Annemle nasıl başa çıkacağım ?

Ben özelde çalışırken atanınca böyle olmaz diyordum ama şuan kendimi daha çok sıkıyorum ne anladım bu işten aldığımın hesabını veriyorum.
Annenle açık açık konuş canım. Ya üzerinize düşeni yapın yada bırakın ben kendi kazancımla yapayım , yarın evlendiğimde beni eşim olacak adamın ailesine karşı kötü duruma sokmayın de.

Sanırım tam olarak bu cümleyi kurmam gerekiyor, ama korkuyorum kötü evlat olmaktan sanırım

Bazı ınsanlar çocuklarını para makinası olarak görüyorlar.Çocugu evlenıcek bır yuzugu almaktan acizler.Bazılarıda evını arabasını her seyını hazır edıo çocuklarım rahat etsın diye .Paranın kıymetını bil.Taniki ihtiyacı varsa yardım et ama kendinide aptal yerine koydurma.

Anneden anneye göre değişiyor bu durum para verip verip vermemek anlıyorum seni ben çalışmıyorum ama annem benden değil para canımı istese veririm aradaki sevgiye bağlı birşey diyemiyorum
Ben bunun sevgiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum şahsen
ettiği borçlar neler biliyor musunuz, gümüş tas, salon aksesuarı, elbise, gün parası, mutfak masası taksiti ve gerçekten hepsini benim üstlenmeme gerek var mıydı bilmiyorum..

Bende 22 yaşındayım ve bende aynı senin gibi kenara para atıp,kendi başıma birikim yapmaya çabalıyorum. Ne kadar yorucu ve zor olduğunu biliyorum, o yüzden seni çok iyi anlıyorum. Bence annenle tatlı dille,güzel bir şekilde konuşup onu asla kırmadan durumu izah etmelisin. Kendi başına kendi hesabında paranı biriktirmelisin. Anne sen al biriktir, şunu şöyle yap sende dursun vs demiyorum ben mesela. Annen tabi ki, elbet yardımcı olursun. Fakat bana bu durum birazcık sinir bozucu geldi. Benim annem beş lirama bile dokunmaz,içi gider. Zorla bir şeyler alırım mesela kendisine. Konuşmalısın diyorum ben.

Yani sizdede var.Ayrıca babanız annenize bakmakla yükümlü.Gönlünüzden gecer alırsınız.Ama sizinde ihtiyaclarınız olucak.Canım hayatçok ğahalı.Ha gonlunden kopar harclık verırsin ama annen ne yapmaya çalışıo anlamadım.

Bu desteğin bi sınırı var az çok bilirsiniz bir memur maaşını yarısını götürüyor ve inanın o kadar saçma şeyler ki oturup ağlayasım geliyor emeklerime..
Babanin maasi da iyi yani gayet. Ortada annenin ne ihtiyaci varmis merak etmedim de degil ama sana abla ornegi veriym. Evlenmeden lazer yaptirmak istedim vucuduma, annem de istedigini belirtti. Duymazdan geldim. 20lik disim cekilecekti, babam da kendi curugunu yaptirmak icin benimle gelmek istedigini soyledi, duymazdan geldim. Kimse beni yanlis anlamasin. 30 bin kredi cektim, eve ugradigimda da 1000tlye yakin alisveris yapardim eve. Ama bunlarin ustune bazen bu tavirlari kaldiramiyor insan.
Hatta ben nisanlanacagim zaman, esimin ailesi kolonya getirmeyi unutmuslar bizdeki adette erkek alir nisandaki tatli ve kolnyayi. Annem kolonyayi biz aldik die lafini etmis kardesime bir kolonyaya nazim gecmemis die cok uzulmustum.

Sanırım tam olarak bu cümleyi kurmam gerekiyor, ama korkuyorum kötü evlat olmaktan sanırım
Korkularin gercek olur bence de direkt soylersen. Diger arkadaslara sesleniyorum, kizinin cuzdanindan bile para alan anneyi, karsiniza alip konusmaya gerek var mi sizce gercekten ? O anlayis ve olgunluk olusmamis anne de. Her anne fedakar olacak die bi sey yok. Kizina bu hareketi yapan anne, o kiz para vermezse kendi kizini kotu evlat die de degerlendirir. Simdilik azaltarak vermeye devam edeceksin yani cuzdanindan almasina ses cikarmamalisin bence. Hain damgasi yeme diye diyorum, destekledigim icin degil. Evlenince surekli borclarinizin oldugundan bahsedip, ziyaretine gittiginde yaninda canta, cuzdan goturmeyeceksin

Anne olunca insan bi durup düşünüyor acaba yanlışta mıyım diye ama ben kimseye güvenip anneme para yediremem yarın zorda kalsam onlar da da yok vermezler.
Haklısınız insan kötü oluyor ama yanlışlık varsa da kendi yolunuza bakın yedirmeyin boş yere yuvanizi kurun ne güzel ki kendi ayaklarıniz üzerinde duruyorsunuz.

