocuklar simarinca korkutmak için iki tokat savurmayi?
Ama babası gibi olmak istemediği için hal hareketlerine ekstra dikkat edip bizi bu günlere getirdi.
Bir problemin varsa tedavini olursun.
Benim mesela sevgililerime karşı ani tepkilerim olurdu, uyuz olunca saçını falan çekerdim. Adamlar da hiç şikayetçi değildi, naz niyaz sanarlardi. Ama kendime yakıştıramadıgim için kurtulmanın yollarını aradım, yoga nefes terapisi falan gittim, bir şekilde kendimi sakinleştirmenin yolunu öğrendim. Artık ne kadar sinirlensem de birkaç saniye uzaklaşıp 'o hareketi yapınca/o sözü soyleyince ne olacak?' diye kendime sorabiliyorum. Cevabı "anlık bir rahatlama, pesisira daha çok üzüntü ve pismanlik" ise eğer kendime engel oluyorum ve o hareketi yapmıyorum.
Bu mesela öğrenilmiş bir şey benim icin. 7 yıldır da işliyor
Annemin karnından düzgün biri olarak dogmadim ama sevmediğim huylarimi düzeltmek için çabaladım.
Size de tavsiye ederim .

Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum..Destek alıcam bunu başarıcam..

Aynen çok zahmet cekmissss

İşte bunlar hep yanlış dilemekten.
Hadi küçükken dilersin annem gibi olmayacağım diye ama biraz büyüdükçe annem gibi olmamak için neleri değiştirmeyelim neleri değişik yapmayalım diye bakarsın.
Sadece anne olup ondan daha iyi olmalıyım diye bakmazsın işte araya bir sürü değişken giriyor.
Kaynanayla yaşamak gibi belki söz hakkı sahibi olmamak gibi belki elinde hiç para olmaması gibi.
Bı şiddeti meşru kılmaz sadece anlatmak istediğim şu belki anneniz de kötü davrandıktan sonra gidip bir köşede ağlıyordu ama onun da sizin gibi mazeretleri vardı ahh anam gibi mi olacaktım ahh ben bu hayata mı düşecektim tam tersi ahh anamı dinleseydim kendime kıydım gibi gibi.
Bu işin en kolayı çünkü.
Olmamış yani keşke emin olup yapsaydınız çocuklarınızı.
Ama geç de değil madem farkındasınız çözüm yolları arayın. O iki masuma eziyet de çözüm yollarına yakın bir yol bile değil hem onları hem sizi daha da dine çeker sadece

Çok güzel anlatmışsınız..Çokta haklısınız..Kendime çeki düzen vericem..Destek alıcam..

Hı hı evet sensin canım..
Başlarda iyimser yaklaşıp travmatik problemleriniz olduğunu düşünmek "isteyerek" yorum yaptım ama yorumları okudukça farkettiğim birşey var. Anlaşılmak istiyorsunuz ama size tepki veren anneleri anlamayı denemeyi aklınızdan geçirmiyorsunuz bile. Rencide olup, üste çıkma derdindesiniz. Mahçup olup, kendini sorgulamaktır erdem olan. Siz bunu da yapmıyorsunuz ki. Bende bir anneyim ve bir kere cocuğuma vurmadım. Bir ortamda gürültü yaptığında "bak annen döver" esprisi yapıldığında, benim oğlum göğsünü gere gere "benim annem beni dövmez" derdi. Sizin cocuklarınız neden demesin bunu?

3 yasinda cocuk ne yapiyorda dovuyorsun mesela. En fazla evi dagitir baska yapabilecegi birsey yok o yasta yada yemek yemiyordur. Dovdugun zaman anne diye aglamiyormu. Birde cok kucuk 3 yas neresine vursan elinde kalir vicdanin sizlamiyormu hic. Hepimizin evladi var bazen benimde gozum karariyor sinirden hemen baska odaya geciyorum yada en yaptigim koluna cimdik ki cok buyuk bir olayda oda artik. Dovsem ben vicdan azabindan cok kotu olurum bikere babasi tirnagini keserken yanlislikla etini sikistirdi. Babasina aglayarak baba neden bana bunu yaptin dedi 38 yasinda koca adam oturdu agladi hala olayi bazen soyler oglum esimin gozleri dolar ki vurma olsa adam intihar eder heralde. Allah herkese vicdan versin. Bu arada benim annemde sizin anneniz gibidir bende annemi cok sevmem aramiz soguktur

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.. minnettarım..

Şiddet göstermekte psikolojik bir rahatsızlık. Psikoloğa gidin hem yavrularınız için hemde sizin için çok iyi bir gelişme olur. Kendinizi iyi hissetmiyorsanız bir süre çocuğunuzdan uzak durun. Kayınvalideniz ilgilensin . Sizde o süre zarfında psikolojik yardım alın . İnanın herşey düzelebilir. Çaba sarf edin. Ağlamak çözüm değil ki . Hatanızı bilip de bunu düzeltmemeniz büyük hata olur

Öncelikle kendinizi suçlamayın. Acilen psikolojik destek alın lütfen. Bu bir kısır döngü. Dövdükçe kendinizden daha çok nefret edeceksiniz. Kendinizden nefret ettikçe içten içe bunun sorumlusu olarak evladınızı görüp daha çok döveceksiniz. Tek başınıza halledemezsiniz. Annenizle olan geçmişinizden kalan travmaları temizlemeniz lazım. Lütfen lütfen yardım alın. Psikologa gidemezseniz devlet hastanesinde psikiyatriye gidin.

Teşekkür ediyorum..Destek alıcam..

Böyle bir üye daha öncede geldi o zmn hamile idi. Sanırım aynı kişi. Biraz ayrinti hatırlasam açıp bakicam.
bebegini sarsan, o sese eşi uyanan bir uye vardi. Sip sevdi miydi neydi uyelik adi. Eger o uyeden bahsediyorsaniz onun bebegi 10 aylikti. En son tum uyelikleri ifsa edilmişti.

Çok teşekkür ederim..Tavsiyeleriniz çok kıymetli..Ben bu başlığı yuhlanmak ya da kendimi acındırmak için açmadım..Sizin gibi yapıcı ve yüce gönüllü insanlar yeni bir umut yeşertti gönlümde.. Gerçekten tekrar teşekkür ediyorum..Destek alıcam ve başardığımı burada paylaşacam..

Böyle bir üye daha öncede geldi o zmn hamile idi. Sanırım aynı kişi. Biraz ayrinti hatırlasam açıp bakicam.
Sinirlenince çocuğun boğazını sıkan ve benim yetkililere bildirdiğim üyeden mi bahsediyorsun? Üyelik iptali yapıp kaçmıştı tepki alınca.

Çok teşekkür ediyorum..Minnettarım..Destek alıcam ve başardığımı burada paylaşacam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…