• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba sorunu

Umarım gönlünüze göre olur ama çok iyi hesap yapın bence. Çünkü kredi ödemesine ek olarak arabanın bir dolu masrafı oluyor. Zorunlu trafik sigortası, kaskosu, benzini, otoparkı, bakımı, muayenesi.
En mantikli yorum bu.. ayrica suan bile hic para atamiyirsaniz kenara krediyi nasil odeyeceksiniz? Cidden araba cok buyuk rahatlik ama birsuru masrafi var

Maceraya atılmayın derim evimizde giren aylık maaş ortalama 25000 TL, bir çoçuk var ve ev kredisi ,özel okul masrafı, evin giderleri, ekstra ihtiyaçlar elimize para kalmıyor.Peşinat yoksa en az 100000 TL kadar araba borcuna girmek mantıksız, aracın yakıt masrafı bakım masrafı vergisi sigortası bir ton masrafı var. Krediler düşük vadeli ve yüksek ödeme tutarlarında veriliyor artık eskisi gibi kredimi çekeyim rahat rahat ödeyim devri kapandı,bizim de aracımız yok ama şu koşullarda almaya gücümüzde yok çünkü taksitler boyumuzu aşıyor. Ayrıca 2. elde maksşmum 6 yaş sınırı var.
Sizde de asgari ücret ancak yeme içme faturaları ve varsa kiranızı karşılar. Sonra ne yapacaksınız????? Mantıklı düşünmek lazım heleki evde çocuk varsa..
Özel okul ve kira ödemesi yok,evet çok zor olacak ama gerçekten durdukça almam imkansızlaştı,şu anda da imkanları zorlamak istiyorum

Başkaları memursun araban yok diyor diye olmayan peşinatla araba almaya çalışmak bana mı tuhaf geldi.
Yanlış anlamayin,peşinat bile birikmiyor diyorsunuz,taksitler nasıl ödenecek,depo nasıl dolacak,kasko,sigorta neyle ödenecek,muayenesi,ceza yerseniz cezası ki bu kalemlerde zamlanacak yakın zamanda.Araba hiç sorun çıkarmasa yukarida yazdıklarım sabit giderleriniz.
Birikim yapmaya zorlayin kendinizi önce. Bir deneyin bakın ayda ne kadar kenara atabiliyorsunuz yada atabiliyormusunuz.
Yok yok banada tuhaf geldi.. fazla hayalgucu diyorum realiteden uzak

En mantikli yorum bu.. ayrica suan bile hic para atamiyirsaniz kenara krediyi nasil odeyeceksiniz? Cidden araba cok buyuk rahatlik ama birsuru masrafi var
Şu an bazı ödemeler oldu onlar bitti kalan para da harcanıyor en azından krediye bağlayayım diye düşündüm çünkü para olunca çok rahat harcıyorum

Bu devirde TL ile borçlanmak en mantıklısı ama o kadar kredi cekemezsiniz ki. Borç bir şekilde ödeniyor ocakta zaten memurlar zam alır.

Özel okul ve kira ödemesi yok,evet çok zor olacak ama gerçekten durdukça almam imkansızlaştı,şu anda da imkanları zorlamak istiyorum
Özel okul masrafı olmasın yada kira masrafı çocukların normal okul masrafı, sağlık gideri, üst baş ihtiyacı yok mu?
Aynı şekilde sizinde?
Sosyalleşme aktivitelerini sinema, tiyatro, tatil vs saymıyorum bile...
Tabi karnımız doysun sosyalleşmeyelim, kalan masraflardan kısalım sadece arabamız olsun derseniz tercih sizin ama çok zorlar emin olun.
Bu arada bende memurum ama memur dediğin öyle çok kazançlar sağlamıyor ki heleki bu hayat pahaılığında maaşlar eridi gitti zaten... Eskidenmiş o memursun ev de araba da alırsın devri..

Özel okul masrafı olmasın yada kira masrafı çocukların normal okul masrafı, sağlık gideri, üst baş ihtiyacı yok mu?
Aynı şekilde sizinde?
Tabi karnımız doysun sosyalleşmeyelim, kalan masraflardan kısalım sadece arabamız olsun derseniz tercih sizin ama çok zorlar emin olun.
Bu arada bende memurum ama memur dediğin öyle çok kazançlar sağlamıyor ki heleki bu hayat pahaılığında maaşlar eridi gitti zaten... Eskidenmiş o memursun ev de araba da alırsın devri..
Buyuksehirde arabasiz zaten sosyalleşmek çok zor. Hele çocuklarla. Maaşlar eridiyse ödenen kredi de eriyor.

Aynı şekilde sizinde?
İşte asıl sorunum bu araba olmadığı için sosyalleşemiyoruz kim otobüsle 1 saat çocuklarla yol gidecek diyip evimizde oturuyoruz bu oturma halinden de bunaldım en azından 1 yıl dişimi sıkayım sonra tekrar zam gelir 2.yıl daha rahat geçer diye düşündüm

İşte asıl sorunum bu araba olmadığı için sosyalleşemiyoruz kim otobüsle 1 saat çocuklarla yol gidecek diyip evimizde oturuyoruz bu oturma halinden de bunaldım en azından 1 yıl dişimi sıkayım sonra tekrar zam gelir 2.yıl daha rahat geçer diye düşündüm
Sizdeki yanlış hesap şuradan kaynaklanıyor size yapılan yüzde 30 ise kalan gider kalemlerine yapılan yüzde 200 zam oluyor kredi eriyor ama elime para kalır dediğiniz para ele kalmıyor ülkenin hali ortada tercih sizin ama iyi düşünün yinede..

