Anneyle anlasamama...

Hep beraber yasamamizi istiyor zaten üst katta...ev bos duruyor yıllarca kiraci koya bilinir aslinda...
Beraber yasasak ayni sofradan yemeliyiz, kizim orda uyur aksamlari.. o derece yani.. eve gidicem diyorum napicaksin...isim var diyorum ne isi olabilirki senin diyorlar
Isin varsa cocugu birak ozaman diyorlar.

Canim hepsini yaptim, inan... hatta bilkeresinde sen ne hakla cocugu kucagimdan alıyorsun ben varken dedim düştüğünde... ben neyim burda essek basimi, bende sakinleştiririm dedim, ben varken sana düşmez dedim... aman allahim senmisin onu diyen tum ev halkıni ayaga kaldirdi.. bana karsi cephe.. sanki küfür ettim.. annem basladi acti agzini yumdu gözünü.. yani sonunda ben yanlis bisey yapmisim algisi yaratti.. onu okadar iyi beceriyorki
Burda hatan anneni umursamak. Alıp bebeği çıkacaksın.

Burda hatan anneni umursamak. Alıp bebeği çıkacaksın.
sanirim evet, fazla muasebe yapiyorum.. gönlümden o geçiyor vur cik kapiyi bida gelme

Zaten esimle kacarak evlendim, uzaga... görmemek adina... ondan önce zorla istemedigim evlilik yaptirdi, düğüne ramak kala dönüldü oda damat adayinin hatasino görmüş de ondan, yani benim isinamama sevmemem umurunda degildi..... sonrasi iste ne yapti ettiler yine yakina geldik.. orda belki maddi durumumuz iyi olmaya bilirdi ama kafamız rahat olurdu düşünüyorum.. yani sorunumuz olsaydi kendimiz yüzünden olurdu onlar yüzünden değil.. ama ordan bile yetisirdi eminim buna

Yahu fırsat ayağına kadar gelmiş, koy mesafeni. Anne ya böyle ya hiç diyeceksin ayrıca abin eşine öyle diyorsa sana ne diyor, ayy benim dilim varmıyor ne biçim aile ya, mesafe koy canım olma öyle, bizde sörf o laflar yüzünden kan çıkar benim abim kardeşim annem bana veya eşime böyle diyecek hepsini topa dizerim eşimi de salarım üstlerine bir hadlerini bilsinler ezik misin sen
yüzüne karsi diyemezler tabii, yüzüne karsi melekler bi görsen.. cok iyi aile tablosuyuz onlarin ailesi bozuk diyorlar zaten nerden geldikleri bello degil veya ne olduklari belli degil.. kayinvalidem okadar iyi biriki oglunu desteklemez beni tutar okadar, bana kizi gibi öğüt akil verir.. cok iyi anlasiyorum hatta anne hic yapmadigim sohbetler, dertleşiyoruz... keske annemde öyle olsaydi cok diyorum

evet hepsinin farkındayim ama nasil ne sekil uygulamaliyim bilmiyorum.. ne desem hep ters tepiyor.. ne yapsam yanlis hayirsiz evlat
Ben istemezmiyim Anneanneyle büyüsün cocugum... baska Anneanneleri görüyorum ve imreniyorum... ben Anneme cocugu kisa birakip 1 2 saat sonra almak ha, hic birakma al cocugunu der... veya cocuk ordayken geliyoruz almaya hazirla hemen gelip cikicaz bile demem yanlis.. Annemin cevabi : o ne demek? diyor... ama kendisi emri vaki yapmasini biliyor eve gelip hadi gidiyoruz.. veya ordayken bugün beraber uyucaz halbuki öyle bi sözleşmedik...
hep birilerini öne sürüyor onda öyle bunda söyle... onlarda cocugu heryere. götürüyorlar biz nereye gidebildik öğlen geliyor sabah aliyorsun oluyor... hangi ese dosta cocugukla gitmisler gezmeye falan... napim zamani iyi degerlendirin ozaman diyorum yine yanlis...
Kizima annen onu bunu yapıyormu diye kizima soruyor, sorguya cekiyor yani.. ilerde ben sizin evde ne olup biteni cocuktan alirim haberini diyor.

giydirdigim elbiseye bile karisiyor bu ne böyle para verseler giydirmem, anneanne sana güzelini alir falan demeler

Öpmek isterim öpme cekil olur... yanagindan öpme sarkar surdan öp diye bana emir verir... Baban sakin yanagindan öpmesin kizartiyor diyor... yani hepsine laf yetisdirmekden yoruldum... gitmek istemiyorum sonra vicdan yapıyorum Annedir bugün var yarin yok doysub toruna diyorum ama o hep orda kalsin istiyor adeta😣

Vicdan yapacaksan, kizin için yap. Annen psikolojisini bozuyor kizin. 0-6 yaş arasi çok önemli. Karakterini belirliyor. Ondan sonrasi zor tahamir ediliyor.

