Anneyle anlasamama...

Malesef çoğu anneanne böyle. Bizi büyümüş görmedikleri için herhalde. Benimde annem baskıcı. Ben çalıştığım için çocuklarımı annem büyüttü. Küçüğü 7 yaşında hiç lafımı dinlemez. Çünkü çocuk neresi kolayına işine gelirse o terbiyeyi alır. Mesela ben aç kalsın ne varsa yesin istiyorum annem aç kalmasın diye aman şunu yapayım aman bunu pişireyim diye kendini paralıyor. Sonuç şuanda sebze yemeyen 3-5 çeşitle beslenen bir çocuk.
Çalışmıyorsun anladığım kadarıyla daha az git annene yada açıkça konuş. Yoksa sonu çok sıkıntılı.

Malesef çoğu anneanne böyle. Bizi büyümüş görmedikleri için herhalde. Benimde annem baskıcı. Ben çalıştığım için çocuklarımı annem büyüttü. Küçüğü 7 yaşında hiç lafımı dinlemez. Çünkü çocuk neresi kolayına işine gelirse o terbiyeyi alır. Mesela ben aç kalsın ne varsa yesin istiyorum annem aç kalmasın diye aman şunu yapayım aman bunu pişireyim diye kendini paralıyor. Sonuç şuanda sebze yemeyen 3-5 çeşitle beslenen bir çocuk.
Çalışmıyorsun anladığım kadarıyla daha az git annene yada açıkça konuş. Yoksa sonu çok sıkıntılı.
yeni yeni calisiyorum ama kizimin kres saati kadar 3 saat yani... yurtdisinda yasadigim icin dil ogrenme acisindan 3 yasinda veriliyor burda.. annem ona bile karsi cikti bu yasta verilirmi gevur yapican, dini orfu ogrenmicek falan filan... tekrar eski isime döndüm, calismami hic istemiyor evde oturim onla vakit gecirim itiyor veya kendimi onun gibi disa kapatim sosyal hayatim olmasin.. disarida kötülük varmis hele simdiki zamanda...
Annemde ayni kendi yiyebiliyor kizim yok anneannesi yedirir.. ayakkabisimi giyebiliyor yok küçük o daha anneannesi giydirir... kendi uyur evde mesela orda yok hala anneannesi uykuya pispislar... kizimi montesori yapisinda bi krese verdim, kendi özgüvenli ve kendi bi birey olduğunu ve kendi basina herseyi basarabilecegini öğrensin diye o basarilari tatsin diye..

Geçmişte öyle olmuş,böyle olmuş.
O zaman çocuktunuz,gençtiniz.
Şimdi evli ve çocuk sahibi bir yetişkinsiniz.
Bahanelere sığınmayı bırakıp aksiyon almadığınız müddetçe bu sorunu çözmeniz mümkün değil anca böyle serzenişte bulunup,aynı tas aynı hamam yaşamaya devam edersiniz.
Dost acı söylermiş,kırılıp darılmayın lütfen.

Burda annenize hak veren,
bir Allahın kulu olmadı.
Hepimiz annenizin yanlış davrandığı,
sizin de durumu doğru yönetemediğiniz hususunda hemfikiriz.
Artık yaşı 30'a gelmiş bir kadın olarak,
ya hayatınızın dizginlerini elinize alır,
kendi çekirdek ailenize sahip çıkar ve çocuğunuzu doğru yetiştirirsiniz
ya da gereksiz vicdan yapmaya devam edip annenizin sizi ve kızınızı yönetmesine izin verirsiniz.
Sınır çizdiğinizde ne yapabilir ki anneniz?
Niye bu kadar korkuyorsunuz?
Sizi öldürecek değil ya.
Bağırır,çağırır,cıngar çıkarır.
Çıkarsın.
Sizi evinden kovar en fazla,kovsun.
İşinize gelmeli bu durum.

Yerinizde olsam haffada 3 gün anneme gideceğime uzman bir psikoloğa gider ve
bu sorunu çözmek için profesyonel destek alırdım.
Karar sizin.
Sizi,esimi ve bircok arkadasi dinleyip psikiyatriste gittim. İlaclarla daha iyiyim. Ne eşime ne kızıma bağırmıyorum, her seye ılımlı bakabiliyorum. Anneme anlattım. Senin neyin var, sen böyle değildin, onlar yaptı vs diyor. Onlar dediği kv ve esim.. anne ben hep böyleydim sinirimin dozu yoktu, her ay bir süre depresyona girerdim, duygularimi kontrol edemiyorum diyorum. Ben hatırlamıyorum diyor. Bence konduramıyor. Ben kendimi biliyorum ve ailem için gidiyorum. Hepinizden Allah razı olsun.

