araba kullanma hakkında :(

eşimde senin dediğin gibi debriajı erken bırakıyorsun sanırım dedi, bende bu sefer debriajı erken bırakmadan gaz veriyorum o zaman da araba bağırıyor resmen :)
offf ne zormuş kalkmak ya.....kalkma sıkıntısı olmasa gayet iyiyim ama neden böyle yapıyorum anlamadım ki....viteslere falan çok çalıştım, bakmadan vites geçişi yapabiliyorum, hatta vites geçişlerinde hissetmiyor eşim bile....arabayı sarsmadan geçebiliyorum bi üst vitese....
ama bu kalkış anındaki durum ne bileyim sanki hep böyle olucam gibi geliyor...
beş kalkışın dördünde hoplatıyorum....
elbette burdan söylemeyle olmaz çok teşekkür ederim yine de ama belki dedim farklı teknikler farklı öğrenme yöntemleri vardır gibisinden konu açtım zaten...bakalım yarın nasıl olacak...eşimi şimdiden bunalttım sanki :) zavallım...

inşallah cnm teşekkür ederim ama eşim yalnız müsade etmez sanırım, en azından bi süre daha onunla kullanmak zorundayım....ama zaten eşim gayet anlayışlı..onun bi zararı yok bana aksine beni motive ediyor sağolsun...
bakalım artık ne zaman becerecem...

canım hız göstergesinin yanında bir tane daha var o da motorun gücünü gösteriyor orayı 2-3 den daha fazlaya çıkarmazsan yani gaza basışını kaldırırken oradan kontrol edersen bağırmaz araba merak etme birde bunları dene bakalım.ilk başta elbette zorlanacaksın ama olur zamanlar merak etme.

yeni kullanacak kızlar. lütfen şeritlerinize ve kurallara dikkat edin. bu dikkatsizlikler yüzünden "kadın zaten ne bekliyorsun" ithamlarına maruz kalıyoruz. ben uzun yıllardır araba kullanmıyorum ama yapımda mı vardı bilmiyorum birçok erkeğe taş çıkarırım. her trafiğe girerim, yokuş tepelerinde arabayı bir cm kaydırmadan kaldırırım, sinyal vermeden geçiş yapmam, birçok erkek şoförü de mahçup ederim. hatta trafik polisini bile uyardığım oldu.

ne yazık ki hatalı geçiş yapanların, sinyal vermeyenlerin, yolu ortalayanların vs. çoğu kadın. ben bile bazen "kesin kadındır" der oldum. en iyi şekilde öğrenip, bu lafları erkeklerin ağzına tıkalım lütfen.

Ayaginizi debriyajdan erken cektiginiz icin oluyor.
Kendinizi kasmayin, zamanla hic sorun kalmayacaktir.
KEndinizi kasip " simdi gaz vereyim, simdi birakayim, ay cok gaz verdim, ay erken biraktim" derseniz hic yapamazsiniz.
Ayaklarinizin ikisini ayni anda hareket ettirin iste, gaza basarken debriyaji birakin.
15 yil oldu ben ehliyetimi alali, inanin zamanlar ayaklariniz kendi hareket edecek:)

kadınlar aslında erkeklerden daha dikkatli cnm ama bu kesin kadındır tabusu, kadınların biraz yavaş kullanmasından kaynaklanıyor...erkekler daha cesur ve rahat olduklarından dolayı kurallara uyan ve yavaş ve temkinli bayanları acemilikle suçluyor...elbette hata yapan çok bayan var, fakat inanın erkekler kurallara aşırı uyan şöförlerden pek hoşlanmıyor....
trafikte aşırı dikkatli olmak erkeklere uymuyor....
unutmadan örnek vereyim, mesela hız sınırı 60 olan bir tali yolda 90 la 100 le ile gitmeye çalışan çok erkek var, ve önlerine kurala uyarak yavaş giden biri denk gelince aynen tavır şu; bassana be bomboş yol....
işte bu yüzden kadınlar özellikle hatalı kabul ediliyor...kurala fazla uymak hata kabul ediliyor malesef türkiyede....

Son düzenleme:

erkekle kurallara aşırı uyan değil de, kurallara uymak için aşırı derecede yavaş gidenlerden hoşlanmıyor diyelim. yoksa kurallara uyulması gerekiyor. erkekler de uyuyor ama aynı zamanda seri oluyorlar. hızlı karar verip, kararlarını uygularken paniklemiyorlar. he bu demek değil ki erkekler hata yapmıyor. mükemmel sürüyor, biz kadınlar beceremiyoruz. kesinlikle öyle değil. ama adımız çıkmış bir kere ve bunu silmek bizim elimizde. başarabildiğimizi göstermeliyiz. daha doğrusu onlara göstermekten ziyade kendimize göstermeliyiz bunu.

panik halimizden kurtulmamız lazım öncelikle. sağdan mı gideyim soldan mı diye düşünüp ortadan gitmek mesela. kararlarımızı hızlı vermeli ve hızlı uygulamalıyız. çünkü trafik hata kabul etmez. ve canımız söz konusu olduğu için de ciddi bir mesele.

hiç üzülme canım. çok güzel öğrenirsin. ben ilk sürdüğümde ne çok yanlış yaptım. gün oldu yol kenarına çektim, öğrenemeyeceğim, sürmeyeceğim diye ağladım. eşim vardı yanımda. ağladığım zamanlarda bile almadı arabayı benden. süreceksin dedi sadece. sürmezsen de sabaha kadar bekleriz burada dedi. o zorlamayla öğrendim.

kavrama noktasını öğrendikten sonra arabayı da öğrenmiş oluyorsun. o noktaya gelince gaza basıyor, yavaş yavaş ayağını debriyajdan çekiyorsun. zamanla hızlanır bu hareket. ama asla pes etme.

