Arada kaldım:(

Bence yorum yapmadan önce empati yapalım sen üvey annesin ve senin üzerine geliniyor sende dersinki madem öyle baktığım halde ben suclaniyorsam gitsin dersiniz yaşamayan bilemez kardeşim öyle uzektan göründüğü gibi olmuyor malesef yaşamış biri olarak söylüyorum birde üvey baba tacizinden önce öz baba tacizi ve tecavüzünude gördü bu dünya herkes bir değil yeterki insanda vicdan merhamet Allah korkusu olsun

kimse kimsenin çocuğuna gitsin diyemez. 15 yaşındaki bir kıza annesi gitsin diyorsa ben o kızın yerinde olsam silerim o anneyi.
Eski eşi tabi ki araştıracak kızının kimin yanında yaşadığını bilecek.
Daha bugün haberlerde izledim, adam ve kadın, adamın 2.5 yaşında bebeğine rakı iciriyorlar, bunu da kadının boşandığı eski kocası farkediyor, kendi kızının telefonunda videoları buluyor.
O adam ilgilenmeseydi o durum asla anlaşılmayacaktı.

Eğer çocuğu olan insanlarla evleniyorsak saygı duymak zorundayız onların çocuklarıyla bağlarına. Ve bir annenin 15 yaşında kızını kocasına laf geliyor, araştırılıyor diye babasına yollamasi benim için korkunç.
Biri de demiş gerekirse 10 tane koca bosarim evladim için diye, aynen öyle.

Bence yorum yapmadan önce empati yapalım sen üvey annesin ve senin üzerine geliniyor sende dersinki madem öyle baktığım halde ben suclaniyorsam gitsin dersiniz yaşamayan bilemez kardeşim öyle uzektan göründüğü gibi olmuyor malesef yaşamış biri olarak söylüyorum birde üvey baba tacizinden önce öz baba tacizi ve tecavüzünude gördü bu dünya herkes bir değil yeterki insanda vicdan merhamet Allah korkusu olsun

Bende üvey anneyim
Üzerime gelindiği de oldu, hakaretler yalanlarda oldu ama hiç bir zaman eşime çocukları ile ilgili sınır koymadım. Böyle bir hak görmüyorum kendimde, iki çocuklu bir adam ve sorunsuz bir hayat ütopik bir şeydir. Çocukları ile ilgili konularda bana sormadıkça fikir bile söylemem , yanlış etkilenir belki kafası karışır ya da belki arada kalmış hisseder diye. Konu sahibesinin ve kızının vereceği bir karar bu yeni eş bunu bahane edip başka yollara tevessül etmemeli
Öz babanın araştırması, soruşturması gayet normal çığrından çıkan bir şey olursa şikayetçi olunur hepsi bu ama bahanelerle çocuk düzeninden edilirse bunun vebalini kimse ödeyemez

Sırf babası tehdit ediyor diye kızımı istemediği bir yere göndermem. Kız şöyle düşünecek annem koca buldu beni postaliyor burada istenmiyorum. Evet öz baba tacizi falan da var biliyorum ben sadece bir örnek verdim haklı bir şüphe demek istedim. Ama sırf babası şüphe duyuyor diye de şimdiki eşimle bir olup kızımı istemediği halde gonderemem. Eşimin isteyip istememesi onemli degil evlat daha onemli
Sonuna kadar katılıyorum kardeşim ama arada kalan tek kişi ikinci eş bayanın kizi için elinden geleni yapması lazım öz babanin ki kıskançlıktan başka bişey degil madem çok iyi bir babaydi çocuğu için evliliğini surdurseydi neden insanlara hayatı zehir ediyor kimsenin buna hakkı yok

kimse kimsenin çocuğuna gitsin diyemez. 15 yaşındaki bir kıza annesi gitsin diyorsa ben o kızın yerinde olsam silerim o anneyi.
Eski eşi tabi ki araştıracak kızının kimin yanında yaşadığını bilecek.
Daha bugün haberlerde izledim, adam ve kadın, adamın 2.5 yaşında bebeğine rakı iciriyorlar, bunu da kadının boşandığı eski kocası farkediyor, kendi kızının telefonunda videoları buluyor.
O adam ilgilenmeseydi o durum asla anlaşılmayacaktı.

