Araba kullanmayı bilmemek :(((

bende araba kulanmayanlardanım başta sürüyordum ama çok kötü bir kazaya şahit oldum o gün bugün direksyona geçmeye cesaret edemem eşim hız yaptımı gerilirim koltuga sıkıca tutunurum ve başlarım kızışmaya eskiden hızıda severdim dedimya gördügüm kaza beni gerdi cesaretimi bitirdi

ne var araba kullanmayı bilmemekte anlayamadım...
ben de bilmiyorum, öğrenmeyi de hiç düşünmüyorumsengözlerimebaksanab
ama istiyorsan şayet ehliyet almak çok kolay, çok kısa sürede ve birkaç derse girerek, sınavları da verebilirsen alıyorsun...

bn ehliyetimi hazran ayında aldım ama arabam olmadgı için suan aktif bi sürücü degilim fakat hiç de zor bişey degil biraz cesaret we istek yeterli kaydirigubbakcemile2

hiç korkma canım azimli ol başaracaksın utanacak sana gülenler şeytan bile bizden korkarken sen bir arabadanmı korkacaksın inşallah sınavlarıda başarıyla geçer alırsın ehliyetini

Araba kullanmaktan korkuyor çekiniyor olmanın neresi gülünç, neden dalga geçiyorlar seninle anlam veremedim.:uhm: Saçma birşey, aldırmamalısın öyle densizce konuşmaları..
Kursa yazılmışsın zamanla korkunda geçer mutlaka alışırsın..

Canim ya hic kendini uzmeye degmez inanki. Bak benimde ehliyetim yok bu yaz alacagim.
daha once heves etmedim cunku arabam yoktu gergide yok diye dusundum.
suan esim hafta sonlari bana kullandirttiriyor arabayi. Daha basliyali yeni oldu ama baya iyi gidiyorum.
bende normalde hiiic soguk kanli degilim. Ama soyle dusunuyorum. Direksiyon bende fren bende . ben istersem zaten durdururum bunu araba gecince yanimdan diyorumm ben kendi seridimdeyim. yani bu sekilde kandime cesaret veriyorum. tamam suan belki cok yavas kullaniyorum dedigim gibi yeniyim ama
bu yaz bu isi halledecegim ben. kendine guven, yapabilirim de. gerisi kolay.
onlarda niye alay ediyor anlamadim , sanki herkes annesinin karnindan surucu olarak cikiyor.
takma onlara bence

Selam tatlım hiç problem etme çok basit çünkü direksiyon dersinin ilk günü hocam arabayı kenara çekip hadi bakalım yer değişiorz demişti şok olmuştum delirmiş bu adam die çünkü ilk dersimdi ve daha 1 dakikalık yol almamıştık hmn trafiğe çıkmakta neydi ama o gün bile zorlanmadım inanki çünkü herşey güvenle alakalı ben kendime çok güvenirim. Arabadan öncede motor ehliyeti almıştım çünkü babam doğum günümde hediye olarak motor almıştı ve ben ehliyet kursuna doğum günümden bir gün sonra yazıldım 18'imi doldurur doldurmaz önce motor arkasından araba. :) Uçak helikopter fln olsa onu bile alırım. :)

ben de aynı sorun var. seni çok iyi anlıyorum.

benim ehliyetim var. ama istanbul'da trafiğe çıkamıyorum.

yaz tatilinde muğla'da epey kullanmıştım. ama burda o kadar korkuyorum ki.

bi de bayan sürücüleri, burdaki magandalar çok rahatsız ediyor.

panik yapmaktan korkuyorum. kendime güvenemiyorum.

bunu aşmamız lazım bizim. bilmiyorumkismile

Benim ehliyetim var bir zamanlar bisiklet kullanamazdim simdi söför olduk her ise kendim gider oldum... 3 kaza atlatmama ragmen korkum yok ....alacagina inaniyorum senin ......bybayanssulusmile

canim bak benimde ehliyetim var ama 3 yildir kullanmiyorum ben turkiyede almistim ee burda trafige cikmaya cesaret edemiyorum esimden bana yardim etmesini istedim ama malesef her kullanmamizda benim dahada cesaretim kiriliyor.herkes ne zaman kullanca diye dalga gecmeye basladi bende cok uzuluyorum senin gibi.o yuzden sikma canini insallah ogrenirsin. bak senden daha zor durumdayim ben ehliyetim oldugu hakde kullanamiyorum..

