Annemle evi ayırma süreci ve acılar...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Louder
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benim hikayemde, ben esinin durumundaydim, esim senin durumundaydi, girdigi bunalimi gozlerimin onunde yasadigi icin cidden anlayabiliyorum.

Ama artik ortada bir yuva ve bebek var, onceligin bebegin olmali, bak esin demiyorum bebegin olmali.

Bebeginin iyiligi icin bir anne gerekirse annesine sirt donebilmeli.

Sen annen ve abin icin (ya da onlar sebebiyle) bir yuva dagittin daha once ama o zaman ortada cocuk yoktu...

Anneniz neden beni kullandınız diyor?
Bir de abiniz bu süreçte hiç alıp götürmedi mi annesini. Anne babanın hep bir evlatta kalması zor oluyor diğerinin de arada alıp goturmesi lazımdı. Bundan sonra abinize inisiyatif alması gerektiğini söyleyin. Hatta evi Antep'te de tutabilir.

Eşiniz niye üstünüze geliyor. Olan olmuş belki de iyide olmuş. Anneniz gelmek istemez inşallah ama tekrar gelmek isterse söyleyin evet eşim istemiyor. İstemek zorunda değil, bu eşinizi kötü eş yada kötü damat yapmaz. İki sene gayet yeterli bir süre bu süre zarfında size yük olmayayım diye 1+1 ev bulup çıkabilirdi. Ama o sizin evliliğinizi zora sokmayı tercih etti. Bu kadar üzülmeyin. Su akar yolunu bulur. Aramazlarsa açmayın. Abiniz kabul bile etmiyor, öteki tedavi olmuyor sizin ne suçunuz var? Çocuğunuzun, eşinizin ne suçu var? Üzmeyin kendinizi değil iki sene 102 sene annenize baksanız, gene siz kötü olacaksınız. Bırakın incelediği yerden kopsun.

Çok çok üzüldüm. Nasıl ayrıldınız bilmiyorum ama eski eşinize de üzüldüm. İnşallah doğrusu buysa barışırsınız o da ailesinin zincirlerinden kurtulur. Ben bu duruma düşmemek için çok çabalayacağım

Beraber yaşadığımız 2 sene 8 ayda çocuğumla oynadığı için, maaşını verdiği için (evi ayrıyken maaşı yetmiyordu ben üstüne ek yapıyordum epeyce). Bu yüzden kendimi suçlu görmüyorum bu konuda.
Arada Antep'e gidiyordu toplamda 3 ay kalmıştır parça parça. Maksimum. Antep'te asla yaşamam diyormuş. Zaten her şeye mutlaka bahane sunuyor çünkü benden gitmek istemiyor

Önceki evliliğinde annesi ve abisinin suçu yoktu, adam görüp görebileceğin en sorunlu tipti, hiçbir ama hiçbir işe yaramaz lakin sürekli kaynaklardan tüketir, sıkıntı çıkarmaktan başka işe yaramazdı. Şimdiki işini bile Louder'a borçlu. Ama bu aile ona gık demedi, Louder koca delisi olmadı bu adamla evli olduğu süre içerisinde. Şimdi bu eziyet ediliyorsa bu adam terbiyeli olduğundan.

Eşinin duruma karsi duruşunu tam anlayamadım. Biz tam aksine bu tarz durumlarda kendi söyleyemediğimiz şeyleri eşimle birbirimizin üstüne atmak konusunda anlaştık. Ben kendi aile dertlerimi eşimi öne sürerek bertaraf ediyorum. Melek gibi çocuk ama ailem despot sanıyor baska türlü ne alkolik kardeşimin derdinden kurtulurdum ne hakkım yenmeden bu günlere gelirdim. Beni elin adamına niye rezil ediyorsunuz, yarın bir şey olsa ne düşünür diye diye kendimi koruyorum. Eşime de dedik gerekirse valla bu kadin da böyle deli biri napim de yine de bana bir şey bulaştırma şimdiye kadar iki taraf icin de işe yaradı. İsteyen deli, isteyen huysuz, isteyen geçimsiz bilsin hiiiiç umrumda degil. Sonuçta sizin sorununuz öyle ya da böyle annenizin gitmesiyle çözüldü mü, çözüldü. Bitmiştir. Öyleydi de beni yanlis anladi yanlis anlattı da ne gerek var güzel kardeşim. Senin eşin hakli mi olmak istiyor yoksa mutlu mu olmak istiyor? Bu noktadan bakarsa kendisi de sakinleşecektir. Sen ne yapsan git diyemezdin ama o el annen için.

Bizde de şu vardır "kayın aileye ters yapılmaz herkes kendi ailesini uyarır, insanın kendi ailesine dediğini ailesi unutur ama el kızı oğlunun dediğini kayın ailesi unutmaz"
Eşim "ben ona çocuklarının yapmadığı şeyleri yaptım, hep iyiliğim dokundu ama o beni kötü görüyor herkesle de kötü ediyor" diye sinirleniyor.
Sürekli evde bu konuşuluyor tabi doğal olarak. Şimdi çok çaresiz ve kötü hissediyorum ben. Annem berbat bir duruma soktu hepimizi. En çok da kendini. Acaba ben mi hata ettim o gerginlik çıkardığı gecenin sabahında ev baktım diyerek, bilmiyorum.

