Araba kullanmayı bilmemek :(((

cnm bende sana cesaret veren arakadaşlar gibi düşünüorum araba kullanmak çok kolay tamamen pratik işi herkes yapabilir sende dahil hiç teleşalanma sadece istanbulda araba kullanmak dikkat istiyo o kadar kıro çok ki hep terbiyesizlik işleri hey allahım bide bunlarla uğraş mafoldumben

canim ben 4-5 sene 18 yasimi doldurmayi bekledim heycanla... bir an önce araba kullanayim diye.. ve bence cok zevkli... sikildigim zamanlarda bile arabayla gezmek hosuma gidiyor... evet bazi arkadaslarinda dedigi gibi pratik isi... elin alistikca dahada kolaylasiyor. ilk baslarda biraz daha konsantrasyon gerekiyor ama sonrada hersey otomatige dönüsüyor..

mesela söyle düsün.. ilk defa yemek pisireceksin ve korkuyorsun yemegi yakarmiyim ben cigmi birakirim yok tuzlumu tuzsuzmu olur acimi olur falan.. ama yaptikca elin alisiyor.. düsünmeden gözkarari ile yapabiliyorsun. araba kullanmakta bunun gibi bisey alistikca yani zamanla kolaylasacaktir.. bunun icinde pratik pratik pratik....

sonra diceksin gör bak ben bundanmi korkuyodum diye:)))))

canım benimde çevremde araba kullanan çoktu,daha 16 yaşımdaydım ama benden küçükler bile babasının abisinin arabasını kullanıyordu,geziyrdu ,kıskanmıyordum ama içim çok gidiyordu,babamda benim sert disiplinli bir adamdır,öğret desem öğretmez diye düşünüyordum,çünkü biliyosun babasının arabasını alıp kaza yapan çok yada yaşımın küçük olduğunu söyler diyordum.

neyse bende birgün ''baba araba öğret bana'' dedim ve ''oluurr gel hadi şurda turlayalım'' dedi şok oldum,sonrasında erkek arkadaşım öğretmeye başladı,ama çok kolay bişey yani öyle arada alıştırma yapmam yetti.

zamanında benimlede dalga geçerlerdi ama şimdi 19 yaşımdayım ve o arkadaşlardan bir tek benim kendi arabam var

neyse demek istediğim kendine güven,sana dalga geçenlere fırsat verme,ilk fırsatta bir kursa yazıl.

bir de önerim şu,genç ve çok samimi olmadığın biri öğretsin sana araba,bir işi çok iyi bilen öğretemez çünkü nerde takıldığını anlayamaz ve samimi olursanz sana emir verir kızar bağırır dikkatin dağılır

Bir kaç kere kullandım teoride de biliyorum neyin ne olduğunu azıcık ucundan da olsa.Okulum bitsin seneye ben de ehliyet alıp tozu dumana katıp,milleti egzoz gazımda boğacağım.sempatiksalakcinni

ay canım ya bunu mu dert ettın kendine.
bana araba kulanmayı eşim öğretti. ama ne öğretmek kızardı durmadan .bana da cok zor gelırdi.stres olurdum valla.eşim derdiki bana sen araba kullanmayı öğrenırsen dunyada öğrenemeyecek kımse yok.
ve ben şu anda yıllanmış bır şöförum.
eşim varken de genelde ben kullanırım arabayı.
yanı kısa sürede usta bır söför olursun merak etme..ha bırde sana tavsiye.sakın eşinden öğrenme.başarılar

benimde 10 yıldır ehliyetim var, yazın biraz kulanmıştım bırakınca cesarettee bitiyor insanda,eşimde saolsun hiç alakadar olmaz bu konuda benlen ama mutlaka yeniden başlayıp kendi işimi görecek kadar kullanmam gerekiyor....

ah kizlar benimde 3.5 yildir ehliyetim var ama kullanamiyorum esimde hic alakadar olmuyor surekli saat alalim diyor ama gerisi gelmiyor.cok zor biryere gitmek icin esimi beklemek

ehliyeti olduğu halde araba süremeyen evli bayanların eşlerinde gözlemlediğim ortak özellik..

beylerin eşlerine destek olmamaları neden mi..

çünkü işlerine öyle geliyor kadın direksiyana geçince başlıyorlar yaygaraya sonra yok efendim dikkatsiz miş yok efendim yeteneği yokmuş

kanmayın bu safsatalara onlar araba sürmenin sadece erkeklere özgü bir yetenek olduğnu düşünen erkekler sizin ondan iyi araba kullandığınızı düşünmek bile onların kalbini ağrıtıyor..

inatla öğrenin bence..

Herkesin araba kullanmasını bilmesi gerektiğini düşünüyorum...Hiç ilginiz olmasa bile...