Son düzenleme:
canım o tali yolla alaklı değil aslında şu var pek çok bayan bunu yapıyor mesela sol şeritte arkasındaki 90 la gelirken 70 gidebilmeyi eğer hız sınırı 60 ise hendisinde hak görüyor ama saygısızlık bence herkes soldan gitmek zorunda değil e tabi adamda sağdan giderken söyleniyor bir bayan olarak bende öylelerine söyleniyourm.yada sinyal vermeden pat diye duruyorlar. arkadaşların yazıdğı gibi malesef bu da bayan demekten nerfet ediyorum ama çoğu zaman bende söylüyorum. önemli olan kullananın cinsiyeti değil trafikte saygı. yani şöyle birşey ben şunu biliyorum dediğim gibi hız sınırın üstündeyim zaten acelesi varsa sağlasın diyen bayanlar var araç kullanan

zamanla alisiyor gercekten insan. bende sürücü derslerimde az ziplatmadim arabayi ehliyeti aldikdan sora bile kendime henüz güvenmiyordum o konuda, hep aynaya bakiyordum aman insallah arkadan birisi gelmiyordur diye. lambada beklerken nasil kasiyordum kendimi ama hepsi geciyor zamanla. siz sakin motivenizi bozmayin bu yüzden, denemeye devam edin

bende de tam aksine ilk kalkışımdan bu yana bi kere bile zıplatmadım arabayı :) ama öyle yavaş kaldırıyorumki ayağımdan debriyajı, eşim yeter artık kaldır ayağını artık o kadar da yavaş demedik diyo
benim şuan ki sorunum vites geçişleri, direksiyon hakimiyeti,aynalara bakamama :) bi haftadır öğrenmeye başladım.daha çok yeniyim ve çok acemiyim
şuan 3.cü vitese kadar geçebildim.
bu işlerde motivasyon ve öz güven çoook çoook önemli.
biz kadınlar herşeyi başarırız merak etme

tepkinizi bana yapmıyorsunuz ama benim yorumumun altına cevap yazıyorsunuz
evet kadınlar için en kolayı otomatik
erkekler ile kıyaslama yapmadan yani herkez için kolayı o
bende manuel kullanıyorum daha önceki arabamız otomatikdi eşimde kullanıyordu
ikimiz içinde kolaydı

kızlar mrb bende araba kullanmayı öğrenme aşamasındayım ehliyetim var benim pedallarla ve viteslerde problem yok araç zaten dizel ama ama gelin görün ki direksiyon hakimiyeti benim için biraz problem bide biraz yavaşım galiba ve pratik yok(

trafige baban ve esin olmadan cik..kendi kendine ozguvenin artacak tek basinayken seni elestiren de olmayacak...zamanla yollarin hizli söförü olursun

trafige baban ve esin olmadan cik..kendi kendine ozguvenin artacak tek basinayken seni elestiren de olmayacak...zamanla yollarin hizli söförü olursun

Arkadas henuz trafige cikamaz canim henuz ehliyeti yok Allah korusun kaza falan yapar.

Bende ilk zamanlar öyleydim ama çözdüm sonra :)
İlk kalkışta debriysjdan ayağını yavaş yavaş çekerken hafiften gaza dokun. Sonra yine yavaşça denriyajın geri kalanını da bırak. Tabi bu arada gazı hafiften arttır.
Muhtemelen debriyajdan tamamen ayağını çektiğin anda gaza basıyorsun ve bu da arabayı zıplatıyor.
Bilmem anlatabildim mi?

Ben de ilk zamanlar öyleydim ama zamanla oturuyor fakat bu seferde gaza yüklenip biraz patenaj yapıyorum :) Tekken aracı daha iyi kullanıyorum, eşim sürekli moralimi bozar benden usta şöför muamelesi bekler her ne hikmetse kazaları da o yapar.

Dün gece cesaret edemediğim trafiğe girdim ve başardığımı gördüm...trafik sıkışık değilse başarıyorum zamanla oturur bu da.

Kademe kademe her şey yani canınızı sıkmayın...

teşekkür ederim canım, bu gün akşamüzeri eşimle yine deneme sürüşüne gittik...sanki geçen iki günden daha iyiydim :)
bi iki defa zıplattığım oldu yine ama 6 veya 7 sefer dur kalk yaptım ve sadece bi iki tanesi hoplatarak oldu :)
eşim bugün düne nazaran çok daha iyisin zamanla oturacak diyor bakalım :18::18::18:
özellikle dün sizlerin tavsiyesiyle debriajdan ayağımı çekerken kavrama sesini bizzat dinledim, ve keşfetmeyi başardım :)
o sesi hissettiğim ilk anda gaz vermeye başladım :) genelinde hoplamadı ama öncekilerde bi iki sefer acele ettim sanırım ondan hopladı...:)
son kalkışlarımda hoplamadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…