- Konu Sahibi gulsahfener
-
Yuh artık. Ne alakası var kadın cinayetleriyle bunun. Kadın cinayetlerinin sebepleri kadınlar değil. Kadın cinayetinin tek suçlusu erkektir.Bilmiyorsanız öğrenin.ne guzel akıl veriyorsunuz öyle..
sonra bu kadın cinayetleri niye oluyor..diye aglasiriz.
Ayrı eve çıkmamızın cinayetlerle ne ilgisi var, ben anlayamadım? "Ayrı eve çıkınca buna zemin hazırlıyoruz"dan başka bir açıklaması vardır umarım.
Yani şöyle diyeyim size. Üst katımda oturan yaşlı teyzeye yemek götürürken apartman içerisinde giydiğim eteğin şortun boyuna bile karışır. Erkek arkadaş meselesinde de ağzında bakla ıslanmaz, her şeyi anneme anlattıktan 5 dk sonra babam, 1 saat sonra dedem dayım teyzelerim mutlaka duyar. O yüzden genelde son noktaya gelene kadar anlatmam. Ya da anlattıklarımda da daha ben çocuğun kendisini tanıyamadan annem ailesini tanımak ister. Bu arada benden 2 yaş küçük kardeşim 2 hafta önce evlendi. Evde saracak kimse kalmayınca bana sarıyor, bütün enerjisini bende boşaltıyor sanırım. Teşekkür ederim yorumunuz için.Annenizin soyadın değişmeden ben ne dersem o tavrı çok çirkin. Siz bir kocanız olmadan da bireysiniz. Artık kendi mesleğiniz elinde, ekonomik özgürlüğe sahip birisiniz. Annenizin boyunduruğundan anca koca boyunduruğuna girmek için çıkabileceğinizi düşünüyor, çok ilginç bir düşünce.
Ben olsam tatile gider gönlünü yapar, sonra da ayrı eve çıkardım. Tatile gitmemenin anneniz de bir şeyleri dank ettireceğini düşünmüyorum. Daha büyük bir tepki koymanız gerekiyor ortaya. Başka konularda nasıl dışarı çıkma, erkek arkadaş gezme vb çok karışır mı?
Yuh artık. Ne alakası var kadın cinayetleriyle bunun. Kadın cinayetlerinin sebepleri kadınlar değil. Kadın cinayetinin tek suçlusu erkektir.Bilmiyorsanız öğrenin.
Bazen insanlar ailesinde gördüğü şeyin yanlış olduğunu bile bile yapıyorlar neden anlamıyorum gerçektenÇalışmıyor olsaydım zaten asla sorun etmezdimPlanlarımı 3 gün ertelerdim olur biterdi. Ama bunu anlamıyor anlamak istemiyor. Ki aynı şeyleri babasından daha önce yaşamış, aslında anlaması gerekiyor ama yok
Ben tatil olayına değil de sizin bireyselliğinizi kabul etmemesine takıldım.Şimdi ayrı eve çıksanız olmaz, tayin isteseniz olmaz bunlar annenizi çok kırabilir ailede huzursuzluk çıkabilir. Benim aklıma gelen özelde çalışıyorsanız ve bölümünüz gereği kamuda uzman müfettiş vs olabiliyorsanız KPSS yi zorlayın bir hedef koyun önünüze. Sonra puanınız ile bulunduğunuz şehirden farklı bir şehire atanırsınız. Hem hedefinize ulaşan kariyer sahibi biri olarak bireyselliğinizi iyice kanıtlamış olursunuz hem de anneniz illa bu şehirde kal demez çünkü geleceğiniz ve kariyeriniz söz konusu. Bir taşla iki kuş.Ben böyle yapardım herhalde.Evet başlıktan da anlayacağınız gibi sorunum annem. Konuyu özet geçeyim hemen. Fikirlerinize ihtiyacım var. 25 yaşında , üniversite mezunu ve çalışan bir kızım . İki gün sonra kurban bayramı tatilinde 3 günlüğüne Ayvalık tataflarında bir ev kiralamış annem. Fikrimizi sormadan tabi. Ben denizi girmekten hiç hoşlanmam, bunu herkes bilir. Şu 3 günlük tatilimi de bu onlarla