araba mı birikim mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben gittim sıfır araba aldım.Benden sonra deli gibi fiyatlar arttı.Elimde maaşımdan kuruş kalmıyordu.Şimdi hem ödüyorum hem ödeyemezsem diye kenara ayrıca para koyuyorum 😊 Valla bunca yıl ne yapmışım bilmiyorum.İyi ki aldım elim kolum oldu kaç aydır.Bide insanlara kredi ödemem var kusura bakmayın şu an kendime zor bakıyorum diyebiliyorsun bu şekil.
benim de öyle suan. Kredi borcum kendi borcum değil. 3 bin kredim var suan. 3 bin ile de geciniyorum. kenara da ayrıca atıyorum biraz erken kapatmak icin borcu. Fiyatlar arttı ama yapacak bir sey yok. Elimde bir arabam var derim en azından

benim de öyle suan. Kredi borcum kendi borcum değil. 3 bin kredim var suan. 3 bin ile de geciniyorum. kenara da ayrıca atıyorum biraz erken kapatmak icin borcu. Fiyatlar arttı ama yapacak bir sey yok. Elimde bir arabam var derim en azından
Aynen al hiç bekleme.Sabahın köründe kalkıyorum,işimi dört dörtlük yapıyorum bu benim hakkım dedim aldım.Şimdi arabama biri bindiği zaman “ayy şuradan 50 liralık benzin alayım” diyorum.Yanımdaki de bir rahatsız oluyor 50 lirada benden olsun diyor 😅 Eşek değil ya koysun diyorum.

merhaba arkadaslar. memurum. Uzun zmaandır çalışıyorum. Hiç birikimim yok. Biraz kredi borcum var o da yazın bitecek. Araba almak istiyorum ama birikimsiz olur mu bilmiyorum. 80 bin civarı kredi cekip bir araç mı alayım yoksa birikim mi yapayım. Maaşım 6 bin civarı. Arabasız da olmuyor. Eğer borç altına girmezsem de çevreden kim benden para istiyorsa veriyorum(ailemden bahsediyorum enisteler de dahil.) Bu konuda dik duramıyorum. Üzülüp veriyorum. Siz olsanız ne yapardınız ? ilerde evlilik gibi bir durum olursa ortaya koyacağım bir kurusum yok.
Valla çok sinirlendim size .borçlarını ödediler mi bari ????

Aynen al hiç bekleme.Sabahın köründe kalkıyorum,işimi dört dörtlük yapıyorum bu benim hakkım dedim aldım.Şimdi arabama biri bindiği zaman “ayy şuradan 50 liralık benzin alayım” diyorum.Yanımdaki de bir rahatsız oluyor 50 lirada benden olsun diyor 😅 Eşek değil ya koysun diyorum.
:D insanın kendi alın teriyle aldığı her sey kıymetli oluyor ne güzel darısı basıma insallah

merhaba arkadaslar. memurum. Uzun zmaandır çalışıyorum. Hiç birikimim yok. Biraz kredi borcum var o da yazın bitecek. Araba almak istiyorum ama birikimsiz olur mu bilmiyorum. 80 bin civarı kredi cekip bir araç mı alayım yoksa birikim mi yapayım. Maaşım 6 bin civarı. Arabasız da olmuyor. Eğer borç altına girmezsem de çevreden kim benden para istiyorsa veriyorum(ailemden bahsediyorum enisteler de dahil.) Bu konuda dik duramıyorum. Üzülüp veriyorum. Siz olsanız ne yapardınız ? ilerde evlilik gibi bir durum olursa ortaya koyacağım bir kurusum yok.
Kesinlikle araba almalisin. Araba cok iyi yatirim. Bugun aldigin arabanin fiyati 2 yil sonra ikiye katlaniyor. Hem de araba özgürlük😉

Araba al hatta ev al para birikmiyor malesef. Ve sana şunu söyleyeyim sen iste onlardan paraları olmayacak.

Bence ev alin. Cunku arabayi da isterler.

Ben bi calisana isyerinden araba tahsis ettim. Akrabalar ona guvenip arabalarini satmis, kizdan surekli arabayi istemisler.
Kiz geldi dedi ki ben arabayi birakiyorum, toplu tasimayla giderim her yere.

Ben bi calisana isyerinden araba tahsis ettim. Akrabalar ona guvenip arabalarini satmis, kizdan surekli arabayi istemisler.
araba olursa öyle bir sey olmaz yani onu yapmam cünkü araba cok istiyorum. Fiyatlar yüksek ondan kararsız kaldım aslında

Oooooo morportakal ne derse ben ona kayabilirim su an:)

araba olursa öyle bir sey olmaz yani onu yapmam cünkü araba cok istiyorum. Fiyatlar yüksek ondan kararsız kaldım aslında

Yüzünüz yumusaksa arabanizi ne kadar sevseniz de isteseniz de yine verirsiniz.
Parani sevmiyor, istemiyor degilsiniz herhalde, ama bakin veriyorsunuz :))

Araba al hem kullan hem yatırım olmus olsun . Hem araba borcum var elimde para yok dersiniz 😉 aylik su kadar oduyorum nasil bitircem ya bitse de kurtulsam vs diyin . O bir yildir vermeyene diyinde geri vermeyi belki dusunur bende ona yardim edeyim vs der he bide yuzlerini gormus olursunuz

Araba almak mantıklı; hem kullanırsınız konforlu ulaşım olur hem araba piyasası çok hızlı yükseliyor yatırım gibi de olur.
Ama bu paranızı kontrol etmek için geçici bi çözüm olur:) Evet paylaşmak yardımcı olmak güzel ama bu da mantık çerçevesinde olmalı:)

valla 2 saate göndericem deyip telefonlarını kapatmıstı. 6 ay sonra gönderdi. Biri de 2 yıldır gönderecek. Durumları pek iyi olmadığı icin gönderin illa da diyemiyorum
Ben böyle durumlarda uygun bir miktar bırç verip geri ödemesinler diye dua etmeye başlıyorum. Tekrar isterlerse önce ki borç dururken veremiyorum kusura bakma diyorum en azından. Eğer parayı elinizde tutamıyorsanız borca girip araba almak mantıklı ama arabayı kimseye vermeye alıştırmayın bir de o başınızı ağrıtmasın.

Araba al. Benim şimdiki aklım olsa ilk goreve başladığimda 0 veya 1 2 yaşında bir araba alırdım. Sürmesem de dururdu annemlerim bahçesinde o zmnlar 0 araba ucuzdu. 3 5 yıla da satıp ev alırdım.
Ben de göreve yeni başladığımda annemin söylemesiyle borç para verdim akrabaya. Çok bir para değildi. Annem demişti sen evlenince araba vs alınca onlar da sana yardım eder. Sonra evlendim araba vs aldık kimsenin bi hayrını görmedim. Bebek bekliyoruz yine göreceğimi sanmam. Benim para hibe edilmiş oldu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X