Depresyon mu öfke kontrolü mü sizinki tam anlamadım.
Ben daha önce 1 sene kadar lustral (50 mg) kullandım. Depresyon ve panik bozukluk için, lakin hiçbir değişiklik hissetmedim ne bir yan etki ne doğrudan etki :) sadece cinsel isteğim azalmıştı, evliyken de iyi olmuyor bu durum.
Faydasını da görmediğim ve de ilaçla ömür geçmeyeceği için doktor kontrolünde bıraktım ilacı. Biraz psikoterapi gördüm bir de İyi Hissetmek diye bir kitap vardı oradaki alıştırmaları kendi kendime hep yaptım en çok faydayı bundan gördüm. Bana zarar veren etmenleri/duyguları/olayları hayatımdan çıkarmayı ya da minimize etmeyi öğrendim. Depresyonum uzun zaman önce kayboldu hatta stresli bir dönemden geçmeme rağmen -şükürler olsun- içimde bir hayat coşkusu var. Panik atak da neredeyse iki yıldır olmuyor kontrol etmeyi öğrendim.
Benim eşim de anlayışsızdı pek destek olmazdı bana, zaten ruhsal çöküntümün en büyük nedeni de oydu, o yüzden onu çok sevmeme rağmen hayatımdan çıkardım gerçi bu konuyla ilgili değil :)
Fakat bunlar kendi kendine olmuyor işte, profesyonel yardım ve en önemlisi kararlılık ile oluyor.
Doktora gidin bu nedenle ihmal etmeyin, geçmiş olsun.