YA ARABADAN PEK ANLAMAMDA HİÇMİ YOKTUR 12 13 BİNE SAĞLAM TEMİZ ESKİ MODELDE OLSAAraba luks degil ihtiyac orasi okey.
Hele hele bebek olunca kesinlikle şart tamam.
Ama bahsettiginiz arabalari 10000 e alirsiniz en az 6000 masraf yaparsiniz senelik bunu da goz onunde bulundurun derim ben.
EV İÇİN KREDİ ÇEKMEK KOLAYMI ALLAH AŞKINA :)sakııın bence hiç o işe girme araba için kredi çekilir mi yahu at kenara dursun ev alın hemen ev için kredi çekin illa krediye taktıysanız:)
artık arabasız yaşanmıyor. ama illa ki araba alacaksınız diye külüstür almak yada üst model araç almanıza gerek yok.
Mesela; skoda fabia 1.2 benzinli araçlar var bunların lpg lileri çok az yakıyor. 15 bin civarına bulabilirsiniz. yada fiat punto. Çünkü bu araçlar hızlıcada satılabiliyor. yarın ev için satmanız gerekirse zararsız satarsınız.Bence kredi çekmeden 15.000 tl lik bir araç alın.
Fakat ev almak daha önceli bence madem para arttırıyorsunuz. Kendi evinizi alın zaten o zaman artan parayı peşinat verirsiniz. sonrasında 3-5 yıl ev taksidi ödersiniz. (eğer ailelerde para yardımı alırsanız daha güzel olur.)
Köşeye attığınız bir meblağ var zaten
Borca girmeden Mülk sahibi olmazsanız .
Ben olsam aracımızda yoksa girerdim yani
işten çıkarılmayı düşünecekseniz hiç bir yol katedemezsiniz
Yani insan bir saniye sonrasını bilemezki hı aksi birşey de olsa allah korusun arabayı satar ödersiniz borcunuzu
Biz 11000 e aldığımız arabayı 5000 e satmıştık. Sonrasında eşim 2.ele tövbe etti. Ucuz araba alacaksanız hiç almayın derim.
bebek olunca araba lüks değil ihtiyaç oluyor, hele de gece acil durumlarda falan...
ama 10 bin liraya aldığınız arabanın astarı yüzünden pahalıya gelebilir.
bence limiti biraz arttırın, mesela ben 11 yaşındaki arabamı 20 bine sattım geçen aylarda, sorunsuz en az 5 yıl daha kullanılır, 15-20 bin arası çok temiz 2. el araç bulabilirsiniz.
ev almak tabiki daha öncelik ama çok zorpeşinatımız yok gerçekten ve biriktirmemiz çok zor şimdi ev alsak deyip para biriktirsek araba almasak arabasız gerçekten çok zor bide buna çocuk eklenirse çünkü çocukta istiyoruz daha fazla ertelemek istemiyoruz. ee arabanda yok napıcan evde yok :) araba illaki şart yani dediğiniz arabaya baktım 20 binden aşaya yok valla :)
aynen hiç değilse 15e falan almak lazım adam gibi bi araba istersek dimi
Arabayı almak değil de gideri çok oluyor. .
Alabilirsiniz tabi ki. .
Ev
Araba
Cocuk
Bu üçünden birini biran önce alın ama bence kredi rakamınız çok büyük olmasın
Evet aynen, bir de araba alirken ne kadar yaktigina, vergisinin sigortasinin ne kadar olduguna dikkat edin.
Mesela benim sattigim 2005 model benzinli 1.3 yaris di. Vergisi az, yedek parcasi ucuz, yakiti ekonomik. Su an ford fiesta kullaniyoruz yaris kadar degilse de bu da ekonomik bir arac. Bunlara dikkat edin cunku uzun vadede butcenizde ciddi fark yaratiyor.
çocuğu daha çok isterdim :) ama alınmıyor maalesef :)
sanırım para biriktirmeye devam edicem :)))
inşallah bende hepsini isterim :) bizede nasip etsin rabbim..Öyle gerçekten.
Evim arabam var ..
Tek eksiğim çocuk. .
Rabbim inşallah bizlere de nasip eder ..
inşallah bende hepsini isterim :) bizede nasip etsin rabbim..
borç ödüyomusunuz ev arabaya
çok şanslısınız maşallah rabbim bize de nasip etsin herşey çok zorEv bitti arabaya ödüyoruz şükür çoğu gitti azı kaldı ..
Rabbim herkese nasip etsin. .
çok şanslısınız maşallah rabbim bize de nasip etsin herşey çok zor
sağol canım amin inşallahBu zamanda zor gerçekten.
Allah kolaylık versin. .
Sabır ve duâ ile ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?