Arada kaldım

Valla bende kaynanamla arkadaş gibiydim hatta kanki ama üst katlarına taşınınca benden kötüsü olmadı. Diceklerim bu kadar.

Siz hangisini tolere edebilirsiniz. Ev sahibiyle uğraşmak mı kendi evinizde sorun yaşamadığınız kv ye yakın oturmak mı?

Ay sakin iyiyken kötü olma. Zeytin ekmek ye gerekirse kıs başka yere kiraya geç derim. Aranızda problem yoksa böyle güzel güzel devam etsin bence.

Aynı apartmana taşınmayın. Buradaki konulardan ibret alın Kimse zaten birbirinden nefret ederken aynı apartmanda yaşamaya başlamıyor

Ev sahibi sizi kafasına göre çıkaramaz çıkmayın cikacaksaniz başka yere kiraya çıkın aile apt. Sıkıntı olur...

Ev sahibine sinir oldum. Durduk yere daha 1 yıllık kiracıya çıkartmak niye. Taşınma masrafları ne kadar haberi yok sanırım. Kendisi veya 1. Derece yakını tanınmayacağı sürece sizi emsal kiralar yüksek diye çıkartamaz. Emsal kira tespit davası açabilmesi için 5 yıl geçmesi gerekir. Eğer kayınvalidenizle sorununuz yoksa evden çıkmayın kiraya da haksız yere zam yapmayın. Dipnot: Eğer bu evden çıkıp kocanızın babasına ait eve taşınırsanız o kiracıya çıkardıktan sonra 3 yıl evi kiraya veremezsiniz. Sizin / ailenizden birinin oturması gerekir. Kiracı onu bu sebeple çıkartıp 3 yıl içinde başkasına kiraya verdiğinizi öğrenirse mahkemeye verebilir.

Ev sahibine söyleyin; sizi çıkarttıktan sonra takibe alıcağınızı bildirin. Kendi yada evladı vs oturmazsa siz cezai işlem başlatabiliyorsunuz. 1 yıllık kira bedeli tahsis ediyosunuz bildiğim kadarıyla.yani sizi çıkartıp yerinize başkasına yüksek meblaya veremez. 2. Konu ise ; ev sahibiniz haksızlığa uğradığını düşünüyorsa ; size dava açar. Mahkeme bilirkişi atar. Bilirkişi apartmanda oturanların kirasına değil o mahalle muhite ait genel kiralara bakarak sonuca bağlar. Ayrıca kira sözleşmeniz varmı? Ordaki ayrıntılara bakın, tefe tüfe oranına göre yada işte % şukadarlık artış gibi bi ibare varmı? Varsa bunun üstünde kalkıpta size sallıyorum kafasına göre 1000 tl koyup yeni kira belirleyemez. 300 se 300 dür o artış
Ordaki maddeye göre

ayrı yere geçerim huzuru kaçırma ihtimaline bile gerek yok

Ev sahibi sizi çıkaramaz. Kiranızı düzgün ödüyorsanız size çık deme hakkı yok. Çok yeni vermiş kiraya dolayısıyla aynı muhitte kiralar farklı bile olsa bunu öne süremez. Sadece sizden rica edebilir o kadar. 5 yıl sonra dava açabilir kirası ortalama kiraların çok altında kalıyorsa bu konuda yapabileceği tek şey bu. Oldu her şeyi o eve göre yaptırın 1 yıl sonra çık desin var mı başka emri. Çıkmayın olsun bitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…