• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle babam küsler ve boşanıcaklar

sevimlikelebek80

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2018
122
38
13
45
annemle babam 1 haftadır küsler.sebebi
Babam anneme sormadan emekli olmuştu 5 yıl önce.o zamanlar borçları vardı kıdem tazminatıyla borçlarını ödedi ve birazıyla da dükkan açtı.ilk zamanlar iyiydi fakat 1 senedir filan durumlar bozuldu.dükkanı satılık olarak almıştı ve 2 sene önce de ev aldı.eve eşya filan alındı.şimdi annem dükkana beklemeye gitti ama artık bekleyimicem torun bakıyorum zor oluyor diyor.
Babamın kredi kartı kredi ve bir çok borcu var.annem dükkanda beklerken çayı bişe kendisi yapıyor masraf olmasın diye,babam tost alıyor çay alıyor.zaten kıyafet sevdalısı çok kıyafet alıyor.geçen hafta evi de dükkanı da satıcam iyi değilim herkes başının çaresine baksın demiş.kavga yapmışlar.
Kardeşim de ben de kavga içinde büyüdük babamın çocukluğumdan beri borcu var bitmeyen.çalışmayı sevmeyen birisi.zaten kafasına göre emekli oldu dükkan açtı şimdi de kafasına göre evi satıcam diyor.
Karışmaya da bıktık,yıllarca aynı şeyler .eleştri yapınca hemen annenizi tutuyorsunuz diyor,arada kaldık.bir insanının eşine böyle demesi normal mi?sizin babanız annenize böyle dese anneniz ne yapardı?

siz karışmayın. boşanacaklarsa kendileri düşünürler. ya da kavga edip edip susarlar, sanırım yıllarca öyle olmuş.
Biri annem biri babam en çok annem haklı çünkü evlendiğinden beri borç içindeler.severek evlenen insan neden sonra böyle olur ki?babamla konuşmaka çözüm değil zaten kendini devamlı haklı gören birisi

Biri annem biri babam en çok annem haklı çünkü evlendiğinden beri borç içindeler.severek evlenen insan neden sonra böyle olur ki?babamla konuşmaka çözüm değil zaten kendini devamlı haklı gören birisi

konuşsanız da 50 yaşına gelmiş adamdan bi değişiklik bekleyemezsiniz ki. dediğim gibi siz karışmayın bence.

Siz karışmayın bencede.
Boşanmaları daha iyi olabilir.
Babada sorumsuzluk profili var, annede herşeyi sırtlanan profili.
Bu yüzden anne yıpranmış olabilir.
Kimse kimsenin yükünü taşımak, kahrını çekmek zorunda değil.
Bırakın kendileri karar versinler.

annemle babam 1 haftadır küsler.sebebi
Babam anneme sormadan emekli olmuştu 5 yıl önce.o zamanlar borçları vardı kıdem tazminatıyla borçlarını ödedi ve birazıyla da dükkan açtı.ilk zamanlar iyiydi fakat 1 senedir filan durumlar bozuldu.dükkanı satılık olarak almıştı ve 2 sene önce de ev aldı.eve eşya filan alındı.şimdi annem dükkana beklemeye gitti ama artık bekleyimicem torun bakıyorum zor oluyor diyor.
Babamın kredi kartı kredi ve bir çok borcu var.annem dükkanda beklerken çayı bişe kendisi yapıyor masraf olmasın diye,babam tost alıyor çay alıyor.zaten kıyafet sevdalısı çok kıyafet alıyor.geçen hafta evi de dükkanı da satıcam iyi değilim herkes başının çaresine baksın demiş.kavga yapmışlar.
Kardeşim de ben de kavga içinde büyüdük babamın çocukluğumdan beri borcu var bitmeyen.çalışmayı sevmeyen birisi.zaten kafasına göre emekli oldu dükkan açtı şimdi de kafasına göre evi satıcam diyor.
Karışmaya da bıktık,yıllarca aynı şeyler .eleştri yapınca hemen annenizi tutuyorsunuz diyor,arada kaldık.bir insanının eşine böyle demesi normal mi?sizin babanız annenize böyle dese anneniz ne yapardı?
Anne açsın boşanma davasını eve de tedbir koydurtsun. Sonra bir hal çaresine bakarsıniz.ama şunu düşünün benim hem ananem hem kayinvalidem kocaları öldükten sonra geçimlerini kocalarının emekli maaşları ile sağlıyorlar. Yani anneniz babanızdan boşandıktan Sonra bir emeklisi veya başka bir geliri yoksa azıcık nafaka ile nasıl yaşar. Allah korusun babanızın vefatı halinde nafaka da kesiliyor diye biliyorum. Bunları da göz önünde bulundurun. Zaten anne babanızın sevgi dolu bir aile olduğunu hissetmedim o yüzden bu evliliği bir ekonomik birlik olarak değerlendirip yorum yaptım.

