Araba sürmekten korkan eş

Otomatik araba daha iyi, daha konforlu, daha güvenli değil ki. Sadece daha kolay. Manuelde arabaya siz hakim olursunuz, otomatikte öyle bir ihtimal yok, araba ne derse o ha hakim olmanın yolları da var otomatiğe ama otomatik araba kullanan kadınların hiç biri maalesef bunu yapmaz, bilmez bile. Kadın sürücü yermiyorum yanlış anlaşılmasın ancak iyi sürücüyüm diyenler bile arabada bir sorun olduğunda yolda bırakacak kadar değilse anlamıyor mesela. Arabayı dinleme olayı kadınların çoğunda yok.

Arkadaşlarıma soruyorum mesela sabah binmeden önce sağını solunu altını kontrol ediyor musun diye. Hiç biri bakmıyor. Silecek suyu nerden konulur onu bile bilmiyorlar. Geçen bir arkadaşım yolda kalmış. Direksiyon hidroliği boşalmış. Binmeden önce baksaydı altında yağ olduğunu yağ akıttığını ve bunu muhtemelen günlerce yaptığını görürdü. Ben araba azıcık sağa çekince balansa sokuyorum, lastikçiyle kanka olduk artık. Hatunun direksiyon yamulmuş, rotlar allaha emanet bu niye böyle oldu demiyor.

Otomatik araba kazalarının büyük kısmı fren yerine gaza basmak sebebiyle oluyor. Nerde güvenlik? Masrafı daha büyük, parçaları daha pahalı. Hele şanzıman arıza yaparsa vay halimize. O yüzden ikinci eli de sıkıntılı bence. 10 yaşından büyük ikinci el aracın şanzıman arızası çıkarması çok olası.

Manuel arabamız sıfır bizim. Belli bir bütçemiz vardı tabi ki alırken. O bütçeye ya bir alt donanımda daha az tercih edilen bir markanın otomatiğini alacaktık ya da üst donanım güvenliğinden sağlamlığından emin olduğumuz manuel. Eşim de ben de manuel seviyoruz. Niye daha azını alalım sırf otomatik diye dedik. Diğeri otomatik oldu çünkü ablalarım manuel kullanamıyor. Arada küçük ablama veriyorum ya da büyük ablam şehir dışından gelince gezsinler diye onlara bırakıyorum falan.

Amma uzattım sabah sabah

Manuel araç mı kaldı ya kaldı ki siz de çok iyi kullanıcı değilsiniz eşinizi niye bu kadar kırıyorsunuz küçük görüyorsunuz?
Otomatik istiyorsa otomatik alın. Bizim iş yerinde bile otomatik araçlara geçiş yapıldı. Siz böyle yaparsanız destek olmak yerine herifi sindirirsiniz. Bi sakin olun yani bu ne öfke. O korkuyorsa siz cesaretli olun siz kullanın. Kendi aracı olunca korkusunu yener, ben yendim her yere gidiyorum artık. Biraz hoş görülü olun var demekki bir korkusu belki aldıktan sonra yener, kırıcı olmayın bu kadar..

Valla ben de hep otomatik almaya parası yetmeyenler yalandan manuel sevdalısı gibi davraniyolar diye dusunmusumdur hep
Çok saçma bir düşünceymiş elimde yeteri kadar para olsa hangisini alırsın deseler manuel seçerim ben. Manuelin hakimiyeti daha kolay sürüşü daha rahat bence.

Katılıyorum kesinlikle. Araba bangır bangır bağırıyor vites istiyor ama kadınların çoğu bunu anlamıyor. Halbuki araba sürmenin ayrıntıları seslerde saklı bence. Sesleri dinlersen arabanın ne istediğini, ne sıkıntısı olduğunu büyük oranda anlarsın zaten. Geri kalan da sürüşteki direksiyon ve lastik hareketlerine bağlı.