İstanbul da yaşıyorsanız eğer arabayla da sosyalleşilemiyor ki🤷‍♀️

Trafıkten bir yere gıdılmıyor
Park yeri de sorun😬

Şu konuda katılıyorum size borçsuz bişey alınmıyor
Benım babam ve kardesım de az bir birikimle aldılar kredı çekip
Çok oldu ikisinin de kredisi biteli

Kardeşimin ki eski model olduğu için sanayide hep onun için kötü oldu ama babamın ki muayne den her zaman tek seferde gecer
O yüzden alacaksanız eğer iyi bir model demiyorum iyi bir araba olsun kazasına bakın motoruna iyice baktırın ince eleyip sık dokuyun
Gönlünüze göre bulursunuz insallah

Alırsanız kazasız belasız kullanın🙏

Buyuksehirde arabasiz zaten sosyalleşmek çok zor. Hele çocuklarla. Maaşlar eridiyse ödenen kredi de eriyor.

Asıl büyükşehirde arabasız sosyalleşmek kolay çünkü toplu taşıma ağı gelişmiş, seçenekler saatler fazla. Küçükşehirde sürekli otobüs saatini vs denk getirmek zorundasınız. Araba olmadığı için yolu göze alamıyorum demişsiniz ama bence o sizin konfor isteğinizden kaynaklı. Büyükşehirde trafiğe girdiğinizde toplu taşıma 1 saat olan yolu daha fazla zamanda anca gidersiniz. Çoğu zaman arabayı kapıda bırakıp toplu taşıma kullanıyorum sırf trafik çekmemek için.

Slm kızlar,kredi çekip araba almak istiyorum öyle ayağı yerden kesecek bi şey ama hiç peşinatım yok,birikmiyor 2 çocukla falan,kredilerden sonra elde asgari ücret kadar bi şey kalır onunla geçinebilir miyiz,2 yıl diş sıkılabilinir mi çocuklar çok büyümeden gerçekten arabasız çok zorlanıyoruz psikolojik olarakta memursun araban yok deniliyor kendimi kötü hissediyorum..bu şekil zorlu ödemeleri bitirmiş olanların motivasyonuna ihtiyacım var.Ayrıca araba kullanabilmenin hayalim olduğunu çok istediğimi de belirtmek isterim.
hangi şehirde yaşıyorsunuz?
borçlanmadan bir şeye sahip olunmuyor fakat arabada 3.çocuğunuz olacak

Faizden, krediden hiç anlamam da Allahım gönlünüze göre versin inşallah.

Dilerim ki güzel arabanızla çok keyifli yolculuklarınız olsun hem de direksiyonda siz varken…

Biraz devrik cümle oldu, kusura bakmayın.

Toplu taşıma var mis gibi bende büyükşehirdeyim gayette sosyalleşiyoruz yeterki insan istesin.
Demek ki sizin çocuklar uslu, benimkilerin biriyle bir kere bindim, rezilligim çıktı. Ayrancı dan cayyoluna tiyatroya götürdüm geçen, toplu tasimayla çok zor, her hafta ikişer kursları var, oradan oraya arabasız taksiye binmek gerek, o da astarı yuzunden pahalı

Asıl büyükşehirde arabasız sosyalleşmek kolay çünkü toplu taşıma ağı gelişmiş, seçenekler saatler fazla. Küçükşehirde sürekli otobüs saatini vs denk getirmek zorundasınız. Araba olmadığı için yolu göze alamıyorum demişsiniz ama bence o sizin konfor isteğinizden kaynaklı. Büyükşehirde trafiğe girdiğinizde toplu taşıma 1 saat olan yolu daha fazla zamanda anca gidersiniz. Çoğu zaman arabayı kapıda bırakıp toplu taşıma kullanıyorum sırf trafik çekmemek için.
Otobüsler, metrolar nasıl kalabalık bilmiyorsunuz galiba. Birde mesafeler uzak.

Ben otobüsün metronun nasıl kalabalık olduğunu biliyorum, sürekli kullanıyorum ama siz trafiğin ne kadar kalabalık olduğunu bilmiyorsunuz galiba. Yol uzun, mesafe uzak diye sosyalleşemiyorsanız araba alınca daha beter olur çünkü trafikte kendi aracınızla çok daha uzun sürüyor. Masrafı da cabası. Şoförlüğünüz var mı?

hayır bir de dolanır ki otobüsler falan. arabayla 10 dkda gideceğin yere yarım saatte gidersin. bir de çocukların büyük olması şart. 4-5 yaşlarında çocuklarla toplu taşımayla hiçbir yere gidemezsin. yoruluyorlar çok.

Ben otobüsün metronun nasıl kalabalık olduğunu biliyorum, sürekli kullanıyorum ama siz trafiğin ne kadar kalabalık olduğunu bilmiyorsunuz galiba. Yol uzun, mesafe uzak diye sosyalleşemiyorsanız araba alınca daha beter olur çünkü trafikte kendi aracınızla çok daha uzun sürüyor. Masrafı da cabası. Şoförlüğünüz var mı?
otobüs nasıl şahsi araçtan daha konforlu olabilir? her yerde metro, metrobüs, tramvay yok ki. ayrıca 2-3 vesaitle çocuklarla bir yere gitmek gayet arabayla gitmekten daha zor.

Back
X