araba için kredi çekmek mantıklımı?

Arabayı kredi ile almak mantıklı değil. Ki faizler yüksek şu anda. Geliriniz iyi ise ve şirketiniz var ise şirket üstüne kredi ile almak mantıklı.
Ama hem borcunuz var hemde kredi ile araç almak mantıksız. Alacağınız aracın sigortAsı kaskosu benzini aya böldüğünüzde hiç kullanmazsanız bile 500 oluyor :)

Canimm aldığın arabaya bağlı masrafı. . Biz ilk evlendiğimide bi araba aldık 11 bine . Allahım ne arıza çıkmadıki arabada. . 3 ay sonra hatta en son araba patlicakti düşün. Ettiğimiz masraf kaç bin lira.. Şükür elden çıkardık zararla falan. Sonra esim kredi çekti 42 43 bin liralık bir araba aldik maşallah diyeyim hiç arıza vermedi sadece lastiği patladı o da arabanın suçu değil tabi bizim hatamizdi :)demem o ki hani gazi benzin ı beni yormaz masraf olrak dersen iyi araba alırsan arıza içir zivir masrafın olmuyor. Ama ucuz etin yanhisı misali ucuz araba malesef çok masraf üstüne psikolojik yoruyor insani

araba da ihtiyaç yani şimdi bu devirde doğruya doğru

aynen öyle

Biz çektik mecbur cekiyosun arabasız olmuyor maalesef

evet malesef

en fazla 12-13 binlik araba düşünüyorum ben kenarımızda birikmişimiz var biraz 8 bin kadar

Bir krediyi bitirmeden ikincisini cekmeyin
Eve giren toplam maasin 1/3u kadar odemeniz olsun en fazla
Yoksa isin icinden cikamazsiniz

diğer krediyi kayınpederimle ödüyoruz biz sadece 220 veriyoruz aylık kiramız fazla biraz 575 aidat 85 ama ev almak çok zor bu devirde o zamana kadar bi arabamız olsun istiyoruz

haklısınız ama bi borcumuz var zaten onada aylık 220 ödüyoruz çok ödemiyoruz oda 1 sene sonra bitiyo kayınpederimle ödüyoruz.

1 senemiz kaldı kayınpederimle ödüyoruz biz 220 veriyoruz kiradayız ama ev almak daha zor arabadan ev alana kadar bi arabamız olsun istiyoruz zaten max 13 bine falan alırız onuda heralde

şimdiki kredi bitsin ondan sonra. araba şart imkanı olana.

kredimiz 1 sene kaldı zaten ben bu sene çok istiyorum arabayı

Kirada oturucam ama araba kredisi cekicem ha!! Bunu bana kimse yaptiramaz. Bir goz odam olsun benim olsun araba esya sonrasinda gelir zaten. Araba ev yoksa luks geliyor bana acikcasi.

haklısınız keşke bana da yatırmasalar ama otobüs minibüs her yere çok zorlanıyorum artık canım hiç bi yere gitmek istemiyo bide ev almak araba almaktan kat kat zor ev alana kadar bi arabamız olsun istiyoruz birazda biz lüx yaşayalım öyle olcaksa olmazmı :))

haklısınız varlıgı yeter aslın da kredimiz 1 sene kaldı bide

Bir kısmına katılıyorum, ucuza almak akıl karı değil bence de, ancak aldıkları arabanın parça masrafına bakmalılar ilk etapta yorulmamak istiyorlarsa. Biz bilindik bi marka aldık b ile başlayıp w ile bitiyor.Bakımı her şeyi yapıldığı halde, durduk yere bir kayış koptu, o da milleri kırdı. Motor içinde birkaç parça değişti. Servisten çıktı parası 10 bin. Böğrümüz sallandı :)

en fazla 12-13 binlik araba düşünüyorum ben kenarımızda birikmişimiz var biraz 8 bin kadar

E yetmeyeni ihtiyaç kredisi ile tamamlayabilirsiniz ancak 12-13 binlik arabalar çok eski model olacağından sanayi masrafı bitmez.. O yüzden size tavsiyem biraz daha biriktirip, daha genç araç almanız.. Araba alacak insanlar 12-15 binlik derler, 20-25 e kadar çıkarlar sonuçta, çünkü o tipleri görünce kaçılır
Birde yeni model diye 15-20 bine araba bulup atlayanlar vardır ki, o araçlar genelde pert raporludur..
İnşallah gönlünüze göre olsun.. Ama unutmayın masraf çıkaracak araçtan uzak durun.. Dolmuşa bindiğiniz günleri aramayın sonra..