Yerinde olsam annem ve verdiği örnekler umrumda olmazdi. Yaptiği ve söylediği şeyler çok çok yanliş. Eğer cidden torunu severse, kendini törpüler, değişmiyorsa, artik hiç gitme annenlere. Senin ciddi olduğunu görmesi gerek. O çocuk senin ve kurallarini sen belirlersin. Kadin istiyorsa gitsin kendisi cocuk yapsin.

Okurken nefesim kesildi bunaldım. O sizin anneniz tamam, siz de o biricik yavrunuzun annesisiniz. Onun size ihtiyacı var. Önce onu düşünmelisiniz. Annenizin yaptıklarını kayınvalideniz yapsa mesela, eşiniz de günaşırı çocuğunuzu annesine götürmeye kalksa ne tepki verirdiniz?

Lütfen sağlıklı düşünün. Anneniz çocuğunuza kötülük yapıyor, siz de buna izin veriyorsunuz. Bunun hiçbir gerekçesi olamaz. Şu an yaptıkları söyledikleri öğrettikleri çocuğunuz için ileride büyük sıkıntılara yol açabilir.

Hadi vicdan yaptınız ayda bir haftada bir gidip oturdunuz geldiniz torununu gösterdiniz anlarım da bunca şeye rağmen hala oraya bırakmanız, haftanın kaç günü uzun süreli görüştürmeniz.... 😕 😕

Aynı şeyleri kV yapsaydi haftada kaç kere gidersen o kadar git , ne kadar mesafe koyarsan o kadar koy . Anneler canımız ama bu tip durumlarda değil sebiye koyun 3 gün çok .ve net olun annenize biraz tartışmak pahasınada olsa çünkü çocuğunuzun eğitimi söz konusu

Sanırım bazı anneler kendi çocuklarıyla yapamadıklarıni torunlarıyla yapmaya çalışıyor. Net bir şekilde sınırları çizmek lazım.
Çocuğum söz konusu olduğunda ne anne ne kv dinlemem. Net söylerim. Kırıcı bile olabiliyorum. Tabi bu yapı meselesi. Ben kendimden başkasını düşünemeyen bencil yapıda biriyim.

Merhaba Arkadaslar,

acaba benmi alinganim veya yanlış düşünüyorum.Lutfen fikir akil verin bana.

Simdi 3 yasinda bir kizim var. Sık sık annemlere giderim yani haftada 3 kere.
Annemin kizima tarsi tutumu beni rahatsiz ediyor. Allah razi olsun ayirmaz etmez sağolsun, ilk torun haliyle asiri seviliyor, ama benim sıkıntım beni Annesi olarak saydirmiyor veya benim yerime yani Anne yerine geciyor..nasil adlandirsam bilmiyorum veya anlatsam... Misallar vereyim en güzeli...

