Araba Kullanmak.... :(

Kursa yazılın, öğrenin, ehliyetinizi de alın. Korkunuzun üzerine gidin ama iyice öğrenmeden trafiğe çıkmayın. Sabah erken yada akşam geç saatlerde yanınızda bilen biriyle çıkıp pratik yaparsınız.
Uzun zamandır araba kullanıyorum, ehliyet kursları yeterli değil bence trafiğe çıkmak için. Sınırlı saatler, park etmeyi bile öğretmiyorlar.
Araba nasıl çalışır yada neden çalışmaz bilmeden trafiğe çıkıyor insanlar. Gecen yıl işyerinden bir arkadaşım ehliyeti vardı araba aldı, bir gün bir baktım otoparkta arabayı çalıştıramıyor deniyor, deniyor. Vitesi R'de bırakmış , haliyle çalışmıyor , bu arkadaşım arabasını tanısaydı biraz pratiği ve bilgisi olsaydı bu duruma düsmezdi.
Dolayısıyla ehliyet alabilirsiniz, herkes ehliyet alabilir ama hayata gecirmek için pratik şart

Kolaylıklar dilerim.

haklısınız teşekkür ederim.

önce korkarsın sonra alışırsın şu n trafikte 10 arabadan 7si bayan farkındaysan
her kadın araba kullanmalı
her ne kadar trafiği felç ettiğimiz sölensede(erkeklerin kadınları sürekli gözüyle denetlemesinden felç halbuki)

Korkular güzeldir sizi dikkatli yapar. Trafiğe çıkmadan nerde ne yaptığını veya ne yapabileceğini anlayamazsın.bence sen önce ehliyetini al ve sonra çalışmaya başla. Korku eğer içine yerleşirse ve sen sürekli yanlış bir şeyler yapacağım diye düşünürsen emin ol yaparsın. Kursa yazıl ve ehliyetini al. Sonrasında bence hepsini aşama aşama halledebilirsin.

Bence ehliyet almadan tekrar deneme. Ehliyet kursunda arabada çalışılırken yanındakş hocanın da ayağının orda gaz fren oluyor. sen hata yaparsa o arabayı durdurur.. Benim annem de çok yıllar önce senin gibi öyle sürmeye çalışırken az bişey vurmuş yılalrca kullanmadı. Sonra benden cesaret alarak kullandı ve hala da kullanıyor.

Eski konuları hortlatmak nite? Yeni üye de değilsiniz...

bende 10 şubatta kaydoluyorum kursa... aslında yazın kaydolacaktım ama bişey öğrendim ve hemen kayıt yaptırdım...
haziran 2015 de yeni bir sistem gelecekmiş ehliyet alabilmek çok zor olacakmış... staj diye bir şey olacakmış... ehliyet sınavlarını kazansan bile 1 sene ehliyetini alamayacakmışsın, ve bu bu bir sene boyunca staj dönemi sayılacakmış.. bir yılın sonunda eğer sorunsuz geçerse ancak ozaman ehliyetini vereceklermiş...
kurs hocası söyledi.. hemen kaydoldum 10 şubatta başlıyorum nasipse, evraklarımı tamamlamaya çalışıyorum bu arada..
heyecanlıyım ama ben iki senedir falan eşimle sürekli çalışıyorum...
baya öğrendim ama tabiki bir hocayla çalışmak çokdaha farklıdır eminim..
eğer düşünüyorsan ehliyeti hemen kaydol.. haziran gelmeden.. ben 10 şubatta başlasam bile nisana alabiliyorum...acele et yani

Merak edenler için cevaplayayım, henüz kursa yazılmaya vaktim olmadı. O günden sonrada hiç kullanmadım..

Korkulacak bir şey yok ki biraz dikkat biraz refleks hepsi bu kadar :) 15 yaşımdan beri araba kullanıyorum çok şükür tek bir kaza bela yaşamadım. Ama annem ilk sürüş deneyiminde gitti bir ağacın tam ortasına vurdu arabayı sonra hiçbir şey olmamış gibi devam etti çalışmaya şimdi o da gayet güzel kullanıyor O yüzden kasmayın kendinizi yani.. Hemen yazılmanızı tavsiye ederim, hevesiniz de kaçmadan... :) Ehliyet kursunda çalışacağınız arabada zaten alışırsınız , hatta ek ders alıp geliştirebilirsiniz

Korkunun üzerine gitmessen asşa yapamazsin.daha olay sıcakken devam et kullanmaya ama tabiiki okul bahcesınde değil.5 yıl bitiyor ben araba kullanmaya baslayalı.ilk zamanlar ufak bir kaza yaptım sadece iki arabada ciildi korktum bırakıcaktım eşim bırakırsan daha yapamazsin dedi.aynı gün çıktım yine yolla ve iyiki cıkmısım yoksa kullanamazdın

çok haklısınız..

çok HAKLISINIZ. En kısa sürede yazılıcam inşallah.. keşke sizin gibi olabilseydimmm

Merhaba kızlar,
Ben de yeni kullanmaya başladım,burdan deneyimli bayan şöförlere sorularım çok olacak zamanla

yan aynaları nasıl ayarlıyorsunuz.ben arabanın arka ucunu kapısnın yani çok az görecek şekilde ayarlıyorumçama bugün videoda 90 derece ayarlayın diyordu.kafam karıştı napsam hangisi iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…