Geçmişte öyle olmuş,böyle olmuş.
O zaman çocuktunuz,gençtiniz.
Şimdi evli ve çocuk sahibi bir yetişkinsiniz.
Bahanelere sığınmayı bırakıp aksiyon almadığınız müddetçe bu sorunu çözmeniz mümkün değil anca böyle serzenişte bulunup,aynı tas aynı hamam yaşamaya devam edersiniz.
Dost acı söylermiş,kırılıp darılmayın lütfen.

Burda annenize hak veren,
bir Allahın kulu olmadı.
Hepimiz annenizin yanlış davrandığı,
sizin de durumu doğru yönetemediğiniz hususunda hemfikiriz.
Artık yaşı 30'a gelmiş bir kadın olarak,
ya hayatınızın dizginlerini elinize alır,
kendi çekirdek ailenize sahip çıkar ve çocuğunuzu doğru yetiştirirsiniz
ya da gereksiz vicdan yapmaya devam edip annenizin sizi ve kızınızı yönetmesine izin verirsiniz.
Sınır çizdiğinizde ne yapabilir ki anneniz?
Niye bu kadar korkuyorsunuz?
Sizi öldürecek değil ya.
Bağırır,çağırır,cıngar çıkarır.
Çıkarsın.
Sizi evinden kovar en fazla,kovsun.
İşinize gelmeli bu durum.

Yerinizde olsam haffada 3 gün anneme gideceğime uzman bir psikoloğa gider ve
bu sorunu çözmek için profesyonel destek alırdım.
Karar sizin.

teşekkür ederim, gercekten önemli benim için yorumunuz..yurtdisinda yaşıyorum Türk aile yapisini bilen bir piskoloj lazim onuda bulmak zor burda... ama haklsiniz artik vicdani birakmam lazim kizimi ve kendi gelecegimi düşünmem lazim

Sizi,esimi ve bircok arkadasi dinleyip psikiyatriste gittim. İlaclarla daha iyiyim. Ne eşime ne kızıma bağırmıyorum, her seye ılımlı bakabiliyorum. Anneme anlattım. Senin neyin var, sen böyle değildin, onlar yaptı vs diyor. Onlar dediği kv ve esim.. anne ben hep böyleydim sinirimin dozu yoktu, her ay bir süre depresyona girerdim, duygularimi kontrol edemiyorum diyorum. Ben hatırlamıyorum diyor. Bence konduramıyor. Ben kendimi biliyorum ve ailem için gidiyorum. Hepinizden Allah razı olsun.

Bende anneme demistim bi doktora görün.. bende sorun yok sen görün diyor bana
Ben cok sabirli, sessiz biriyim.. Anneme göre odun, bencil biriyim... Dili anca ona cikan.. Adama bu dilini acamiyorsun korkuyorsun ondan diyor..

teşekkür ederim, gercekten önemli benim için yorumunuz..yurtdisinda yaşıyorum Türk aile yapisini bilen bir piskoloj lazim onuda bulmak zor burda... ama haklsiniz artik vicdani birakmam lazim kizimi ve kendi gelecegimi düşünmem lazim
İmkanınız varsa şu kitapları temin edip okuyun.
Annelerin çocuklarını duygusal olarak nasıl istismar ve manipüle ettiklerine dair güzel bilgiler ve örnekler bulacaksınız.
Ayrıca Psikonet yy'nın iki güzel kitabı var.
İyi Hissetmek ve Hayatı Yeniden Keşfedin.
Sİzde olduğu gibi hatalı bilişsel şemaları olan kişilerde kendi kendine psikolojik yardım sağlar.
Hepsinin görsellerini yüklüyorum,kitapların içeriğini webden araştırabilirsiniz.
İsterseniz Türkiye'de web üzerinden danışmanlık veren bir psikoterapistten de yardım alabilirsiniz.
Siz yeter ki çare arayın,gördüğünüz gibi bulunuyor.

