• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arabanın kayınvalidenin üstüne olması

Bol kazalı vurmalı kırmalı bir şofördüm. Benim sigortam bile 650 liraydı.
Bildiğim kadarıyla yaşın fazla oluşu ve cinsiyet (kadın sürücü olmak) sigorta bedelini artırıyor.
Velev ki öyle olsun. Misalen 30bin arabaya veren adam niye bin liradan kaçsın ki.
Bana garip geldi

Merhabalar, sigorta özellikle 30 yaşın altında daha fazla çıkar, hele ki ilk arabanızsa. Biz geçen sene ilk arabamızı aldık eşimle 24 yaşındaydım ve üzerime olan ilk mal idi. Benim babamın da sigortaları en fazla 500-600₺ çıkıyor fakat biz 1400₺ ödemeyi tercih ettik. Şu an o arabada hiç bir hakkınız yok, bunu da geçtim eşiniz iyi niyetli değil maalesef.

Nasıl yani kayınvalidem vefat ettiğinde ev araba eşimin üstüne geçse bile boşanma durumunda hak talep edemiyo muyum? Tapular eşimin adına geçtiğinde?
Edemezsin miras oluyor o zaman
Neyse kocan kendini bosanma durumuna karsi garantiye almis sende az huzursuzlugu goze al kendini garantiye al altinlarini iste arabaya sonra bakariz de paragozlukse paragoz ol bise olmaz

Birde o Kv seni gomer
(Allah gecinden versinde yani yazmadan edemedim)

İnternetten baktım 30 yaşın altındakiler daha fazla ödüyor yazıyor off kafam karıştı :KK43:

30 yaş altı kadın, 50-55 yaşındaki 30 yıllık ehliyeti, 3-5 arabası olan adama göre tabiki daha çok çıkar ama 57 yaşındaki hiç ehliyeti ve arabası olmayan kadına göre daha az çıkar bence.

Annesine guvenmek zorunda degilsin bosanma durumunda o arabanin esamesi okunmaz annesinin uzerine oldugu icin o senin annene guvenirmiymis sor ayrica ölumlu dunya sigortayi bahane edip boyle sacmaliklar yapmasin.
Benim eski esim arabayi anneciginin ustune yapmisti çok bozuldum bizim sebebimizde baskaydi ama birazda bahane oluyor bunlar.k.v gram rahatsiz olmuyordu hatta hosuna gidiyordu ama o araba onlara da yar olmadi ayrilirken anlasmali bölüstük

Bugün son gündü af için ödeseydi keşke.

Kendi üzerine yapmıyorsa siz ne güne duruyorsunuz?
Sizin ehliyetiniz kaç yıllık hiç kazanız var Mı?
Annesinin yaşı çok etki etmez ki %10 fiyat düşürür onun yerine tanıdık bir sigortacı ile bazı maddeleri ekleyip çıkararak aynı fiyatı alabilirsiniz.

Siz bence biraz araştırım bir kaç teklif alın Önüne koyun

Konu açılalı çok olmuş ama varsın kaynanın üzerine olsun bu ne mal sevdası arkadaş o da eşini doğuran ana ohoooo böyle yapmayın sizde ana olacaksınız

Sizin üzerinize neden yapmadı? Trafik sigortası ve kaskoda yaş indirimi var mı bilmiyorum ama maalesef kaza yapınca fazla ödüyorsunuz. 2 yıl önce benim arabayla emanet verdiğim kişi kaza yaptı ve ben 2dir 1000tl fazla ödüyorum, gerçi standardının üstünü kaza yapan kişiden alıyorum sonra. Yakın zamanda araba değiştiricem ve eşimin üstüne alacağımsırf bu nedenle. Ama yaş indirimi varsa kv üstüne de olabilir. Kvnin tutumu önemli bence. Parası benden çıkıyorsa çok da takmam ben mesela. Nasılsa benim.

O zaman ben altınlarını istiyorum de.
Böyle boş beleş doldurun birbirlerinizi boşanın toptan hallolsun yuvalar yıkılsın annesiz babasız darmadağın mı olalım aile yıkılırsa toplumda var olmaz dolduruşa getirmeyin birbirinizi örneğin düğünde takılan takılar hem gelinindir hem erkeğin bey sen bildiğin gibi hallet Allah daha iyi sini verir bu ne dünyalık arkadaş

Böyle boş beleş doldurun birbirlerinizi boşanın toptan hallolsun yuvalar yıkılsın annesiz babasız darmadağın bir çok çocuk temelsiz nesiller mi olalım dolduruşa getirmeyin örneğin düğünde takılan takılar hem gelinindir hem erkeğin bey sen bildiğin gibi hallet Allah daha iyi sini verir bu ne dünyalık arkadaş
kv malın üstüne konacak ve sorun edecek habire laf edecek biriyse mantıklı bence. Ama böyle bir durum yoksa onun üstüne olması sorun olmamalı.

kv malın üstüne konacak ve sorun edecek habire laf edecek biriyse mantıklı bence. Ama böyle bir durum yoksa onun üstüne olması sorun olmamalı.
İyide bacım dünyalık be bir kaza olsa araba kimin üzerine parası marası mı önemli dünya malı

İyide bacım dünyalık be bir kaza olsa araba kimin üzerine parası marası mı önemli dünya malı
Bana göre önemeli değil, gereksiz harcamadan kısmak istemesi akıllıca eşinin hatta. Ben de bir araştırayım, yaş farkediyorsa ben de kv üstüne alabilirim.

Bana göre önemeli değil, gereksiz harcamadan kısmak istemesi akıllıca eşinin hatta. Ben de bir araştırayım, yaş farkediyorsa ben de kv üstüne alabilirim.
Helal olsun sana :nazar: hem kocanın hemde kayınvalidenin gözünde yücelirsin

iyiki kv ve kp nin sigorta borçları var valla dillerinden kurtulamazdık ister hatta gizli satarlardi bile herkes kendi devrediceği kişiye göre yorum yapiyor sonuçta ben benimkilere bi günahımı veririm çok çektirdiler hala çekiyorum :KK14:

Back
X