giderek öldürmek istemiyorum. Çünkü hiçbir zevk almadan gidip gelmiş olacağım. Sorun şu ki anneme onlarla gitmek istemediğimi söylememe rağmen bunu asla anlamıyor. Hala bir birey olduğumun ve her yere küçük çocuk gibi elimden tutarak götüremeyeceğinin farkında değil. Soyadım aynı olduğu sürece onun kurallarının geçerli olduğunu, eğer istemiyorsam evden gidebileceğimi söylüyor; sunduğu imkanlardan mahkum bırakarak ders vermeye çalışıyor. Arabasını vermemek, kartlarımı iptal ettirmek gibi mesela. Ki ben 1 yıldır kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum, maddi olarak hiçbir talebim ve beklentim yok . Yani konuşulmuyor , kafasında neyse odur doğru. Napacağımı bilmiyorum. Onlarla gitmeyeceğim ama sonrasında aylarca aynı evin içerisinde konuşmayacak, surat yapacak, bunu yaşadım biliyorum ve tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok yoruldum. Ne yapmalıyım. Bir birey olduğumu ve kendi hayatımın olduğunu hatırlaması için gitmemekte ısrarcı olmam gerektiğini düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkür ederim şimdiden .
Evet başlıktan da anlayacağınız gibi sorunum annem. Konuyu özet geçeyim hemen. Fikirlerinize ihtiyacım var. 25 yaşında , üniversite mezunu ve çalışan bir kızım . İki gün sonra kurban bayramı tatilinde 3 günlüğüne Ayvalık tataflarında bir ev kiralamış annem. Fikrimizi sormadan tabi. Ben denizi girmekten hiç hoşlanmam, bunu herkes bilir. Şu 3 günlük tatilimi de bu onlarla giderek öldürmek istemiyorum. Çünkü hiçbir zevk almadan gidip gelmiş olacağım. Sorun şu ki anneme onlarla gitmek istemediğimi söylememe rağmen bunu asla anlamıyor. Hala bir birey olduğumun ve her yere küçük çocuk gibi elimden tutarak götüremeyeceğinin farkında değil. Soyadım aynı olduğu sürece onun kurallarının geçerli olduğunu, eğer istemiyorsam evden gidebileceğimi söylüyor; sunduğu imkanlardan mahkum bırakarak ders vermeye çalışıyor. Arabasını vermemek, kartlarımı iptal ettirmek gibi mesela. Ki ben 1 yıldır kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum, maddi olarak hiçbir talebim ve beklentim yok . Yani konuşulmuyor , kafasında neyse odur doğru. Napacağımı bilmiyorum. Onlarla gitmeyeceğim ama sonrasında aylarca aynı evin içerisinde konuşmayacak, surat yapacak, bunu yaşadım biliyorum ve tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok yoruldum. Ne yapmalıyım. Bir birey olduğumu ve kendi hayatımın olduğunu hatırlaması için gitmemekte ısrarcı olmam gerektiğini düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkür ederim şimdiden .
Kadınlar tek başlarına güçlü oldukça o erkekler sinecek. Kadınlar ezilip büzülüp saklandıkça asıl o erkekler kendilerini güçlü görüp zulmediyorlar. Cinayeti, tacizi, tecavüzü durdurmanın yolu asla kadınların kendini kısıtlaması değil. Erkeklerin eğitilmesi.hah iste cok bilgili şey..o suçlu erkeklerin kadrajina girmek yalniz olduğunu haber vermek cook mu dogru..heleki gundem bu kadar sicak iken böyle mi akil verilir..
O cinayetleri işleyen katillerle birlikte sizin gibi zihniyetlerde bitip tükensin istiyorum..ne guzel akıl veriyorsunuz öyle..
