- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
canım bende birkaç farklı arabayı kullanıyorum babamın arabada neredeyse hiç kalkmadan kavramaya geliyor sürekli kullandığımda ise yarıya gelmesi gerekiyor dediğim gibi ayağın nerde titriyorsa kavrama o arabada orasıdır.ben kızımı kreşe bırakıyorum yol baya dik bazen arkama çok yakın araba koyarlarsa ne olur ne olmaz diye kavramada kaldırıyorum arabayı. tabi birde hemen araba başına geçince olmuyor pratik şart.ama her defasında hoplatıyorsan debriyajı erken bırakıyorsundur.inşallah yarın istediğin gibi olur canım.
yalnız başına öğrenmeye çalış hatalarını sen biliyorsun zaten.
yanında birisi oldukça kendini sürekli baskıda hissedeceksin alışana kadar yalnız dene.
sonuçta arabayı ilk hareketi sağlamak gaz debriyaj kombinasyonu sağlamaktan ibaret zamanla alışırsın acele etme
yeni kullanacak kızlar. lütfen şeritlerinize ve kurallara dikkat edin. bu dikkatsizlikler yüzünden "kadın zaten ne bekliyorsun" ithamlarına maruz kalıyoruz. ben uzun yıllardır araba kullanmıyorum ama yapımda mı vardı bilmiyorum birçok erkeğe taş çıkarırım. her trafiğe girerim, yokuş tepelerinde arabayı bir cm kaydırmadan kaldırırım, sinyal vermeden geçiş yapmam, birçok erkek şoförü de mahçup ederim. hatta trafik polisini bile uyardığım oldu.
ne yazık ki hatalı geçiş yapanların, sinyal vermeyenlerin, yolu ortalayanların vs. çoğu kadın. ben bile bazen "kesin kadındır" der oldum. en iyi şekilde öğrenip, bu lafları erkeklerin ağzına tıkalım lütfen.
kadınlar aslında erkeklerden daha dikkatli cnm ama bu kesin kadındır tabusu, kadınların biraz yavaş kullanmasından kaynaklanıyor...erkekler daha cesur ve rahat olduklarından dolayı kurallara uyan ve yavaş ve temkinli bayanları acemilikle suçluyor...elbette hata yapan çok bayan var, fakat inanın erkekler kurallara aşırı uyan şöförlerden pek hoşlanmıyor....
trafikte aşırı dikkatli olmak erkeklere uymuyor....
Niye kadınlar için en ideali otomatik olsun? Daha kolay olduğu için mi ? Neden erkekler arabayı daha iyi kullanır düşüncesi var bir türlü çözebilmiş değilim. İlk onlar kullandığı için araba denen nesne erkekleri daha mı çok seviyor yani. Aynı ayak aynı bacakla basılıyor. Neden yani erkekler daha iyi kullansın da kadınlar kolayını kullansın.
Tepkim kesinlikle size değil genel olarak olgu bu. Geçen gün yolda gidiyoruz öndeki araba çok yavaş gitmiyor ama eşim sollama derdinde. Önce kesin bayandır dedi. Sonra Viraj geldi viraja hızlı girdi. Bu sefer düşüncesi değişti yok erkektir dedi kadın böyle yapamazmış. Tövbeee tövbeee
trafige baban ve esin olmadan cik..kendi kendine ozguvenin artacak tek basinayken seni elestiren de olmayacak...zamanla yollarin hizli söförü olursun
Arkadas henuz trafige cikamaz canim henuz ehliyeti yok Allah korusun kaza falan yapar.
Ehliyeti yokmuu
Ben de ilk zamanlar öyleydim ama zamanla oturuyor fakat bu seferde gaza yüklenip biraz patenaj yapıyorum :) Tekken aracı daha iyi kullanıyorum, eşim sürekli moralimi bozar benden usta şöför muamelesi bekler her ne hikmetse kazaları da o yapar.
Dün gece cesaret edemediğim trafiğe girdim ve başardığımı gördüm...trafik sıkışık değilse başarıyorum zamanla oturur bu da.
Kademe kademe her şey yani canınızı sıkmayın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?