Annenizin başkasıyla evlenmesini kabul eder misiniz?

Sanirim.siz bekarsiniz. Kabullenmek benim icinde cok zor olurdu. Ben kimle yasayacagim ona karar verirdim.
Ayrica evli iken buldu ise araya cokkk mesafe koyardim . Velhasil anne baba evlenmeye karar verdiyse mecburen kabullenmek dusuyor cocuklara

Annem veya babamin yalniz bir hayat surmesinden yegdir , ben ve kardeslerimin guvenini kazanmak sartiyla tabii

Merhaba :)
Başlığı görünce hemen bir şeyler yazmak istedim, çünkü aynı süreçten geçtim. Annemle babam 2009 yılında boşandılar. Çok küçüktüm tabi, olayın ne olduğunu bana ne getireceğini düşünmedim. Beni çok etkilememişti açıkçası bu durum çünkü her şeyi algılayamadım o yaşta.
2 yıl önce annem, geçen yaz da babam yeniden evlendi. Annemle yaşıyorduk bu yüzden onun kararı beni daha çok etkiledi. Ağladım, kızdım, üzüldüm. Ama annem bizi pek anlayamadı o süreçte :) Bencil davrandı. "Benim evliliğime karar verecek, fikir belirtecek hakkınız yok" dedi. "Sizin için değişecek hiçbir şey olmayacak." falan diyordu. Halbuki başka bir şehre taşınacak, tanımadığımız bir adamla aynı eve girecek kardeşim ve bendik yani. Süreci iyi atlatmaya çalıştı ama bazı yerlerde olmadı tabi. Allahtan üniversiteye başlıyordum ve o ortamdan uzaktaydım biraz.
Annem gerçekten bencil davrandı bazı noktalarda. Ben de bencil olmayı öğrendim. Böyle önemli bir kararda yer yer bizi göz ardı etti, duygularımızı görmedi, sadece kendine odaklandı, hayatımızda bir şeyin değişmeyeceğini düşündü. Demek ki ben de öyle olmalıyım dedim yani. Annem bile bunu yapıyorsa aldığım kararlarda ben de sadece kendime göre hareket etmeliyim. Gerçekten bunu tavsiye ederim iyi hissettiriyor :)
Gerçekten zor bir süreç biliyorum. Alışmak için zamana ihtiyacınız var ama umarım her şey kolay ve güzel olur sizin için.
Uzun oldu kusura bakmayın. Biraz anlatmaya ihtiyacım varmış. Konuşmak isterseniz özel mesaj da atabilirsiniz :)

Niye bu şekilde yazıyorsunuz anlamıyorum insanların benimle aynı sıkıntıları olamazmı bunları yaşayan bir tek benmiyim illa var demiyorum ama şüphelerim o yönde

Çok teşekkür ederim yorumunuz beni rahatlattı,özelden yazmak isterim sizden alıcağım farklı fikirlerde olabilir

Tebrik ederim kusursuz cevap

Gerekmez tabi ki. Sizin de gerekmez, siz de evlenmeyip annenizle yaşayın kadın yalnız kalmasın madem.
O farklı bir durum,birisi annem birisi babam niye biraz daha anlayışlı olup ikisi de bir arada duramadı diye üzülüyorum
Bilmiyorum garip bir durum

Yalnız kalmak istemiyorsa ve onu maddi, manevi eksiklik yaşatmıcak biri olursa onaylarım :)

Bir erkeğin tekrar ağzına etmesi için mi hayır istemem evlenmesin , aşık olsun ama evlenmesin doyasıya özgür yaşasın bu hayatı. Neden mi?
Biz burada ne kadar medeni paylaşımlar yapsak da dışarda bir Türk toplum baskısı , geri kalmış zihniyetli erkek milleti ile dolu bir hayat var , biz ne kadar burada medeni paylaşımlar yaparsak yapalım dışarıdaki hayatı burada yazdıklarımız değil , zaman ve icraatlerimiz değiştirecek. Diye bir ufak isyan edeyim dedim.

merhaba benim annem babamda 1997 yılında ben 10 yaşındayken boşandılar şahsen boşanmalarını da çok istemiştik çünki evde inanılmaz bir şiddet vardı..velhasıl kelam annem 2001 de babam da 2005 te tekrar evlendiler ve ben o zaman 14 yaşlarındaydım açıkcası babam için hiçbir şey hissetmedim ama annemin evlenmesine çok sevinmiştim çünki evlendiği kişi de bize kendini sevdirdi babamdan daha iyi anlaşırım onunla hatta annem şimdi boşanmak istese çok üzülürüm çünki abi dediğim bu insana o kadar alıştım kı ona bir sey olsa en az annem kadar üzülürüm o derece... diyeceğim de şu ki babanızla aranız nasıl bilmiyorum ama ikinci adama da bir sans verin bir tanımaya çalısın belki anneniz daha mutlu olacak belki sen de onu çok seveceksin bilemezsin ki bunu bir de empati şart annenin yerine kendini koy sizler evlenmişsiniz gitmişsiniz o da kendine huzurlu bir hayat arkadaşı arıyor olabilir :))

Vallahi ilk defa böyle birşey okudum,ne kadar güzel bu şekilde istemeniz şansınıza herşey güzel olmuş sevindim sizin adınıza.
Babam bencil bir insan olmasına rağmen yine de onu seviyorum ve annemin yanına yakıştırdığınız tek kişi gibi geliyor,yani annemi başka bir adamla yan yana ne bileyim yemekte dışarıda düşünemiyorum bir insanın hayatta bir kere eşi olur gibi geliyor kondurmuyorum
Ama sizin gibi olmak isterdim açıkçası bu kadar herşeyi kendime sorun etmezdim

bir şans tanıyın hem inanın bir alışma süreci var ki siz aynı evde de yaşamayacaksınız evlisiniz nasılsa ben 14 yaşındaydım erkek kardeşim 10 yaşındaydı ve beraber yaşıyorduk aynı evin içinde hakkaten iyi kötü bir alışma dönemi oluyor çok kolay da diyemicem ama bu bir süreç ve inanın herşeye alışıyorsunuz karşılıklı saygı ve sevgi oldukca herşey rayına oturacak eğer adam da iyi biriyse annenize değer veriyorsa siz evinize döndüğünüzde içiniz daha rahat olacak annem yalnız değil diye

Tabikide saygı duyarım.
Kaç yaşında kadın.
Kendi kararlarını kendi verebilir yaşta.
Yaşlandılar diye hiçbişeye hakları yokmu.

koskoca kadın bana mı soracak evlenecegını
tabıkı nasıl mutlu olacaksa onu yapsın ne var kı bunda yalnız mı ölsün bu hayatda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…