- 2 Mayıs 2019
- 7.480
- 14.055
- 198
- Konu Sahibi meraklimelahatbirisi
-
Bosanma asamasindayim.annemle yasiyorum.kostek bir kardesim var.annem hir minnet kizima bakiyor.pazar parasinin yuzde ellisi faturalarin yarisi.dogalgazin tamami.annemi kuafore goturmek ayakkabi canta almak bazen kiyafet almak eve surekli ekmek su almak bende.tamam beraber yasiyoruz ama kardesim.keyfi gider gelir uniye eve.bana birseyi al der annem almazsam trip atar.kardesime en basiti ekmek ve suyu hir minnet aldirir.ki beraber yiyoruz.kocam 5 aydir 5 kurus vermedi her masrafi kizimin bende.fakat annem gelir kardesimi hakli cikarip onun gibi tripli davranir.annem mi dusman mi bilmiyorum.kocamin ailesine kizardik kocamin her seyini yonetip faydalanmak istiyor.ben bosanip gidince annem ac mi kalacak kardesim para biriktirsin diye.kendi benim durumumda olsa isyan eder.bide saka gibi taksiti bitince aldigi esyanin yine taksitli birsey almaya kalkiyor.yarin kardesim okulu bitirip eve gelecek maasi kesilecek.ben her seye para verip horlanacakmiyim.kara kara dusuniyorum.Sanki annen degil de alacakli gibi davraniyor. Hoslanmadim bundan. Ancak bizim ulkemizin genelinde var bu olgu.
Ben atandim aileme kredi cektim, cektirildim hatta. Esim demissin, babasina araba almis, her ay maasinin ucundan babasina gondermis, kardesi okuyor hala gonderiyor vs. Kisacasi aileler bunu hep bekliyor.
Arkadaslarim var, ailelerinin durumu gayet iyi, soruyorum yok 30 bin kredi cektim babam istedi.bir baska arkadasimin babasi 18bin cektirdi. Birinin ailesi ev kredisine yardim ettirdi. Birisi 50 bin babasinin borcunu kapatmak zorunda kaldi.
Yapmasalar nolur biliyor musun ?
Hain evlat, yok yillardir yedirdik de icirdik de basa kalkarlar maaesef.
Kimi aileler hemen evlenmene izin de vermio, biraz para yiyelim die, bunu da duydum yani.
Isin garibi onca parayi vermene ragmen, bir teskkuru duyamiyorsun aksine neden daha fazla vermedigin tartisma konusu olabiliyor.
Bi senin basinda yok bu durum merak etme.
Neyseki nisanliymissin, bi an evvel evlenmelisin. Evlenince de isterlerse, savustur basindan. Yoksa hakkindan gelemezsin.
Ellere bakarsin, seninle ayni yil evlenip evini arabasini alanlari gorunce; basarisizlik hissine kapilirsin.