Yani sen benden daha iyi bilirsin bir bagimlinin ailesinin başına acabilecegi dertleri...

Ayni seyleri yasadik ozetle, ciddiyim kurtar kendini o minik kuzunun hatri daha buyuk olmali annenden.
Ha yani bak yanlis hatirladigim seyler varmis, eski eş iyi biri degildi dogru baska uyeyle karistirdim herhalde.

O zaman soyle duzelteyim, ilk evliligi iyiki bitmis ama bu adamla iyi gidiyorlar, düzelmeyecek akrabalar icin evinden, yuvasindan olmasin kimse.

Gelin kayınvalide anlaşmazlığında arada kalan damatlara dönmüşsünüz. Zor tabi, iki tarafı da üzmek istemiyorsunuz ama insan yaş aldıkça cidden daha çok konuşup her şeye karışıyor; kendi büyüklerimde de görüyorum.Vicdan yapmayın,çok güzel plan yapmışsınız.Anneniz istemese de uygulayın.

Eşin zaten kötü olsa annen bu kadar dahi kalmazdı, onun iyi oluşundan da şımarmış sanki.

Anneniz ait olduğu yere gitmiş. Oğlumdan nasıl para istersin diyerek oğlunu düşsünüyor ama kızina gelince nankörlük birde üstüne beddua ve hareketler ediyor. Bence hiç üzülmeyin. Madde bağımlılığı oğlu ile yaşasın biraz aklı başına gelir belki.

Zerre pişmanlık hissetme. Yerden göğe kadar haklısın. Eşyalarını almadıysa onlarıda yolla. Ayrı kendine ev isterse ozaman bakarsınız çaresine

Ben gece ev bakmakla hata mı yaptım diye soruyorsan o baska konu. Evet nahoş olmuş. Ama zaten coook geç bile kalınmış yani gerçekten helal olsun ben o kadar sabırlı degilim aileme karşı. Sen çok daha iyi bir evlatlık yapmışsın.
Eşin şu an olayın tek bir yönünden bakıyor. Bak emin ol çok iyi anlıyorum yani ben de bundan 10 sene önce o pencereden bakan minnoş bir insandım. Ne zaman ki el oğlu, el kızı olmanın negatif degil pozitif yanını gördüm o zaman ohh dedim. Herkes kendi anasına babasına melek olsun varsın gelin damat şeytan olsun. Gerçekten o kadar önemsiz ki es ailesinin hakkımızda ne düşündüğü. Mühim olan sonucun sizin çekirdek ailenize nasıl yansıyacağı. Ah eşiniz bu noktadan bir bakıp da, evimizde artik yalnız mıyız yalnızız, daha baska ne isteriz diye düşünse kendisi de görecek aslında nasıl güzel bir çözüm olduğunu. Yok yani eşini kötü bilmeyip gelip yine evde bık bık sizin içinizi oysa onu mu tercih edecek? Sonuçta hem eşini iyi bildiği hem evden gittigi bir senaryo yok. Olamaz yani olamamış şimdiye kadar. Demek ki annende o incelik yok. Varsin eşini öyle bilsinler yeter ki senden uzak dursunlar. Yarın bir gun sen barışsan da eşin yine böyle bilinsin bama kalirsa hic bozmasın bile

Öncelikle eşimizi tebrik ederim.
Anneniz siz onun anne babası olun istiyor bence. Başka oğulu da varmış. Orada da kalabilir. Siz onu evi için bütçenizi kenardan tutun istediği an kullanırsınız. Elinizden geleni yapmışsınız. Sizin ayrı bi eviniz var artık.

İlk planlarken evi güzelce huzurla ayıralım derken eşime demiştim ki annem yatalak olur, hasta olursa yine evimde bir odada ona bakarım. Tamam demişti. Şimdi öyle bir durumda bile kabul etmem istersen şimdi boşan diyor. Ne yapacağım bilmiyorum gerçekten.

Şimdiden bunları mı düşünüyon?

Ağır bir cümle ama durduk yere de kurmadı eşin o cümleyi Louder ya. :/
Annen bu yaptıklarını yapmamış olsaydı eşin kabul ederdi. Ama insan kredisini kendi bitiriyor işte.

Elinizden geleni yapmışsınız, eşiniz de öyle. Bundan sonrası annenizin kendi tercihi, üzülmeyin ve hayatınıza devam edin. Ev tutmak isterse zaten abinizle ortaklaşa ayarlayacakmışsınız. Bağımlı oğluyla yaşamak istiyorsa da kendi kararı.

Vicdanını rahat tut sen ona yapılabilecek en büyük iyiliği yapmışsın. Sonuçta bağımlı insanların ne tür tehlikeler saçtığını tv den boy boy izliyoruz.
Evli abin sınırını koymuş en baştan almamış yanına. Annenin tekrar dönüp dolaşacağı yer sensin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…