- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
Araba ev yoksa luks geliyor bana acikcasi.
araba da ihtiyaç yani şimdi bu devirde doğruya doğru
Biz çektik mecbur cekiyosun arabasız olmuyor maalesef
İhtiyaç kredisi yetersizdir araba almak için.. Eğer 2. el alacaksanız, 2-3 bankadan ihtiyaç kredisi çekmeniz lazım, mesela 30 bin tl lik 2. el alıyorsanız 2 bankadan 15er bin çekmelisiniz, 3 yılda ödeteceğinizi var saysak, 550-600 tl her bankaya yani aylık 1200 civarı ödeme yaparsınız. Taşıt kredileri daha zor ödemesi, ödeme koşulları yüksek. Eğer toplu birikiminiz varsa kredinizi taşıt kredisine ilave edin, yada eksik tamamlamaya ihtiyaç kredisi çekin yada yıl sonu/bahar kampanyalarına kadar birikiminiz yoksa o zamana kadar birikim yapın derim.
Bir krediyi bitirmeden ikincisini cekmeyin
Eve giren toplam maasin 1/3u kadar odemeniz olsun en fazla
Yoksa isin icinden cikamazsiniz
Hali hazırda borç öderken, bir de Araba için kredi altına girmenizi kesinlikle tavsiye etmem.
Çünkü arabanın kendisi, durduk yerde bile para yiyor.
Diğer borçlarınızı kapatın, bir miktar biriktirin, üzerine çekin.
Biz öyle yaptık. Şimdi aylık 1000 lira ödeniyor gidiyor.
Bebiş de yolda geliyor...
Sigortasıydı, kaskosuydu, bakımıydı, benziniydi, park parasıydı, kaza olsa tamiri, yedek parçası vb vb...
Şimdi ki kredinin kaç ayı var? Bence sık biraz dişini bu kredi bitsin ondan sonra çek.
Bir de bebek olursa çok masrafınız olacak. Zaten çalışmayacakmışsın da hepten zorlanırsınız.
Biz de araba için kredi çektik. Eşim ev kredisi ödüyor. Araba için çektiğimiz kredi ve ev masrafları benim maaşımdan ödeniyor. Resmen ite kaka gidiyoruz.
Araba bir de eski modelse arızası falan da çok oluyor.
Hatta bence bebek olunca işi de bırakmaman daha iyi tabi.
şimdiki kredi bitsin ondan sonra. araba şart imkanı olana.
Kirada oturucam ama araba kredisi cekicem ha!! Bunu bana kimse yaptiramaz. Bir goz odam olsun benim olsun araba esya sonrasinda gelir zaten. Araba ev yoksa luks geliyor bana acikcasi.
Arabayı kredi ile almak mantıklı değil. Ki faizler yüksek şu anda. Geliriniz iyi ise ve şirketiniz var ise şirket üstüne kredi ile almak mantıklı.
Ama hem borcunuz var hemde kredi ile araç almak mantıksız. Alacağınız aracın sigortAsı kaskosu benzini aya böldüğünüzde hiç kullanmazsanız bile 500 oluyor :)
Canimm aldığın arabaya bağlı masrafı. . Biz ilk evlendiğimide bi araba aldık 11 bine . Allahım ne arıza çıkmadıki arabada. . 3 ay sonra hatta en son araba patlicakti düşün. Ettiğimiz masraf kaç bin lira.. Şükür elden çıkardık zararla falan. Sonra esim kredi çekti 42 43 bin liralık bir araba aldik maşallah diyeyim hiç arıza vermedi sadece lastiği patladı o da arabanın suçu değil tabi bizim hatamizdi :)demem o ki hani gazi benzin ı beni yormaz masraf olrak dersen iyi araba alırsan arıza içir zivir masrafın olmuyor. Ama ucuz etin yanhisı misali ucuz araba malesef çok masraf üstüne psikolojik yoruyor insani
en fazla 12-13 binlik araba düşünüyorum ben kenarımızda birikmişimiz var biraz 8 bin kadar
Evinize ne kadar para giriyor canim?aynen öyle
evet malesef
en fazla 12-13 binlik araba düşünüyorum ben kenarımızda birikmişimiz var biraz 8 bin kadar
diğer krediyi kayınpederimle ödüyoruz biz sadece 220 veriyoruz aylık kiramız fazla biraz 575 aidat 85 ama ev almak çok zor bu devirde o zamana kadar bi arabamız olsun istiyoruz
haklısınız ama bi borcumuz var zaten onada aylık 220 ödüyoruz çok ödemiyoruz oda 1 sene sonra bitiyo kayınpederimle ödüyoruz.
1 senemiz kaldı kayınpederimle ödüyoruz biz 220 veriyoruz kiradayız ama ev almak daha zor arabadan ev alana kadar bi arabamız olsun istiyoruz zaten max 13 bine falan alırız onuda heralde
kredimiz 1 sene kaldı zaten ben bu sene çok istiyorum arabayı
haklısınız keşke bana da yatırmasalar ama otobüs minibüs her yere çok zorlanıyorum artık canım hiç bi yere gitmek istemiyo bide ev almak araba almaktan kat kat zor ev alana kadar bi arabamız olsun istiyoruz birazda biz lüx yaşayalım öyle olcaksa olmazmı :))
haklısınız varlıgı yeter aslın dakredimiz 1 sene kaldı bide
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?