Anneme kalsa 1 kuruşsuz kalsın tüm parasını versin ama yalnız kalmasın, bizden ayrılmak hiç istemiyor. Ben şimdi bütün gün ağlaya ağlaya eski konuşmaları okuyorum. Kasımda evlilik yıldönümümüzde kutlamış mesajdan, o sırada antepteydi. "Ailem sizsiniz" yazmış annem bana. İşte olay bu. Anneme bir aile vermiştik onu geri aldık şimdi. Bu beni çok acıtıyor. Keşke parayla çözülebilecek olsaydı, bir yol bulurdum. Sizce ben manipüle edilip mi böyle davrandım, ama gerçekten güzellikle evleri ayırmak için de çabalamadım mı? Çabaladım, kavga sonucu çıkıp gitsin istememiştim ki hiç. Hele ki o eve gitmesini...
Konu sahibi arkadaşım biran önce kendinizi toplamaz melankolik melankolik davranmaya devam edersen eşinin yerinde olsam ben boşanmayı tercih ederdim.Üfff lütfen artık ya erkek yapsa anasının memesinden ayrılamayan adamlarla evlenmeyin derdik şurdaDoğru, işte daha önce hep beraber otururuz demiş olmamız, annemin evleri ayırma kararımız sonrasında iyice hırçınlaşıp laf sokmaları abartması, bunlar annemi aklamama sebep oluyor. Rosa, ne olur vaktin varsa konuya yazdığım son 3-5 mesajı okuyabilir misin, yorumun önemli benim için
Okuyorum canım konunu, ara ara takip ediyorum.Doğru, işte daha önce hep beraber otururuz demiş olmamız, annemin evleri ayırma kararımız sonrasında iyice hırçınlaşıp laf sokmaları abartması, bunlar annemi aklamama sebep oluyor. Rosa, ne olur vaktin varsa konuya yazdığım son 3-5 mesajı okuyabilir misin, yorumun önemli benim için
Konuma yazmanız bile o kadar iyi geliyor ki, içim çalkalandıkça açıp okuyorum sarılıyor gibi hissediyorum inanın. Çok minnettarım, çok teşekkür ederimKeşke siz kendinizi getirecek cümlenin ne olduğunu bilsem. Evet ciddi anlamda manipüle ediyor anneniz. Anneniz size yakın bir yerde tek başına yaşamayı da tercih edebilirdi. Kayınvalidenin sizinle yaşasa size sürekli laf soksa ne hissederdiniz? Bence birazcık kendinizi eşinizin yerine koyun. Bu saatten sonra olur mu bilmiyorum ama yakın oturmak isterse aynı sokakta ,bir arka sokakta bir ev tutabilirsiniz. Ayrıca siz onun ailesi değilsiniz çocuklarından birtanesisiniz. Bakın abiniz kendi şehrini almayı düşünmüyor.
Bence evlatlık yeterince yaptınız bundan sonra eşlik ve annelik yapma zamanınız geldi.
Seni bildiğinden yapıyo işte. Vicdan azabı çek, karnına ağrılar girsin, yalvar yakar geri getir, onun istediği şartlarda olsun her şey diye. Senden başka kime yapabiliyo? Sen de dişini sıkacaksın, diyecek ki ben bi halt ettim bu sefer. Yavaş yavaş makul zemine gelecek.Konuma yazmanız bile o kadar iyi geliyor ki, içim çalkalandıkça açıp okuyorum sarılıyor gibi hissediyorum inanın. Çok minnettarım, çok teşekkür ederim
Ben zaten öyle istedim, yakından ev tutarım, elim hep üstünde olur dedim, ama ev ayırma fikri huzuru kaçırınca kavgalar oldu ve sonunda da kapıyı çarpıp gitmiş oldu. Keşke böyle sonlanmasaydı.