Eklentiler

• IMG_0600.webp
    IMG_0600.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_0618.webp
    IMG_0618.webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_1508.webp
    IMG_1508.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_0462.webp
    IMG_0462.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_0463.webp
    IMG_0463.webp
    19,1 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_0465.webp
    IMG_0465.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_0586.webp
    IMG_0586.webp
    10,4 KB · Görüntüleme: 38
benim kizim şimdiden vuruyor bana, seni dövücem diyor.. benden kapmiyor ben ona hic seni dövücem demedim veya dövmedimde.. Abim ve annem dövücem o Anneni veya adimi söylüyorlar... bu cocugu bida götürmeyin evinden falan... 3 yas sendromi diye biseyde var onuda biliyorum,eve gelince farkli kizim ozamam uysal yasina göre simarikligi. Ama orda bambaska. Hep anneanneye gitmek istiyor, hergün soruyor gidelim diye. Anne Babami sevmiyorum diyor bazen.. isi düşünce seviyorum diyor...
Bisey diyince hayir anneanmem öyle diyor ama diyor 😑
Bence annenizle sağlam bir tartışmaya girmeniz gerekiyor :/ kızınızı da götürmeyin bir süre. Sizi dinlemeye alışsın. Ben senin annenim, o senin annen değil önce beni dinleyeceksin filan deyin
Sonu iyi değil çünkü :/

Ne kadar çok kötü anne var, annelik kisvesi altında çocuklarına psikolojik şiddetin alasını uygulayan... İnsanlığını bilemem ama çok üzgünüm ama anneniz kötü bir anne. Gün aşırı gittiğiniz için de bunlara çanak tutan sizsiniz. Sanırım kendi ayaklarınızın üzerinde duramıyorsunuz ve bu yüzden annem bari arkamda olsun diyorsunuz. Ama emin olun durması sizi durmamasından daha fazla yıpratır. Bir an önce kademeli olarak görüşmelerinizi seyreltin. Yoksa çocuğunuzun kişiliğinde dönülmez zararlar oluşacak.

İmkanınız varsa şu kitapları temin edip okuyun.
Annelerin çocuklarını duygusal olarak nasıl istismar ve manipüle ettiklerine dair güzel bilgiler ve örnekler bulacaksınız.
Ayrıca Psikonet yy'nın iki güzel kitabı var.
İyi Hissetmek ve Hayatı Yeniden Keşfedin.
Sİzde olduğu gibi hatalı bilişsel şemaları olan kişilerde kendi kendine psikolojik yardım sağlar.
Hepsinin görsellerini yüklüyorum,kitapların içeriğini webden araştırabilirsiniz.
İsterseniz Türkiye'de web üzerinden danışmanlık veren bir psikoterapistten de yardım alabilirsiniz.
Siz yeter ki çare arayın,gördüğünüz gibi bulunuyor.

tsk ederim... Hayati yeniden kesfedin mitabi var bende daha okuma firsatim olmadi... aslinda cok okuyan biriyim çocuk egitimi olsun kisisel egitim falan..ondan ufkum annemden farkli, catisma orda basliyor sanirim. Ama yinede ona gelince uygulayamiyorum

Bence annenizle sağlam bir tartışmaya girmeniz gerekiyor :/ kızınızı da götürmeyin bir süre. Sizi dinlemeye alışsın. Ben senin annenim, o senin annen değil önce beni dinleyeceksin filan deyin
Sonu iyi değil çünkü :/
Bu tip insanlarla tartışarak elde edebileceğimiz hiç bir kazanım olmayacağını düşünüyorum.
Belli ki anneannenin ruh sağlığı bozuk.
Narsist kişilik bozukluğu özellikleri sergiliyor.
Ona bir şey anlatmanız daha doğrusu onun sizi anlaması,empati kurması imkansıza yakın derecede zor.
Konu sahibinin tam tersine tartışmaya,ikna çabasına girmeden kendi bildiği gibi davranması lazım.

Ne kadar çok kötü anne var, annelik kisvesi altında çocuklarına psikolojik şiddetin alasını uygulayan... İnsanlığını bilemem ama çok üzgünüm ama anneniz kötü bir anne. Gün aşırı gittiğiniz için de bunlara çanak tutan sizsiniz. Sanırım kendi ayaklarınızın üzerinde duramıyorsunuz ve bu yüzden annem bari arkamda olsun diyorsunuz. Ama emin olun durması sizi durmamasından daha fazla yıpratır. Bir an önce kademeli olarak görüşmelerinizi seyreltin. Yoksa çocuğunuzun kişiliğinde dönülmez zararlar oluşacak.

