Annemle şiddetli kavgamız ,lütfen bana bir yol gösterin

Alyaayla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2018
1.378
1.112
133
35
merhaba , dün akşam annemle kavga ettik .Konu şu ; 30 yaşındayım çalışıyorum annem son bir haftadır evlenmediğime takmış bir durumda sürekli evlen yalnız mı kalacaksın gibisinden konuşuyor ,ben de hep gülerek anne ne yapayım gidip yoldan adam çevirip benimle evlen mi diyeyim kader deyip konuyu kapatmaya çalışıyorum ama ister istemez çok kırılıyorum bu konu da eksikmişim gibi davranıyor ,dün de böyle bir konu açıldı bir akrabamız bize geldi annem ona simurgmilke de dün görücü geldi dedi ama orta da öyle bir şey yok ben bir utandım anne konuyu kapat nerden çıktı bu diye biraz sert çıkıştım sırf başkalarına hani simurgmilkinde isteyeni var gibisinden göstermeye çalışıyor .Misafir gitti bir baırmaya başladı benim senin gibi bir kızım yok seni bundan sonra birisi istemeye gelse ne istemene ne de düğününe gelirim dedi ben de beni ne kadar küçük düşürdüğünün farkında değilsin deyip odama gittim .Şimdi kızlar bundan sonra ne yapayım gidip özür dileyeyim mi bana bir akıl verin :KK43:

merhaba , dün akşam annemle kavga ettik .Konu şu ; 30 yaşındayım çalışıyorum annem son bir haftadır evlenmediğime takmış bir durumda sürekli evlen yalnız mı kalacaksın gibisinden konuşuyor ,ben de hep gülerek anne ne yapayım gidip yoldan adam çevirip benimle evlen mi diyeyim kader deyip konuyu kapatmaya çalışıyorum ama ister istemez çok kırılıyorum bu konu da eksikmişim gibi davranıyor ,dün de böyle bir konu açıldı bir akrabamız bize geldi annem ona simurgmilke de dün görücü geldi dedi ama orta da öyle bir şey yok ben bir utandım anne konuyu kapat nerden çıktı bu diye biraz sert çıkıştım sırf başkalarına hani simurgmilkinde isteyeni var gibisinden göstermeye çalışıyor .Misafir gitti bir baırmaya başladı benim senin gibi bir kızım yok seni bundan sonra birisi istemeye gelse ne istemene ne de düğününe gelirim dedi ben de beni ne kadar küçük düşürdüğünün farkında değilsin deyip odama gittim .Şimdi kızlar bundan sonra ne yapayım gidip özür dileyeyim mi bana bir akıl verin :KK43:
Normalde anneler hep haklıdır bana göre ama anneniz biraz saçmalamış açıkçası. Özür dilemeyin. Zaten bisey yapmamışsınız

yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum :dua: işe geldim elim ayağım tutmuyor her yerim uyuşmuş gibi üzüntüden başkalarına bir şeyler ispatlamaya çalışıyor annem ,hani kızımın bir ksiği yok görücüleri var ama o evlenmek istemiyor gibisinden göstermeye çalışıyor .Beni küçük düşürdüğünün farkında değil üzüldüğümü görmüyor

Başkasının yanında anneni bozmayıp misafir gidince “bir daha böyle bir konu açma” demeliydin kesin bir dille. Anne haksızsa, durumu idare etmeyi beceremediğin için sen daha haksızsın
Ama ben bunu inanın kaç kere yaptım kaç kere dedim bu konudan rahatsız olduğumu biliyor

Duygusal olgunluğa ermemiş ebeveyn onlar. Onların kuşağı da öyle işte. Öyle görmüş, öyle davranıyor ve normal sayıyorlar. Kalp kırmadan çözüm bulmak en doğrusu