Bu kadar çektikten sonra boşanmak da ne bileyim. Yukarıda bir arkadaş da demiş. Kendi geliri var mı annenizin? Yoksa boşanmak sıkıntı olur. Ama siz yine de karışmayin. Kendileri ne isterse yapsın

Çocukluğundan beri kavga içinde buyumussun, belki de boşanmalari daha hayırlıdır.
Hem öyle bir olay olursa annen tedbir davası açar, hiçbirseyi satamaz, satsa bile size bölüştürür.
Bence hiç karismayin annenizin kararına. Kadin belli ki sizin buyumenizi beklemiş böyle bir atak için.
Benim de çok arkadaşım, hatta eski sevgilimin ailesi falan... Hepsinin ailesi çocuklar üniveristeye başladıktan sonra ayrıldılar. İşte yıllarca ''cocuklar küçük, etkilenir, onları bırakıp nerede çalışırım" diye devam ettirilen mutsuz evlilikler çocuk büyüyünce devam edilmeye değer görülmüyor.
Dediğim gibi tarafsız olun, karismayin.
Mesele sizin meseleniz değil. Bir elli yılları daha yok. nasıl istiyorlarsa öyle yapsınlar.
*Halam da ellili yaşlarda, torun sahibiyken kocasından boşandı. Ki okumamış , ailesini kaybetmiş bir kadındı. Şimdi üstünden yıllar geçti kadın kendine geldi :) tüm çocukları o adamdan kurtulup bir ayağa kalkti,kendi yoluna baktı. Bence evlatları için en doğru olanı yaptı. Ama ayrilmasaydi aynı tas aynı hamam...bir ömür sürünüp giderlerdi

konuşsanız da 50 yaşına gelmiş adamdan bi değişiklik bekleyemezsiniz ki. dediğim gibi siz karışmayın bence.
Onu da anlamaya çalışıyorum çok çalışıyor hiç dinlenemiyor ama gelip ben çok yoruluyorum nasıl olucak bu iş dese birşeyler düşünülürdü ama direk evle dükkanı Satıcam herkes başının çaresine baksın demek bana göre çok saçma haksız mıyım?

Onu da anlamaya çalışıyorum çok çalışıyor hiç dinlenemiyor ama gelip ben çok yoruluyorum nasıl olucak bu iş dese birşeyler düşünülürdü ama direk evle dükkanı Satıcam herkes başının çaresine baksın demek bana göre çok saçma haksız mıyım?

bu zamana kadar kafasına koyduğunu yaptıysa yine aynısını yapar. sizi de dinlemiyormuş. inşallah zor durumda kalmazsınız.

annen eve ve dükkana tapudan şerh koydursun o zaman satamaz baban.
ama annende torun bakmasın. babana yardımcı olsun. çocuk kiminse o baksın ya da bir bakıcı bulsun

Siz karışmayın bencede.
Boşanmaları daha iyi olabilir.
Babada sorumsuzluk profili var, annede herşeyi sırtlanan profili.
Bu yüzden anne yıpranmış olabilir.
Kimse kimsenin yükünü taşımak, kahrını çekmek zorunda değil.
Bırakın kendileri karar versinler.
Peki babama nasıl davranıcam?annemi üzünce bir de hiç konuşmak istemiyorum soğuk davranıyorum ister istemez,sonra da annesini tutuyorlar diyor.konuşsak anlamıyor.babamdan soğudum