Kizim 2 isimli annem illa istedigi icin koyduk tamam amena. Biz kendi istediğimiz isimle hitap edince kiziyor, hayir senin adin o degil diyor kizima....Sen yedirme sen giydirme, sen tutma, sen verme anneannesi yapar eder...
Kizimda kapti tabiii hayir sen degil anneanne yapsin diyor orda, öptürmeyi birak ellettirmiyo bile bana kendini orda... neyse onuda gectim öğlen uykusuna annem yatirir ordayken ben yatirmak isterim cekil ordan olur ... sonra kötü kelime konuşmayin derim hayir anneanne izin veriyor diyebilirmis... benim "hayir" dediklerime hepsi anneanne izin verir diyor... düşer kosarken kucaklarim, kucagimdan alir.... bisey yüzünden aglar alir elimden.... Annen demez adimla hitap eder... Anneni Babani döverim ben der...sonra kizim Anneyi Babayi dövücem diyor veya Anneanne Anneyi döver. Ben halbuki hic döverim ederim bu yasa kadar demedim ama sizden öğrendi bunu dedigimde hayir kac kere görüyoruzki biz cocuguda öğreticezmis... eve dönmek isterim hep bi zorluk... geliriz tekrar, annen seni kacirdimi annende demez adimla hitap ederek seni kacirdimi der... sen kimin cocugusun, kimin yavrususun sordurur.... Anneanne demesi yetmiyor "Canim Anneannem" demesi lazim kizimin....en sinir olduğum konu evin senin burasi Annen gitsin Kocasinin yanina der...kizimda burasi benim evim degil Anneanne benim evim diyor 😪ileride ne olacagina simdiden söyler öğretir ..yani daha neler neler anlatsam bitmez... sonra sen soguksun hic konusmuyorsun oluyor... konuşuncada kavga cikiyor sen cocugu bizden kıskanıyorsun oluyor...kiskansam sık sık gelmem...Anne olarak bi hicim burda.. şaştım kaldim lütfen iyisiyle kötüsüyle bu tutum sizce nasil? .. tüm anneanne babaanneler böylemi?
ilk cocugum ve ilerde bas edemicem kizimla diye korkuyorum...hergün anneanneye gidelim der.. Anneme gün asiri gidiyoruz gitmedigimiz gün videolu kamara acmasak niye acmadim olur 😪
Evet ilerde baş edemiyceksin çünkü çocuğun terbiyesine karışıyor.
İlerde seni gözü görmeyecek çocuğun sana saygısızlık da yapacak en iyisi en baştan karıştırtmamak... Kv iki torununu öyle yetiştirmiş annesine bağırıyorlar çağırıyorlar bişey olsa aşağı inip babaanne annem bana kızdı diye ağlar kv de gelinin arar basar kalayı bedduayı. Kadın da bıkmış durumda. Biri 14biri 8 yaşında ikisi de aynı derece üzüyor annesini :(

Esim ozaman dogumda ben yogun bakımdaydim ozaman.. aileme "herkes sinirini bilsin veya bilmeli" demis.. bizimkiler sinirlenmis sen ne diyorsun diye, denilecek laf mi bu. Abin hatta dövecektim dedi vs vs
. Esimde elbette öğrendi onlari 4 yil icinde. Ben hic birzaman bisey demedim. Onlarin konusma hal tavriyla anladi ve ayri dünyalarin insaniyiz dedi tamam iyi insanlar olabilirler ama düşünce yapimiz ayri.. nekadar az görüşsek bizim icin iyi dedi... Annem tabii beni sucluyor kadindir ailesini sevdiren diyor,benim yüzümden uzakmis samimi degilmis onlarla

o da var sanirim, zaten aklimdan ciksa hep hatirlatir sagolsun hic atlamaz her gittimizde.. konu dönüp dolasir ya esime ya ailesine gelir... mezara kadar anar yani...
Desemde al basina cal kocasiz kaldin ne koca delisiymisin haberimiz yok lafi geri geliyor cevaben.
Hatta migde rahatsizligindan oruc tutamiyor dinine kadar sorguluyor, onu gectim migdesinden bulsun demeler.. yani agza alinmicak seyler...
Esimle ilk evlilik yillarimiz hep ailem yüzünden çıkardı... ozamanlarida rahat. yoktu.. hatta istemedi yillarca cocuk yapilmaz bu adamdan hayırsız vs. vs.. bayada yapmadim,istemedim, korktum. belkide olacak olanlari farkindaydim... hamileligimi bile korkarak söyledim hatta istemiyorum aldircam demistim annemin tepksini ölçmek icin.. bana tiyolar verdi hatta zipla agir kaldir gibisi.. yapmadim tabii...sonra Alllah verdi bi alimden bi zalim olur bakarsin dedi.. sonra laf acildi bikeresinde.. bana diyorki.. bu cocuk benim sayemde oldu yoksa sen onu aldircaktin 🙄

