Anneye çalıştığını söylemek

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.924
3.304
133
Arkadaşlar bildiğiniz gibi çalışıyordum. Yarın akşam çıkacağım işten çünkü hem maaş az, hem oradaki tüm işlere yetişemiyorum hem de saatlerinden ötürü okul ödevleri ve vizelere çalışmaya yetişemiyorum.
Vizelerden sonra daha kurumsal bir yerde çalışırım en azından görevim belli olur.
Ama benim bu durumu annemle paylaşmam lazım. Burada çalıştığımı annem bilmiyor. Eski konumda hatırlarsanız aramadım diye tehdit etmişti. Yarın akşam çıktıktan sonra söyleyeceğim. Çalıştığımı öğrenince muhtemelen niye para yetmiyor diye sorgulayacak. (Bu arada ben Kıbrıstayım bana gelen para 1500 tl ayda ve en basit market alışverişi 40 tl tutuyor-et süt vs gereksiz şeyler olmaksızın)
Bence annemin gerçekçi olmayan beklentileri var mesela aylık en fazla 500 tl market masrafı yapabilirim ve hatta o paradan 200 tl kadar kenara koymalıyım gibi. Söylemezsem haklı olarak sitem edecek neden akşamları beni aramıyorsun diye, söylesem bu sefer belki de erkek arkadaşımdan ya da diğer arkadaşlarımdan şüphelenecek onlar yüzünden yetmiyor paran kesin borç veriyorsun diye. Mesela buraya geldiğim ilk ay param üç haftada bitmişti, “hıııı Xe çok para veriyorsan biter tabii” demişti (X erkek arkadaşım)
Ha önce bir sevinir sorumluluk aldığıma o ayrı ama sonra bunları düşünecek. Dahası X neden çalışmıyor diyecek belki (Erkek arkadaşım bilgisayar mezunu ve yapısı gereği garsonluk vb işler yapacak sabra sahip birisi değil)
Sizce nasıl açıklasam?
Zorunlu edit: Erkek arkadaşım benden para falan almaz istemez. Annem öyle zannediyor.

Son düzenleme:
Erkek arkadaşın mezun ve senden para mı alıyor? Paraya ihtiyacı varsa paşa paşa garsonluk yapar bir öğrencinin harçlığına göz dikmektense.

Ailenin belli bir bütçesi var anladığım kadarıyla. Olmasa da olduracaksın. Senden çok daha az parayla ne durumda okuyan insanlar var. Bunları kıbrısa gelmeden önce düşünmen gerekirdi.
Bu işten zaten çıkacakmışsın söyleme şimdiden. Ama paranın yetmediğini, yolladıkları paraya ek olarak çalışmak istediğini söylersin. Bu kadar basit.

Erkek arkadaşın mezun ve senden para mı alıyor? Paraya ihtiyacı varsa paşa paşa garsonluk yapar bir öğrencinin harçlığına göz dikmektense.

Ailenin belli bir bütçesi var anladığım kadarıyla. Olmasa da olduracaksın. Senden çok daha az parayla ne durumda okuyan insanlar var. Bunları kıbrısa gelmeden önce düşünmen gerekirdi.
Bu işten zaten çıkacakmışsın söyleme şimdiden. Ama paranın yetmediğini, yolladıkları paraya ek olarak çalışmak istediğini söylersin. Bu kadar basit.
Hayır anlatamadım. Benden hiç para istemez ama annem istediğini zannediyor. Ondan korkuyorum söylemekten. Çünkü onu defalarca ikna etmeye çalıştım bak annem x sandığın gibi biri değil diye. Anlamış gözüküp sonra yine böyle davranıyor.
Ben zaten şükürsüz biri olduğumu sanmıyorum. Biliyor musunuz hiç gezmiyorum bile. Kart harcamalarımı açıyorum ya market ya okul. Başka da hiçbir şey yok :(

Erkek arkadaşına para verme tabii eğer veriyorsan .
Sen sevgiline para vermiyorsundur umarım.

