Annesiyle uyuyan ve bunu normal gören erkek

Bir yaşa kadar insanlar birbiri ile uyuyabilir ama belli bir yaş geçtikten sonra kardeş anne baba arkadaş farketmez aynı yatakta yatması bence uygun değil.
Bu bir bağımlılık olabilir, bağlanma sorunu olabilir ama her şeyden önce sınırlarını çizememektir.

Sizin annenizin durumu normal bence aranızdaki ilişkiye imrendim doğrusu keşke benide annem öyle sevse öyle çok isterdim ki hiç sevgisini göstermiyor azcik sevse gözlerim dolar ağlarım çok imrendim size .ama bu arkadaşınkiyle sizinkinin arasında bir ilişki yok bu arkadaşın tamamen anormal yani

Uzulmeyin lutfen herkesin sevgisini gosteris tarzi farklidir tamamen. Kimisi hic dokunmaz, hic soylemez, kimisi gereksiz evham yaparak gosterir, kimisi fazla karisarak, kimisi maddiyatla... Yetistirilis tarzi, kultur, kisilikle ilgili oldugunu dusunuyorum tamamen. Tabi annenizi tanimiyorum ama sevgi ile sevgiyi gostermek bence farkli seyler.

Ne kiz ne erkek , 25 yasina kadar annesiyle uyumasini anlayamam , normal de karsilayamam , hastalik bu
Beni bilirsin anne babama cok düşkünüm. Ama bu bana bile fazla geldi. Yuh yani annemle en son yatmami hatirlamam bile o kadar küçükmüşüm. Şok içindeyim. Burda her gün 1yaşıma daha giriyorum

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar umarım hepiniz iyi ve sağlıklısınızdır. Direkt konuya geçiyorum. Aramızda psikolog, psikiyatrist yada benzeri meslekler varsa konumu okuyup yorumlarını belirtirlerse çok mutlu olurum. Sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum hanımlar çünkü insan bu konularda ne düşüneceğini bilemiyor.
Erkek arkadaşımla normal bir sohbetimizin ortasında dönem dönem annesi ile yan yana uyuduğunu öğrendim. Şaşırdım ve sorguladım. Babası haftanın bazı günleri gece çalışan bir adam ve annesini yalnız bırakmamak için annesiyle uyuyormuş. Ben şaşırınca bunu diğer erkek ve kız kardeşlerinin de yaptığını ama en çok onun uyuduğunu da söyledi. En başta gece annesinin yalnız olması gerekçesi mantıklı gelse de bu olay alışkanlık haline gelmiş ve ihtiyaç olmasa bile 25 yaşlarına kadar annesiyle aynı yatakta uyumuş ve bundan rahatsız olmamış. Olayı kesinlikle cinsel boyuta taşımak istemiyorum ve böyle olduğunu da düşünmüyorum lütfen yanlış anlamayın. Fakat psikolojiye meraklı Bi insanım ve sık sık okurum. Bu olayın psikolojik boyutunu merak ediyorum sizin yorumlarınız nelerdir? Çünkü mecburiyet kısmı bir noktaya kadar bana normal gelebilir. Fakat ona bu olayı nasıl gördüğünü sorduğumda gayet normal hatta güzel bir şey olduğunu annenin yanında olduğunu bilince uykunun huzurlu bile geldiğini söyledi. Bilemiyorum kızlar.
Siz olsanız ne düşünürsünüz?
Edit: Her gece uyuyor gibi anlatmışım hanımlar kusura bakmayın. Demek istediğim küçükken babası yokken uyumaya başlamış ve annesinin memleketine gidince hala babası olsa dahi dönem dönem uyuduğunu söyledi. Zaten yıllardır ayrı şehirlerde yaşıyorlar.
Siz evlendiniz diyelim babası öldü ne yapacak sizi bırakıp onunla mi uyuyacak bu kadinlari anlamıyorum bırakın yakasını su gençlerin nedir bu sülük gibi yapismalar,özellikle erkek anneleri yapıyor bunu Allah akıl fikir versin

Babam vefat ettikten sonra bende bir süre evde olsam annemin yanında yatardım. Ben bunu hiç garipsemedim. Simdi erkek yapınca garibimize gidiyor nedense. Bence önemli olan bu konuda şu ayrıntı: Anne oğlunu genel anlamda "yedek koca" (kesinlikle cinsellik açıdan demiyorum) olarak mi görüyor, yoksa ikisinin işte öylece alışkanlık edindikleri birşey mi. Yani durumum gerçekten sağlıksız olup olmadığını anlamak lazim. Aklıma bir televizyon program geldi: Kayınvalide ilk zamanlar oğlu ve gelinin arasında yatmak istiyormuş. :D

basta yazmissiniz sanki her gece birlikte yatiyorlar gibi anlasiliyor. ONCEDEN birlikte yatarlarken simdi de arada bir yatiyorlarmis ve bu evlerindeyken degilmis. ne var yani simdi bunda? okuyan da adam annesi olmadan adim atamiyormus zanneder.

ben de arada bir babamla yatiyorum. sohbet ediyoruz, video falan izliyoruz sonra da uyuyoruz. sevgilimle bu konuyu hic konusmadik ama o da ayni seyleri annesiyle yapiyorsa sasirmam yani.