Aslinda degil, gayet tek basina ayakda duruyorum hatta annemler memlekete gittiklerinde kendimi okadar özgü kafam rahat oluyorki inanazsiniz.. o bana hersefer sen bizsin bi hicsin defalarda desede buna inanmiyorum.. elimde meslegim var, ehliyetim var,yabanci dilim ülkenin diline hakimim.. kendi isimi kendi hallediyorum evlendi evleneli esim bile karismaz... ama annem beni hep asaga cekiyor asalak pasif.. o olmasa sürünürmusum... para bile aldigim yok hic birzaman almadim evlendi evleneli

Bu tip insanlarla tartışarak elde edebileceğimiz hiç bir kazanım olmayacağını düşünüyorum.
Ona bir şey anlatmanız daha doğrusu onun sizi anlaması,empati kurması imkansıza yakın derecede zor.
Konu sahibinin tam tersine tartışmaya,ikna çabasına girmeden kendi bildiği gibi davranması lazım.
Tam da torunlarına bu şekil davranan bir kv ye sahibim. İki torunu da kendi dediğini yapsın diye gelinini ezmiş geçmiş. Küçük torunu bana da bağırıp çağırmaya başladığı zaman kv nin yanında dedim ki '' beni başkası ile karıştırma, bana bağıramazsın '' kv de bağır kızım bağır filan dedi hatta bana da senin ağzına s....m dedi . Bende '' KENDİNLE OLAN DİYALOĞU YÖNETEBİLİRSİN, AMA BANA NASIL DAVRANACAĞINA SEN KARIŞAMAZSIN. BEN KARIŞIRIM'' dedim. İnanır mısın o zamandan beri bırak torunlarına söyletmeyi, kendisi bile bana bişey söylerken korka korka söyler kızacağım diye.
Çünkü haklı olduğumu biliyorum, eşime şikayet ediyordu. Artık eşimin yanında da yapıyorum ki kimin haklı olduğunu görsün. O yüzden eşim de sen haklısın diyor bana. Konu ne olursa olsun. Haklı olduğum konuda baya baya tartışabiliyorum

bende diyorum karsi cikiyorum sonra istedigimizi konusamicaz oluyor... veya hata bizde cocigu benimsedigimiz icin baskalari gibi olmali vs vs.
Sanki hep bana karsi bi cephe yeterki kendi iyi olsun cocugun gözünde...

Eve gitmek isteriz binbir zorlukla cocugu kandirarak arabaya otutururuz annemde biner sonra biseyi unuttu olur falan... Arabadan inerken sakin gitmeyim bekleyin geliyorum hemen diyor ve ben arabayi calistirip yola cikiyorum.. kizimda başlıyor aglamaya tabii.. kötü olan ben oluyorum bu dururumda... bidaha geldimizde seni kacirdimi Anne oluyor 😡 kac defa dedim böyle vedalasma diye.. anlamiyor
Annenle otur konuş ama anlamayacak annen despot sanırım bnm ilk bebeğim ilk torun babane biraz karışma girişimi olsada sonuÇsuz.Annenle arana biraz mesafe koy sık gitme bunu olur mu canim diyenler olabilir ama hayat senin hayatin evinde kızınla eşinle dolu dolu saatler geçir kızın büyüdüğünde arasin bu zamanları eşinle paylaş kızının herşeyine kızma dağıtsın bozsun zamanla geçer
Allah yardımcın olsun sabırlı ol kızına karşı...

Merhaba Arkadaslar,

acaba benmi alinganim veya yanlış düşünüyorum.Lutfen fikir akil verin bana.

Simdi 3 yasinda bir kizim var. Sık sık annemlere giderim yani haftada 3 kere.
Annemin kizima tarsi tutumu beni rahatsiz ediyor. Allah razi olsun ayirmaz etmez sağolsun, ilk torun haliyle asiri seviliyor, ama benim sıkıntım beni Annesi olarak saydirmiyor veya benim yerime yani Anne yerine geciyor..nasil adlandirsam bilmiyorum veya anlatsam... Misallar vereyim en güzeli...