Yani ne desem bilemedim. Bazı ebeveynler malesef çocuklarına ömür boyu böyle davranıyor. Domine etmeyi kendi istediklerimi yaptırmayı seviyorlar. Aslında anneniz eğitimli biri, laftan anlayabilmesi gerekir. Umarım halledersiniz sıkıntınızı.Yani şöyle diyeyim size. Üst katımda oturan yaşlı teyzeye yemek götürürken apartman içerisinde giydiğim eteğin şortun boyuna bile karışır. Erkek arkadaş meselesinde de ağzında bakla ıslanmaz, her şeyi anneme anlattıktan 5 dk sonra babam, 1 saat sonra dedem dayım teyzelerim mutlaka duyar. O yüzden genelde son noktaya gelene kadar anlatmam. Ya da anlattıklarımda da daha ben çocuğun kendisini tanıyamadan annem ailesini tanımak ister. Bu arada benden 2 yaş küçük kardeşim 2 hafta önce evlendi. Evde saracak kimse kalmayınca bana sarıyor, bütün enerjisini bende boşaltıyor sanırım. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Sizde 16 yaşındaki ergenlerim konularına yorum yapmayıverin o zamanBen böyle şeyler duyunca çok şaşırıyorum ya ailenle 3 gün tatil yapmak ne güzel işte Denize girmeyiver kafana silah dayamiyorlarsa tabi.. hayır bunu yazan 16 yaşında ergen olsa anlayacağım ama ne bileyim..
Ayrı eve çıkmak ve kadın cinayetleri?ne guzel akıl veriyorsunuz öyle..
ne guzel akıl veriyorsunuz öyle..
Biz farklı bir şehirdeyiz ve memleketimle aramız 18 saat. Yani aileler maalesef bayramlarda bir araya gelemiyor. 3 gün için gitmeye değmiyor yani. Ailem arkamda ile ne ilgisi var nasıl bunu oraya bağladınız ah anlayabilsem keşkebunu idrak edemiyor simdikiler bi özgürlük bi kendi ayaklarim uzerinde durma diye türkü tutturmus gidiyorlar.
bayramda aileler bir araya gelir, ailem hep arkamda yanimda demek varken bana sormadi plan yapti..
Sizde 16 yaşındaki ergenlerim konularına yorum yapmayıverin o zaman
Bence 26 yaşında evlendim.nereye gidersem demek zorundaydım.eve geç gelmezdim.arkadaşım da 1 gece kalmak istedim izin vermediler. Sende haklısın ama bizim toplumumuz böyleYani şöyle diyeyim size. Üst katımda oturan yaşlı teyzeye yemek götürürken apartman içerisinde giydiğim eteğin şortun boyuna bile karışır. Erkek arkadaş meselesinde de ağzında bakla ıslanmaz, her şeyi anneme anlattıktan 5 dk sonra babam, 1 saat sonra dedem dayım teyzelerim mutlaka duyar. O yüzden genelde son noktaya gelene kadar anlatmam. Ya da anlattıklarımda da daha ben çocuğun kendisini tanıyamadan annem ailesini tanımak ister. Bu arada benden 2 yaş küçük kardeşim 2 hafta önce evlendi. Evde saracak kimse kalmayınca bana sarıyor, bütün enerjisini bende boşaltıyor sanırım. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Huzursuzluk yaşamak istemiyorum sadece. Yoksa korku değil bu. Annemle aramdaki sorun diğer aile bireylerini de etkiliyor sonuçtaSiz bildiginizi okuyun. Madem arabasina, kartlarina ihtiyaciniz yok neyden korkuyorsunuz ki? Annecim benim baska bir planim var deyin. Istedigi kadar tehdit etsin. Ona mecbur degilseniz sorun edecek bir sey yok bence. Boyle boyle artik size sormadan sizinle ilgili plan yapmamayi ogrenir. Ama her dedigini yaparsaniz, size kucuk cocuk gibi davranmaya devam eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?