- 4 Mayıs 2019
- 3.482
- 6.194
- 78
- 32
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çünkü hep gelmemi istedikleri icinNeden surekli annenizdesiniz?
eyvah canim senin durumunda benimki gibi nerdeyse...ipin ucunu kacirma lütfen ben bastan hata yaptim sen bari önüne gec.. kizim anneannesinin ardindan agladigi kadar benim hic ardimdan aglamadi... Anne diyor ama ömür billah anneannede biraksam hic aramaz sormaz beni... Annem bikeresinde teyzemle konuşurken duydumki.. teyzem soruyor annesini aramiyormu Hayir aramiyor doğduğunda ilk benim kokumi aldiya diyorBenim annemde kizimi kendi kizi gibi gormeye basladi cok tehlikeli boyuta gidiyor gibi. Bebek bende durmak istemedigi zaman mutlu oluyor beni istiyor diyor. Agladiginda ben alacagim diye beni itekliyor. Hemsire bile kizdi aşı sirasinda. Maddi olarak herseyini o aldi. Istemesemde aliyor ve sonra siz yapmadiniz birsey diyor. Bana zaten kizi oldugumu unuttu, cok hastayim. Oksurmekten cigerlerim kopuyor, geliyor bebek oksurmedi degil mi diyip donup gidiyor. 6 yillik evliligimde 2 kere bende kalan annem artik hafta icleri tamamen bizimle yasiyor. Kahvesini icer oyununu oynar, evi supurup siler ve bebegi sever. 7 de odasina cekilir. Bebegi kucakta uyutmaya alistirdi. Bana ben boyle uyutmak istiyorum diyor. Surekli babami kotuluyor, beni buyuturken ki cektigi zorluklari anlatiyor. Senin baban boyle yapti senin halanlar boyle yapti.kendi hatalarini kabul etmiyor. Surekli babamin benim dogmami istemedigini dile getiriyor. Cok cok moralimi bozuyor. Emzirirken gelip ah caniim cocuk ac sutun yetmiyor diyor ve surekli surekli bunu yapiyor. Aslimda bebegin gelisimi cok cok iyi. Butun komsualrima arkadaslarima beni rezil etti. Onlarin yaninda bu diye bahsediyor benden ve surekli beceriksizmisim gibi konusuyor. Butun aileye beni ve esimi cekistiriyor. Surekli bizden maddi daha cok harcama yapmamizi soyluyor. Esiminde benimde isimiz riskli harcama yapmak istemyoruz ayagimizi denk tutmak istiyoruz. Yok bebege masaj yaptiracakmisiz yok bebege illa 300 tllik kiyafetler alacakmisiz. Bebege de surekli beni cekistiriyor, senin annen yapamadi sen yap, senin annen olamadi sen ol. Gereginden cok fedakarlik yapiyor ve hep gereginden fazla fedakarlik istiyor. Bebege sacma sapan tedaviler oneriyor. Bebege sülük yapacakmisiz.
Birgun oncesi acile gittim, aksam gelmis cok aciktim cabuk yapsana yemegi diyor. Sorsaniz bize yardima geliyor,
çünkü hep gelmemi istedikleri icin
Oooo çok kötü yaaaa. Çocuk seni takmaz bu durumda. 1 hafta hiç bir şekilde görüştürme. 1 haftanın sonunda gidin. Sonraki görüşmeler de haftada 1 olsun. Yoksa zor valla. Ya da görüştürmediğiniz için kızınız size tepki gösterebilir mi? Ters mi teper ay bilemedim gerçi yaşı çok büyük değil ama.Merhaba Arkadaslar,
acaba benmi alinganim veya yanlış düşünüyorum.Lutfen fikir akil verin bana.
Simdi 3 yasinda bir kizim var. Sık sık annemlere giderim yani haftada 3 kere.
Annemin kizima tarsi tutumu beni rahatsiz ediyor. Allah razi olsun ayirmaz etmez sağolsun, ilk torun haliyle asiri seviliyor, ama benim sıkıntım beni Annesi olarak saydirmiyor veya benim yerime yani Anne yerine geciyor..nasil adlandirsam bilmiyorum veya anlatsam... Misallar vereyim en güzeli...
Kizim 2 isimli annem illa istedigi icin koyduk tamam amena. Biz kendi istediğimiz isimle hitap edince kiziyor, hayir senin adin o degil diyor kizima....Sen yedirme sen giydirme, sen tutma, sen verme anneannesi yapar eder...
