araba mı birikim mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben böyle durumlarda uygun bir miktar bırç verip geri ödemesinler diye dua etmeye başlıyorum. Tekrar isterlerse önce ki borç dururken veremiyorum kusura bakma diyorum en azından. Eğer parayı elinizde tutamıyorsanız borca girip araba almak mantıklı ama arabayı kimseye vermeye alıştırmayın bir de o başınızı ağrıtmasın.
tutuyorum aslında da ama bir borc altına girmeden hep vereceğim sanırım

Araba al. Benim şimdiki aklım olsa ilk goreve başladığimda 0 veya 1 2 yaşında bir araba alırdım. Sürmesem de dururdu annemlerim bahçesinde o zmnlar 0 araba ucuzdu. 3 5 yıla da satıp ev alırdım.
Ben de göreve yeni başladığımda annemin söylemesiyle borç para verdim akrabaya. Çok bir para değildi. Annem demişti sen evlenince araba vs alınca onlar da sana yardım eder. Sonra evlendim araba vs aldık kimsenin bi hayrını görmedim. Bebek bekliyoruz yine göreceğimi sanmam. Benim para hibe edilmiş oldu.
keske ben de alsaydım suan pismanım

Borç verdiğiniz kişilere ev alacağınız için paraya ihtiyacınız olduğunu söyleyip verdiklerinizi isteyin. Aileniz de yardımcı olabilirse bir miktar paranız olur birkaç ay da para biriktirin. Faizler çok sürmez düşer diyorlar o zaman ev alırsınız.

Bunun haricinde önemli bir tavsiye her ay maaşınızı aldığınızda hemen neye gücünüz yeterse çeyrek olur tarım altın olur alın koyun. 21 yıldır çalışıyorum keşke bana da böyle tavsiye veren olsaydı diyorum hep. Alın koyun kimseye de söylemeyin.

Araba çok masraf çıkartıyor, tamam çok rahat ama vergisi, kaskosu, bakımı, bir şey olursa tamir masrafı vs.

Arabayı alın gezin tozun okuyun öğrenin.... bir daha mı yaşayacaksınız hayatı...
insallah öyle yapacağım
Bunun haricinde önemli bir tavsiye her ay maaşınızı aldığınızda hemen neye gücünüz yeterse çeyrek olur tarım altın olur alın koyun. 21 yıldır çalışıyorum keşke bana da böyle tavsiye veren olsaydı diyorum hep. Alın koyun kimseye de söylemeyin.
onu zamanında yaptım babamın paraya ihtiyacı vardı hepsini ona verdim sonra da bir daha biriktiremedim

Tek basina gecinirsin de vergisi her sene artiyor, yani ekstra masraf. Daha sonra satmak istersen bir ton is vs. Ona gore alicaksaniz alin. Biz bu ay 680 vergi odedik.
tek basımayım. Yani arada arttırabilirsem onlar da ödenir belki. Bilemedim simdi. Yazın düsünüyorum o zamana kadar Allah büyük

Aynı sizin gibi bi arkadaşım var, elindeki arabayı bile alıyordu akrabaları ve bi kaç hafta vermiyorlardı. Eğer vermem dersen araba al ama bu kadar yumusak yüzlü olma

merhaba arkadaslar. memurum. Uzun zmaandır çalışıyorum. Hiç birikimim yok. Biraz kredi borcum var o da yazın bitecek. Araba almak istiyorum ama birikimsiz olur mu bilmiyorum. 80 bin civarı kredi cekip bir araç mı alayım yoksa birikim mi yapayım. Maaşım 6 bin civarı. Arabasız da olmuyor. Eğer borç altına girmezsem de çevreden kim benden para istiyorsa veriyorum(ailemden bahsediyorum enisteler de dahil.) Bu konuda dik duramıyorum. Üzülüp veriyorum. Siz olsanız ne yapardınız ? ilerde evlilik gibi bir durum olursa ortaya koyacağım bir kurusum yok.
Verdiğiniz borçları geri alabiliyorsanız problem yok. Birikim yaparak bir şey almak zor. Borçlanıp ödemek daha mantıklı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X