- 11 Aralık 2018
- 42.607
- 264.810
- 598
- Konu Sahibi Mavi_gokyuzu
-
- #101
Otomatik araba daha iyi, daha konforlu, daha güvenli değil ki. Sadece daha kolay. Manuelde arabaya siz hakim olursunuz, otomatikte öyle bir ihtimal yok, araba ne derse oValla ben de hep otomatik almaya parası yetmeyenler yalandan manuel sevdalısı gibi davraniyolar diye dusunmusumdur hepNitekim daha iyisi, konforlusu ve güvenlisi varken bi insan neden daha eski teknolojiyi tercih eder ki... Fakat sizde ikisi de varmış, zevk meseli heralde o zaman...
Evet her yerde sayamayacağınız kadar çok var. Hem de baya markalı modelleri arabalar bunlarManuel araç mı kaldı ya
Çok saçma bir düşünceymişValla ben de hep otomatik almaya parası yetmeyenler yalandan manuel sevdalısı gibi davraniyolar diye dusunmusumdur hep
Katılıyorum kesinlikle. Araba bangır bangır bağırıyor vites istiyor ama kadınların çoğu bunu anlamıyor. Halbuki araba sürmenin ayrıntıları seslerde saklı bence. Sesleri dinlersen arabanın ne istediğini, ne sıkıntısı olduğunu büyük oranda anlarsın zaten. Geri kalan da sürüşteki direksiyon ve lastik hareketlerine bağlı.Otomatik araba daha iyi, daha konforlu, daha güvenli değil ki. Sadece daha kolay. Manuelde arabaya siz hakim olursunuz, otomatikte öyle bir ihtimal yok, araba ne derse oha hakim olmanın yolları da var otomatiğe ama otomatik araba kullanan kadınların hiç biri maalesef bunu yapmaz, bilmez bile. Kadın sürücü yermiyorum yanlış anlaşılmasın ancak iyi sürücüyüm diyenler bile arabada bir sorun olduğunda yolda bırakacak kadar değilse anlamıyor mesela. Arabayı dinleme olayı kadınların çoğunda yok.
Arkadaşlarıma soruyorum mesela sabah binmeden önce sağını solunu altını kontrol ediyor musun diye. Hiç biri bakmıyor. Silecek suyu nerden konulur onu bile bilmiyorlar. Geçen bir arkadaşım yolda kalmış. Direksiyon hidroliği boşalmış. Binmeden önce baksaydı altında yağ olduğunu yağ akıttığını ve bunu muhtemelen günlerce yaptığını görürdü. Ben araba azıcık sağa çekince balansa sokuyorum, lastikçiyle kanka olduk artık.Hatunun direksiyon yamulmuş, rotlar allaha emanet bu niye böyle oldu demiyor.
Otomatik araba kazalarının büyük kısmı fren yerine gaza basmak sebebiyle oluyor. Nerde güvenlik? Masrafı daha büyük, parçaları daha pahalı. Hele şanzıman arıza yaparsa vay halimize. O yüzden ikinci eli de sıkıntılı bence. 10 yaşından büyük ikinci el aracın şanzıman arızası çıkarması çok olası.
Manuel arabamız sıfır bizim. Belli bir bütçemiz vardı tabi ki alırken. O bütçeye ya bir alt donanımda daha az tercih edilen bir markanın otomatiğini alacaktık ya da üst donanım güvenliğinden sağlamlığından emin olduğumuz manuel. Eşim de ben de manuel seviyoruz. Niye daha azını alalım sırf otomatik diye dedik. Diğeri otomatik oldu çünkü ablalarım manuel kullanamıyor. Arada küçük ablama veriyorum ya da büyük ablam şehir dışından gelince gezsinler diye onlara bırakıyorum falan.
Amma uzattım sabah sabah
Baya saçma bi düşünce... Manuel seveni anlarım da kolay demek ilginc olmuşÇok saçma bir düşünceymişelimde yeteri kadar para olsa hangisini alırsın deseler manuel seçerim ben. Manuelin hakimiyeti daha kolay sürüşü daha rahat bence.
Yapabilene kolay çünküBaya saçma bi düşünce... Manuel seveni anlarım da kolay demek ilginc olmuş
Evet manuel gerçekten daha kolay sadece yoğun trafikte otomatiğin kullanımı kolay sürekli vites değiştirmek zorunda kalmıyorsunBaya saçma bi düşünce... Manuel seveni anlarım da kolay demek ilginc olmuş
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederimMerhaba,
Bu konu ayni biz. Aynı krizlerden geçmiş biri olarak yazıyorum.
