- 19 Şubat 2021
- 6.757
- 19.389
- 198
- 39
- Konu Sahibi Mavi_gokyuzu
-
Benim eşimin de mal taşıdığı araba dobloKk nin sayesinde vites değiştirirken hep aklıma o geliyor topuzu elledigim an
manuel araç bana çok zor geliyor , ehliyeti bile otomatik aldımBu otomatik aşkını ben anlamıyorum ya. İkisini de aktif kullanıyorum. Çok trafiğe takılacaksam otomatiği alıyorum ama sürüş keyfi için manueli tercih ediyorum. Manuel aracın yerini otomatik tutamaz. Öyle korkulacak kadar da zor bir şey değil.
Önümdeki de öğrenciydi. 20 ile gitmiyodu nerdeyse, yokuşta arabayı kaçırdı 2 sefer bundan kurtulayım dedim. Sinyal de verdim ama birazcık erken kırmışım.Sürüş sınavında da sollanır mı
Kimi solladın
Hatalı sollama nasıl yaptın
Teşekkürler
Üzüldüm yaaÖnümdeki de öğrenciydi. 20 ile gitmiyodu nerdeyse, yokuşta arabayı kaçırdı 2 sefer bundan kurtulayım dedim. Sinyal de verdim ama birazcık erken kırmışım.
manuel araç bana çok zor geliyor , ehliyeti bile otomatik aldımotomatik aküllü araba gibi baz gaza gitsin bas frene dursun belki de ailede hiç manuel araç görmediğim içindir.
Ben ailede hiç araç görmedim. Babam konu sahibinin eşi gibiydi asla direksiyona oturmazdı. Abimde vardı o da şehir dışında yaşıyor pek denk gelmezdi. Ama araçlara hep ilgim vardı. Pilot olmaya çalıştım olmadı, makinist olmayı bile denedim. Hala kamyon, otobüs, karavan denk getirirsem abi bi tur versene moduna girerimiyi motor kullanırım, iyi araba kullanırım. Biraz heves meselesi sanırım.
Herkes araba kullanmak zorunda degıl önce bunu aklınıza yerleştirin. Kullan kullan dıye adama baskı yapıp durmayın. İstek varsa kullanılır belkı de sızın bu isteğiniz ona kaza yaptırıcak yapmayın Allah askına. Çok ıstıyorsanız alın siz kullanın bu bir eksıklık degıl ki istemek zorunda da değil.Merhabalar.
Bu konu hep içimde yaradır...
Konu eşimin araç kullanmaktan çekinmesi..
Arabasız evde büyümüş. Erkeklerin genel olarak ailesinden ya da evdeki büyüklerinden araç kullanmayı öğrendiği yaşları hep arabasız geçirmiş ve haliyle öğrenememiş.
Biz evlenirken ehliyeti vardı ama yine de kullanmıyordu. Gelinlik bakmaya, kına salonu, düğün salonu tutmaya, evimizin eşyalarını almaya hep benim babam veya abimle gittik çünkü eşim araç kullanamıyordu. Abisinin arabası vardı ama hiç destek olmadı. Ben de çok kullanmıyordum o dönem. Nikahımız olsun, düğünümüz olsun, fotoğraf çekimimiz olsun, bu özel günlerde eşim kullansın isterdim arabayı ama hep başkalarına muhtaç olduk. Ben sonradan kendimi az da olsa geliştirdim. Ankarada ve kayseride trafiğe çıktım. Eşime sen de sür abinin arabasını ya da iş yerindeki araçları dedim. Emanet araba kullanmak istemiyorum diye hep öteledi. Sonra iş yerinde birkaç defa kullandığını söyledi ama ne kadardır bilemiyorum.
Şimdi araba almayı düşünüyoruz. Araba özelliklerinden çok anlamadığımız için eşimin eniştesi bakıyor arabalara ama süreç çok uzadı. Eşim otomatik vites istiyor. Ben de Manuel olsun istiyorum. Manuelle başlayalım ki her zaman araç kullanmayı bilelim,Otomatik vitesle başlarsak bir daha Manuel kullanmak çok zor olacak özellikle eşim için diye düşünüyorum. İş yerimizde de gerektiği zaman araç kullanmak zorundayız. Araçlar Manuel. Ne diyecek eşim ben kullanamıyorum mu diyecek?