Dogumdan sonra 11 gün hastanede kaldim, annem refakatci kaldo sagolsun 1 kere bebegimi almadim kucagima, hep annemin yatagindaydi veya besikde, ameliyatli degilim yani normal dogum... lohusayim 40im cikana kadar annemde kaldim, 1 kere bebegimle uyumadim koyin koyuna.. cocuk annemle uyudu onun kokusunu aldi..emziremedimde hic süt gelmedi.. gece aglar cocuk, niye kalkıyorsun bakamiyormu sandin beni,git yat.. böyle yani..ben basta iyi niyetli olarak bakiyordum kiyamiyor kizina falan ama anlıyorumki durum sandigim gibi degil ben iyi bakiyorum
Bunları hatta anlattığın bir cok seyı den de yasadım. Bir gun oyle bir patladım ki annem hastanelik oluyordu uzuntuden defalarca ozur diledim sonra anne iste.. O gun den sonra biraz degıstı annem esim den cekınıyor biraz daha.. Cunku onun yanında oldu olanlar.. Esine rezil oldugunu dusundu.. Ben mesafeyi eskiye nazaran koydum tam koyamasam da artık bozuyorum da kırılırsa kırılsın bn kırıldım biraz da onlar kırılsın Allah beni biliyor yasadıgımı goruyor diyorum dua ediyorum benı muhtac etme diye

Evet ilerde baş edemiyceksin çünkü çocuğun terbiyesine karışıyor.
İlerde seni gözü görmeyecek çocuğun sana saygısızlık da yapacak en iyisi en baştan karıştırtmamak... Kv iki torununu öyle yetiştirmiş annesine bağırıyorlar çağırıyorlar bişey olsa aşağı inip babaanne annem bana kızdı diye ağlar kv de gelinin arar basar kalayı bedduayı. Kadın da bıkmış durumda. Biri 14biri 8 yaşında ikisi de aynı derece üzüyor annesini :KK43:
benim kizim şimdiden vuruyor bana, seni dövücem diyor.. benden kapmiyor ben ona hic seni dövücem demedim veya dövmedimde.. Abim ve annem dövücem o Anneni veya adimi söylüyorlar... bu cocugu bida götürmeyin evinden falan... 3 yas sendromi diye biseyde var onuda biliyorum,eve gelince farkli kizim ozamam uysal yasina göre simarikligi. Ama orda bambaska. Hep anneanneye gitmek istiyor, hergün soruyor gidelim diye. Anne Babami sevmiyorum diyor bazen.. isi düşünce seviyorum diyor...
Bisey diyince hayir anneanmem öyle diyor ama diyor 😑

benim kizim şimdiden vuruyor bana, seni dövücem diyor.. benden kapmiyor ben ona hic seni dövücem demedim veya dövmedimde.. Abim ve annem dövücem o Anneni veya adimi söylüyorlar... bu cocugu bida götürmeyin evinden falan... 3 yas sendromi diye biseyde var onuda biliyorum,eve gelince farkli kizim ozamam uysal yasina göre simarikligi. Ama orda bambaska. Hep anneanneye gitmek istiyor, hergün soruyor gidelim diye. Anne Babami sevmiyorum diyor bazen.. isi düşünce seviyorum diyor...
Bisey diyince hayir anneanmem öyle diyor ama diyor 😑
Ben telefon da goruntulu konusurken bazen kızıma kapatmasını tembıhlıyorum İnternetimız biter yeterli bu kadar de diyorum soyluyor

Bunları hatta anlattığın bir cok seyı den de yasadım. Bir gun oyle bir patladım ki annem hastanelik oluyordu uzuntuden defalarca ozur diledim sonra anne iste.. O gun den sonra biraz degıstı annem esim den cekınıyor biraz daha.. Cunku onun yanında oldu olanlar.. Esine rezil oldugunu dusundu.. Ben mesafeyi eskiye nazaran koydum tam koyamasam da artık bozuyorum da kırılırsa kırılsın bn kırıldım biraz da onlar kırılsın Allah beni biliyor yasadıgımı goruyor diyorum dua ediyorum benı muhtac etme diye

Canim ya 😢

annem ben orda kalirken lohusayken, esimin yüzüne karsi senin gibi dinsize kiz vermem dedi.. onu bile söyledi.. esim o lafin üstüne kimseye düşmez benim dinimi sorgulak dedi ve cekti gitti.. ama saygisiz o oldu yine