Eğer çocuğu olan insanlarla evleniyorsak saygı duymak zorundayız onların çocuklarıyla bağlarına. Ve bir annenin 15 yaşında kızını kocasına laf geliyor, araştırılıyor diye babasına yollamasi benim için korkunç.
Biri de demiş gerekirse 10 tane koca bosarim evladim için diye, aynen öyle.
Allah aşkına o kadar çok seviyormuş kızını kızı için evliliğini surdurseymis erkekler evlenince kadınlar gidip kimdir necidir diye araştırmiyor evlendileri kadını erkeklerin haddinemi düşmüş kiminle evlendiği nur ala nur olsa adını çekecek bir konu yine bulurlar

Sonuna kadar katılıyorum kardeşim ama arada kalan tek kişi ikinci eş bayanın kizi için elinden geleni yapması lazım öz babanin ki kıskançlıktan başka bişey degil madem çok iyi bir babaydi çocuğu için evliliğini surdurseydi neden insanlara hayatı zehir ediyor kimsenin buna hakkı yok

Tabiki kimsenin böyle bir pislik yapmaya hakkı yok ama konu sahibiyle neden ayrildiklarini bilmiyoruz belki adam suçlu belki değil. Burda olan kız çocuğuna oluyor hem de tam ergenlik zamanları psikolojisini çok etkiler bu olay

Allah aşkına o kadar çok seviyormuş kızını kızı için evliliğini surdurseymis erkekler evlenince kadınlar gidip kimdir necidir diye araştırmiyor evlendileri kadını erkeklerin haddinemi düşmüş kiminle evlendiği nur ala nur olsa adını çekecek bir konu yine bulurlar

Hanımefendi boşanalı 10 sene olmuş.
Evet çok iyi olsaydı zaten o da kızı istemiyorum, sende kalsın demezdi.
Ama ben burada anneyle ilgili konuşuyorum. Ben de bir anne olduğum için bunları soyluyorum.
Eğer baba arastirmasaydi ilgilenmeseydi, ilgilenmiyor ne biçim baba derdik hepimiz.
Adamın direkt olarak herhangi bir tavrı yok ki anneye de, yeni eşe de. Ki olsa da ben kızımı göndermezdim yanımdan. Rahatsız olan yeni eşse defolup gidebilir kendisi, bilerek evleniyor sonucta.

Iyi de siz ilk evlenirken sormuşsunuz eşinize istersen alabilirsin diye peki kizinizn o zamandA istemediğini bilmiyor muydunuz sordunuz mu kızınıza demeden önce ? Adamin aklina resmen bu düşünceyi siz sokmuşsunuz oda birşey mi var diye arastirmis vs vs. Şuanda kiziniz istemiyor ama bu kararı yine ona sormadan aldınız.

Böyle bir durumda kızımı yollamak hele ki yeni eşle böyle bir karar alıp yollamak asla yapmayacağım şey olurdu.esiniz genç bir kızınız olduğunu, babasının da hayatta olduğunu biliyordu.ee zaman çok kötü insan kendi evladının öz babasına güvenemiyor bazen elin adamına niye güveneyim? Kızınızı gerçekten düşündeydiniz daha evlenmeden kızınızın fikrini bile almadan babasına sende kalsın istersen demezsiniz,diyemezdiniz. Kusura bakmayın ama yeni eşinizi kaybetmemek uğruna kızınızı yollamaya çalışıyorsunuz.es bulunur ki yine bulmuşsunuz ama evlat bulunmaz.onlari biz bile isteye dünyaya getiriyorsak önceliğimiz onların huzuru,mutluluğu olmalı.

siz evlenince mi toplu taşıma kullanmaya başladı kızınız? Ne ilgisi var evlilikle bunun?
10 yıldır kızınızı babasına vermediniz de şimdi neden göndermek istiyorsunuz?
Ben kızınız olsam koca buldu, beni köşeye attı diye düşünürüm herhalde.
Evlenmeden önce merkezi bir yerde yaşıyorduk her yer yürüme mesafesindeydi şimdi öyle değil mecburen toplu taşıma kullanıyor, evet sorun bu oldu.