Anneniz hoş bir şey yapmamış ama siz ondan daha yanlış yapmışsınız. Misafirin yanında annenizin yalanını yüzüne vurmanız hiç doğru değil. Onlar gittikten sonra konuşacaktınız annenizle; Bu durumdan rahatsız olduğunuzu bir daha böyle saçmalıklarla karşılaşmak istemediğinizi belirtecektiniz. Sizi küçük duruma düşürmemiş eğer gerçekten dediğiniz gibi rezil rüsva olacak bir şey yaşasaydınız sizi haklı bulurdum ama öyle bir durum söz konusu değil. Güzel bir dille annenizden özür dileyip gönlünü alın. Ama bir daha böyle bir durumun yaşanmasını istemediğinizi mutlaka belirtin.

Ben katılmıyorum,anneniz hak etmiş bozulmayı.İyi yapmışsınız,bir daha ağzını açamaz bir başkasının yanında.
Bu kadar sıkıyorsa tavsiyem evden ayrılın,kafanız rahat eder.
evden ayrılamam babam izin vermez ,babam asla bana evlen dememiştir babam böyle bir durum olduğunu bilse anneme kızar

Aile önemli olsa bile, bence problem sende. Daha fazla dominant olup ailenin senin fikirlerine saygı duymasını sağlamalısın. Artık 30 yaşında yetişkin bir insansın hayatını nasıl devam ettireceğin ailen bile olsa kimseyi bağlamaz. Bu şekilde hayatın boyunca kendi istedikleri şeyleri sana dayatıp, seni hiçbir zaman birey olarak kabul etmeyecekler. Yani senin düşüncelerin, duyguların ailen bile olsa kimsenin umrunda olmayacak maalesef. İmkanın varsa ayrı eve çık kendine hayat kur. Bu hayatta en önemli şey sensin. Altı üstü bir tane hayatın var onun da 30 yılı bitmiş zaten.

Gülün geçin, kahve yapın e oturup konuşun diyen arkadaşın dediğine katılıyorum. Özür dileyin ama bu konuda üstünüze gelmemesini söyleyin. Yıllar geçer gülerek hatırlarsınız.

evden ayrılamam babam izin vermez ,babam asla bana evlen dememiştir babam böyle bir durum olduğunu bilse anneme kızar

Yanlış anlamayın ama yaşınız 15 değil artık,30 yaşındasınız.Direk gidip çantayı toplayın demiyorum,ama madem sizi bu kadar üzüyor anneniz buyur kendi hayatımı kuruyorum deyip gitmek en mantıklısı.Babanızı da zamanla ikna edebilirsiniz.Yani olay aile içinde kalmak ya da kalmamak da değil,''izin vermezler'' diye kendinizi kasmayın,çalışan bir yetişkinsiniz bazı şeylerin kararını siz almalısınız artık,yanılıyor muyum ?

eve giderken bir a4 e evlenecek koca arıyor yazın eve girmeden üstünüze yapıştırın ( kimse görmesin:KK70:) annenize gösterin anne seni daha fazla üzmemek için bu yola başvurdum diye :KK70::KK70:

sonrada normal bir konuşma yapın kader kısmet bu işler olmayınca ben ne yapayım diye..

benim ablam 34 yaşında bekar..

Canım doğrusu anneler kıymetli ama anlattığına göre annen haksız evlilik kader çok istiyor belli ama eş lazım sonuçta ve dediğim gibi kader biraz kızgınlığı geçsin sonra sakince konuş bence iyi biri çıkınca evlencemde konuyu kapatır belki

Hepinize çok teşekkür ederim ,düşünceleriniz benim için çok değerli :dua: ben orada yalan söylüyorsun demedim sadece bu da nerden çıktı konuyu kapatır mısın dedim ,öyle bir durum yok deyip yalanını ortaya çıkarmadım .İnanın ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilmiyorum annem biraz kin tutmayı sever ben şimdi ne yaprasam yaayım beni affetmeyecek benimle konuşması uzun sürecek

Back
X