Benim kocam 40 yaşında öğrendi o da mecburiyetten yani yoksa yine öğrenmezdi .15 yıldır eşek gibi ben kullanıyodum arabayı, her yere ben gidip geldim hastayken bile kullandım, o kadar laf soktum ısrar ettim sağ koltuktan kalkmadı kendisi ben de bıraktım lanet olsun dedim .Sonra ben büyük bir beyin ameliyatı geçirdim 6 ay araç kullanamadım sürekli kontrollere gidiyorduk ya da evin ihtiyaçları oluyordu vs., taksi de dünya para tabi, en sonunda özel ders aldı 1 haftada öğrendi çok da iyi süremiyor bence :) ama napim. Artık sağ koltukta makyaj yapıp selfie çekiyorum. Çok da ısrar etme ters tepiyor sonra iyice guru yapıyolar ,kendin al kullan il başta sonra o da heveslenir .Araba sürmeyi erkeklikle bağdaştırmıyorum ama evde mutlaka 2 şöfor olması şart

Yarısını okudum araç alacaksınız neden manuel diye diretiyorsunuz ki artık manueller tedavülden kalkıyor yahu artık manuel satışı yok gibi bir şey ayrıca eşiniz kullanmıyorsa siz kullanırsınız

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim

Cücükseverlerden sonra mıymıntıseverler gelmişArkadaşlar aklınız başınızda mı mıy mıy mıy köşede duran , bir de konu sahibesinin de hevesini kıran mıymıntı tipe erkek mi diyorsunuz ...Erkek olsun da kenarda kalmış ezik çarık çürük her şeye razısınız yani, araça kullanamayan erkek!le işim olmaz asla, Allaha şükürler olsun ki 16 yaşından beri iyi kötü vınlarım, 20 yaşından beri de yolların F1 pilotuyumKonuya gelirsek araç şart konu sahibesi bu mıymıntıyı boşver sakın derse falan da para harcama bundan bir halt olmaz. Arabanı sen al, dersi sen al, sen vınla.

Ben size hak veriyorum. Bu devirde kadın ya da erkek farketmez araba kullanmayı bilmeli. Çünkü araba insanın eli ayağı. Artık bir yerden bir yere gitmek çok meşakkatli. Köy hayatları çoktan bitti. Üstüne bir de çoluk çocuk,hastalık eklenince araba kullanmayı bilmek çok önemli.
Eşin araba kullanmaktan korkuyor. Hem korkuyor hem bilmediği halde bir de seni alaya alıyor. Ya huu önce bir sür de sonra karşı çık. O sürmeyecek ise mutlaka sen öğren. Otomatik ya da manuel farketmez araba hareket etsin seni götürsün tamam.
Eşimle sürekli diyoruz. Araba çok büyük nimet diye. Kimseye minnetin olmuyor. En sıcak en soğuk havalarda bir yere giderken,tatile giderken hiç üşenme olmuyor. Yani haklısın arkadaşım.

Gerçekten zor olduğunu mu düşünüyorsunuz yoksa gerçekten öğrenmek için çaba sarfetmediniz mi!
Ben size 2-3 kere ayni seyi sordum, bi lutfedip cevap vermediniz yahu Siz benim soruma cevap verirseniz ben de bunu cevaplayayim sonrasinda. Manuel ne acidan kolay?

Beni eski sevgili adayimdan sogutan baslica konulardan biriydi, yalan degil.
Ehliyet sinavini gecmis ama gidip cikarttirmadigi icin yanmış. Sonra da ustune dusmemis, araba kullanmayi bilmiyor. 40 yasinda.

Ben fildir fildir gezen insanim. Haftasonu atlayip saga sola giderim. Aksam ciktigimda araba kullanacagim icin bir-iki biradan fazla icemem.

Bir dusundum, bu yastan sonra her yere ben mi soforluk yapacağım? Denize gitsek her seyi ben mi yuklenecegim? Aksam ciktigimizda adami evine ben mi birakacagim? Bir aksam ciktigimizda "beni sen birak" deyip iki kadeh icemeyecek miyim? Valla zor geldi durust olayim.

Birkac ay once elimi ciddi anlamda sakatladigim icin bir ay araba kullanamadim. Sagolsun annem getirdi goturdu her yere. E insan istiyor yani hayatindaki adam en azindan bir doktora goturebilsin.

O dönem en son "ya araba kullanabilseydin atlar gelirdin otururduk" dediginde off dedim. Bu durumda bile "geleyim alayim seni goruselim" diyemiyor.

Herhangi bir sebeple arabasi olmasa hic dert etmem. Benimkini veririm ben keyfime bakarim. Ama o yasta adam hic araba kullanamayinca yok dedim bizim hayatlarimiz uymuyor.

Ben size 2-3 kere ayni seyi sordum, bi lutfedip cevap vermediniz yahu Siz benim soruma cevap verirseniz ben de bunu cevaplayayim sonrasinda. Manuel ne acidan kolay?
Zor mu neresi zor ben de size onu soruyorum siz denediniz mi nasıl zor olduğuna karar verdiniz kadınların şu manuel zor lafına şaşırıyorum yani altı üstü kavrama noktasını öğrenmek var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…