Annemin maaşım hakkındaki düşünceleri

Daha işe bugün başlamışım ve hiç bişey düşünmemişim. Akşam geldim direkt yarı yarıya cümlesiyle karşılaştım sizce de normal mi? Ben zaten sıkışılsa dahi vermiycem demiyorum ama gercekten diger arkadaslarin dediği gibi ev arkadasi muhabbetine döndü

Paramı vermem havası derken? Keşke kelimelere dikkat etseniz ve düzgünce okusanız

Valla bizimki yeni gelin gibi ev düzmek istedi :)
Zaman'ında alınmamış içinde kalmış
Şimdi de nasip olursa umre istiyo onu biriktiriyoruz bakalım, dua et Ramazan günü belki kabul olur :))
Neyse demek istediğim bu tür istekleri de olabilir ben tuhaf karşılamıyorum. Kadın rahat Bi nefes almak isteyebilir ki hiçbişey istememiş bence

Ev esyasi yeniliyeceklerse bu extraya girer.Yardim eder.Etmesin diyen mi oldu bunlara.Verecek iste biraz daha ne versin.Kizin kendini kurtariyor olusu bile yetmez mi?Pes.

Paramı vermem havası derken? Keşke kelimelere dikkat etseniz ve düzgünce okusanız
İlk mesajınız da sorun yok, alta ki şu yorumunuz da bu hava var maalesef.

1500 lirayla hem bilezik alacan hem evin giderlerine ortak olacan hem kendi masrafını ayıracan bu biraz zor olur para yetmezki. Önce evin giderlerine göre bi bütçe ayır kendi masrafını da ayır kalanıylada bi hesap aç bankada paranı oraya yatır kendi adına altın alıp köşeye atsan inan bana satınca altın kırıyor ben hep çeyrek tam yarım aldım biriktirdim ama sattığımda her çeyrekten en az 5 lira kırdı e altın fazla olunca kıran para fazla oldu ve bu göze gelecek kadardı yani nerden baksan o kıran paranın toplamışlar bi bilezik alınırdı o yüzden öyle altın alıp saklamak cazip gelmiyor bana artık en iyisi bankada hesap açıp biriktirmek

Ev esyasi yeniliyeceklerse bu extraya girer.Yardim eder.Etmesin diyen mi oldu bunlara.Verecek iste biraz daha ne versin.Kizin kendini kurtariyor olusu bile yetmez mi?Pes.
Bende onu diyorum zaten, az da olsun para yardımı yapılmalı diye. Ben ev masrafının yarisini karşılasin demiyorum ki. Benim o yorumlarım çoğu kişi anne illada büyüttü karşılık beklememeli havasındaki yorumlara. Biraz masrafların ucundan tutsa bile yeterli.

İlk mesajınız da sorun yok, alta ki şu yorumunuz da bu hava var maalesef.

Gerçekten komiksiniz ya. Fikir ayrılıkları olabilir ama insanları tanımadan etmeden yok sen havalisin yok burnun kalkik demekle ne geciyo elinize? Farkindaysaniz ben maasimin kesinlikle 1 kurusunu vermiycem demiyorum. Sadece yari yariya demesi benim canimi sıkan olay. Kaldi ki tabiki annem babam sıkıstıgında ben yardımcı olucam. Bu kadar dert etmeyin sizden para isteyen yok :)

22 ayardan az kırılıyor bi tek. Diğer altınlar bence de yatırım değil. Zaten çeyreği 190 a alıp 175 e veriyorsun. Oda zarar.

Sizinde nasıl anladığıniz ortada?? İstesende param yok zaten

Annenin ''Yarı yarıya faturalar'' demesi çok çirkin geldi bana. Bir ebeveyn çocuğuna böyle söyleyememeli bence. Yani ''Kızım benim de maaşım belli, biraz yardım eder misin'' dese siz zaten verirdiniz diye düşünüyorum. Her ay kenara bilezik atacak kadar kim zengin, onu da bilmiyorum.
Bence her ay masraflara 200 tl katkıda bulunun, bir de çeyrek altın alın. Olmazsa 2 aya bir çeyrek altın alın alamadığınız aylar en az 100 tl bankaya atın.
1000 tlden yol masrafını çıkarınca gerisi size kalsın yemeği evden götürün.

Evliyim, anneme ve kardeşime aylık 2,300 TL gönderiyorum. İşe girdiğimde 1,300 TL veriyordum; zamanla benim aldığım zamlara göre onlara da zam yaptım

Ölene kadar vermem gerekirse yine veririm.

Anneniz dünyaları kazansa da size "Yarı yarıya" dese haklısınız. Fakat "Annemin aldığı 1,300 TL ikimize, benim aldığım 1,500 TL bana" demek olmaz. Kadının elinde kalan 650 TL ile mutfak masrafını mı karşılasın, ısınmayı mı, giyimi mi? 500 TL verirseniz yeterli olur diye düşünüyorum.

Mecbursun. Sen calisiyorken annen senden daha az geliriyle senin tüm masraflarını mi çekecek? Bunca yıl üç kuruş paraya gecikmiş zaten bir de hala 700 anneme yeter diyorsun. Bunu mutfağı var içinde daha. Garibim hiç rahat etmesin yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…