Annemle evi ayırma süreci ve acılar...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Louder
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yükün o kadar ağır ki , ailemle benzer süreçlerim oldu , ben de abimin sorunlu evliliğin yükü altında çok ezildim , inan bana olan sana oluyor ve sonunda yapmasaydın oluyor, annen bencil bir kadın, oğullarının huzuru kaçsın istemiyor ama kızına da acımıyor, artık çekirdek ailemizi öncelememiz gerekiyor, ben bıraktım bazı şeyleri, sen de bırak, annen de olsa yaranamazsın, ayrıca eşine de çok yazık, kimse kimsenin sorunlu aile bireylerine katlanmak zorunda değil...

Annen senin iyi niyetini haketmiyor, bırak çok kıymetli oğulları uğraşsın...

Tabii olmaz ablacım, bunun anne babayı sevmemek veya hürmet etmemekle ilgisi yok, elbette herkes ailesini seviyordur onlarla bir arada olmaktan varlıklarından mutlu oluyordur fakat aynı evin içinde yaşayamıyorsunuz.

Kendi aileniz de olsa bir süre sonra herkes birbirinin gözüne batıyor, bir de düşünün ki eşinizin ailesi gelip sizde yıllansa o evde huzur kalmaz, erkeğin ailesi gelip aylarca kalıyor diye tepki gösteriyoruz da iş kendi ailemize gelince niye taraflı olalım

Kadına kayın aileyle yaşamak zorda erkeğe değil mi?
Ayağınızı uzatıp keyif yapacaksınız karşı koltukta kayınvalide gözünü dikmiş bakıyor, eşle 2 cilveleşeceksiniz kayınvalide yanınızda, rahat rahat kavga bile edemezsiniz.

Sen elinden geleni yapmışsın. Hatta gereğinden fazla bile yardımcı olmuşsun. Senin ailen kocan ve evladın. Annen kıymet bilen biri olsa kapınızı açmışsınız dilini tutup oturmalıydı. Ama sizin güler yüzünüzden anlayışlı olmanızdan yüz bulup tepenize çıkmış. Yaptığınız fedakarlık da normalleşmiş mecburiyete dönüşmüş ki kadın ayrılalım deyince ondan sebep çıldırmış.
Sen vicdanen rahat olmalısın. Koskoca kadın. Oğlu orda kombi satacak yiyip içip mıçacak sen de khır mı çekeceksin!
En başından beri sömürülmüşsün zaten koskoca herif çalışmıyor sen kadın halinle ona sigara parası veriyorsun. İnsan almaya utanır. Hele de erkek adam nasıl kızkardeşinden sigara parası alır ya! Hasta vb olur anlarım çalışamıyordur vs. Ama düpedüz seni ve kocanı enayi yerine koyup kullanmaktır.
Annene kol kanat gerecek insan, sana gelene kadar akşam olur. Kocan da efendi biriymiş ki sakinliğini korumuş kocanın ve evladının ailenin kıymetini bil. Kimselere yem etme harcama. Annen kıymet bilen biri olsa bunca fedakarlığına çemkirip evi terketmezdi.
Sadece şu var cidden çocuğuna baktığı için mi sabrettiniz. O zaman annen kendince haklı ama bana göre asla değil. Eski sömürmelerine saysınlar. Biraz da sen onlardan faydalanmış ol ne olacak yani
Hasılı kelam SINIR SINIR SINIR.

Sizin konularınızı daha önce okumadım ama bence kendinize çok yükleniyorsunuz. Finansal olarak kaç kişiye destek olduğunuzu sayamadım. Elbette anne ve babaya zor durumlarında yardımcı olunur ve para lafı edilmez ama siz resmen kendi ailenize ek 2-3 aile geçindiriyorsunuz. Bu tür bir evde ne kadar kazanırsanız kazanın sıkıntılar yaşarsınız. Buna rağmen asla size saygı duyulmuyor. Herkesin kahramanı olmaktan bir an önce vazgeçmelisiniz. Eşinizle ayrılsanız ve ailenizle yaşamaya başlasanız hem sizin hem oğlunuzun psikolojisi hem kötü etkilenir hem de stabil bir yaşantınız olmaz. Aileniz çok kaoslu ve buna dayanacak insanda azdır. Bence kaoslarından kendinizi uzaklaştırın. Eşiniz yıllardır evde kalıp çocuk bakıyor ve ailenizi çekiyor. Böyle söylemek istemem ama erkeklerin katlanma süresi bize göre çok daha düşüktür ve sürekli küçümsendiği bu ortamda iyi dayanmış bence.

Merhabalar, canım kadınlar, bana desteğinizin ne kadar önemli olduğunu belirtmeden güncelleme yapmak istemedim. Gerçekten hepinize yürekten teşekkür ederim. Çünkü kendimi çok yalnız hissediyorum ve sizin desteğiniz bana inanılmaz iyi geliyor. Zaten hayatımdaki büyük dönüm noktalarında KK hep yanımda olmuştur...

