araba kullanma hakkında :(

iyi canım sevindim alışıyorsun artık demkki baya zamanla daha iyi olur zaten merak etme.

sağol cnm teşekkür ederim..:) söylediklerinizi dikkate alarak denedim...:)
ilk iki günde debriaj kavrama sesini pek duyamamıştım sanki belkide öyle bi ses dinlemedim :) o yüzden...
bugün her başlayışımda o sesi duymayı dinledim....çok daha iyiydim düne nazaran...bugün yağmurluydu hava biraz korktum kaygan yollar diye ama şükür bişey olmadı :)
aynen devam bakalım :) vazgeçmek yok....

benimde baslarda yaptigim hata buydu milletin icini disina cikarttigim anlar olmustur.kullandigim zaman benden önce arkaya dolan birkac kisi oluyordu.neyseki gecti o günler.hani demissin ya,aklima yazdim debriyajdan cekip gaza yüklen diye bak sunuda aklina yazmani isterim ayagini debriyajdan yavas yavas cek birden cekersen ziplatir

Son düzenleme:
ben ehliyetimi alalı neredeyse bir yıl olacak,eşimle denedik çoğunuzun başına gelenleri ben de yaşadım :)hüsranla sonuçlandı denemelerim eşim sanki içten içe benim bu işi başaramayacağımı düşünüyor ama bana belli etmiyor yada ben bunu sorun haline getirdim bilemiyorum.geçen hafta kendime özel direksiyon hocası tuttum herkes kendi işini yapsın kocadan hoca olmaz ilk dersimiz çok iyi geçti önce trafiğe kapalı alana gittik,hoca seviyemi görmek istedi ve yeterli bulduğu için hemen trafiğe çıktık dersin sonunda sordum nasılım sizce diye gayet iyi dedi hocam ,sadece biraz cesaret gerek dedi..cesaretimin neden kırıldığını da biliyorum ben eşimle yaşadığım tatsız trafik tecrübeleri ve etraftaki erkek arkadaşların istanbul trafiğinde bayanların araç kullanmasının neredeyse imkansız olduğu ve çok tehlikeli olduğuna dair beyanatları!!!

bu konuyu açalı yaklaşık 3 hafta falan oldu ve o zamandan beri nerdeyse hergün talime çıktık eşimle...
burdan edindiğim fikirler ve eşime gösterdiğim sabır neticesinde artık hiç zıplatmadan kaldırıyorum
hatta ben uzun süre geri geri denemesi yapmayı düşünmüyordum iyice pekişene kadar..eşimin ısrarıyla üç beş gündür geri çalışıyorum :) ve sandığımdan çok daha iyiymişim eşim bile şaşırdı :) düz yolda gider gibi hatasız geri gidebiliyorum...
rampa esnasında durup, kaydırmadan ve patinaj yapmadan kalkma üzerine uzun süre çalıştık onuda iyice öğrendim artık en dik rampalarda bile kaydırmadan kalkabiliyorum :)
en son park meselesi kaldı...normal duvar kenarı vs gibi yerlere rahat giriyorum ama birbirine yakın iki araba arasına yanlamasına park etmeye çabalıyorum bu aralar :)
inşallah onuda halledicem...o kadar güvenim geldi ki, eşim bile bukadar azmedeceğimi sanmıyormuş :) pes edicem bırakıcam diye düşünüyormuş...
sağolsun onun teşviği ve cesareti olmasa bu kadar ileri gidemezdim...
öenmli olan çok talim ve ara vermeden....
ben bunu anladım, ayda yılda bir yapılan denemeler hem insan unutuyor hemde işe yaramıyor...hemen hemen hergün çıkıyoruz...

Canım ben 19 yaşında aldım çokda zorlanmıştım ilk aldığım akşam eşim çıkma ısrarlarına rağmen ben hava olsun diye eee görgüsün oğlu olmuş tutmuş ş...... Ni kesmiş misali arkadaşa hava atmaya gittim azıcıkta turladım kendi semtimde eve geldim garaja sokacam fren diye gaz bas küttttt duvara beni kapı içine çökkkkk koçiş kısacak diye tam kıvır direksiyonu ayna tampon ne varsa paramparça 4 kez çarptım arabayı anam eşimi çağırdım çıkamıyorum gel diye adam şoooook kalpten gidiyordu sonra o doluydu yarın tamire götürcen mekanikle konuştum demişti alttarafı 2 cadde. Ötedeydi korka korka gitmiştim üstelik Park'da edememiştim adam etmişti ama eşime söylemedim rezil olurum diye ama şimdi en uzun yola gözüm kapalı giderim bol bol paratik yap ben sadece 10 Saat kurs almıştım çok hata yaptım ne kadar çok paratik o kadar iyi sürücü olursun bol şanslar

çok haklısın canım bol bol pratik yapıyoruz zaten....eşim bıktı artık zavallım benden...:) ama şunu anladım ki teknik biliyorum havasında olunca olmuyor asla kullanamıyor insan...pratik yaptıkça öğreniyorsun...baya geliştim şükürler olsun...memlekete gidince babama göstericem :) bana zamanında sen bu panikle kullanazmsın diyordu :) çok kırdı hevesimi :)
ama şimdi görsün kızı nasılda şöför olmuş :)

Valla ben iyice ilerletinceye kadar eşimle trafiğe çıkmayı düşünmüyorum :))sadece bir derste bile çok şey öğrendim ve heyecanım azaldı,bir kaç ders daha alırsam olacak sanırım bu iş ilerde inşallah çocuğumuz olduğunda onu alıp rahat rahat istediğim yere gitmek istiyorum sabahları işe giderken arabamıza bakıp az kaldı sabret diyorum araba kullanmak özgürlük bence :)