Benim annem de benden ne koparırsa kâr kafasında bu da şans işi.

KESinlikle çok pahalı ben artık yetişemiyorum yani lazere de gitmem lazım ayrıca o da ayrı bir dert

Ah o evreye gelebilsem eşim bu konuda o kadar iyi ki maddiyat olarak ailem beni çok darlıyor ama eşim olacak insan bir güne bir gün sormaz ne kadar paran var me yaptın diye sadece bir yere gitsem yanında paran var mı diye sorar o kadar. Bilemiyorum yıprandım

Bende çalışırken maasimi anneme verirdim Annem hep bana harcadi ama. Bana oyle ceyizler almiski ben ilgilenmem alakam olmaz. Bana kalsa çeyizim olmazdi. Verdigim her kurusu bana harcardi. Oysaki durumumuz iyi degildi o siralar. Babam yurtdışında kardesim lisede gecim sikintisi çekerdik ,kenarda benim icin para bulundururdu hep. Anneniz belliki sizi okutmus ya hani paranizi yemek istiyor ama sert tepkibizi koyun. evleneceksin sonucta,eksiklerin ihtiyaçlarin daha fazla olacak. Azda olsa harclik niyetinde ver, gerisini at banka hesabina. Gerekirse hesaptan haberi bile olmasin

Ya ben harçlık diye değil direk borç için veriyorum kadın borca bağlamış vermesem napacak diye düşünüyorum sürekli çok üzgünüm arada kalmak çok zor

Ya ben harçlık diye değil direk borç için veriyorum kadın borca bağlamış vermesem napacak diye düşünüyorum sürekli çok üzgünüm arada kalmak çok zor
Evlenene kadar ne alsam kar diyordur. Nede olsa senin maasina guveniyor. Verme,borcu odemek icin babana basvurmqk zorunda kalsin. Harclik dışında benden birdaha paea çıkamaz de kestirip at. Evlenincede seni boyle somurmesine izin verme

Bak Allah ona gore veriyor. Belki bi yandan senden almak isteyen ailen, bi yandan sana vermeye calisan esin ve ailesi. Bence sabret ya, nolur biraz daha versen. Zaten veriyorsun, alismiisindir bi de hemen alisverise baslasana, en azindan borcunu gorunce, daha az borclanir annen de. Kimsenin ozellikle de annenin kalbini kir istemiyorum. Senin yasadigini yasayan cok kisi var etrafimda. Yalniz sen degilsin o paralari veren.

Evlenene kadar ne alsam kar diyordur. Nede olsa senin maasina guveniyor. Verme,borcu odemek icin babana basvurmqk zorunda kalsin. Harclik dışında benden birdaha paea çıkamaz de kestirip at. Evlenincede seni boyle somurmesine izin verme
Aalinda bi de soyle bi sey var. Biz hep anneyi sucluyoruz ama baba gormuyor mu eve alinanlari ? Hanim sen onca seyi neyle aldin, benim sana verdigim harclikla alincak seyler diil bunlar demiyor mu evdeki adam ?

Bu soyledikleriniz 2 bin tl yapmaz ki. Bence siz tam olarak nereye ne kadar borc var bir ogrenin guzelce. Ona gore gerekirse daha fazla verip bir an once bitirin o borcu. Ve sonra elinizi cekin.

Karsiniza alip konusun, ben evlenecegim.. Zaten sizde de birikmis yok. Evlenme asamasinda bana maddi yardimda bulunamazsiniz. Benim mustakbel esimin ailesine karsi mahcup olmamam icin birikim yapmam gerek. Daha fazla destek olamayacagim kusura bakma anne de.

Edit: pardon bulasik makinasi 2 bin tl imis. Aylik 2 bin tl veriyorsunuz diye kalmis aklimda yorumlari okuyarak son sayfaya genele kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…