Babam vefat ettikten sonra bende bir süre evde olsam annemin yanında yatardım. Ben bunu hiç garipsemedim. Simdi erkek yapınca garibimize gidiyor nedense. Bence önemli olan bu konuda şu ayrıntı: Anne oğlunu genel anlamda "yedek koca" (kesinlikle cinsellik açıdan demiyorum) olarak mi görüyor, yoksa ikisinin işte öylece alışkanlık edindikleri birşey mi. Yani durumum gerçekten sağlıksız olup olmadığını anlamak lazim. Aklıma bir televizyon program geldi: Kayınvalide ilk zamanlar oğlu ve gelinin arasında yatmak istiyormuş. :KK70:
Aslında psikolojik yorum isteme sebebim tam olarak şu "yedek koca" meselesiydi :(

Aslında psikolojik yorum isteme sebebim tam olarak şu "yedek koca" meselesiydi :KK43:

Onu aslında sadece geri kalan ilişkilerini gözlemleyerek görebilirsiniz. Mesela bazı anneler erkek çocuklarına "evimin direği" veya "hayatımın anlamı" gibi isimleri verir. Sürekli arar, her konuda söz sahibi olmak ister. Oğlu rapor verir gibi her şeyi en önemsiz ayrıntıya kadar anlatır felan. Ben "babam evde yok, annem yalnız yatamiyor" gibi şeyleri şu açıdan hoş bulmuyorum: Hepimizin zaman zaman yalnız yatmamiz gerekiyor. Mesela eşim gece nöbete gitse her defasında yanıma yatacak birini aramam. Bu konuda ne fiziksel nede ruh haliyle insan kendini fazla bağımlı hale getirmemeli.

Teyzem eşinden ayrıldı. Oğlu evlenmeden önce yanında yatarmış arada. Evlendikten sonra da yat şöyle bir kokunu özlemişim diyor. 25 yıl çocuklarına hem anne hem baba oldu. Üzerlerine titrer. Neresi sapkınlık?
Bı yere kadar yanlız kalamiyorum korkuyorum evde ol dese anlarız da aynı yatak saçma değil mi,herkesin eşi ölecek yanlız kalacağız tutupta çocuğumuza gel benle yat mi diyelim genc yaşta kocası gece çalışanlar ölsün o zaman,size normal gelmiş kocanız tutsa annesiyle yatsa ne düşünürsünüz.

5 yaşında ki oğlan çocukları bile anneleriyle uyumak istemiyor.Tuhaf geldi.Bu tarz birinin sağlıklı ilişkiler kurabileceğini düşünmüyorum

@Sirinhanım, kuzenim karısını bırakıp annesini uyutmaya gitmiyor. Kısa süreli yanına uzanmış. Her akşam beraber yatıyorlarsa zaten kişiliği oturmamıştır. Annenin yaptığı yanlış. Ben bunu sapıklık olarak algılayanlara bir örnek verdim sadece. Kuzenim de gidip karısına annemi uyuttum geldim dememiştir.

Dayim 45 yasindaydi arada gelince anneannemin yanina uzanirdi uyurdu. Kendini iyi hissederdi. Sizin oglunuz 25 yasina gelince evladiniz olmaktan cikacak mi yani bilemiyorum ama

Teyzem eşinden ayrıldı. Oğlu evlenmeden önce yanında yatarmış arada. Evlendikten sonra da yat şöyle bir kokunu özlemişim diyor. 25 yıl çocuklarına hem anne hem baba oldu. Üzerlerine titrer. Neresi sapkınlık?

Mesele şu, devamı asla gelemeyecek bir düzene bu anne oğulun alışmış olması.

Örnrk vereyim birisini her gün aramaya internetteki resimlerini anında beğenmeye başlayın. Bir süre sonra biraz ara verseniz o kişi bozulur ona alıştı çünkü.

Anne kendi başına bile uyuyamıyor, bağımlılıktan kurtulamamış. Oğlu evlenmek istediğinde gitmemesi için her türlü davranışı yapabilir, bu çok tehlikeli. Oğlu ise gelişiminde geri kalmış iki gün sonra o bile geceyarısı annesini isteyebilir.

Bebeğe yetişkin, yetişkine bebek gibi davranılmaz.

Absürt bir durum, sağlıklı bir ilişki değil. Bağlılık değil, bağımlılık. Ben de biraz psikoloji egitimi almıştım ama bunu söylemek için eğitim almaya gerek yok.
Aklıma ne geldi slmdi: evlenmeden önce eşim demişti ki "ev çok kalabalıktı, banyonun önünde yattım. Hiçbir yer bulamasam annemin koynunda yatarım, oradan daha rahatı mi var?"
Sonra esimin dört yaşına kadar anasını emdigini öğrendim (bu forumda niyeyse kızıyorlar ama işte emzirmeyi bu kadar uzatmak bu yüzden sakıncalı). Eşim anormallik derecesinde düşkündür onlara

Back
X