Zaten ne kadar verirsen ver, mutlu edemezsin hep daha fazlasini isterler. Verip de kotu olacagina vermeden kotu ol -evlendikten sonra -
Yeni atandınız hemen evleneceksiniz paraya ihtiyacınız var. Annenizde bize bir hayrın olmayacak endişesi olmuş. Yani bir süre çalışıp eve katkı yapmanızı bekliyorlar, bu durum hemen herkeste var sayılır, ya param yok diyeceksiniz ya da belli bir süre eve katkı yapacaksınızMerhabalar, hayırlı sahurlar öncelikle şimdiden. Ben 22 yaşındayım bayramdan sonra inşallah nişanım olacak Allah izin verirse. 4 aydır atandım çalışıyorum hemşireyim. Maaşımın %40ını anneme veriyorum borçlarını ödemesi için. Borçların benimle alakası yok bu arada kendi yapmış. Asıl konuya geleyim;
Kendisi bulaşık makinesi alacaktı günden topladığı para ile makine 2000 tl ben de dedim ki anne ben sana kredi kartımla alayım taksitli ödeyeyim sen bana nakiti ver. Hani kendimce birikim amaçlı çünkü hiç param yok kenarda. Tamam dedi. Sonra şuan makineyi sipariş verecektim altınları ver hesabıma yatırayım dedim üstüne para ekleyeceğim, tamam bende dursun dedi. Neyse makineyi henüz almadım ben de. Bizim tarafta erkeğin alyansını ve nişan hediyesi saatini kız tarafı alır. Annem ben alırım dedi kendi altını varmış kenarda onu bozdurup. Tamam o zmaan dedim ben 4-5 bin tl ile işi döndürürüm. Bugün konusu açıldı bana diyor ki yok o altınları bozdurmayalım daha önemli bir şey olur sen al onları. Onları dediği şey 3-4 bin tl tutacak. Ben kafayı yiyorum kredi kartımı ayrı alıp yiyor nakit ayrı her ay veriyorum ve inanın babamın geliri 4bin tlnin üzerinde bir kuruş almıyor ondan. Bugün kendime 2 tane atlet almışım diye kendine atlet alacağına para biriktir bilmem ne diyor. Korkuyorum ki kendime birşey alayım bana da bunu alacaksın madem paran var diyor. Cüzdanımdan nakit alıp kardeşime veriyor. Karşıma alıp sertçe konuşuyorum yok Allah sana muhtaç etmesin bilmem ne, yumuşuyorum ciddiye almıyor. Maaşımla kendim zor geçiniyorum 2 aydır kenara para atmaya çalışıyorum ayrıca ona para veriyorum napıcam bilmiyorum sürekli masrafları benim üstüme yıkmaya çalışıyorlar çok yoruldum aile böyle mi yapar ?
Anne babanız ayrı mı yaşıyor eğer ayriysa annenizin geciminden sorumlu olmanız bana normal geldi. Eğer ayrı değilse evin ihtiyaçları annenizin ihtiyaçlarıyla sorumlu olan kişi babanız . Babanızla konuşun ayrıca kendi ihtiyaçlarınızı da taksitle alın istediklerinde almam gerekenleri aldığım için şuan param yok dersiniz. Tabiki eğer ihtiyaçlar elzem değilse.Merhabalar, hayırlı sahurlar öncelikle şimdiden. Ben 22 yaşındayım bayramdan sonra inşallah nişanım olacak Allah izin verirse. 4 aydır atandım çalışıyorum hemşireyim. Maaşımın %40ını anneme veriyorum borçlarını ödemesi için. Borçların benimle alakası yok bu arada kendi yapmış. Asıl konuya geleyim;
Kendisi bulaşık makinesi alacaktı günden topladığı para ile makine 2000 tl ben de dedim ki anne ben sana kredi kartımla alayım taksitli ödeyeyim sen bana nakiti ver. Hani kendimce birikim amaçlı çünkü hiç param yok kenarda. Tamam dedi. Sonra şuan makineyi sipariş verecektim altınları ver hesabıma yatırayım dedim üstüne para ekleyeceğim, tamam bende dursun dedi. Neyse makineyi henüz almadım ben de. Bizim tarafta erkeğin alyansını ve nişan hediyesi saatini kız tarafı alır. Annem ben alırım dedi kendi altını varmış kenarda onu bozdurup. Tamam o zmaan dedim ben 4-5 bin tl ile işi döndürürüm. Bugün konusu açıldı bana diyor ki yok o altınları bozdurmayalım daha önemli bir şey olur sen al onları. Onları dediği şey 3-4 bin tl tutacak. Ben kafayı yiyorum kredi kartımı ayrı alıp yiyor nakit ayrı her ay veriyorum ve inanın babamın geliri 4bin tlnin üzerinde bir kuruş almıyor ondan. Bugün kendime 2 tane atlet almışım diye kendine atlet alacağına para biriktir bilmem ne diyor. Korkuyorum ki kendime birşey alayım bana da bunu alacaksın madem paran var diyor. Cüzdanımdan nakit alıp kardeşime veriyor. Karşıma alıp sertçe konuşuyorum yok Allah sana muhtaç etmesin bilmem ne, yumuşuyorum ciddiye almıyor. Maaşımla kendim zor geçiniyorum 2 aydır kenara para atmaya çalışıyorum ayrıca ona para veriyorum napıcam bilmiyorum sürekli masrafları benim üstüme yıkmaya çalışıyorlar çok yoruldum aile böyle mi yapar ?
