Araba kullanırken bu tarz durumlarda ne yapmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Başını da asla eğmez burnu dimdik dediğim dedik ettiğim ettik sabit hızda gider 😂
Genel olarak nasıl kullandığım hakkında tek bir konudan nasıl bu kadar çıkarım yapabiliyorsunuz? Canınız sıkıldı herhalde kendi aklınızca insanları dalgaya aldığınızı düşünüyorsunuz.

Burada gerçekten sorun benim sol şeritten gitmem mi hani birden önüme kıran kamyonda hiç mi suç yok? Ben sol şeritte uygun bir hızda gittiğimi düşünüyorum. Ayrıca sizin sert çıkmanız emin olun kimsenin umurunda değil, tüm konulara bu tarz yanıt veriyorsunuz. Bu konudan bağımsız olarak söylüyorum ki düşünceleri ciddiye alınacak bir insan değilsiniz.
Evet sorun sizin sol şeritten yavaş seyrederek gitmeniz. Bunu her yaptığınızda aynı şeyi yaşayacaksınız. Muhtemelen o kamyon da selektör yakıp yol istemiştir siz görmeyince yada görüp umursamayinca agresifçe araya girmiştir ki bu da çok büyük bir hata hatta ölümcül olabilecek bir hata.

Bana da çemkirmeden önce belirteyim 24 yıllık aktif sürücüyüm hız tutkumla bilinirim ve tek bir kazam yoktur(çok şükür 🙏)

Sol şeritte seyretmeyin, sollamanız gerektiğinde kullanın sadece. Bir de naçizane, arabanız görece güzelse ya da yeniyse daha çok üstünüze geliyorlar. Ortalama bir araçla trafikte ustalaşın, sonra güzel arabaya binersiniz.

Ne yazım ki katılıyorum, affınıza sığınıyorum o..u çocuğu çok, biraz güzelce bir araban varsa bunu korkutalım sindirelim kafasına girip sıkıştırmaya çalışıyorlar. Bir kez Türkiyeye spor arabamla gelme hatasını yaptım, 2.gün gidip binek arabası kiraladım öyle yazayım. Bunlar ne biçim insan, karşıdaki insan canından mı olur, kaza mı yapar hiç mi umurlarında değil:KK62::KK62:

Genel olarak nasıl kullandığım hakkında tek bir konudan nasıl bu kadar çıkarım yapabiliyorsunuz? Canınız sıkıldı herhalde kendi aklınızca insanları dalgaya aldığınızı düşünüyorsunuz.

Burda ben sizden bahsetmedim. O tip sürücülerden bahsettim. Yeni bir sürücüsünüz daha karşınıza aniden biri çıktığında naptığınızı bilmediğiniz için burda soru soruyorsanız evet soldan gitmemelisiniz. Değil mi? Ama inatla yok ben daha frene basamıyorum ama illa soldan gitcem derseniz evet bu bahsettiğimiz kişiye dönüşebilirsiniz.

Evet sorun sizin sol şeritten yavaş seyrederek gitmeniz. Bunu her yaptığınızda aynı şeyi yaşayacaksınız. Muhtemelen o kamyon da selektör yakıp yol istemiştir siz görmeyince yada görüp umursamayinca agresifçe araya girmiştir ki bu da çok büyük bir hata hatta ölümcül olabilecek bir hata.

Bana da çemkirmeden önce belirteyim 24 yıllık aktif sürücüyüm hız tutkumla bilinirim ve tek bir kazam yoktur(çok şükür 🙏)
Yapılan agresif yorumlara karşı kendimizi savununca "çemkirmiş" mi oluyoruz bu forumda? Valla güzel kafalar.
Selektör falan yapmadı, pat diye önüme kırdı. Yanımda babam da vardı ve kamyon şoförüne kızdı. Ama siz o sırada yanımda olan ve 20 küsür senedir araba kullanan babamdan daha iyi biliyorsunuzdur tabi tek bir konuya bakarak.

Yapılan agresif yorumlara karşı kendimizi savununca "çemkirmiş" mi oluyoruz bu forumda? Valla güzel kafalar.
Selektör falan yapmadı, pat diye önüme kırdı. Yanımda babam da vardı ve kamyon şoförüne kızdı. Ama siz o sırada yanımda olan ve 20 küsür senedir araba kullanan babamdan daha iyi biliyorsunuzdur tabi tek bir konuya bakarak.
Sol şeritin anlamını bilmiyorsunuz yorum yapan üyelere yükselip duruyorsunuz.

Gerçekten samimi bir şekilde yorum yapmaya geldim ama sonraki mesajlarınızı görünce sizi haksız buldum. Lütfen burda kim ne söylemiş takılmadan nerde hatalı olduğunuzu düşünün. Zira bu can hem sizin için hemde trafikteki günahsız bir çok sürücü için. SOL ŞERİT hızlanma şerididir. Önünüzdeki araçlar normla hızın altında gidiyorsa hizlanmaknicin sol seride geçer, hızlanır, sağ şeritleri araçları geçer, aynada sağdaki aracı görene kadar sol şeritte devam eder ve sinyal verip tekrar sağ seride geçersiniz. Ben soldaki şeritten gideyim diye bir dünya yok yani. Sadece hızlanma için girip tekrar çıkmanız lazım.

