Ben ev sahibi olarak isteme bir kere gün içerisinde çöp bırakılmasını. Kokuyor çünkü. Görevli alana kadar bütün binayı sararBen de ilk defa duyuyorum gün içerisinde çöp bırakıldığını . Baya koku yapar .
Çöp saatleri olur o saatlerde bırakılır .
Yerçekimisiz ortamda muz yiyeyim ama çilek tadı alayımEvi de silsin süpürsün , akşam yemeğini aradan çıkarsın ve üstüne de bir kahve yapsın istiyor herhalde
Sizin eve de temizliğe gelsinler isteseniz
Kusura bakmayın ama bu memlekette milyonlarca insan asgari ücretle çalışıyor, marketlerdeki kariyerlere sorun günde kaç saat mesai yapıp ayakta duruyorlar,bugün bütün üniversite mezunları tam gün çalışıp asgari ücret alıyorlar,özel okuldaki öğretmenlerin çoğu yine asgari ücretli ve hepsi birde kira ve fatura ödeme telaşında..mesai yok ,fatura yok,kira yok böyle bir dünya kalmadı artık..ve kirada olan evleri de varAidatı olmayan kapıcısı olmayan bir yere taşının. Kimin ne iş yaptığını ne kadar çalıştığını gözlemleyerek kadar boş vaktiniz var ve bunu da insanların emeklerine göz dikerek mi harcıyorsunuz
Ooo siz baya baya kıskanıyorsunuz apartman görevlisini. Çok çiğ bir düşünce buKusura bakmayın ama bu memlekette milyonlarca insan asgari ücretle çalışıyor, marketlerdeki kariyerlere sorun günde kaç saat mesai yapıp ayakta duruyorlar,bugün bütün üniversite mezunları tam gün çalışıp asgari ücret alıyorlar,özel okuldaki öğretmenlerin çoğu yine asgari ücretli ve hepsi birde kira ve fatura ödeme telaşında..mesai yok ,fatura yok,kira yok böyle bir dünya kalmadı artık..ve kirada olan evleri de var
Rahat gibi görünen en zor iş dallarından diye düşünüyorum daha doğrusu temizliğin içine girdiği her iş dalı çok zor görünen sadece buz dağının bir kısmı altına bakarsanız bir o kadar da vardir. Keşke bir haftalığına yer değiştirseler konu sahibi ileortalama 150 mt kare evi sil süpür yaparken kendi canı çıkar ama koca apartman bahçe temiz tutmaya gelince aman ne olacak o işten derler.
Bu bahsettiğim sadece kapıcı maaş ve sigortası ,o dediklerinizi ayrıca ödüyoruzBenim aidatım 3bin. Hiç de zoruma gitmiyor çünkü siz bir hizmet alıyorsunuz. İçinde asansör ücreti elektrik güvenlik vs vs bir sürü gider var. Nasıl oluyor da o paranın sadece kapıcıya gittiğini düşünüyorsunuz? Yönetici bile maaş alıyor. Hizmet bedava olamaz. Kimse çalışmasın o zaman herkes kendi işini halletsin nasıl olacak bu iş?
Siz baya baya kapıcıyı kıskanıyorsunuz. Daha zor şartlarda çalışanlar var diye tüm asgari ücretlileri o şartlarda mı çalıştırmamız lazım anlamadım? Keşke kasiyerlerin, tezgahtarların da şartları iyileşse diyeceğiniz yere kapıcının da şartları kötüleşsin istiyosunuz. Hem hasetlik hem fesatlık bu.Kusura bakmayın ama bu memlekette milyonlarca insan asgari ücretle çalışıyor, marketlerdeki kariyerlere sorun günde kaç saat mesai yapıp ayakta duruyorlar,bugün bütün üniversite mezunları tam gün çalışıp asgari ücret alıyorlar,özel okuldaki öğretmenlerin çoğu yine asgari ücretli ve hepsi birde kira ve fatura ödeme telaşında..mesai yok ,fatura yok,kira yok böyle bir dünya kalmadı artık..ve kirada olan evleri de var
Aslında çöpleri alıyormuş. Akşam belli saatlerde çöpler kapıya çıkartılır ve apartman görevlisi de hepsini toplayıp atar. Anlamadım konu sahibi kafasına göre çıkartayım parasıyla değil mi atsın modunda.O söylediklerinizi kabul ettirmeye gücünüz yetmez de iş tanımını iyice belirleyebilirsiniz toplantıda. Çöpleri almaması kısmı ilginç geldi.
Ay o zaman daire başı beş liradan fazla vermeyin. Herkes sürünüyor onlar da sürünsün. Söyleyin ya 12 saat durmadan merdiven inip çıksınlar ya da parasız çalışsınlar. Ay bu ne, hiç apartman görevlisinin evi mi olur, açlıktan ölmesi gerekirdi.Kusura bakmayın ama bu memlekette milyonlarca insan asgari ücretle çalışıyor, marketlerdeki kariyerlere sorun günde kaç saat mesai yapıp ayakta duruyorlar,bugün bütün üniversite mezunları tam gün çalışıp asgari ücret alıyorlar,özel okuldaki öğretmenlerin çoğu yine asgari ücretli ve hepsi birde kira ve fatura ödeme telaşında..mesai yok ,fatura yok,kira yok böyle bir dünya kalmadı artık..ve kirada olan evleri de var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?