Kizim 2 isimli annem illa istedigi icin koyduk tamam amena. Biz kendi istediğimiz isimle hitap edince kiziyor, hayir senin adin o degil diyor kizima....Sen yedirme sen giydirme, sen tutma, sen verme anneannesi yapar eder...
Kizimda kapti tabiii hayir sen degil anneanne yapsin diyor orda, öptürmeyi birak ellettirmiyo bile bana kendini orda... neyse onuda gectim öğlen uykusuna annem yatirir ordayken ben yatirmak isterim cekil ordan olur ... sonra kötü kelime konuşmayin derim hayir anneanne izin veriyor diyebilirmis... benim "hayir" dediklerime hepsi anneanne izin verir diyor... düşer kosarken kucaklarim, kucagimdan alir.... bisey yüzünden aglar alir elimden.... Annen demez adimla hitap eder... Anneni Babani döverim ben der...sonra kizim Anneyi Babayi dövücem diyor veya Anneanne Anneyi döver. Ben halbuki hic döverim ederim bu yasa kadar demedim ama sizden öğrendi bunu dedigimde hayir kac kere görüyoruzki biz cocuguda öğreticezmis... eve dönmek isterim hep bi zorluk... geliriz tekrar, annen seni kacirdimi annende demez adimla hitap ederek seni kacirdimi der... sen kimin cocugusun, kimin yavrususun sordurur.... Anneanne demesi yetmiyor "Canim Anneannem" demesi lazim kizimin....en sinir olduğum konu evin senin burasi Annen gitsin Kocasinin yanina der...kizimda burasi benim evim degil Anneanne benim evim diyor 😪ileride ne olacagina simdiden söyler öğretir ..yani daha neler neler anlatsam bitmez... sonra sen soguksun hic konusmuyorsun oluyor... konuşuncada kavga cikiyor sen cocugu bizden kıskanıyorsun oluyor...kiskansam sık sık gelmem...Anne olarak bi hicim burda.. şaştım kaldim lütfen iyisiyle kötüsüyle bu tutum sizce nasil? .. tüm anneanne babaanneler böylemi?
ilk cocugum ve ilerde bas edemicem kizimla diye korkuyorum...hergün anneanneye gidelim der.. Anneme gün asiri gidiyoruz gitmedigimiz gün videolu kamara acmasak niye acmadim olur 😪
Bu nasil anne dedim. Annenin icine kaynanalik duugusu kacmis resmen. Benim bebegim dogunca annem bakacak umarim boyle seyler basima gelmez cunku ben dayanamam annem dahi olsa kizimla arama girmesine ona asilamak istedigim guzel seylere mudahale etmesine dayanamam. Annem bile olsa agzinin payini veririm cunku okuduklarm beni kizdirdi sanki kendi cocugu gibi davraniyor sevebilir ama bu sevgi fazla asiri ve ilerde basini agritacak cinsten. Buyudugunde hep annenin arkasina saklancak birini sevdgnde belki ilk ona anlatacak ve kotu biri bile olsa belki annenz kotuye itecek bilemeyiz. Anneniz bende su dizilerdeki torunlarinin aklini celen zengin kocaya iten bi karakter olarak yansidi. Kiziniz kac yasinda dikkat etmedim ama yol yakinken kontrolu elinize alin derim

Aslinda degil, gayet tek basina ayakda duruyorum hatta annemler memlekete gittiklerinde kendimi okadar özgü kafam rahat oluyorki inanazsiniz.. o bana hersefer sen bizsin bi hicsin defalarda desede buna inanmiyorum.. elimde meslegim var, ehliyetim var,yabanci dilim ülkenin diline hakimim.. kendi isimi kendi hallediyorum evlendi evleneli esim bile karismaz... ama annem beni hep asaga cekiyor asalak pasif.. o olmasa sürünürmusum... para bile aldigim yok hic birzaman almadim evlendi evleneli
O zaman neden “bizden uzaklaşırsan görürsün gününü, bizsiz sürünürsün” korkutmalarına pabuç bırakıyorsunuz. Sizi kendisine bağımlı mı yetiştirdi acaba? Şimdi de benzerini kızınıza yapıyor. Yani ne olur en çok?