Yetişkin insansın finansal durumunla ilgili kimseye hesap vermek zorunda değilsin bence.
Evet ama kendi kazanmadığımız paranın hesabını vermek durumunda kalıyoruz maalesef .

Hayır anlatamadım. Benden hiç para istemez ama annem istediğini zannediyor. Ondan korkuyorum söylemekten. Çünkü onu defalarca ikna etmeye çalıştım bak annem x sandığın gibi biri değil diye. Anlamış gözüküp sonra yine böyle davranıyor.
Ben zaten şükürsüz biri olduğumu sanmıyorum. Biliyor musunuz hiç gezmiyorum bile. Kart harcamalarımı açıyorum ya market ya okul. Başka da hiçbir şey yok :KK43:
Hem kıbrısta okuyanlardan bildiğim kadarıyla hemde internetten tekrar açıp bakmam üzerine yazdım o yorumu. İnandırıcı gelmiyor bana bir yerde lükse kaçıyorsun bence.
Kıbrıs pahalı algısı oluşmuş insanlarda ama bu pahalılık dışarıda yeme içme ve bazı şeyler için geçerli. Markette bu kadar değişken değil. Bir öğrenci için aylık 250-350 mutfak masrafı hayli hayli yetmesi lazım.

Annen çalıştığını bilmiyorsa ayrıldığını da söyleme belli ki kafasınfa kuran biri bu sefer devamlı çalışıyorsun sanacak bu nu sorgulayacak ,niye aramadın vs derse ders çalıştım dersin

Hem kıbrısta okuyanlardan bildiğim kadarıyla hemde internetten tekrar açıp bakmam üzerine yazdım o yorumu. İnandırıcı gelmiyor bana bir yerde lükse kaçıyorsun bence.
Kıbrıs pahalı algısı oluşmuş insanlarda ama bu pahalılık dışarıda yeme içme ve bazı şeyler için geçerli. Markette bu kadar değişken değil. Bir öğrenci için aylık 250-350 mutfak masrafı hayli hayli yetmesi lazım.
Marketten kasıt illa mutfak değil. Kaldığım yer resmen ev gibi her şeyi kendimiz yapıyoruz. Bu hafta mesela en ucuzundan çamaşır deterjanı, bir şişe bulaşık deterjanı, iki tuvalet kağıdı, iki paket aç bitir, bir paket de cin Mısır aldım. Sonuçta 40 küsür para ödedim :(

Ben zaten şükürsüz biri olduğumu sanmıyorum. Biliyor musunuz hiç gezmiyorum bile. Kart harcamalarımı açıyorum ya market ya okul. Başka da hiçbir şey yok :KK43:
ona parayi direkt vermiyorsundur ama geziyorsunuzdur yada yedigin ictigin fazlalasiyordur o acidan masraf oldugunu dusunuyordur. yemekler sizin evde mi yeniyor. disarda kim ismarliyor. bu acilardan masraf oldugunu dusunuyordur

Aldığın 1,500 TL içinde kira, fatura payların, kitapların, okul vb doküman, yiyecek, kıyafet, harçlık , tatillerde ailenin yanına gitmek ve dönmek gibi hersey dahil ise evet haklısın , Bence bu miktar az. Ancak ailenin durumu bu kadarına elveriyor ki sana extradan gönderemiyor. Bu noktada yapman gereken paranı azami dikkatle harcamayı öğrenmek. Ayrıca dışarıda para harcamak yerine dengeli beslenmeye önem vermelisin.

Zaten uzaktasınız,bide yetmiyor dedikçe erkek arkadaşınız yüzünden parasız kaldığınızı düşünüp üzülüyordur. Birlikte mi yaşıyorsunuz yazmamışsınız ama eğer birlikteyse bi zahmet çalışıp en azından mutfak deterjan ve giderlerin yarısını karşılamalı.
Ayrıysanız da bari annenize erkek arkadaşınızın artık çalıştığını söyleyin de üzülmesin kadın.

