- 30 Eylül 2014
- 669
- 240
- 83
- Konu Sahibi Dilrubaaaa
-
Gülümsedim okurken :) Araba kullanmak isteyen herkesin başına gelir bu korku "Acaba kullanabilir miyim" sorusu falan.Ben de ehliyet almak istiyorum bizimkilere de "Sınavı geçerim ama arabayı kullanabileceğimden şüpheliyim" derim :)))
Anne baba eş vs yakın akrabadan araba kullanmak öğrenilmez en iyisi hocadan yardm almak..
Sürekli pratik yaptıktan sonra trafiğe çıkarsınız ama lütfen pratik şart :)
Bende cok korkuyordum ilkbaslarda. Suanda 10 yili askin araba kullaniyorum. Birde benim kaza yapip olme fobim vardi. Ben araba kullandiktan sonra siz hayda hayda kullanirsiniz. Yalniz yabanci biri size ogretsin. Aileden biri ile zor oluyor. Birde turkiye trafiginde allah yardimciniz olsun: ))Merhaba ablalarım. Size bir sorum olacak şimdiden hepinize teşekkür ederim vakit ayırdığınız için..
Benim sorunum araba... Ehliyete yazılmayı düşünüyorum. Araba sürmeye çok hevesleniyorum çok büyük bir hayal bu bende çocukluğumdan beri.
1 ay kadar önce araba sürmeyi denedim babamla. Bana bu gaz ,bu fren falan dedi kısaca anlattı ve hadi çalıştır arabayı dedi. Çalıştırdım kalkışımda hiç sorun olmadı. Ama sonra önüme bisikletli 3 4 yaşlarında bir çocuk çıktı. Babam, annem ve abim öyle bir bağırdı ki korktum ne yapacağımı şaşırdım. Arabayı zor durdurdum ama kalbim de duracaktı neredeyse ağlayarak indim arabadan ... yaklaşık 3 gün benimle dalga geçtilerBu arada bir okulun bahçesinde sürüyordum kimse yoktu çocuk birden fırladı oda korktu bende...
Şimdi ehliyete yazılmak istiyorum çok hevesim var ama bir o kadar da korkuyorumBeni çok korkuttular bu korkuyu yenebilir miyim sizde ablalarım ? Korkmayıp korkumun üstüne mi gitmeliyim, yoksa biraz zaman geçmesini mi beklemeliyim...
Ne yapmalıyımYorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhaba ablalarım. Size bir soryapiyocak şimdiden hepinize teşekkür ederim vakit ayırdığınız için..
Benim sorunum araba... Ehliyete yazılmayı düşünüyorum. Araba sürmeye çok hevesleniyorum çok büyük bir hayal bu bende çocukluğumdan beri.
1 ay kadar önce araba sürmeyi denedim babamla. Bana bu gaz ,bu fren falan dedi kısaca anlattı ve hadi çalıştır arabayı dedi. Çalıştırdım kalkışımda hiç sorun olmadı. Ama sonra önüme bisikletli 3 4 yaşlarında bir çocuk çıktı. Babam, annem ve abim öyle bir bağırdı ki korktum ne yapacağımı şaşırdım. Arabayı zor durdurdum ama kalbim de duracaktı neredeyse ağlayarak indim arabadan ... yaklaşık 3 gün benimle dalga geçtilerBu arada bir okulun bahçesinde sürüyordum kimse yoktu çocuk birden fırladı oda korktu bende...
Şimdi ehliyete yazılmak istiyorum çok hevesim var ama bir o kadar da korkuyorumBeni çok korkuttular bu korkuyu yenebilir miyim sizde ablalarım ? Korkmayıp korkumun üstüne mi gitmeliyim, yoksa biraz zaman geçmesini mi beklemeliyim...
Ne yapmalıyımYorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Öncelikle sana diyeceiğim tek şey araba kullanmayı babayla öğrenme :) tecrübeyle sabit:) çok korkuyorlar panikliyorlar. zaten ilk kursta öğrendim ben fakat ehliyeti aldıktan sonra deneme sürüşlerime hep babamla çıktım ve ayaklarımın titrediğini hissediyordum o arabadayken. Sonra onun evde olmadığı zamanlarda annemi yanıma oturtup çıktım hep yola annem hep bana güven verdi . stop ettirsemde yanlış bişeyde yapsam babam gibi telaşlandırmadı. böyle böyle yendim bende korkularımı olmayacak bir iş değil önce kendine güvenn
Hc bi zaman araba surmeyi baba ve kocadan ogrenkiceksn bi bagrdilarmi insan telas yapiyo
Ben araba surmeyi bliyrm otomatikde cok yol yapmidlim var ama manueli unttm braz bikac defa esimle suruyim dedim bagrdmi bisi dedmi telas yapiyorm kasiliyorum
ehliyetim benmde yok yazildim kursa bugn direksiyon dersim vardi super gecti hoca bile sasrdi surekli õvdu hocalar ck anlaysli ve ck oyo anlatylar hc telas kaslma yapmiosun 8 aylik hamileyim ehliyet alicam dye ugrasyrm sinavda 9 .ayimin icinde olucam
Sana tavsiye hc bekleme biran once yazil kursta hocadan ogren
Ailenin senden çok panikleyip sonra da seninle dalga geçmesi... : )))
Bende geçen gün araba kullandım. Eşim çok ısrar etti acayip hevesli bana araba kullanmayı öğretmeye.. Otomatik vites kullandım. Manueli hiiiç anlamıyorum
Neyse yavaş gidiyordum zaten önüme araba çıktı frene bastım sonra ayağımı çektim araba durdu diye ama araba kalktı yeniden az daha öndeki arabaya değiyordum heyecan ve telaşla frene bastım.. (Otomatik viteslerde frenden çekince ayağını kalkıyormuş meğer, eşim söylemedi tabi)
Ama eşim çok tatlı ya ne beni telaşlandırdı o anda ne kızdı yerim ben onu ya. Benim sabırlı eğitmenim
Of ama benim kalbim nasıl attı, ilk denememde ufakta olsa kaza yapıyordum, dedim ben bırakıyorum yeter bu kadar. Eşim ısrarla devam et dedi. Ama iyi ki demiş sonrasında morelim düzeldi. Hemen pes etmemek lazımmış
ben ne hakaretler yedim araba öğreneceğim diye abimden..
ne ağlamalar , kavgalar..
Şimdi çok şükür 4 yıldır kullanıyorum:)
takma hiç araba çok büyük özgürlük..Sevindim sizin adınıza.. Bu babalar abiler hep böyle sanırım ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?