Ben arabami nakit parayla almistim bayiden biraz indirimde yaptilar. Kaskosu ve sigortasina 2 bin tl civarinda para ödedim yakit parasida var tabi bunlari hesaba katin.
Arac piyasasi suan cok pahali krediyle almak zorunda olsam alir miydim bilemiyorum.
Sizin borclarinizda var bence biraz daha dusunun.

Hem kiradasiniz hem borç var hem.de.kresi ile araba almayi düşünüyorsunuz? Benim ömrüm toplu tasimada geçti su anki hedefim araba almak ve iki senedir para biriktiriyorum araba icin kredi cekmeyi pek dogru bulmuyorum 2-3 bin olsa neyse alti ayda 500er odersiniz biter ama fazlasi agir gelir- piyasa cok uçmuş zaten toplu taşımaya talim etmek daha mantikli geliyor nedense ev harici kredi cekmeye sicak bakmıyorum cebimde varsa harcarim mantığındayim
Bebek olana kadar borcunuzu bitirin o zamana kadar biraz daha birikim.yapin arabanızı daha rahat alırsınız

Madem 8 bınınız var 5 bin için kredi çekmeye değer mi? Bi iki ay daha geç alın nakit alın. Ayrıca kredi kartından ceksenız, nakit avans ceksenız bile daha avantajlı olur kredıdense. Ama bence o paraya alınan bi araba sizin hayatınızı kolaylastırmaktan ziyade zorlaştırır. Kredi çekmeyi kafaya koyduysanız çekin bi 30 bin doğru dürüst bi şey alın ileride De ev alırsanız peşinat olur. Herkes evin yokken araba alınır mı filan demiş ama ev ve araba kıyaslanamayacak kadar farklı miktarlar. 8 bin lirayı bi ev pesınatı yapabilmek için en az 10 sene daha para bırıktırmelerı lazım. Böyle hem para biriktirmiş hem araba ihtiyaçlarını karşılamış olacaklar. Hayat yatırım, birıkımden ibaret değil. Genç bi çiftin hayatın tadını cıkartabılmesı için iyi kötü bi arabaya ihtiyaçları var. hayatımın en güzel döneminde Saatlerimi toplu taşımada geçirdikten, tatillerde evde kös kös oturduktan sonra 40 yasina gelip de muhteşem bir ev sahibi olmak pek de mantıklı gelmiyor bana.

Nisan ayından itibaren eğer kanun meclisten geçerse artık ihtiyaç kredisi maaşın dört katı verilecekmiş yani maaş ikibin beşyüz falansa verilen ihtiyaç kredisi on bin falan olucakmış

Evinize ne kadar para giriyor canim?
Bir de arabanin aylik masraflarini karsilayabilecek misiniz onu da goz onunde bulundurmalisiniz elbette

Özel sektörde çalışıyorsunuz is garantiniz yok.
Bebek istiyorsunuz, olursa isten çıkmak zorundasınız.

Ödediğiniz başka borçlarınız var.
Ve siz kredi çekip araba almak istiyorsunuz.

Bence isteklerinize ve şuanki durumunuza göre mantıksız .

Araba istiyorsanız çocuk yapmayı borç bitene kadar erteleyeceksiniz ki sizin maaştan ödensin.

Çocuk istiyorsanız da arabayı unutacaksınız.

Hepsi bir arada sizi çok zorlar.

sadece arabayı düşünme tatlım, bunun bakımı var, lastiği var, arızası var, benzini var, varda var... her ay bir masrafı çıkıyor meretin. bir maaş gidiyor çok pahalı yaa

Valla bende bu yıl sonu krediyle almayi düşünüyorum hiç bi birikimim yok en azından bi araba alayım da borcumu bileyim öderim yavaş yavaş diyorum. Yani biriktirebilirsen bekle biraz krediyi az tutki faiz az öde bu aralar faiz oranları yuksek

evi olmayan birinin araba alması bana saçma geliyo.

Varolan bi borcunuz varken yenni bi borca girmek gereksiz.

hani 60 bindir araba 40a alırsınız anlarım ama diğer türlü fuzuli

Eviniz olsaydı, araba alın derdim. Ama eviniz yokken, araba hiç mantıklı degil.
Çünkü araba olduğunda gezeceksiniz ve masraflarınız cok artacak. O zaman ev alma fikrini unutmanız lazım.
Para biriktiryormussunuz zaten, bir süre birikim yapmaya devam edin, faiz oranları düşünce de ev alın derim.

Bencede almayın araba gereksiz masraf çocukda istiyorsanız o parayı vadeli hesaba atmaya devam edin ihtiyaçların için kullanırsın. 12 13 binlik arabadan hayır bekleme

Biz de iki tane satılık araç var canım düşünürseniz özelden detaylı konuşabiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…