Kizimda kapti tabiii hayir sen degil anneanne yapsin diyor orda, öptürmeyi birak ellettirmiyo bile bana kendini orda... neyse onuda gectim öğlen uykusuna annem yatirir ordayken ben yatirmak isterim cekil ordan olur ... sonra kötü kelime konuşmayin derim hayir anneanne izin veriyor diyebilirmis... benim "hayir" dediklerime hepsi anneanne izin verir diyor... düşer kosarken kucaklarim, kucagimdan alir.... bisey yüzünden aglar alir elimden.... Annen demez adimla hitap eder... Anneni Babani döverim ben der...sonra kizim Anneyi Babayi dövücem diyor veya Anneanne Anneyi döver. Ben halbuki hic döverim ederim bu yasa kadar demedim ama sizden öğrendi bunu dedigimde hayir kac kere görüyoruzki biz cocuguda öğreticezmis... eve dönmek isterim hep bi zorluk... geliriz tekrar, annen seni kacirdimi annende demez adimla hitap ederek seni kacirdimi der... sen kimin cocugusun, kimin yavrususun sordurur.... Anneanne demesi yetmiyor "Canim Anneannem" demesi lazim kizimin....en sinir olduğum konu evin senin burasi Annen gitsin Kocasinin yanina der...kizimda burasi benim evim degil Anneanne benim evim diyorileride ne olacagina simdiden söyler öğretir ..yani daha neler neler anlatsam bitmez... sonra sen soguksun hic konusmuyorsun oluyor... konuşuncada kavga cikiyor sen cocugu bizden kıskanıyorsun oluyor...kiskansam sık sık gelmem...Anne olarak bi hicim burda.. şaştım kaldim lütfen iyisiyle kötüsüyle bu tutum sizce nasil? .. tüm anneanne babaanneler böylemi?
ilk cocugum ve ilerde bas edemicem kizimla diye korkuyorum...hergün anneanneye gidelim der.. Anneme gün asiri gidiyoruz gitmedigimiz gün videolu kamara acmasak niye acmadim olur![]()
Gitmeyin bu ne ya buyukler iyice tuaf oluyorlar benimde babam sikinti nerde filmlerde izledigimiz olgun gormus gecirmis saygi duyulan buyukler onlar nerde kaldilar...bizimkide abuk sabuk davranirevet hepsinin farkındayim ama nasil ne sekil uygulamaliyim bilmiyorum.. ne desem hep ters tepiyor.. ne yapsam yanlis hayirsiz evlat
Ben istemezmiyim Anneanneyle büyüsün cocugum... baska Anneanneleri görüyorum ve imreniyorum... ben Anneme cocugu kisa birakip 1 2 saat sonra almak ha, hic birakma al cocugunu der... veya cocuk ordayken geliyoruz almaya hazirla hemen gelip cikicaz bile demem yanlis.. Annemin cevabi : o ne demek? diyor... ama kendisi emri vaki yapmasini biliyor eve gelip hadi gidiyoruz.. veya ordayken bugün beraber uyucaz halbuki öyle bi sözleşmedik...
hep birilerini öne sürüyor onda öyle bunda söyle... onlarda cocugu heryere. götürüyorlar biz nereye gidebildik öğlen geliyor sabah aliyorsun oluyor... hangi ese dosta cocugukla gitmisler gezmeye falan... napim zamani iyi degerlendirin ozaman diyorum yine yanlis...
Kizima annen onu bunu yapıyormu diye kizima soruyor, sorguya cekiyor yani.. ilerde ben sizin evde ne olup biteni cocuktan alirim haberini diyor.
giydirdigim elbiseye bile karisiyor bu ne böyle para verseler giydirmem, anneanne sana güzelini alir falan demeler
Öpmek isterim öpme cekil olur... yanagindan öpme sarkar surdan öp diye bana emir verir... Baban sakin yanagindan öpmesin kizartiyor diyor... yani hepsine laf yetisdirmekden yoruldum... gitmek istemiyorum sonra vicdan yapıyorum Annedir bugün var yarin yok doysub toruna diyorum ama o hep orda kalsin istiyor adeta![]()
Annen kim oluyor dis kapinin mandali zirt pirt memnun degilsen niye gidiyorsun.senin bir ailen var cocugu resmen size dusman ediyor kadin.Esime bunlari aktarmiyorum bilse gitmicemsin der.
Esim zaten istenmeyen Damat, sevmiyorlar, sonra o kötü olmasin daha diye hem kendime yönlendiriyorum.. esime ailem 40yilda görüşürler.. Bayramlarda bile Annem biz yokuz evde der gelmesin diye o derece yani.
Ama ondan olan cocuga tapıyor.
Esim istemiyor orda kalmasini... anneme söylemiştim... o kim oluyor dedi.. anlayin gerisini artık
mesafe..Merhaba Arkadaslar,
acaba benmi alinganim veya yanlış düşünüyorum.Lutfen fikir akil verin bana.
Simdi 3 yasinda bir kizim var. Sık sık annemlere giderim yani haftada 3 kere.