Arkadaşlar TCde nasıl bilmiyorum ama burada mesela tavuk olmuş 20 küsür tl. Et zaten alamıyorum pahalı. Donmuş köfte falan 40 küsür tl onlardan da alamıyorum.
Ayrıca ilaçları burada SGK karşılamıyor. Mesela affedersiniz mantar geçirdim üç tane ilaca 70 küsür tl ödedim :(
Elektrik çok geliyor, internet çok pahalı. Su zaten sabit fiyat her ay 80 tl.
Annem diyor ki işte yemeklerini güzel ye mutlaka et ye ama et pahalı. Düşük gramda alsam da tek porsiyonluk almak da çok mantıklı değil bence.
Ayrıca okul yemekleri de çok pahalı. Bir hamburger menü olmuş 20 tl :( hani tek çözümü yemek yememek Ya da vegan olmak onu da doktor yasakladı :D mesela ton balığını çok severdim ama burada üç kutusu 14 tl diye yemeyi bıraktım. Bir yoğurt alsam zaten 10 tl.
Kira on aylık peşin ödendi yurdun. Aslında 14.000 10 aylık ama tanıdık olduğu için 10.000e düşürüldü.
Yemin ederim size çıkıp gezemiyorum bile. Burası gece kulüplerinin, kumarhanenin başı olduğu halde hiçbirine gitmem gidemem. Alkol zaten artık kullanamıyorum midem mahvoldu :( annem zaten beğendiğim bir şey olursa almama izin vermiyor hani önce söyleyeceksin parasını ben vereceğim diyor. E bir şey beğenebilmem için çıkıp gezmek lazım.
Zaten sabah 9da başlıyor dersler ve benim eve girmem en az bir 5-6. O yüzden aaa okulda yemesem de olur diyemiyorum. Kafeye falan gitmiyorum çünkü öyle bir zamanım ve enerjim yok. Bazen düşünüyorum acaba banka benden defter harcı falan mı kesiyor da para bitiyor diye ama hesap geçmişinde çıkar değil mi?
Hani gerçekten kart harcamalarıma bakıyorum evet şuraya gitmeyebilirmişim evet şunu almayabilirmişim diyebileceğim hiçbir şey yok.
Dışarıda yemek yeneceği zaman erkek arkadaşım karşılıyor. Annesinin sanal kartından. Hani o da elini cebine atmayan bir tip asla değil.
Aslında sorun burada paranın bitmesi değil. Benim evladım böyle ciddi bir şey yapsa (ki garsonluk diye küçümsememek lazım, iş sonuçta) ben onunla gurur duyardım. Ama annemin aklına bu gelmeyecek :( hem diyor ki her şeyi anlatabilmeliyiz birbirimize hem de doğruyu söyleyince böyle oluyor. Annemden böyle güzel bir şeyi saklamak çok büyük bir sorun bence.

