- 25 Aralık 2020
- 4.891
- 17.851
- 40
- Konu Sahibi gamzeligunler
çok kolay değil o yaAnnen bosanir, sizin oldugunuz yere gelir tum kardesler para koyar bir ev tutarsiniz. Bosnamaya ve gelmeye yansmayacaksa ne yapabillirsiniz ...sartinii net soyleyin gelirse gelir o zaman.
sadece abladan bahsetmiş 2 kızlarsa şayet en kötü yerde kira 15 bin hadi 1+1 en küçük minik bir yer olsun 10 bin, eşyası (hadi spot filan olsun) faturası, mutfağı, her ay 10 bin liradan fazla para demek bu kaç eş bunu kabul eder? ki spot eşya çok kötü oluyor genelde illa değiştiriliyor o.
ki abla olanı daha önceden bildiğine göre abla memlekette bu kız başka yerde herhalde, memlekette ev tutulsa baba ortalığı ayağa kaldırabilir o şehre gelse anne kimseyi iblmiyor bu yeni evli çiftten başka, ya onlara saracak ya depesyona girecek.
şu var ki bu kız doğum yaparsa bebek bakmak için gelebilir mesela. o zaman biraz babanın burnu sürter belki...
Belki kader belki tercih anneniz ya da babanız evlenmeyi tercih etti.
burada durumu bilmiyorum ama mesela benim ailemde (annem babam kuzen zaten) kimse tercih ederek filan evlenmiş değil. annemler zamanında zaten konu bile olmuyormuş kimi kime verirlerse evleniliyormuş. benim annemden küçük teyzem mesela bir süre diretti evlenmemek için -bizimkiler hiç meraklı değildir evlenmeye- 12-13 yaşında başlamıştı görücüleri 27-28 yaşına kadar evlenmem de evlenmem. sonunda babasının yüzünü daha fazla eğmemek için evlendi.. mecburdu.
ha evlendirdiler kızı zorla, iyi halt yediler, bari varlıklı düzgün birine vereydiler. eniştem şizofren (tanılı şizofren, kafamdan teşhis koymuyorum) kan kustu evliliği boyunca. fakirlik de üstüne.
neyse daha çok anlatırım da konu sahibi "köy" diye başladığı için belirttim. biz mesela merkeze yakın bir köy değliz. ilçede kimsemiz yok. (yoktu, şimdi herkes taşındı ama ben çocukken yoktu). köydeki bir kadının boşanıp gidebileceği hiçbir yer yoktu. şimdi bile ne oluyor eskiden kalan arsalar tarlalar satılıyor iyi kötü bir ev alınıyor öyle gidiyorlar.
ha ama köyde değil kentte doğmuş, iyi-kötü o şehir hakkında, ya da şehirdeki hayat hakkında bir fikri olan kadın, en kötü temizliğe gider yine boşanır, buna bir şey demiyorum.