Eşinle huzurunuz bozulmasın diye kızınızın rahatını mı bozuyorsunuz. Yeniden evlenirken eşiniz kocaman kızınızın oldugunu bilerek evlendi sizinle anlaşılan adamın da kızı postalama gibi niteyi varmış o çocuga üzüldüm
Biz evlenmeye karar verir vermez kızıma oda yaptık, her şey istediği gibi oldu, hatta geçen hafta liseye kayıt yaptırdık. Yaşadığımız stres o kadar fazla ki böyle bir karar aldık. Bugün babasıyla bir kez daha konuşup bu şekilde davranarak en çokta kızına zarar verdiğini anlatacağım, KIZIM YANIMDA YANİ:)

Kızı gönder madem
Seninde işine gelir
Yeni koca bulmuşsun
15 yaşında genç kız için babasının endişelenmesi normal
Yabancı bir adam eşim diyorsun ama güvenemezsün
Bence babayla yaşasın

Adam başta olur demiş şimdi pürüz çıkardığına göre gerçekten birşeyler duymuş olabilir
Sen kocana kör kütük aşıksın göremiyorsun
Çocuğu göndermek istiyorsun zaten
Ben o kızın yerinde olsam giderdim babama
Senle de mesafe koyardım
Beni istemeyen anayı ne yapayım ben
Öz babalarda taciz ediyor diyorlar bide
Yüzde kaç soruyorum ?
Üvey babadan daha mı çok ?
Adam çocuğu için endişelenmese umursamaz
Sen tutturmuşsun beni kıskanıyor diye yıllar önc e boşanmış senden adam neyi kıskanıcak ya?

Evlenmeden önce merkezi bir yerde yaşıyorduk her yer yürüme mesafesindeydi şimdi öyle değil mecburen toplu taşıma kullanıyor, evet sorun bu oldu.

toplu taşımanın tehlikesine çözüm alternatifi olarak babasına yollamayı buldunuz yani, hem de kız istemeden? Bravo...

Ben öyle olduğunuzu düşünmek istemiyorum ama kızınız ergenlik gibi zor bir dönemden geçerken bu hareketinizi başınızdan atmaya çalışıyorsunuz diye algılıyabilir. Adam tehdit ediyor diye hemen boyun eğmek çözüm değil. Kızınızı göndermeyin. Ayrıca eşinizi de bir yoklayın bakalım neden bu kadar çabuk gitmesini istiyor

Yeni eşimle huzurum bozulmasın diye kendinizin bile katlanamadığı bir adamın yanına çocuğunuzu yollamak istemeniz çok bencilce değil mi?

Hayır göndermeyin, eşinize güveniyorsanız kızınızı harcamayın.
Benim annem ayrıldığında, dıdısının dıdısı haber göndermiş aynen böyle ama sorsan bir gün arayıp da nasılsın diye sormuşlukları yok. Bu tiplerin hepsi mi aynı olur.
Kızınıza sahip çıkın.

Arada kaldım ne demek ya ?
Kızınıza acıdım ya , yazık ..
Yeni eş kişisi de ne kıymetli imiş ...

Bence kızınızı göndermek yerine , eşinizi postalayin..
Kari koca hiç iyi niyetli gelmediniz maalesef.. yazik ..

Evlenir evlenmez de kızınızı yollamaya çalışmışsınız, babası istememiş. Travma resmen.. Bakmak istemiyorsanız dünyaya getirmeseydiniz.

Back
X