Ah o evreye gelebilsem eşim bu konuda o kadar iyi ki maddiyat olarak ailem beni çok darlıyor ama eşim olacak insan bir güne bir gün sormaz ne kadar paran var me yaptın diye sadece bir yere gitsem yanında paran var mı diye sorar o kadar. Bilemiyorum yıprandım
Zor bi donemdeymissin Allah yardimcin olsun. Gorulen o ki, annende bu sureci daha cok yipranmaman adina, isleri daha da kolaylastirmiyor. Ne denir cok bilmiyorum ama bircok kadinin bosanamamasinin sebebidir, senin annen tarzinda olan aileler. Soyle dusun, bi kadin var, esiyle mutsuz, bosanmiyor yine de, cunku ailesinin yanina gitse bile mutsuz olacak, maasin olsa da durum bu. Bi zman sonra, bosanan bu arkadaslar sirf bu yuzden pisman olduklarini anlatmislardi canim.Bosanma asamasindayim.annemle yasiyorum.kostek bir kardesim var.annem hir minnet kizima bakiyor.pazar parasinin yuzde ellisi faturalarin yarisi.dogalgazin tamami.annemi kuafore goturmek ayakkabi canta almak bazen kiyafet almak eve surekli ekmek su almak bende.tamam beraber yasiyoruz ama kardesim.keyfi gider gelir uniye eve.bana birseyi al der annem almazsam trip atar.kardesime en basiti ekmek ve suyu hir minnet aldirir.ki beraber yiyoruz.kocam 5 aydir 5 kurus vermedi her masrafi kizimin bende.fakat annem gelir kardesimi hakli cikarip onun gibi tripli davranir.annem mi dusman mi bilmiyorum.kocamin ailesine kizardik kocamin her seyini yonetip faydalanmak istiyor.ben bosanip gidince annem ac mi kalacak kardesim para biriktirsin diye.kendi benim durumumda olsa isyan eder.bide saka gibi taksiti bitince aldigi esyanin yine taksitli birsey almaya kalkiyor.yarin kardesim okulu bitirip eve gelecek maasi kesilecek.ben her seye para verip horlanacakmiyim.kara kara dusuniyorum.
Bide komik olan me biliyormusun kardesim kizimin annem bakmasina bile fesatlaniyor.cocuklarim olsa bakmazsin demis.zaten kadin 60 yasinda onun coluk combalak olsa 70i gecer neyin kafasi bu evet hora gecmicek annem kardesimin kotu muamelesine mustehak.esyalari alip ev acma konusunda kizimla yapayalniz olacagim o evde bi an icimi bi bosluk kapladi.bildigim birsey var kocam ayri annem ve kardesim ayri cekecekler hepsine mustehak.hayir vs yaparsin anneye babaya da bununda onlarin kotu niyetinden yamyamliga donustugu kismi oldugunu dusunuyorum.Zor bi donemdeymissin Allah yardimcin olsun. Gorulen o ki, annende bu sureci daha cok yipranmaman adina, isleri daha da kolaylastirmiyor. Ne denir cok bilmiyorum ama bircok kadinin bosanamamasinin sebebidir, senin annen tarzinda olan aileler. Soyle dusun, bi kadin var, esiyle mutsuz, bosanmiyor yine de, cunku ailesinin yanina gitse bile mutsuz olacak, maasin olsa da durum bu. Bi zman sonra, bosanan bu arkadaslar sirf bu yuzden pisman olduklarini anlatmislardi canim.