Annemin kizima tarsi tutumu beni rahatsiz ediyor. Allah razi olsun ayirmaz etmez sağolsun, ilk torun haliyle asiri seviliyor, ama benim sıkıntım beni Annesi olarak saydirmiyor veya benim yerime yani Anne yerine geciyor..nasil adlandirsam bilmiyorum veya anlatsam... Misallar vereyim en güzeli...
Kizim 2 isimli annem illa istedigi icin koyduk tamam amena. Biz kendi istediğimiz isimle hitap edince kiziyor, hayir senin adin o degil diyor kizima....Sen yedirme sen giydirme, sen tutma, sen verme anneannesi yapar eder...
Kizimda kapti tabiii hayir sen degil anneanne yapsin diyor orda, öptürmeyi birak ellettirmiyo bile bana kendini orda... neyse onuda gectim öğlen uykusuna annem yatirir ordayken ben yatirmak isterim cekil ordan olur ... sonra kötü kelime konuşmayin derim hayir anneanne izin veriyor diyebilirmis... benim "hayir" dediklerime hepsi anneanne izin verir diyor... düşer kosarken kucaklarim, kucagimdan alir.... bisey yüzünden aglar alir elimden.... Annen demez adimla hitap eder... Anneni Babani döverim ben der...sonra kizim Anneyi Babayi dövücem diyor veya Anneanne Anneyi döver. Ben halbuki hic döverim ederim bu yasa kadar demedim ama sizden öğrendi bunu dedigimde hayir kac kere görüyoruzki biz cocuguda öğreticezmis... eve dönmek isterim hep bi zorluk... geliriz tekrar, annen seni kacirdimi annende demez adimla hitap ederek seni kacirdimi der... sen kimin cocugusun, kimin yavrususun sordurur.... Anneanne demesi yetmiyor "Canim Anneannem" demesi lazim kizimin....en sinir olduğum konu evin senin burasi Annen gitsin Kocasinin yanina der...kizimda burasi benim evim degil Anneanne benim evim diyorileride ne olacagina simdiden söyler öğretir ..yani daha neler neler anlatsam bitmez... sonra sen soguksun hic konusmuyorsun oluyor... konuşuncada kavga cikiyor sen cocugu bizden kıskanıyorsun oluyor...kiskansam sık sık gelmem...Anne olarak bi hicim burda.. şaştım kaldim lütfen iyisiyle kötüsüyle bu tutum sizce nasil? .. tüm anneanne babaanneler böylemi?
ilk cocugum ve ilerde bas edemicem kizimla diye korkuyorum...hergün anneanneye gidelim der.. Anneme gün asiri gidiyoruz gitmedigimiz gün videolu kamara acmasak niye acmadim olur![]()
Eee tamam göstersin krallığını madem.hepiniz haklisiniz ama rahat yok iste..
Kizim 2 hafta önce evde kosarken talihsiz sekilde kolunu kirdi.. Anneme ertesi gün hastanede isimiz bitince haber ettim, esimde yanimda ariyor bi bagiriyor ne yaptın cocugu,niye haber etmedin, nasil yaptın bunu, ah ah hic dikkatin yok vs vs.. esimde sinirlendi cocuk bizim cocuk diye ona ne oluyor.. bende anneme dedim evet anne ben ittim cocugu düşsünde kolunu kirsin ne diyorsun sen diye, kapadi.
Sonrasi 1 hafta görüşmedik... 1 hafta sonra geldiler cocugu götürcez diye bende o arada birde tuvalet egitimine baslamistim, kolu alcida ama agrisi sizisi yok iyide kullaniyor koluni diye.. 5 gün evden cikmamistim.. onlar geldi hadi götürelim bende hayir dedim daha alisamadi diye.. neyse erstesi gün isleri varmis bu tarafda yine geldiler busefer gezdirelim bir hava alsin cocuk birde annem videolu görüşmede cocuga senin canin sıkıldi orda diyor kizima... orda ne demek? burasi onun evi.
Neyse tamam dedim gezdirsinler bari hava alsin cocuk aksama getirirler herhalde diye... öğleden sonra ariyorum nezaman gelirsiniz diye misafirliktelermis cocugu tuvalete oturtmuş orda, aksama yetisemeyiz biz dedi..esim cok sinirlendi duyunca nedemek cocugu lütfen nezaman getireceksiniz cocugumuzu yapicaz diye
o gün hep bi baskalarina oturmaya gitmişler, yazdim yabancılarin tuvaletlerine oturtma cocugu diye...senmisin onu diyen.. aldimizi getirdimize bin pisman etmisim, o bilmiyormuymus.
Ertesi gün cocugu getirdi.. ve 2 gün boyunca burdalardi yok suraya gidiyiz diye bizlerle, sordumu acaba belki bizim baska planimiz var diye.... diger günlerde aradilar hep telefonla, acmadim....sabahda annem video görüşmesi istedi yanitlamadim, arkasindan annem gözüm atiyor biseymi oldu diyesonra aradim, kizimada niye aramadin beni diyor.