Esim küçükken trafik kazası geçirmişler eşimde biraz korku ve cekimserlik var. Sonrasında arabadan hep uzak kalmış. babasınin araci olmus ama kullanmak istememis hiç. Babasıda hic zorlamamis. Zaman içinde ise okuyorum meslek sahibi oluyorum derken araba konusu komple hayatindan çıkmış, ehliyeti var ancak soforluk yok. bizim evlilik sürecimizde tüm telaslarimizda arabası yoktu hep birilerinden rica ettik sağ olsun yardımcı oldular. Araç kiraladık kim kullanacak derdi vardi zira o donemler bende aktif surucu degildim. Fakat hiç bir zaman bu konuda eşimi eksik görmedim. Olabilir herkes eşit şartlarda yeteneklerde büyüyecek diye bir durum yok... beraber eksiklerimizin üstesinden geliriz... yeterki egolar olmasın... ( eşimin her zaman araba alacak parası vardı fakat almamış.)
Gel zaman git zaman ev aldıktan sonra iş arabaya geldi bi türlü alamıyoruz herkesin bi fikri var. Herkes bi araba turu öneriyor. Yarım saatte beğenip ev alan biz aylarca kendimizde anlamadığımız için araba alamadık. Sağ olsun abim ben kendime alır gibi alicam anahtar teslim edicem size dedi. Ve keza şükür bi arabamız oldu. Aktif araç kullanan biri olarak ve son yıllarda artan trafik artan lüks araç ile beraber ankarada araç kullanmak çok zorlaştı. Eşine kesinlikle hak veriyorum. Elinizdeki para ile eski model bir araç almak size trafikte sinir krizi yaşamaktan başka bisi değil... ayrica arizasi olacak tamir gerektirecek surekli masraf paraniz hep sanayiye gidecek ( yakin arkadasimdan biliyorum ) Ankarada lüks araçların yavaş giden kalkış yapamayan araçlara tahammülü yok anında insanı panikletiyorlar. Her gün 25 km gidip 25 km geliyorum yollarda kalan araçlar kazaya karışan araçlar genelde eski model araçlar oluyor. Bir de anlamiyorsaniz araçtan arızası bisiyi olunca bakıp kalıyorsunuz. Bu hafta sonu tekere vida girmiş lastik sönmüş. Sisirdik hava kaçırıyor yedek lastiği takamadik. Anlamıyoruz vakit iyice geç saat oldu bilmediğimiz bir mahallede araba kaldı taksi ile eve döndük.
Sizin yerinizde olsam biraz daha sabreder azıcık daha para biriktirip üzerine ufak bir borç ile yaşı uygun otomatik araç alırım. Gerçekten Ankarada çok zor.
Lütfen eşinizin bu konuda kendini eksik hissetmesine kötü hissetmesine neden olmayın...
Birlikten kuvvet doğar. Biraz daha çalışıp biriktirin Allah nasip eder.
Ben size hak veriyorum. Bu devirde kadın ya da erkek farketmez araba kullanmayı bilmeli. Çünkü araba insanın eli ayağı. Artık bir yerden bir yere gitmek çok meşakkatli. Köy hayatları çoktan bitti. Üstüne bir de çoluk çocuk,hastalık eklenince araba kullanmayı bilmek çok önemli.Merhabalar.
Bu konu hep içimde yaradır...
Konu eşimin araç kullanmaktan çekinmesi..
Arabasız evde büyümüş. Erkeklerin genel olarak ailesinden ya da evdeki büyüklerinden araç kullanmayı öğrendiği yaşları hep arabasız geçirmiş ve haliyle öğrenememiş.
Biz evlenirken ehliyeti vardı ama yine de kullanmıyordu. Gelinlik bakmaya, kına salonu, düğün salonu tutmaya, evimizin eşyalarını almaya hep benim babam veya abimle gittik çünkü eşim araç kullanamıyordu. Abisinin arabası vardı ama hiç destek olmadı. Ben de çok kullanmıyordum o dönem. Nikahımız olsun, düğünümüz olsun, fotoğraf çekimimiz olsun, bu özel günlerde eşim kullansın isterdim arabayı ama hep başkalarına muhtaç olduk. Ben sonradan kendimi az da olsa geliştirdim. Ankarada ve kayseride trafiğe çıktım. Eşime sen de sür abinin arabasını ya da iş yerindeki araçları dedim. Emanet araba kullanmak istemiyorum diye hep öteledi. Sonra iş yerinde birkaç defa kullandığını söyledi ama ne kadardır bilemiyorum.
