Arada ki uçurum ve benim kararsızlığım....

ben bu gibi konularda pollyanna olamıyorum.
bu farklılıklar uzun vadede iyice göze batıyor karşılıklı.
görmezden gelmek yorucu oluyor, hele de geçiş dönemlerinde, psikolojinizin zayıf olduğu dönemlerde (hamilelik, lohusalık, maddi sıkıntı, kayıplar, hastalık, ölüm) tahammülünüz kalmıyor...
ben olsam yapamazdım. ama kimseye bu yüzden ayrıl diyemem.

ama şu da var, benim ve eşimin aile yapıları o kadar aynıydı ki, babalarımızın işleri, maddi durumları, gelirlerimiz, yaşadığımız semt, annelerimiz, okullarımız, hayata bakış açımız, hassasiyetlerimiz...

evlendik, kayınpederim öyle bir halt yedi ki, aileler görüşmüyor. ben ayda 1 zorunlu bir araya geliyorum.
eşimin ailesi dağıldı, bu olurken de türlü dertler açıldı başımıza :)
yani istediğiniz kadar uğraşın, bazen olacağın önüne geçilmiyor...

Bence bu bitirmek icin yeterli degil kajcim
Eniste bey cok iyi bi adam zaten
Benim de bu tarz aileleri bizden coook baska iliskilerim oldu,onceligim adamin tavri oldu hep. Anama babama kurban mi,yoksa catimiz ayrı mi? Ne dusunuyor buna baktım ki sen de oyle yapmissin.
Eger inaniyorsan,sene de 1 2 defa bayram dugun vs zamanlar da kendini sıkıp iclerine girer muhatap olmaz çıkarsın. Hafta da 1 iclerine sokucak diyorsan evet bu sıkıntı ki eniste beyin bunu yapacağını sanmıyorum,kafasina tugla dusmezse tabi

Nişanlımdan çok memnunum Allah razı olsun ondan . Konumu anlayıp cevapladığınız için de çok teşekkür ederim ..

Peki sizi ailesiyle görüşmeye zoeluyor mu ? Benim nişanlım senede 1 kere bile gitmiyor. Çok çok nadir gidiyor. Ve bana hep diyor seni asla zorlamam diye...

evlendik- kismindan sonra,"cok iyiyiz,harika iliskilerimiz var" gibi bisey bekledim. Şöyle bakıyorum su an ekrana ''

Annesini görmüştüm sadece. Ama o zamanda sohbetim olmamıştı açıkçası.
Nişanlın ailesine uzaksa ve sana onların müdahale etmesine izin vermezse bence başlarda sorun olmaz ama ilerde inşallah çocuklarınız olursa ister istemez daha fazla görüşmek zorunda kalırsın ve asıl mesele o zaman başlar yani herukulade iş Nişanlın da bitiyor.

Benim ailemle esimin ailesi arasinda da gorgu ve kultur farki var.ilk evlendigim zamanlar hep beraberken bi an gelirdi ve “benim bunlarin arasinda ne isim var” derdim.yemeleri icmeleri sohbet muhabbetleri cok farkliydi bizden.esim oyle degildir ama bu bizim aramizda sorun olmadi.simdi on bir yil oldu artik alistim sanirim garip gelmiyor pek.ailesi iyi niyetli olduktan sonra size cok sorun olmaz diye dusunuyorum.nisanlinizinda aranizdaki farkin farkinda olmasi cok guzel.sirf bu yuzden ayrilirsaniz yazik olur.

Ben sizi anlıyorum.Cunku benim esimde sizin nişanliniz gibi biriydi.Ailelerimiz arasindaki fark ucurumdan bile fazlaydi.Ailem olmaz sen yapamazsin dedi,esimi karsilarina alip acik acik konustular herseyi.Sonuc evlendik.Esimin ailesi de kotu insanlar degiller ama o farkliliklar,konusmalar ister istemez rahatsizlik veriyor insana.Cok küçük bir ornek,onlarin ailesine göre erkek bir adim onde olmali gibi sacmaliklar.Ama bu dusunce ne benim ne de ailemin hayat görüşüne uygun degil.Yaninizda bu tarz bir konusma olunca,ister istemez rahatsiz olup,kendi fikrinizi soyleme ihtiyaci hissediyorsunuz ama anlamiyorlar.Bir cok kez "benim burada ne isim var?"sorusunu sorarken buldum kendimi.

Peki sizi ailesiyle görüşmeye zoeluyor mu ? Benim nişanlım senede 1 kere bile gitmiyor. Çok çok nadir gidiyor. Ve bana hep diyor seni asla zorlamam diye...

Asla zorlamiyor cunku kendisi de aman aman ailesine duskun biri degil ama iste.Hatta tam tersi aramizdaki sifir diyalog ta rahatsiz edici...Biz evlenince aileler de evleniyormus lafi dogruymus...Evlenmeden once aman frkli sehirlerdeyiz bisey olmaz diyorsun ama oluyor.

Ayrilacak bi konu değil farkli dünyaların insanlari olabilirler ama birbirini seven iki insan olarak buna fazla takılmayın derim tabi ilerleyen zamani bi gozden gecirin

Tercihlerinin doğru olmadığı izlenimi veriyorsun bana nedense
Eğer buda yanlış bir tercih ise cok yıpratıcı olur senin için
Kimse ailesinden bağımsız olamaz bağlar kopsa bile kişiliğinde ailemiz vardır
Evlenecegimiz kişiyi ailesinden bağımsız düsünmeyin hicbir zaman

Nişanlınız senede bir kere bile gitmiyor mu kendi bile ailesini beğenmiyor yani Allah Allah kendi ailesine bile bu şekilde bağlantısı olmayan bir adamın yuva yapabileceğini düşünüyor musunuz yarın öbür gün sizi de beğenmez nişanlınız ailesini arkaya atan sizi hayli hayli atar

Anladım ben canım ne demek istediğini. Bu farklılık zor gerçekten kültür farkı, hayat tarzı farkı . Ben de eşimin ailesiyle bir araya gelince konuşacak birşey bulamıyorum. Ne desem bilemedim yani zor bir durum.

Hanfendi ben gayet iyi anladım sizi cok açık anlatmissiniz. Hadi oradakileri tanimiyordunuz diyelim e çocuğun ailesine de laf soylemissiniz. Siz nisanlinizin ailesini ilk defa görmediniz değil mi???? Yaptığınız gerçekten çok çok ayıp ya hangi hakla insanların ailelerini küçük görüyorsunuz ?

Kimse kimsenin ailesini küçük gormemis,gereksiz duyar kasmaya gerek yok.Farkliliklardan dolayi endise duydugunu belirtmis ve yardim istemis.

Turuncu ama şöyle bir durum var eski eşimin ailesi benim aileme çok benziyordu ama kendisi berbattı. Doğru adam kim onu bile bilmiyorum sanırım. Sadece moralim çok çok bozuldu...

Kimse kimsenin ailesini küçük gormemis,gereksiz duyar kasmaya gerek yok.Farkliliklardan dolayi endise duydugunu belirtmis ve yardim istemis.
Görmemiş mi ? Nişanlısı bile küçük görmüş.ben iyi okulda okudum o lise mezunu diye. Bunu söylemeye ne gerek var?
Biri sizin hakkınızda aileniz hakkında bu tarz yorum yapsa böyle olgunlukla karşılayacak misiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…