araba mı birikim mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorumlari okumadim ama şöyle soyliyim.
Yeni evlendigimizde araba alalim elimizdeki parayla dedm o zmnlarbdedigim araba 180 bindi oderiz krediyi biter dedim almadi esim. Su an o araba 350 binlere cikti. Burdn yola cikio kararinizi verin derim

Yorumlari okumadim ama şöyle soyliyim.
Yeni evlendigimizde araba alalim elimizdeki parayla dedm o zmnlarbdedigim araba 180 bindi oderiz krediyi biter dedim almadi esim. Su an o araba 350 binlere cikti. Burdn yola cikio kararinizi verin derim
gecen sene düsündüğüm araba 100 bini gecti 50 binlerdeydi o zamanlar. Keske alsaydım diyorum

gecen sene düsündüğüm araba 100 bini gecti 50 binlerdeydi o zamanlar. Keske alsaydım diyorum
Ben hala derim eeime 3 sene oldu. Bi araba vaedi suv sifiri 84 bindi su an 300 kusur o da dolar altın birikim yikaye yani. Ama tabi nasi kullandigin da onrmli satacaksan

merhaba arkadaslar. memurum. Uzun zmaandır çalışıyorum. Hiç birikimim yok. Biraz kredi borcum var o da yazın bitecek. Araba almak istiyorum ama birikimsiz olur mu bilmiyorum. 80 bin civarı kredi cekip bir araç mı alayım yoksa birikim mi yapayım. Maaşım 6 bin civarı. Arabasız da olmuyor. Eğer borç altına girmezsem de çevreden kim benden para istiyorsa veriyorum(ailemden bahsediyorum enisteler de dahil.) Bu konuda dik duramıyorum. Üzülüp veriyorum. Siz olsanız ne yapardınız ? ilerde evlilik gibi bir durum olursa ortaya koyacağım bir kurusum yok.
Araba diyorum. Altınlarımı bozup 2 sene önce araba aldık 50 bine. 61e satıp 70 e başka aldık. Tam bir sene oldu 120 bandında. Eskiden kullandıkça değeri düşerdi şimdi yükseliyo. Kenara para atsanızda yine borç vermekten kurtulamazsınız dayanamadığınız için.

Araba diyorum. Altınlarımı bozup 2 sene önce araba aldık 50 bine. 61e satıp 70 e başka aldık. Tam bir sene oldu 120 bandında. Eskiden kullandıkça değeri düşerdi şimdi yükseliyo. Kenara para atsanızda yine borç vermekten kurtulamazsınız dayanamadığınız için.
kendime o konuda güvenmiyorum. Ondan araba almak istiyorum

merhaba arkadaslar. memurum. Uzun zmaandır çalışıyorum. Hiç birikimim yok. Biraz kredi borcum var o da yazın bitecek. Araba almak istiyorum ama birikimsiz olur mu bilmiyorum. 80 bin civarı kredi cekip bir araç mı alayım yoksa birikim mi yapayım. Maaşım 6 bin civarı. Arabasız da olmuyor. Eğer borç altına girmezsem de çevreden kim benden para istiyorsa veriyorum(ailemden bahsediyorum enisteler de dahil.) Bu konuda dik duramıyorum. Üzülüp veriyorum. Siz olsanız ne yapardınız ? ilerde evlilik gibi bir durum olursa ortaya koyacağım bir kurusum yok.
Normalde araba derdim ama istediklerinde eminimki arabayıda vereceksinizdir. Aylık temel ihtiyaçlarınızı hesaplayıp maaşınız yatar yatmaz onu ayırıp geri kalanını mutlaka bir birikim hesabına atın altın hesabı olur vadeli olur yada benzeri her ne olursa ama onuda internet bankacılığına açmayın. Yoksa istediklerinde ordan bozdurupta verebilirsiniz. Hatta bunu başka bankada yaparsanız daha iyi olur

Konu dışı ama :) Memurlukta kaçıncı seneniz ve müdür müsünüz?

Araba alın,borcum var,ödüyorum bende zorlanıyorum dersiniz para isteyen olursa. Biriktiriyorum deyip vermemezlik yapamayacağınız aşikar. Diyelim ki biriktirdiniz onu da isteyecekler belli.
Alın arabanızi.
Ayrıca bir kadının imkanı varsa araba sahibi olmasını gereklilik ve kolaylık olarak görüyorum ben.
Arabayı isterlerse vermeyin ama kimseye,yapabilirmisiniz bilemiyorum ama en baştan bu konuda katı tavrınızı koyun.

Bende birikim yapamam ihtiyacım olsun hemen harcarım acımam 😂 yerinizde olsam araba alırdım

Kusura bakmayın ama gülme ifadesi falan koymuşsunuz, okurken sinirlerim bozuldu, ağlanacak halinize gülüyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X