Senin cocuguna rica minnet bakan annen, yarin erkek kardesin evlenip cocuk yapinca, ustune ustluk gelin kaprisi cekip gik demeyecek. Oglunun cocuguna hediyeler, bayramliklar alip, yine de hora gecemeyecek merak etme.
Hatta sen isteyken, belki de kizinin duyacagi sekilde, seni ya da eski esini asagilayan sozlere bile magruz birakabilir annen. Cunku ornekleri var mi var.
Bi de bazi ailelerde, kiz evlat cok dusunulmuyor. Ama miras paylasiminda ama bi harclik verilirken,ama bi sey alinirken; hep erkek cocuga bi kiyilamiyo. Sanki o daha hassasmis, kirilganmis gibi. Hep erkek kollaniyor nedense.
Sen kadin basinda her eksigine yetissen bile, iki gun sonra sen patladigin bi anda sana diyecek ki, ' ne var yani iki sandalye aldiysan eve, ben senin cocuguna baktim' olacak. Evlattan soz acilinca, ah canim oglum olacak.
Kadin olmak zor ulkemizde maalesef, yasin kac olursa olsun, bu benim sahsi dusuncem.
Evet yazdiklarim aci ancak gercek. Boyle anne ve aileler var iste.
Sanki annen degil de alacakli gibi davraniyor. Hoslanmadim bundan. Ancak bizim ulkemizin genelinde var bu olgu.
Ben atandim aileme kredi cektim, cektirildim hatta. Esim demissin, babasina araba almis, her ay maasinin ucundan babasina gondermis, kardesi okuyor hala gonderiyor vs. Kisacasi aileler bunu hep bekliyor.
Arkadaslarim var, ailelerinin durumu gayet iyi, soruyorum yok 30 bin kredi cektim babam istedi.bir baska arkadasimin babasi 18bin cektirdi. Birinin ailesi ev kredisine yardim ettirdi. Birisi 50 bin babasinin borcunu kapatmak zorunda kaldi.
Kimi aileler hemen evlenmene izin de vermio, biraz para yiyelim die, bunu da duydum yani.
Isin garibi onca parayi vermene ragmen, bir teskkuru duyamiyorsun aksine neden daha fazla vermedigin tartisma konusu olabiliyor.
Neyseki nisanliymissin, bi an evvel evlenmelisin. Evlenince de isterlerse, savustur basindan. Yoksa hakkindan gelemezsin.
Ellere bakarsin, seninle ayni yil evlenip evini arabasini alanlari gorunce; basarisizlik hissine kapilirsin.
Zaten ne kadar verirsen ver, mutlu edemezsin hep daha fazlasini isterler. Verip de kotu olacagina vermeden kotu ol -evlendikten sonra -
Ben acikcasi ailelerden belli basli bazilari boyle diye dusunuyordum. Fakat nerdeyse boyle olmayanlar nadir duruyor.Evet o kadar şeyi aldırıp harcatıp bir de üstüne nankör oluyorlar tecrübe ile sabit özellikle annem yaptıklarım karşısında o kadar nankörlük etti ki ben de uzaklaştım az da olsa sonuçta ailen maalesef kopamıyorsun sadece kırılmakla kalıyorsun..
Birebir eşimin ailesi böyle, eksiği var, fazlası yok anlattiklarinizdan.Sanki annen degil de alacakli gibi davraniyor. Hoslanmadim bundan. Ancak bizim ulkemizin genelinde var bu olgu.
