Arabada onde oturma meselesi

Feridefunda

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2016
45
16
3
Merhaba herkese.. 19 aylik bir bebegim var ve onunla birlikte arka koltukta oturuyorduk dogdugundan beri.. araba koltugunda oturuyor ama bazen sıkıldığı anlar oluyor veya emzigi vs dusuruyor diye ben de hep arka koltukta oturdum. Arabaya bizden baska birileri bindigi zaman on koltuga oturuyor.. bu eşimin yengesi veya ablasi veya bi baskasi da olabiliyor.. boyle seyleri kafaya takan biri degildim ama suara canımı sıkmaya basladi. Kendimi geri planda hissetmeye basladim ve kizim da biraz büyüdüğü icin arkada yalniz birakabiliyorum artik. Bazen arabaya kalabalik birileri binecegi zaman koltuğu cikarmak zorunda kaliyoruz böyle durumlarda napmaliyim sizce yani kizimla on koltuga oturmak hata olur ama bu duygudan da kurtulamiyorum.. arabada ön koltuk kullanan esimse bana ait degil midir? Bu geri planda kalmışlık duygusunu nasil atlatabilirim?

arabada ön koltuk kullanan esimse bana ait degil midir?

yahu adamin karisiyken nasil bir ozguvensizliktir ki koltukta yanina oturacak kisiye gore aidiyet hissediyorsunuz. yapmayin allah askina.
esinizin yanina oturmak istiyorsaniz, arabaya biri bindiginde "xcigim bebisle alakadar olur musun" dersiniz ve one gecersiniz.
bu kadar basit seyleri dert edinmeyin.

Nasıl psikoloji bu.

Bi oğlum 8 yaşında, diğeri 3. Ben de onlarla arkada oturuyorum. Öne kv de biner, başkası da biner. Benim için sorun değil ki. Hem önde oturunca güven patlaması yaşamıyorsun bunu bilesin

Gerçekten sosyolojik ve psikolojik olarak araştırılması gereken bir fenomen bu araba ön koltuğu meselesi. Neyin eksikliğini araba ön koltuğuna oturarak doldurmaya çalışıyoruz? Bunları sorgulamaya çalışırsak bence sorunu çözmeye yaklaşırız, o ön koltuğa ne anlam yüklüyorsunuz ve oturunca neyi ispatlayacağınızı düşünüyorsunuz, öne oturunca mı o sorun çözülecek yoksa daha mantıklı başa çıkma yolları mı var?
Bu kadar rahatsız oluyorsanız arabayı siz sürün, eşiniz arkada çocukla ilgilensin.
Koltuğu da araba kalabalık diye de çıkarırsanız amacına uygun kullanmamış olursunuz, gerekirse 2 sefer yapın.

Bunun tek çaresi var, ehliyet alın, eşinizi çocuğa bakmakla görevlendirin, siz de arabayı sürün. Yanınıza seçerek Oturtun insanları. Düşündüğünüz şey çocuğa şevkat, her gün evde gördüğünüz kocaya istek, kadın akrabalar yüzünden üvey evlat gibi hissetmekten öte, tamamen kişisel yetersizlik duygunuzla ilgili.

Arabanin onu nereye gidiyorsa arkasida oraya gidiyor ha bir adım onde ha bir adim sonda cok anlamsiz.keske benimde en buyuk derdim bu olsa

Bebekle ön koltuğa asla oturmayın. Bebek sizin egolarinizdan daha önemli bence. Ayrıca bebek koltuğunu niye cikariyorsunuz. Bir kişi az binsin arabaya. Çocuğunuzun canindan daha mi önemli. Ben olsam kiyameti koparirim o koltuk ciktiginda. Yavrumu da bindirmem ben de binmem.

On koltuk arka koltuk ne onemi var bosverin.Bence arka kotuk daha rahat sikismadin surece :)Bebeginizi bebek koltugunun haricinde kucakta veya on koltukta tutmayin kesinlikle bir kisi eksik binsin ne olacak.Yani yurt disinda yasasaniz cocugu on koltukta gorseler elinizden direk alirlar.

milletçe ne koltuk sevdalısıymışız arkadaş bir kere daha gördük..

En iyisi her nereye gidiyorsanız otobüsle gidin o zaman kurtulursunuz şoför yanı koltuğu sevdasından :)) Ah be arkadaşım bak o kadar cevap yazan olmuş biriside sana hak vermemiş. Bırak bu düşüncelerle hayatını zehir etme. Allah daha başka dert vermesin.

hükümete filan laf ediyoruz koltuk sevdalıları diye ama türk kadınlarının her birinin de ondan ayrı kalır yanı yok.

keşke tek derdim bu olsa ya.

Koltuğu kesinlikle sokmeyın, benim çocuklardan biri kocaman ve hala koltuğunu sökmedim. 1 kişi zayifsa sigabilirse sığıyor. 12 yasa kadar çocuk koltuğu misafire göre sokulmez, boyun kırılırsa geri dönüşümü yok diye var o koltuklar.
Ben ayna kullanarak dogduklarindan beri önde oturuyorum. Nasıl alistirirsaniz öyle gider. Koltuğu çıkarmayın ve önde oturun. Kim geliyorsa arkada oturabilir.

Ben 5 yıldır oturamıyorum ön koltuğa. ha kızım yoksa oturuyorum. Ama o varsa mümkün değil.. ALıştım artık.

Ben de eşime aynısını söylemiştim. Hemen ehliyet alıyorum ve arka koltukta kızla sen seyehat ediyorsun demiştim. Hemen aldım ehliyeti eşim saolsun çok destek oldu ama bu sefer kızım arabadayken araba kullanamama gibi bi durum oluştu bende. Sürekli anne anne anne anne... offf vazgeçtıim böyle en iyisiymiş.

Ayy.cok sinir bozucu birsey...lutfen boyle seyleri takinti yapmayin...on koltuga oturunca ne olacak...nasil bir his uyandiriyorsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…