Ben de bunu düzeltmek istiyorum, bir haklıyız böyle olmalıydı diyorum, bir annemi harcadım mı diyorum ve çok yalnızım.Söylenmesi gereken herşeyi üyeler fazla fazla söylemiş ama inanılmaz manipüle olmuşsunuz, düşünceleriniz mikserle çırpılmis gibi. Bunu nasıl duzeltirsiniz bilemiyorum ama bence görmediğiniz bir tehlike var evliliğiniz tehlikede . Ben erkek olsam böyle bir evliliğe katlanmam . Sizin kayinvalideniz on gün sizde kalıp bu hareketlerin üçte birini yapsa burda en az beş konu acardiniz ki haklı olurdunuz eşiniz saygida kusur etmemiş adamı tebrik ediyorum . Bugün o bağımlı abiniz annecim buyur gel başımın üzerinde yerin var dese anneniz yalın yapin ayak uçarak gider siz bosandiginiz ile bebeğinizle travmalara mutsuz kalırsınız onlar güler siz aglarsiniz . Annem iyi bir anneydi demişsiniz amenna ama olması gerekeni yapmış , sizde evli çocuklu bir kadın olarak yapmanız gerekeni fazla fazla yapmışsınız . Kocaniza çok haksızlık ediyorsuniz. Günün sonunda herkes yerini bulacak yolunu kaybeden siz olacaksiniz gibi. Dikkat edin lütfen .
Konuma yazmanız bile o kadar iyi geliyor ki, içim çalkalandıkça açıp okuyorum sarılıyor gibi hissediyorum inanın. Çok minnettarım, çok teşekkür ederim
Ben zaten öyle istedim, yakından ev tutarım, elim hep üstünde olur dedim, ama ev ayırma fikri huzuru kaçırınca kavgalar oldu ve sonunda da kapıyı çarpıp gitmiş oldu. Keşke böyle sonlanmasaydı.
Antepteki abime beni sokağa attılar diyormuşSeni bildiğinden yapıyo işte. Vicdan azabı çek, karnına ağrılar girsin, yalvar yakar geri getir, onun istediği şartlarda olsun her şey diye. Senden başka kime yapabiliyo? Sen de dişini sıkacaksın, diyecek ki ben bi halt ettim bu sefer. Yavaş yavaş makul zemine gelecek.
Siz iyi bir evlatsiniz, inanın en iyi ana kız birbirine aynı evde iki ay tahammül edemez , eşiniz de kesinlikle beyefendi birisi . Asla haksızlık etmiyorsunuz asıl annenizin kızım sen mutlu ol yeter diyip sizi rahat bırakması ve eşinize sizin için çok iyi davranması lazım . Anneniz malesef mikserlik yapıyor. Yaptıklarının farkında diyemem ama farkında değil de diyemiyorum .Ben de bunu düzeltmek istiyorum, bir haklıyız böyle olmalıydı diyorum, bir annemi harcadım mı diyorum ve çok yalnızım.
Eşime haklı olduğunu söylüyorum hep, doğru olan buydu diyorum, ona da haksızlık etmek istemiyorum.
Ama sürekli ağlar halimden de kurtulamıyorum.
Annem zaten bağımlı abim ve babamın yanında şu an...
Bunun böyle olmadığını ikisi de biliyor. Boşversene.Antepteki abime beni sokağa attılar diyormuş
Çekirdek ailenizi, kendi alanınızı korumaya çalışıyorsunuz bunda yanlış hiç bişey yok. Yani madem ayrılmak istemiyordu sizin yanınızdan güzelce konuşup kızım ben buraya size çok alıştım bi yolunu bulmayı mı düşünsek. Dese siz zaten bu şekil bi tavır sergiler miydiniz? Sanmıyorum. Ama zaten böyle güzel konuşabiliyor olsa en başta ev ayırmayı düşünmezdiniz heralde. Diyelim ki anneniz haksızlık hissediyor bundan hırçın davranıyor. Haklıysa da haksız duruma düştü artık. Öncesinde ne düşünerek ne yaptı şu anda önemsiz. Evliliğinizi, sizin huzurunuzu tehlikeye atacak şekilde davranmamalıydı çok düşünüyorsa sizin haksızlığa uğrayıp uğramadığınız önemliyse onun için. Anneniz bencillik ediyor. Evinin hanımı olmaya alışık bi kadın başka bi evde de aynı şekil davranmak ister ki siz biz gibi genç değil ki ikna edersiniz artık anneniz başka bi fikre kapalıdır. Varsa yoksa onun fikirleridir bu yüzden de değişip, düzelme umudunuz olmasın. Bundan sonraki ilişkiniz asla eskisi gibi olmayacak bunu da beklemeyin. Zaten olmaması da en çok yine sizin hayrınıza olur. Anneniz toksik biri ve önce bunu kabul ederseniz sizin için daha kolay olur bu süreçler.Bir yandan böyle yorumlar görünce olabilir mi diyorum, bir yandan da annemi kullanıp attık mı gerçekten, o bize destek oldu bir şey yapmadı ki, diyorum. Ama özellikle evi ayıralım 2 sene sonra dedikten sonra, laf sokmaları çok arttı ve katlanılmaz hale geldi. Öncesinde bu kadar olmuyordu. Bu noktada da annemi "evi ayırmak istediğimiz için öfkelendi de yaptı" diyerek aklıyorum.