Bu dediginize katiliyorum. Kizin once parasini alip hatta calip, bi tencere alacak. Sonra tum akrabalar, ceyizini annen yapti sanacak.Normalde anne bu hiç sakınılmaz ama düğün yapacaksınız, onun size anne olarak destek olması gereken bir dönemdesiniz şuan. Cüzdanınızda fazla nakit bulundurmayın alamasın. Kartınızı vermeyin, anne artık eşyalarımı ben alacağım ama maaşım bana ancak yetiyor artık veremeyeceğim sana maaştan deyin. Siz maaşınızın yarısını ona vermeseniz zaten makinenizi de alyansı da nisan icin eşinize nişan hediyesini( saat gibi ) rahatça alırsınız. Hem sizin maaşınızdan alıyor hemde ilerde makineni ben aldım , şunu ben aldım bunu ben aldım diyip böbürlenecek. Konuyu okuyunca hic anne gibi değil de kızından ne koparsam kar kafasındaki paragöz bir anne modeli geliyor gözümün önüne. Maaşınızdan tek kurus vermeyin, hemde ilerde size şunu bunu aldım diye övünmesini önlemiş olursunuz.
Bence sen sanslisin gene. Onca seyi almis esin tmm, ama hicbir ozel gununde bulundurtmadim diyorsun. Esin onca borca ragmen, inatla benim ailem onlar die kavga da cikarabilirdi. Iyi gene mantikli, sag duyulu yaklasmis bence. Sen esine sukretBirebir eşimin ailesi böyle, eksiği var, fazlası yok anlattiklarinizdan.
Biz Nisan yapmak istiyoruz dediğimiz zaman eşime komple evlerinin yenilettiler, mobilya, badana, mutfak banyo kırıp sıfırdan yaptırdılar.
Bizde sana destek oluruz dediler.
Nisan zamanı gelince bir yüzüğümu bile alamayiz dediler.
Sonuç hicbirseyimde bulundurtmadim, böyle ana baba olmaz olsun.
Oğullarını en güzel zamanlarında ele karşı yalnız bıraktılar.
Konu sahibi sizde akıllı davranın, temkinli olun.
Normal bir anne baba bunu yapmaz, emin olun.
Merhabalar, hayırlı sahurlar öncelikle şimdiden. Ben 22 yaşındayım bayramdan sonra inşallah nişanım olacak Allah izin verirse. 4 aydır atandım çalışıyorum hemşireyim. Maaşımın %40ını anneme veriyorum borçlarını ödemesi için. Borçların benimle alakası yok bu arada kendi yapmış. Asıl konuya geleyim;
Cunku kardesin kotu niyetli. Annenizin, senin cocuguna muskul bi durumda oldugun icin, sana yardimci olmak adina baktigini unutmus. Zannediyor ki, annen seni ve cocugunu daha cok seviyor. Bi bakici nerden baksan 1000 lira. Her ay 1000 lira annem, kardesime yardimci oluyor die kafadan hesap yaptigi icin boyle.Bide komik olan me biliyormusun kardesim kizimin annem bakmasina bile fesatlaniyor.cocuklarim olsa bakmazsin demis.zaten kadin 60 yasinda onun coluk combalak olsa 70i gecer neyin kafasi bu evet hora gecmicek annem kardesimin kotu muamelesine mustehak.esyalari alip ev acma konusunda kizimla yapayalniz olacagim o evde bi an icimi bi bosluk kapladi.bildigim birsey var kocam ayri annem ve kardesim ayri cekecekler hepsine mustehak.hayir vs yaparsin anneye babaya da bununda onlarin kotu niyetinden yamyamliga donustugu kismi oldugunu dusunuyorum.
Camasirlari yikaniyor deterjan parasi,Ya işte para kendin kazanmaya başlayınca böyle tatlı geliyor :)
Bence çok fazla bu para işlerine girmeyin . Babanızın maaşı idare eder. Sizde annenize bir limit belirleyin. Mesela aylık şu kadar fazlasını veremem diye.
Tabi bu arada aynı evde yaşıyorsanız o zaman gidere de ortak olmanız gerekli..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?