İlişki kiminle olursa olsun yarar-zarar ilişkisinde değerlendirilip, ona göre bir seviye belirlenmeli ya da ilişki bitirilmeli diye düşünüyorum.

Bende annemlere yakın oturuyorum hafta da bir gidiyorum buna rağmen çoğu kez. Ki annemin sizin annenizle uzaktan yakından alakası yok ama evdeki düzen hicbiryerde olmuyor bende çocukları büyütürken belli bir rutinin olması gerektiğini düşünüyorum. Bu rutinde evin dışında nerede olursa.olsusn bozuluyor ister istemez.

Bu kadar sık gitmek bastan hata hele ki annenizin tavrı ortadayken. Büyüklere saygı elbette önemli amam zararı olduğunu göre göre bazı şeylere göz yummak tamamen sizin hataniz. Böyle devam ederse çok zorlanacaksınız kızınızla ilgili.

Görüşmeyi en aza indirin, görüntülü konuşmayın bir süre. Annenizle konuşun tavırlarının yanlışlığını, anlamama ihtimali yüksek ama şuan ilk düşünmeniz gereken evladınız.

Ben de katılıyorum. Bu tipte kişiler gerek manipülasyon gerek yalan çok lazımsa duygu sömürüsü, ayılıp bayılma ile her tartışmadan galip çıkarlar. Asla tartışamaz, karşıt görüş bile olunamaz.

Annem biz cocukken hep calisti.. bizler icin diye hala kafamiza kakar... bu imkanlari saglamak icin, siz rahat edin diye diyor... ama ben cocukken annemi benle 1 kere olsun diger arkadaslarimin annesi gibi parka gittini bilmem...ama oyun oynarken 40 yilda bir arkadaslarima beni bi bahaneyle sokaktan cagirip öğlen uyksuna aglaya aglaya yatirmasina hic unutmam.. yasimda 10 u gecik uyusam ne uyumasam ne... bi bunular var hafizamda çocukluğuma dair.. onun icin kizimda bunlari yapmiyorum bol bol parklara gidiyorum, hergün disardayiz, anneme gitmedigim zamani dolu dolu gecirmeyi istiyorum, arkadaslarla buluşuyoruz onlarin cocuklariyla oynasib, haftada bir kere spora götürüyorum, yazin yüzme kursuna yazdircam... anneme gidince hava iyi veya kötü olsun hep evin icindeyiz halbuko kocaman bahcemiz var bakimsiz kullanan yok... ben evlendikden sonra annem elink ayagini cekti herseyden biyere gitmiyor güya benim yüzünden benim kötü bi evlilik yaptim icinmis.. mazareti bu...

Anneme gitmemeyide yaptim bi ara... ne oldu... basladi sen hic annem evde yanliz bütün gün diye dusunmuyorsun diye aglamalar... insanlık yok sende.. Abimde aynisini diyor, annem yanliz evde gel... Insanmismiyim ben.. .evlendin aileni unuttun... annemin tek eglencesi internet, internet baglanti bozulunca dunyasi karariyor...tek eglencesi torun o gelince hersey kaliyor....benim kayinvalidemde yanliz yasiyor kadin bide 2 kere kalpkrizi gecirmis... cocuklari uzakda.. kadin sosyal, arkadaslari var.. hayattan zevk aliyor.. derdi olan beni bulur diyor cocuklari için, fazla aramaz iyi olsunlar yeter diyor... annem ise onun gibi gamsiz olmali ne haliniz varsa görün demeli ama ben yapamiyorum diyor kendimi cocuklarima adadim yillarca ama hataymis diyor sonra

Kusura bakmayın ama anneniz normal değil. Sizde çok fazla taviz veriyorsunuz. Anneniz olması size istediği gibi davranma hakkını vermez ona. Gerçi bunu sizde biliyorsunuz. Annenizi ne kadar konuşursanız konusun yada mesafe koyun asla degistiremeyeceksiniz üzgünüm.Abinizinde ondan farklı yanı yok,çünkü size yada eşinize saygıları yok.
Yerinizde olsam her seyi göze alır şu ana kadar içime attığım her seyi onlara söyler sonra da madem ki durum değişmiyor onları hayatımdan çıkarırdım.
Hem çocuğunuza hem size hemde eşinize zarar veriyorlar siz hala vicdan muhasebesi yapıyorsunuz.

Back
X