özgürlük olmazmı canım yaa, allah muhafaza aciliyet karşısında el mahkum oluyor insan...
en azından bi kadının asli gereken ihtiyacı olmalı bence öğrenmek....
insanın kendine güveni geliyor yaa, sanki büyük bi rahatlık çöküyor üzerine...

bugün üçüncü dersimizdi daha da iyi hissediyorum heyecanım azaldı bizim arabayı kaçırmam yakındır :))

bende az önce geldim eşimle :) geri geri sorununu ve park sorununu çözdük sayılır :)
ama kalkışlardaki zıplatma tamamen bitti :) sanki sihirli değnek değmiş gibi artık tıksız kalkabiliyorum

Ben bu kavramaları nasıl yerine oturta bilicem direksiyon hakimiyetim sıfır kalkışlarım gaza fazla yükleniyorum of 4.deersim olmasına ragmen arac kullanmada cok zayııfm ya ben ne yapcam cok kasılıyorum ve kasılınca nerde ne yapmam gerektiğini unutuyorum bana yardımcı olursanız sevinirim
1.kendi seritimte baskasının şeritine ğitmemem için ne yapmalıyım sağa sola dönüşlerde özellikle virajlı yerlerde nasıl direksiyonu kullanmalıym
2. arac calısrı vaziyetdeyken aracı nasıl kaldırmalıyım ayrdım edin ya

birde freni hangi durumlarda kullanıcaz

bu iki sorunun cevabı da ancak uygulamada anlayacagın ve yapa yapa iyi yapmayı başarabilecegin şeyler...buradan yazmak çok zor.ben daha önce bir arkadasa detaylı yazmıştım...araba aldım kullanamıyorum topigi ile açmıştı cankız diye bir nick i vardı onu bulup oku belki işine yarar.

birde özellikle vitesli araçsa kullandıgın ders almanı öneririm.kendi başına zor ...ben 12 ders aldım ilk günden itibaren 1 saatten az olmamak kaydıyla ara vermeden 1 yıldır kullanıyorum.şu an baaygı bayagı iyiyim...ama aracım otomatik vites.şehir içi trafikte çok büyük kolaylık...imkanın varsa otomatik vites araca geç derim...

kolay gelsin

tşk ederim birseyde sorsam hep bu hayatı yapıyorum aracımı durdurcam durdururken depriyaj ve frene aynı andamı basıcam ve frene basarken sertmi basıcam yoksa debriyaj sert frende sonuna kadar ama yumusakmı hep karıstırıyorum frene basıyorum cama doğru gidiyoruz

seyir halindeyken yavaşlıyacaksan fren, duracaksan debriyaj fren yapıcaksın canım,

dönüşler genelde 2. vitesle yapılır ama durup dönceksen 1.vitesle yapcaksın,

arabayı kaldırırken de debriyajdan ayağını milim milim çekerken hafifçede gaza basacaksın , ikisini dengelediğin ana kavrama noktası denir araba akar gider zaten,

eger kalkışlarda stop ettiriyorsan debriyajdan hemen çekme ayağını yavaşça kaldırırken o çok yavaşka kıpramaya başladığı an bi kaç saniye basılı tutarda öyle çekersen hiç stop etmez,

araba stop etcek zaman zıplamaya başladığı an ya gaz az veriliyordur ya da debriyajdan hemen çekilmiştir bu durumda hemen ya debriyaja basıp çekçeksiniz , yada biraz daha gaz verceksiniz , ama acemiler için gazın ayarını iyi bilmeyen basarsa hızlı çıkar kaza yapabilirsiniz , o an hemen deprijaya basıp çekin yavaşça stop etmez,

araba sürmek mükemmel bişy , çok ta zevkli ve kolay inanın ... başarılar diliyorum

debriyaj a gayet rahat ama sonuna kadar net bir basış uygula...fren ise her zaman ölçülü sakin azar azar...o zaman öne savrulmazsın.teknik fren öğretmişti benim sürüş hocam.ama yazmayla olmaz göstermek lazım uygulama lazım...onda savrulma asla olmuyor.

Duramayacagından endişe edip sert basıyorsun demek ki frene...sakince ...inan kullandıkça alışacak ayagın.kadınların kas yapısı daha nazik.kolay degil.çek bas.ayar tuttur mesafe ayarla.aracı sarsma.öndekine çarpma :))

o yüzden al bir otomatik :))

istedigini sor ben yazarım aklım erdigince...ama lütfen uygularken trafige kapalı alanda ol...

cok tşk ederim 6.drsim ama halen cok kasılıyorum 2 hafta sonra direksiyon sınavım var ne yapcam ben ya kasılınnca unutuyorum bildiklerimi direksiyon hakimiyetim sıfır direksiyonu fazla kaydırıyorum hoca milim milim santim santim diyo ama ben direksiyonu fazla döndürüyorum ya anlıyamıyorum düz gidiyorum yolda gayet iyi birden anlamıyorum sola doğru geçiş yapmışım direksiyona nasıl hakim olucam ALLAH ım yardım et inş gecerim sınavdan
diyelimki kırmızı ışık yandı ne yapıcam o esnada?

ben yenı ehlıyet aldım ve duz vıtes araba kullanıyorum, o arabayı delı gıbı kaldırmalar bende cok vardı,ama ben dıreksıyon derslerınde düzelttim bı turlu babamdan oğrenemedım sımdı ıse cok rahat her yerde kullanıyorum eskı hallerıme guluyorum ama sunu unutma araba kullanmak zeka ısı değil pratık ısıdır

bu konuyu açalı uzun zaman oldu canım...artık gayet iyi kullanıyorum nazar olmasın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…