Annemi aradım bu sabah. Bizim evde 2 sene 8 ayda konuşulanları orada anlatmaya devam etmez belki diye. Böyle olmasını istemezdim dedim. Sana ağır konuştuğum seferler için özür dilerim dedim. Çok uzatmayayım, konuşmalar biraz ilerleyince "ben çanta mıyım bir oraya geleyim bir buraya" dedi. Sana gel demiyorum, olmuyor, biliyorum. Ama ilişkimiz de kopmak zorunda değil dedim. "Bana seni BEN istemiyorum diye bağırdın, çok ağırıma gitti" dedi. Anne çünkü eşim dolduruyor sanıp ona nefret duyuyordun, dedim. Ben neden nefret edeyim eşinden gibi bir şeyler söyledi.
"Beni çocuğumdan ettin" dedi (oğlumdan bahsediyor, çok düşkün oğluma). Antep'e de gidiyordun uzun süreler, o zamanlar ona ne söylüyorsam onu söyledim, anneanne gagayı (oğlum dayılarına gaga der) öpmeye sevmeye gitti, arayacağız onu falan dedim diye söyledim. Görüntülü de görüştürdüm çocukla.
Beni arayabilirsin rahatsız olmam, ara istediğin zaman dedi. Burada rahatım ama burası benim evim değil dedi.
Gel diyeyim diye bekliyordu anladım. Demedim, diyemem de. Yeniden o noktalara dönmek istemiyorum. Umarım bu düşmanlığı bitirir artık çünkü bizi hedef haline getiriyor Mune ablanın dediği gibi.

Öf benim annem de kocam ölürse sizin yanınıza yerleşirim diyor ben de dedim altlı üstlü otururuz ne güzel olur falan. Ben geceleri yalnız kalamam kafayı yerim diyor. Allahım insan eli ayağı tutarken bakima muhtaç değilken niye başkasına yük olmak ister ki ben istemem. Allah kocasına izin ömür versin annemin benim
Annem de az despot değildir

Orası onun evi değilse ona bi ev tutulunca sorun çözülücek ama annenin illa birileriyle birlikte yaşamalıyım kafasından çıkması lazım.

Orası onun evi değilse ona bi ev tutulunca sorun çözülücek ama annenin illa birileriyle birlikte yaşamalıyım kafasından çıkması lazım.
Evet access, bence asla yalnız yaşamak istemiyor, bence bu yüzden ev de tutmayacak. Antepteki abimle yaşamayı planladı ama abimden de olur yok. Hiç bilmiyorum nolacak. Oklar yine bana dönüyor en çok yakışan yer gibi. Durumum öyle zor ki. Nasıl çözülecek bu süreç bilmiyorum.

Sınır çizmenin tam zamanı. Yalnız yaşamak istemiyor diye birinizin yuvasını yıkacak. Ben sadece ev tutmana yardım edebilirim diyip kestirip atmak zorundasınız. Yoksa illaki bir gün yeniden bu noktaya geleceksiniz. Aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuç bekleyemeyiz

Eğer anneni geri çağırırsan eşinle köprüleri yakmayı onaylamış olursun. Ben olsam tüm kök aileye sınır çizerdim. Özellikle o abiyle çocuğumun asla ortak paydası olsun istemem. Annen istese de istemese de ev tutulmalı. Ya da bağımlı abiyle yaşayıp senden uzak duracak.

Annenin yakışan yeri erkek evladın yanıdır. Anneniz ya da abiniz bu geleneklere gireceklerse zararlı çıkarlar.

Annenize 1+1 falan bi ev tutsanız kirasını kendi ödeyebilir mi,geliri var mı?Bi tanıdığımız da benzer durumdaydı,kardeşler toplanıp anneleri otursun diye ev aldılar,tapuyu da kardeşler ortak yaptı.

Benim annem de böyledir yaparım yaparım bi yerde yoruldum deyip bıraktığım anda kötü evlat ilan eder beni ve bunu o kadar iyi yapar ki iliklerime kadar vicdan azabı çekerim..
Son zamanlarda boşverdim artık en son hastayım ölüyorum dedi ben de hergün arayıp konuşarak teselli ediyordum (sonucu kötü çıkacak korkusu vardı) neyse geçen gün bebeğimin doğjmgününde anneme fotoğraflar attım ses yok akşam biz düğün gittik telefona bakamadım sonra ve geldim baktım yine ses yok korktum aradım cevap vermedi,sabaha kadar oturup düşündüm noldu acaba diye,uzak şehirler çıkıp gidecektim de yoksa..
Neyse sabah 8 olunca tekrar aradım uykulu uykulu açtı ve telefona dün 3 ten beri bakmadığını söyledi
Afedersiniz ama b.. gibi hissettim.Ben o kadar saat onu merak ederken o benim arama ihtimalimi düşünememiş ve gayet gülüp geçiyor bilmiyorum ya ben çok hassasım ya bu tip anneler çok güzel manipüle ediyor bizi..

Boşverin siz de üzerinize düşeni bence yapmışsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…