Şimdi araba almayı düşünüyoruz. Araba özelliklerinden çok anlamadığımız için eşimin eniştesi bakıyor arabalara ama süreç çok uzadı. Eşim otomatik vites istiyor. Ben de Manuel olsun istiyorum. Manuelle başlayalım ki her zaman araç kullanmayı bilelim,Otomatik vitesle başlarsak bir daha Manuel kullanmak çok zor olacak özellikle eşim için diye düşünüyorum. İş yerimizde de gerektiği zaman araç kullanmak zorundayız. Araçlar Manuel. Ne diyecek eşim ben kullanamıyorum mu diyecek?
Bugün arabalardan konu açıldı. Eşim eniştesine benden için X araba kullanamaz, yokuşlarda kalır arabayı bırakır kaçar şimdi. Manuel olmasın otomatik olsun, başımıza sıkıntı alacağız sonra dedi. Beni sinir bastı. Telefonu kapatınca neden kendinle beni karıştırıyorsun araba kullanamayan sensin. Araç kullanamayan erkek mi olur dedim. Açtım ağzımı yumdum gözümü. "Evet korkuyorum Manuel kullanmaktan. Oldu mu? Sen de süremezsin. Ankaranın yokuşlarında arabayı kaçırır birine çarparsın başına bela alırsın. Bu şehirde araba kullanmak kolay mı sanıyorsun" diye bağırdı bana. Eşimin araç kullanamaması gözümde onu çok küçültüyor. Çok canım sıkılıyor. Etrafımızdaki hiç beklemediğimiz insanlar bile araba kullanabiliyorken benim eşimi araba kullanmaktan korkması canımı sıkıyor.
Baya kavga ettik akşam akşam.
Ne açıdan manuel daha kolay? İlk defa burada duyuyorum da bunu. Merak ettimEvet manuel gerçekten daha kolay sadece yoğun trafikte otomatiğin kullanımı kolay sürekli vites değiştirmek zorunda kalmıyorsun
Ben de burada duyuyorum otomatik çok kolay diyeNe açıdan manuel daha kolay? İlk defa burada duyuyorum da bunu. Merak ettim
Valla cidden meraktan soruyom, karşı çıkmak için demedim. Manuelin nesi kolay?Ben de burada duyuyorum otomatik çok kolay diye
Gerçekten zor olduğunu mu düşünüyorsunuz yoksa gerçekten öğrenmek için çaba sarfetmediniz mi!Valla cidden meraktan soruyom, karşı çıkmak için demedim. Manuelin nesi kolay?
Ben size 2-3 kere ayni seyi sordum, bi lutfedip cevap vermediniz yahuGerçekten zor olduğunu mu düşünüyorsunuz yoksa gerçekten öğrenmek için çaba sarfetmediniz mi!
Beni eski sevgili adayimdan sogutan baslica konulardan biriydi, yalan degil.Ben size hak veriyorum. Bu devirde kadın ya da erkek farketmez araba kullanmayı bilmeli. Çünkü araba insanın eli ayağı. Artık bir yerden bir yere gitmek çok meşakkatli. Köy hayatları çoktan bitti. Üstüne bir de çoluk çocuk,hastalık eklenince araba kullanmayı bilmek çok önemli.
Eşin araba kullanmaktan korkuyor. Hem korkuyor hem bilmediği halde bir de seni alaya alıyor. Ya huu önce bir sür de sonra karşı çık. O sürmeyecek ise mutlaka sen öğren. Otomatik ya da manuel farketmez araba hareket etsin seni götürsün tamam.
Eşimle sürekli diyoruz. Araba çok büyük nimet diye. Kimseye minnetin olmuyor. En sıcak en soğuk havalarda bir yere giderken,tatile giderken hiç üşenme olmuyor. Yani haklısın arkadaşım.
Zor mu neresi zor ben de size onu soruyorum siz denediniz mi nasıl zor olduğuna karar verdiniz kadınların şu manuel zor lafına şaşırıyorum yani altı üstü kavrama noktasını öğrenmek varBen size 2-3 kere ayni seyi sordum, bi lutfedip cevap vermediniz yahuSiz benim soruma cevap verirseniz ben de bunu cevaplayayim sonrasinda. Manuel ne acidan kolay?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?