Burada gerçekten sorun benim sol şeritten gitmem mi hani birden önüme kıran kamyonda hiç mi suç yok? Ben sol şeritte uygun bir hızda gittiğimi düşünüyorum. Ayrıca sizin sert çıkmanız emin olun kimsenin umurunda değil, tüm konulara bu tarz yanıt veriyorsunuz. Bu konudan bağımsız olarak söylüyorum ki düşünceleri ciddiye alınacak bir insan değilsiniz.
Sol şeritte uygun hızda bile olsa devamlı gidemezsiniz, bir çok kişi yazdı size. Orası sollama şeridi. Önünüzdeki aracı sollayıp hemen yan şeride geçmeniz gerekiyor. Gerçi kamyonların da sol şeridi kullanması yasak. Binek araçlar yol istediği halde yol vermeyip sol şeridi işgal ediyorsanız kaza yapma ihtimaliniz yüksek.

kısaca şöyle diyebilir miyiz? sol şerit pişmanlıktır 🤣🤣🤣

Evet sizin sol şeritten gitmeniz asıl sorun. Sol şeride çıkmadan araç sollayamaz diğer araçlar. Birilerinin mecburen önünüze kırması gerekir sol şeridi ihlal ederseniz. Sol şerit ihlali diye bir trafik cezası bile var, düşünün artık.

Konunuza yazdıklarım benim şahsi düşüncelerim değil yalnız, temel trafik kuralları. Ciddiye almazsanız başınıza iş gelmesi yüksek ihtimal.

Babanızın sizi uyarması lazımdı. Demek ki 20 küsür senedir trafik kuralı ihlali yapıyor. Size düzgünce yazanlar da oldu ama hala hatanızı kabul etmiyorsunuz. Babanız trafik otoritesi değil. Benim babam da sol şeridi satın almış gibi kullanırdı arabayı ama hata yapıyordu. Bu kadar zor mu hatayı kabul etmek? İleride bu nedenle kaza yaparsanız karşı taraf değil siz suçlu olursunuz. Acemiyim yeni aktif oluyorum yazdınız, sol şeritte kaç km hızla sürüyordunuz?

Merhaba. Araba kullanmakta yeni yeni aktifleşiyorum sayılır. Bugün sol şeritten giderken aniden bir kamyon önüme kırdı ve sıkışıcam korkusuyla bi an için ne yapacağımı bilemedim, zor durumda kaldım ve araba savruldu bir an için direksiyon hakimiyetini kaybeder gibi oldum ama toparladım durumu. Bu tür durumlarda ne yapmak lazım? Sizin başınızdan böyle bir olay geçti mi? Otobüs, kamyon gibi araçlara çok yanaşmadan gideyim diyorum ama trafik akarken öyle yapmak zor olur diye düşünüyorum.

Böyle durumlarda kornaya bas, arkadan araç gelmiyorsa fren yap aracı durdur. Zaten araç önüme geçerken gazı azaltman gerekirki öne geçsin. Sinyal vermedi mi kamyon.

Ne yazım ki katılıyorum, affınıza sığınıyorum o..u çocuğu çok, biraz güzelce bir araban varsa bunu korkutalım sindirelim kafasına girip sıkıştırmaya çalışıyorlar. Bir kez Türkiyeye spor arabamla gelme hatasını yaptım, 2.gün gidip binek arabası kiraladım öyle yazayım. Bunlar ne biçim insan, karşıdaki insan canından mı olur, kaza mı yapar hiç mi umurlarında değil:KK62::KK62:
Bana bir keresinde yeni aldığım sıfır araçla park etmeye çalışırken “tabii yaa koca parasıyla hayat sana güzel” diye bağırmıştı başka bir araçtan hödüğün biri.

Böyle durumlarda kornaya bas, arkadan araç gelmiyorsa fren yap aracı durdur. Zaten araç önüme geçerken gazı azaltman gerekirki öne geçsin. Sinyal vermedi mi kamyon.
Yok sinyal vermeden direk kırdı. Sinyal verseydi zaten ben de ona göre yavaşlar ve geçmesine müsaade ederdim.

9 yıllık aktif sürücüyüm.
Asla sol şeritte gitmem.
Orta ya da sağ şeritten giderim duruma göre.
Sollama şeridinde sürekli gidemezsiniz, sollama yaptıktan sonra sağ şeride girmek zorundasınız.
Kamyon sürücüsü açıkcası sizi bu şekilde kendince uyarmış.
Hatalı mı evet, kazaya sebep olabilirdi ama sol seritten uygun hızda gidiyordum deseniz dahi olmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X