Düşünsenize,yanınızda eşinize,çocuğunuza vs. allah korusun birşey olduğunu düşünün.Siz araba kullanmayı bilmiyorsanız, diyelim eşiniz falanda rahatsızlandı; eliniz kolunuz bağlı olur...Ne kadar kötü bir durum hiç birşey yapamamak ve birilerinin yada ambulansın falan gelmesini beklemek...
Sırf bu yüzden bile herkesin araba kullanmayı bilmesi gerektiğini düşünüyorum...

iyi geceler arkadaşlar...bende ehliyet almak için ugraşıyorum..yazılı sınavımız 13 şutta idi..bu sınavı 96 90 85 alarak geçtim..ama martın 6 sında direksiyon sınavında kaldım..bu hafta cumartesi direksiyon sınavımız tekrar var..ben acaba geçebilirimiyim diye çok heycan yapıyorum..kursumuzun hocaları mükemmel..hocamla çok güzel kullanıyorum..ama sınavda çok heycan yaptım..çok talihsizlikler yaşadım..birde yağmur yagınca trafik kitlendi..inşallah bu sefer geçerim..

araba kullanmak yapılması zorunlu birşey mi ki yapamayınca alay ediyorlar ne saçma. belki eşinin o anki söyleyiş tarzına ya da senin duruşuna gülmüşlerdir arabayla ilgisi yoktur. onun dışında araba özgürlüğündür senin, düşünsene kafan attı canın sıkkın atladın arabana açtın müziğini bastın gaza gidiyorsun, sağında sahil, gerekirse çekersin arabanı durursun orada oturursun arabanda. sonra evine dönerken sıkıntının çoğunu atmış olursun. bunu ben çok yaptığım için anlattım. rahat ollll, manuel kullancam diye zorlama kendini, otomatik araba al oyuncak gibi oluyor zaten manuel arabanın yanında.

canım emin ol alırsın.. ben trafikte çok panik olurum kazadan çok korkarım
ben bile aldım hem daha taptaze geçen ctesi sınavdan geçtim ehliyetimi bekliorum şimdi:)
ki 1 hafta direksiyon dersi alabildim ona rağmen düşün
iyice içine sinsin istersen şehir içi kurslara da gidersin çok güzel taktikler veriyorlar
elin ayağın alışınca da ohooo bebek işi yürümek zor gelir bu sefer :)

Benimde ehliyetim yok..
Eşim öğretti fakat asla ehliyet alıpda istanbul trafiğinde araba süremem..
Sürenbayanlara gülüyorum bazen açıkcası çok korkak ve dikkatsiz kullanıyorlar hemcinslerim bence böyle..

Hatta e-5 deyiz trafik baya sıkışık. dur kalk dur kalk
önümüzdeki bayan arabayı stop ettiriyor kontakdan tekrar çalıştırıyor dur kalk yapamıyor acayip gülmüştüm hatta karnıma ağrılar girmişti çok komik yaaa eşim baya saydırdı...
ZORLAMANIN ALEMı YOK KOMıK OLUYORLAR..

arkadaşım hiçde korkmayın ve alay konusu oluncada bende sinirleniyorum
eşimde çok alay geçer benle benim ehliyetim oldugu halde eşim alay eder benimle
hele bunu birde kardeşlerinin yanında ifade etmesi yokmu sinir ediyor beni
o kadar hırslıyım ki anlatamam seni çok iyi anlıyorum
arabayı vermez bana yok çarparmışımda
korkarmışımda araba kullanmak kim ben kimmişimde filan filan
o kadar üzüyorki beni
sen sen ol bu korkunu yen
o kadar korkulacak bir durum yok çanım
hırsını ve korkunu yen tatlım ve o ehliyetini al ve gözüne at ve direksiyonu eşinden kap
sana kolay gelsin hiç korkma başaracağından eminim arkadaşım

o kişiye göre değişir canım
gösteriş amaçlı kullanmasın onlar

banada eşim fırsat buldukça öğretiyor ama bağırıyo o bağırınca bende heyecanlanıyorum...gecen c.tesi sürdüm baya mahhalleyi turladım..dimdik yokuşlardan indim.ama tabi yokuştna cıkarken durdurdu beni eşim bakalım kalkabılcekmıyım dıye kaldıramadım arabayı..ama yokus resmen 180 derece kendı bıle zor kalktı...eşimde bana sen araba filan kullanamazsın baksana bacakların titriyo diyo ama inat ettim bağırsın dursun zorla öğrettircem kendime ehliyetimide alcam..

o kişiye göre değişir canım
gösteriş amaçlı kullanmasın onlar

cnm görmen lazım idi anlatamam ki böle 2 kadınlar trafik sıkışık okey

Ama bas frene dur kontağı kapatmaya ne hacet kapat kaldır arabayı debriyaj yap vites at zaten 15 saniyen gidiyor ara baya açılıyor öndeki araçla araya giriyorlar tabiki arkadan kornalar bencede gerçekden güvenmeyen çıkmasın kardeşim trafiğe benim gibi..

Komik olmaya ve KADINLAR A EHLİYET VERİLMESİN die inleyen erkek toplumuna maskara olmanın alemi yok..hihoyyyt

tr_lelli kontağı bilerek kapattığını sanmıyorum. stop ettiriyodur araba vitesdeyken direk frene basarsa stop eder debriyaj-fren yapması gerek.yada boşa alıp sadce frene basması yeterli..yanlış bilmiyorsam..
komikde değil ayrıca belki kadın yeni...herkes anında usta şoför olmuyor.

Yok cnm yaa önümüzde kadın direk görüyorum tamamen kontağı kapatıo park eder gibi
sonra tekrar çalıştırıyor..
Nasıl kaçtık arkasından anlayamdım valla eşim süper araba sürer o sürsün ben yanında kopilotluk edim opuyorumnanaktan
Eşimle sürekli aracımızla uzun yol seyahatlerine çıkıyoruz
Çok da zevkli ben aman almim alana da mani olmim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…