Tek bildiğim acı içindeyim ve nasıl işin içinden çıkacağım, ne doğru ne yanlış bilmediğim ..
Ay kusura bakmayın da kim ölene kadar kayınvalideyle oturmak ister? Bu konuyu bir kadın yazsa ona yazacağım gibi yazacağım artık. Boşanın adam da kıymet bilmez annenizden, bağımlı kardeşinizden kurtulsun. İşine geri döner, hem kendi parasını kazanır, hem saygı görür hem de bu kaostan kurtulur. Siz de annenizle, bağımlı kardeşinizle yaşarsınız, abiniz de akıllı olduğu için yuvasını bozmaz, sizinle bayramdan bayrama görüşüp mutlu mesut yaşar.En büyük problem "tamam ölene kadar beraber otururuz" demiş olmamızdı. Annem o zamanlar öyle boynu bükük ve çaresizdi ki. Eşyaları teker teker satıldı gözünün önünden gitti, evi kapandı, hayatının en büyük çöküşüydü belki. Ona böyle sahip çıkabilmiş olmaktan mutluydum. Huzurla otur torununun yanında diyordum. Ama zaman geçtikçe eşimden bağımsız olarak, ben de huzursuz olmaya başladım. Mesela bulaşık makinesine cezve koyunca onu alıp geri çıkarmıştı çok yer kaplıyor diye. İçimden "ne münasebet" dediğimi hatırlıyorum. Eşimi bir konuda uyarmak benim için çok zordu, annem de gaza gelir bir şey söyler mi diye. Bunlar gerçek evet, ama eşim annem artık işe yaramıyor diye mi bu hale geldi ve beni manipüle mi etti diye düşünmeden de duramıyorum. Ben çok sıkıştım, gerçekten hasta olacağım artık
Sizce anneme "artık çocukla hiç ilgilenme anne ben bakacağım" deyip eşimle ortak bakmaya başlamamızdan kısa süre sonra eşimin ev ayırmayı gündeme getirmesi anneme haksızlık ve onu kullanılmış duruma mı sokuyor? Bu konuda fikrinizi merak ediyorum. Haksızlık yaptım mı bunu anlamak gayretindeyimAy kusura bakmayın da kim ölene kadar kayınvalideyle oturmak ister? Bu konuyu bir kadın yazsa ona yazacağım gibi yazacağım artık. Boşanın adam da kıymet bilmez annenizden, bağımlı kardeşinizden kurtulsun. İşine geri döner, hem kendi parasını kazanır, hem saygı görür hem de bu kaostan kurtulur. Siz de annenizle, bağımlı kardeşinizle yaşarsınız, abiniz de akıllı olduğu için yuvasını bozmaz, sizinle bayramdan bayrama görüşüp mutlu mesut yaşar.
Eşiniz de çalışıyor olsaydı evet derdim. Ama eşiniz hastayken bile annenizin ödü kopmuş çocuğa bakmak zorunda kalır diye. Çocuğun ana bakımverini eşiniz, anneniz de o çocuğun anneannesi ve o evde yaşıyor. Arada sırada çocukla oyun oynaması çocuğa bakmak değil, ayıp olmasın diye komşunun çocuğuna bile gösterilecek ilgiyi göstermek.Sizce anneme "artık çocukla hiç ilgilenme anne ben bakacağım" deyip eşimle ortak bakmaya başlamamızdan kısa süre sonra eşimin ev ayırmayı gündeme getirmesi anneme haksızlık ve onu kullanılmış duruma mı sokuyor? Bu konuda fikrinizi merak ediyorum. Haksızlık yaptım mı bunu anlamak gayretindeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?