Haftasonlari esim evdeyken o uyurken kizima kahvalti yaptirtirken arardim videolu, artik yapmiyorum ona bile kiziyor önceden yapiyordun onuda kestin.
Sen bizden uzak durmak istiyorsan biz kralini uzak dururuz söylemen yeter diye sitem ediyor sonra.
Bastan beri cocuk bize yakin olsun istemiyorsun sen diye diye ne hale geldi.
Kizim Annemlerdeyken veya annem eve geldigine cok değişiyor. Bana yabanci gibi hep kizgin bi halde. Elleme gelme öpme.. Annem gidince veya biz eve gelince yine eski haline gelmesi 2 günü aliyor.
Ayy okurken zor nefes alip verdim. Ve anne ile kv tiplerimizde yüzde 80 ayni. Annem aynen hep calisan bir insandi ve iyice kafamiza sokmustur yıllarca bizim icin calistigini. Hele cocuguma yaptiklari ayni sekilde ama ben hic bir zaman vicdan yapmadim. Yinede annedir demedim. O yüzden hep kavga halindeyiz. Bir cok kisinin yazdigina aynen katiliyorum. Anneniz cok baskin bir karakter siz pasif kalmissiniz. Bizde ikimizde baskin karakteriz cocuk arada kaliyordu. Genelde onun dedigi oluyordu. Mesela Hayir cocugumu oraya götürme, bisikleti götürme derim; ikiside gelecek der gözlerini ayirir bagirir. Gittigi yerden cocugu getirmeyi bilmez. Ararim bagirir. Benim torunumla gezme hakkim yok mu der. Baskalarini örnek verir. Herkese beni kötüler. Cocuk otoritenin, kural koyucunun anne baba oldugunu bilmeli. Kv gideriz cocuk bisey istese hemen gözüme bakarlar. Annenden izin al derler. Ne yiyecegine ne icegine kadar bana sorarlar verelim mi diye. Annem esimi sevmez sürekli bosan der. Inan yine esin iyiymis. Benim esim hic bu kadar tahammül etmezdi. Bir yerde arabaya zor bindirdiginizi yazmissiniz. Benim esim olsa orda kiyamet kopardi. Anneme abime bir güzel küfürü basar cocuga bi tane yapistirir sizlemi ugrasicam sizi mi bekliycem bn burda derdi basar giderdi yani. Kesinlikle sorunlular. Ben anneme sorunlu bakiyorum. Allahtan yakin zamanda kendisinden kaynakli büyük bir hatasi oldu. Firsattan istifade öyle bir tavir mesafe koydum ki, artik nerdeyse randevuyla konusmaya calisiyo benimle. Ve arkadaslarim bile diyor sen cok degistin, neşen yerine geldi. Annenden kurtuldugundan beri cok daha iyi mutlu görünüyorsun diyorlar. Bunun sonu terbiyesiz ahlaksiz bir cocuk. Bnim bir yakinim bütün cocuklariyla ayni sokakta oturuyor. Ve bütün torunlarina tek tek ayni seyi yapti. Cocuk beni istiyo, annesinden kaciyo vs simarmalar. Ve şu anda en büyük torunu 20 yasinda 10 15 torunu var hepside terbiyesizin teki. Akrabadan kimse onlara gitmek istemez kimse sevmez.ve son olarak burda birinin yazdigi gibi, kendi annemdende biliyorum anneniz KESINLIKLE iyi niyetli degil. Cocugunuz yoluyla sizden intikam aliyor. Allah askina bu sevgi falan degil. Cocugun gelecegini hic mi dusunmuyo. Sadece kendisine bagimli bir birey yetistirmeye calisiyor. 3 yas olmus bir cok seyde gecikmissiniz bile. Güvenli baglanma donemi zarar gormus. Zararin neresinden dönseniz kar olur insaallah.
en son Pazartesi gittim.. haftada 3den 2ye indirmeye bakıyorum yavas yavas.. abim yazdi simdi nerdesin diye bende evdeyim dedim... niye gelmedin yazdi üstüne, bende vardir bi sebebi dedim.. simdi isim var desem ne isin var dicek biliyorum, varsa cocugu biraksaydin diyecek... onun cevabida "Aferim abim" yazmissimdi buna ne cevap verilir?
Üzgünüm arkadaşım.en son Pazartesi gittim.. haftada 3den 2ye indirmeye bakıyorum yavas yavas.. abim yazdi simdi nerdesin diye bende evdeyim dedim... niye gelmedin yazdi üstüne, bende vardir bi sebebi dedim.. simdi isim var desem ne isin var dicek biliyorum, varsa cocugu biraksaydin diyecek... onun cevabida "Aferim abim" yazmissimdi buna ne cevap verilir?