[
Arkadaşlar TCde nasıl bilmiyorum ama burada mesela tavuk olmuş 20 küsür tl. Et zaten alamıyorum pahalı. Donmuş köfte falan 40 küsür tl onlardan da alamıyorum.
Ayrıca ilaçları burada SGK karşılamıyor. Mesela affedersiniz mantar geçirdim üç tane ilaca 70 küsür tl ödedim :KK43:
Elektrik çok geliyor, internet çok pahalı. Su zaten sabit fiyat her ay 80 tl.
Annem diyor ki işte yemeklerini güzel ye mutlaka et ye ama et pahalı. Düşük gramda alsam da tek porsiyonluk almak da çok mantıklı değil bence.
Ayrıca okul yemekleri de çok pahalı. Bir hamburger menü olmuş 20 tl :KK43: hani tek çözümü yemek yememek Ya da vegan olmak onu da doktor yasakladı :KK70: mesela ton balığını çok severdim ama burada üç kutusu 14 tl diye yemeyi bıraktım. Bir yoğurt alsam zaten 10 tl.
Kira on aylık peşin ödendi yurdun. Aslında 14.000 10 aylık ama tanıdık olduğu için 10.000e düşürüldü.
Yemin ederim size çıkıp gezemiyorum bile. Burası gece kulüplerinin, kumarhanenin başı olduğu halde hiçbirine gitmem gidemem. Alkol zaten artık kullanamıyorum midem mahvoldu :KK43: annem zaten beğendiğim bir şey olursa almama izin vermiyor hani önce söyleyeceksin parasını ben vereceğim diyor. E bir şey beğenebilmem için çıkıp gezmek lazım.
Zaten sabah 9da başlıyor dersler ve benim eve girmem en az bir 5-6. O yüzden aaa okulda yemesem de olur diyemiyorum. Kafeye falan gitmiyorum çünkü öyle bir zamanım ve enerjim yok. Bazen düşünüyorum acaba banka benden defter harcı falan mı kesiyor da para bitiyor diye ama hesap geçmişinde çıkar değil mi?
Hani gerçekten kart harcamalarıma bakıyorum evet şuraya gitmeyebilirmişim evet şunu almayabilirmişim diyebileceğim hiçbir şey yok.
Dışarıda yemek yeneceği zaman erkek arkadaşım karşılıyor. Annesinin sanal kartından. Hani o da elini cebine atmayan bir tip asla değil.
Aslında sorun burada paranın bitmesi değil. Benim evladım böyle ciddi bir şey yapsa (ki garsonluk diye küçümsememek lazım, iş sonuçta) ben onunla gurur duyardım. Ama annemin aklına bu gelmeyecek :KK43: hem diyor ki her şeyi anlatabilmeliyiz birbirimize hem de doğruyu söyleyince böyle oluyor. Annemden böyle güzel bir şeyi saklamak çok büyük bir sorun bence.
aılenızın gonderdıgı paranın yanında ekstra calısıyorsunuz ve ordan da aldıgınız paraya ragmen yetmıyor olması sıkıntı
tek aılenızın gonderdıgı ucu ucuna yeter
bahsettıgınız ucretler tr de de aynı malesef aldıgımız nefes bıle para
ama sıze 1500 tl nın yetebılıyor olması lazım

annenızın dıger konularda mudahalecı tavrından herseyı konusamamanız konusunda kesınlıkle haklısınız boyle olmamalı

[

aılenızın gonderdıgı paranın yanında ekstra calısıyorsunuz ve ordan da aldıgınız paraya ragmen yetmıyor olması sıkıntı
tek aılenızın gonderdıgı ucu ucuna yeter
bahsettıgınız ucretler tr de de aynı malesef aldıgımız nefes bıle para
ama sıze 1500 tl nın yetebılıyor olması lazım

annenızın dıger konularda mudahalecı tavrından herseyı konusamamanız konusunda kesınlıkle haklısınız boyle olmamalı
Bu çalıştığım para değil. Maaşım az. Ondan çıkıyorum ben. En azından birikim yapılabilecek bir paraya çalışırım görevim belli olur. Bu para çalıştığım paraya dahil değil.

Selam,
Açlık sınırı 5 Bin TL den fazlayken asgari ücretin 2 Bin Tl olması zaten ayrı bir trajikomediyken KKTC de 1500 tl ile geçinmek zordur. Bizim burada kira fatura derken zaten 12 bin Tl gider oluyodur eminim. Ayrıca mutfak harcamaları da çok fazla. Orda A101 Bim gibi zincir marketler var mı bilmiyorum ama indirimleri takip ediyorum. 16 lı tuvalet kağıdını baya uyguna aldım mesela. Yoğurdun 5 tl olduğu bir indirime denk geldim ve ordan da yoğurt aldım mesela. Kırmızı et yemeyiz zaten ama çok az bir miktarda tavuk alıp fırınlarız o da haftada bir ya da iki haftada bir. Onun dışında hazır işlenmiş ürünler hem çabuk bitiyo hem de pahalı. Burada bir paket mercimek alıyorum ve bir bardak mercimekle de çorba yapıyorum. İki üç gün yemeğimiz oluyor.

Back
X