ehliyetim var ama kullanamaıyorum
cesaretim yok malesef
bende çok üzülüyorum bu duruma
bir yere giderken ya eşimi beklemek zorunda kalıyorum
ya da dolmuş otobüs vs kalabalığını düşünüp vazgeçiyorum
ama inşallah bu yaz özel ders alıp başlayacağım
zor değil aslında ama pratik yapmak önemli

ınatla olmaz bence bu iş. Bende acayip araba hevesi vardı mesela. Sürekli trafiğe çıkacağım günü hayal ettim. Geçen sene nisan ayında başladım, yazın kursa gittim. 7 ay hiç aksatmadan pratik yaptım babamın arabasıyla. Tabi şehir içinden uzak, müsait, jandarmanın olmadığı bi yerde:) Ekim ayında ehliyetimi aldım ve 1 hafta sonra trafiğe çıktım, hala aktif olarak kullanıyorum.

ılk başlarda tabiki zor olacak, hem kullanıp hem vites değiştirmek, şerit değiştirirken aynaları kontrol etmek, hele hele yokuşta kaldırmak. Öğreten sabırlı olmalı mesela ben genelde komşumun oğluyla çalıştım babam hemen kızıyodu yanlışımda çünkü. Bazen de evde debriyaj-gaz alıştırması yapıyodum ayağımı alıştırmak için. Falan filan, çok zor değil istemek önemli.

araba kullanmakgamyoncuiremsutabi böyle smildeki gibi değil:)en keyif aldığım şey:ecrin_bebek:
bide güllüyü açmışsam gaza basmışsam benden kralı yok valla
kimse anasından araba kullanmayı öğrenerek çıkmadı,sende zamanla öğrenirsin azmediceksin,en önemlisi rahat olucaksın..panik ve heycan yaparsan olmaz.sakin sakinkendinden eminvereliniortak

kizlar turkiyede kac saat ders aldiktan sonra sinava girebiliyorsunuz???bende turkiyede almistim ehliyetimi ama unuttum gecen burda biri sordu hatirlayamadim cunku bana arkadasim ogretmisti ve kursta cok fazla ders almadan alabildim ehliyetimi cunku gayet iyi kullaniyordum....burda 20-25 saati gecmesi lazim aldigin direksiyon derslerinin sinava girmeye hak kazanabilmek icin...hatta bazen bu 40 saati geciyor herkesin hocasi karar veriyor hazir olup olmadigina....ve her saat icin ayri ucret odeniyor cok pahaliya geliyor ehliyet burda...turkiyede odaniyormuydu her alinan saat basina ucret?????

Ehliyetim de yok, kullanmayı da bilmiyorum, çok istiyorum ama cesaretim yok, çocukken ailecek geçirdiğimiz trafik kazasının çok etkisi var bunda, çok korkarım kazalardan, bu yüzden uzun yol araba yolculuğunu sevmem uyuyamam asla ülkemiz de trafik kazaları açısından ilk sıralarda olduğu için çok çekincem var, belki küçük bir şehirde yaşasaydım cesaret edebilirdim

hepinize çok teşekkür ederim kızlar ,iyiki varsınız

bana destek oldunuzya ne diyeyim çok sağoluna.s.

umarım ben ve benim durumumda da olan herkes araba kullanmayı öğrenir,trafiğe çıkar ve herkesin gagasını kapamayı başarır

artık kendime güveniyorum ya önemli olanda bu sanırım

araba kullanmak gercekten ıstemekle ılgılı. ben ehlıyetımı 18 yasınd aldım ve 8 aydır arabayı sehır ıcı sehırdısı kullanıyorum. hıc kaza yapmadım heryere gıderım cunku gerceklten ıstedım kullanmayı. eger evlıysenız es durumu cok onemlı gercekten sızı cesaretlendıren,ve guzelce anlamadıgınızı anlatan bırı olmalı yoksa kesınlıke ozel ders alın. gercekten araba kullanmak hıc zor degıl
3 pedal 1 dıreksıyona her kadın hakım olabılır bence. boyle bakalım olaya

delikafadulden babamın evin de durumumuz yoktu hiç birşey yapamadım evlenince ilk işim nerdeyse gerdek sabahı gittim ehliyet için kursa yazıldım veeeeeeeeeeeee ehliyeti aldım sonra yüzme kursuna gittim bir haftada ögrendim bunlar benim hayalimdi şimdi bisiklet binmeyi ögretiyor kızım benimlede alay ediyor eşim ama sonuçta ben başardım sen de başarırsın her şeyi iste yeterkialkisalkisalkis seninelinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…