Bu kadar çektikten sonra boşanmak da ne bileyim. Yukarıda bir arkadaş da demiş. Kendi geliri var mı annenizin? Yoksa boşanmak sıkıntı olur. Ama siz yine de karışmayin. Kendileri ne isterse yapsın
Kendi geliri yok.bir evi vardı sattılar daha büyük bir ev aldılar.aslında annemin 1 evi var.oda düşünüyor ne yapıcam diye böyle de mutsuz.babam kapıları çarpıyor devamlı hep kavga

annen eve ve dükkana tapudan şerh koydursun o zaman satamaz baban.
ama annende torun bakmasın. babana yardımcı olsun. çocuk kiminse o baksın ya da bir bakıcı bulsun
Annem yardımcı oluyor zaten.dükkanda bekledi ama babam yine harcama yapıyor tost alıyor çok çay içiyor bunlar hep para,annem böyle olunca beklemek istemiyor beni kullanıyor diye

Kendi geliri yok.bir evi vardı sattılar daha büyük bir ev aldılar.aslında annemin 1 evi var.oda düşünüyor ne yapıcam diye böyle de mutsuz.babam kapıları çarpıyor devamlı hep kavga
Zamanında çekmese çalışır bir düzen kurardı. Yaşını aldıktan sonra ne yapabilir ki. İki evi mi vardı annenizin? Allah yardımcınız olsun babanıza da hidayet versin.

Yok mu hiç yorum yapıcak
1 haftadır çok üzülüyorum kendi derdimi unuttum millet çocuğuyla uğraşır ben annemle babamla uğraşıyorum milletin annesi babası tatile gezmeye hacıya umreye vs gider benim ailem her gün huzursuz bazen keşke doğmasaydım diyorum

Burada bana çok yardımcı olurlar diye düşünmüştüm fakat çok yorum yazan olmadı Allah kimseyi ailesi ile imtihan etmesin dışarıda kimseye anlatamıyorum stresten sol kolum uyuşmaya başladı

Çocukluğundan beri kavga içinde buyumussun, belki de boşanmalari daha hayırlıdır.
Hem öyle bir olay olursa annen tedbir davası açar, hiçbirseyi satamaz, satsa bile size bölüştürür.
Bence hiç karismayin annenizin kararına. Kadin belli ki sizin buyumenizi beklemiş böyle bir atak için.
Benim de çok arkadaşım, hatta eski sevgilimin ailesi falan... Hepsinin ailesi çocuklar üniveristeye başladıktan sonra ayrıldılar. İşte yıllarca ''cocuklar küçük, etkilenir, onları bırakıp nerede çalışırım" diye devam ettirilen mutsuz evlilikler çocuk büyüyünce devam edilmeye değer görülmüyor.
Dediğim gibi tarafsız olun, karismayin.
Mesele sizin meseleniz değil. Bir elli yılları daha yok. nasıl istiyorlarsa öyle yapsınlar.
*Halam da ellili yaşlarda, torun sahibiyken kocasından boşandı. Ki okumamış , ailesini kaybetmiş bir kadındı. Şimdi üstünden yıllar geçti kadın kendine geldi :) tüm çocukları o adamdan kurtulup bir ayağa kalkti,kendi yoluna baktı. Bence evlatları için en doğru olanı yaptı. Ama ayrilmasaydi aynı tas aynı hamam...bir ömür sürünüp giderlerdi
Haklısınız ama insan ister istemez kızıyor babasına.suçun çoğu onda ve babamın daha önce bir çok vukuatı oldu,hep affedildi.babama sen de şu suç var deyince kabul etmiyor sürekli kendini haklı görüyor ne kardeşim ne de ben konuşasımız gelmiyor.ona eleştri yapınca de siz annenizi tutuyorsunuz diyor.ona karşı olan mesafemi ayarlayamıyorum.annem yıllarca çekti artık huzur istiyorum ama gelirim yok diyor.eve gidiyorum annemin yüzü asık dükkana gidiyorum babamın yüzü asık.şaşırdım artık ne yapıcağımı

Back
X