Canim ya 😢

annem ben orda kalirken lohusayken, esimin yüzüne karsi senin gibi dinsize kiz vermem dedi.. onu bile söyledi.. esim o lafin üstüne kimseye düşmez benim dinimi sorgulak dedi ve cekti gitti.. ama saygisiz o oldu yine
Ben de salaklık ettim onun yanında kaldım hayatımın en guzel 9 ayını gecırdım hayatımın en kotu 1 ayını annemde gecırdım 20 gunluk Ken cıktık kaynanam gittik ki annem gıdın biraz onlar baksın dedi.. Giderken de seni goturdu iste diye kac gun aramadı beni.. Esimin evde yedıgıne kadar karısıyordu oturmasına konusması a her seye yorum yapıyordu o zamanlar esim hıc cevap vermezdi ben sustukça ezılıyorjm dedi o da degıstı artık herkese küt cevap veriyor Bı yandan ıyı Bı yandan da iste zor oluyor ama bunu yapmasa daha cok sorun yasıyoruz tepenize biniyorlar.

Annemin evinde her sey ıcın izin alırız utu camasır yemek VS.. El gjbı yani.. Ama kaynanam in evi benim kendi evim gibi kaynanam ıstedıgımı soylerım patlarım aglarım gık demez gelir yine sarılır bana annelık nasıl olur olmalı onlardan ogrenıyor um kızıma da oyle olmaya calısıyorum bir hata bekler benim ailem silmek ıcjn ama onlarda tonlarca olay olur yine yan yana sarıkırkar el ele verirler en kotu seyı yapmıs olsan bile arkanda birileri olur. Ben ziyarete gitmesem Red edılırım o derece iste bu yuzden Allah da goruyor diyorum en iyisini o bilir dıyorum

Niye bu kadar sık gidiyorsunuz anlamadım .
Bu kadar sık gidince anneniz de müdahale etme karışma hakkını kendinde buluyor .
Çocuğunuzun iyiliğini düşünüyorsanız gitmeyin bırakın kırılsınlar
Ailemle aynı şehirdeyim ama ayda bir giderim .

Bakin okadar baskiyla büyütülmüş biri olarak gikiniz cikmaz oluyor ciksa saygisiz olunuyor.
Sen yanlissin, biz dogruyuz.. ise yaramaz becereiksiz diye bilin altiniza yerlestirilmis bikere pasif yani.. bu birden atilmiyor... eskiye nazaran cok degistim artik sesim cikar cevap veriyorum ama yinede yeterli degil.. esimde tam tersim kimseye eyvallahi yok ve bu anneme hic uygun degil ondan kesinlikle anlasamaz. esim beni kimse yonetemez diyor sende o evin kizi degilsin artik.. hakli elbette... yillarin verdigi piskolojik baski asilmiyor veya asamiyorum.. bisey desem yanlışmi yaptim ilerde pisman olurmuyum gercekten durumi var
Geçmişte öyle olmuş,böyle olmuş.
O zaman çocuktunuz,gençtiniz.
Şimdi evli ve çocuk sahibi bir yetişkinsiniz.
Bahanelere sığınmayı bırakıp aksiyon almadığınız müddetçe bu sorunu çözmeniz mümkün değil anca böyle serzenişte bulunup,aynı tas aynı hamam yaşamaya devam edersiniz.
Dost acı söylermiş,kırılıp darılmayın lütfen.

Burda annenize hak veren,
bir Allahın kulu olmadı.
Hepimiz annenizin yanlış davrandığı,
sizin de durumu doğru yönetemediğiniz hususunda hemfikiriz.
Artık yaşı 30'a gelmiş bir kadın olarak,
ya hayatınızın dizginlerini elinize alır,
kendi çekirdek ailenize sahip çıkar ve çocuğunuzu doğru yetiştirirsiniz
ya da gereksiz vicdan yapmaya devam edip annenizin sizi ve kızınızı yönetmesine izin verirsiniz.
Sınır çizdiğinizde ne yapabilir ki anneniz?
Niye bu kadar korkuyorsunuz?
Sizi öldürecek değil ya.
Bağırır,çağırır,cıngar çıkarır.
Çıkarsın.
Sizi evinden kovar en fazla,kovsun.
İşinize gelmeli bu durum.

Yerinizde olsam haffada 3 gün anneme gideceğime uzman bir psikoloğa gider ve
bu sorunu çözmek için profesyonel destek alırdım.
Karar sizin.

Back
X