Bugün arabalardan konu açıldı. Eşim eniştesine benden için X araba kullanamaz, yokuşlarda kalır arabayı bırakır kaçar şimdi. Manuel olmasın otomatik olsun, başımıza sıkıntı alacağız sonra dedi. Beni sinir bastı. Telefonu kapatınca neden kendinle beni karıştırıyorsun araba kullanamayan sensin. Araç kullanamayan erkek mi olur dedim. Açtım ağzımı yumdum gözümü. "Evet korkuyorum Manuel kullanmaktan. Oldu mu? Sen de süremezsin. Ankaranın yokuşlarında arabayı kaçırır birine çarparsın başına bela alırsın. Bu şehirde araba kullanmak kolay mı sanıyorsun" diye bağırdı bana. Eşimin araç kullanamaması gözümde onu çok küçültüyor. Çok canım sıkılıyor. Etrafımızdaki hiç beklemediğimiz insanlar bile araba kullanabiliyorken benim eşimi araba kullanmaktan korkması canımı sıkıyor.
Baya kavga ettik akşam akşam.
Helal olsunBen ailede hiç araç görmedim. Babam konu sahibinin eşi gibiydi asla direksiyona oturmazdı. Abimde vardı o da şehir dışında yaşıyor pek denk gelmezdi. Ama araçlara hep ilgim vardı. Pilot olmaya çalıştım olmadı, makinist olmayı bile denedim. Hala kamyon, otobüs, karavan denk getirirsem abi bi tur versene moduna girerimiyi motor kullanırım, iyi araba kullanırım. Biraz heves meselesi sanırım.
Ay bu boşanma nedeni mi olur... Siz kullanınBenim eşim de kullanamiyor ve umurunda bile değil ne desem fayda etmiyor cikmazdayim bu sebeple boşanmaya bile düşünüyorum
Araba cesaret işi biraz, olabilir kullanamayabilir.Merhabalar.
Bu konu hep içimde yaradır...
Konu eşimin araç kullanmaktan çekinmesi..
Arabasız evde büyümüş. Erkeklerin genel olarak ailesinden ya da evdeki büyüklerinden araç kullanmayı öğrendiği yaşları hep arabasız geçirmiş ve haliyle öğrenememiş.
Biz evlenirken ehliyeti vardı ama yine de kullanmıyordu. Gelinlik bakmaya, kına salonu, düğün salonu tutmaya, evimizin eşyalarını almaya hep benim babam veya abimle gittik çünkü eşim araç kullanamıyordu. Abisinin arabası vardı ama hiç destek olmadı. Ben de çok kullanmıyordum o dönem. Nikahımız olsun, düğünümüz olsun, fotoğraf çekimimiz olsun, bu özel günlerde eşim kullansın isterdim arabayı ama hep başkalarına muhtaç olduk. Ben sonradan kendimi az da olsa geliştirdim. Ankarada ve kayseride trafiğe çıktım. Eşime sen de sür abinin arabasını ya da iş yerindeki araçları dedim. Emanet araba kullanmak istemiyorum diye hep öteledi. Sonra iş yerinde birkaç defa kullandığını söyledi ama ne kadardır bilemiyorum.
Şimdi araba almayı düşünüyoruz. Araba özelliklerinden çok anlamadığımız için eşimin eniştesi bakıyor arabalara ama süreç çok uzadı. Eşim otomatik vites istiyor. Ben de Manuel olsun istiyorum. Manuelle başlayalım ki her zaman araç kullanmayı bilelim,Otomatik vitesle başlarsak bir daha Manuel kullanmak çok zor olacak özellikle eşim için diye düşünüyorum. İş yerimizde de gerektiği zaman araç kullanmak zorundayız. Araçlar Manuel. Ne diyecek eşim ben kullanamıyorum mu diyecek?
Bugün arabalardan konu açıldı. Eşim eniştesine benden için X araba kullanamaz, yokuşlarda kalır arabayı bırakır kaçar şimdi. Manuel olmasın otomatik olsun, başımıza sıkıntı alacağız sonra dedi. Beni sinir bastı. Telefonu kapatınca neden kendinle beni karıştırıyorsun araba kullanamayan sensin. Araç kullanamayan erkek mi olur dedim. Açtım ağzımı yumdum gözümü. "Evet korkuyorum Manuel kullanmaktan. Oldu mu? Sen de süremezsin. Ankaranın yokuşlarında arabayı kaçırır birine çarparsın başına bela alırsın. Bu şehirde araba kullanmak kolay mı sanıyorsun" diye bağırdı bana. Eşimin araç kullanamaması gözümde onu çok küçültüyor. Çok canım sıkılıyor. Etrafımızdaki hiç beklemediğimiz insanlar bile araba kullanabiliyorken benim eşimi araba kullanmaktan korkması canımı sıkıyor.
Baya kavga ettik akşam akşam.
Valla ben de hep otomatik almaya parası yetmeyenler yalandan manuel sevdalısı gibi davraniyolar diye dusunmusumdur hepBu otomatik aşkını ben anlamıyorum ya. İkisini de aktif kullanıyorum. Çok trafiğe takılacaksam otomatiği alıyorum ama sürüş keyfi için manueli tercih ediyorum. Manuel aracın yerini otomatik tutamaz. Öyle korkulacak kadar da zor bir şey değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?