Arada ki uçurum ve benim kararsızlığım....

Kimse kimsenin ailesini küçük gormemis,gereksiz duyar kasmaya gerek yok.Farkliliklardan dolayi endise duydugunu belirtmis ve yardim istemis.
Yok yok ben küçümsedim onlara göre. Yani gerçekten yardım isteyene yardım edilmeyen bir yer oldu burası. Ben sadece endişelendim. Buna da mı hakkım yok ?

Seker soylenenlere aldirma , bosuna polemige girme
Benim ilk esimle boyleydik biz
Aileler arasinda ciddi kultur farki vardi , detay verip de bende insanlarla polemige girmek istemiyorum ama benim sadece dizilerde gordugum aile tiplemesiydi diyim
Esim farkliydi , zaten ailesini evimizden hep uzak tuttu , ben biraz alttan aldim , o benimle aralarina mesafe koydu idare ettik
Sen nisanlina guveniyor musun araya mesafe koyabilecegine? Guvenmiyorsan simdi ayril , guveniyorsan devam et
Bayramda seyranda gidersin , herzaman gorusmek zorunda degilsin

Benim babam o kadar iyi bir insan ki bana şu an bunu sakın mesele yapma, çocuğu seviyoruz falan diyor.
Peki ben bir şey merak ediyorum. Eşinizle aranız nasıl ? Genel olarak ?

İlişkinin geleceğiyle ilgili birsey diyemez kimse tabi ki. Ki sende bir evlilik deneyimi geçirmişsin bilirsin ne kadar yapıp yapamayacagini. Benim tavsiyem yüzde yüz hislerinle davranma. Evlendikten sonra gördüm ki mantıkta çok önemli bir dinamikmis evlilikte.
Nisanlin her ne kadar samimi değilim dese de sonuçta ailesi. Mutlaka ama mutlaka bir aile ilişkisi olacak. Onlarla aynı soyadini tasiyacaksin onlardan biri aileden biri olacaksın nihayetinde. Hele aynı şehirde değilseniz sizinle kalacaklar siz onlarda kalacaksıniz. Aradaki fark ne kadar uçurum ne kadar tolere edebilirsiniz idare edebilirsiniz bunu iyi tartin. Zira benim gördüğüm eş ile evlenmiyorsun sadece ailesi ile de evleniyorsun bir nevi. Ve benim evimdeki tek tartışma konusu eşimle aramin açılması huzursuzluk sebebim kayınailesi sebebiyle oldu. Ha pişman mıyım, değilim. Zamanla orta yolu buluyoruz ve bulabileceğimize inanıyorum.

Nişanlınız ailesinden çok kopuk değil ki o cenazeye hem de sizinle gitmiş

Bu farklılık nedir

Geçen yıllarda Görüncemin kp i vefat etti cenaze evine gittim

Evde eniştenin bir ablası ve kızını bir de görümcemi tanıyordum

Selam verdim geçtim bir yere oturdum

Teyzeler geldiler havadan sudan kendi dertlerinden konuştular

Teyzelerin hepsi kapalı 60 lı yaşlarda torun torba sahibi muhtemelen ilkokul ötesine geçmemiş eğitimde kişilerdi

Ben de aksine çalışan onlara göre fazla açık yükseklisans seviyesinde eğitimli vs

Oturdum dinledim teyzeleri hayatın Nasıl aktığını ülkede çok farklı sorunlar, hayatlar olduğunu vs düşündüm

Bir ara görümcem geldi çağırdı vs iyiydim ben dedim

Bir kaç gün sonra konuştuk Nasıl sabrettin vs dedi ben Cidden eğlenmiştim zira o tarz ortamlara alışık olmadığım için değişikti hayattan kesitti ayy ben hep o ortamda sıkılıyorum vs dedi

Sonuçta evlendikten sonra herkes kendi ailesine karşı sorumlu, arada bir böyle görüşmelerden de kimseye bir zarar gelmez

Karşı taraf da sizi, bizi anormal bulur

Hiç unutmam dedem vefat etti ailecek toplandık ve günlüğünü hikayelerini okuduk güldük vs sonra şu kapıyı itelim bari apartmandakiler ayıplar dedik

Biz dedemi içimizden geldiği gibi andık ama bir çok insan için kabul edilemezdi

Bu nedenle herkesi olduğu gibi kabul edip mesafeyi de ayarlarsan sıkıntı olmaz

Yok yok ben küçümsedim onlara göre. Yani gerçekten yardım isteyene yardım edilmeyen bir yer oldu burası. Ben sadece endişelendim. Buna da mı hakkım yok ?
Bosverin,insanlarin hisleri, düşünceleri endiseleri umursanmaz olmus.En ufak bir endisede,elestiride "ama neden kucumsuyorsun?"a geliyor olay.Sirf muhalefet olmak,yorum yapmis olmak icin yapilan yorumlar...

Milana hoş geldin konuma.
İyi ki geldin Polemiğe girmek istemiyorum ama görüyorsun ne demek istediğimi anlamak istemiyorlar...
inan bana diyor ki ben çocuğumuz olsa bile memlekete götürmem . Seni asla benimle gel diye zorlamam. He kadın kötü mü ? Hayır kendi halinde bir kadın ama sen anladın değil mi beni ?

Peki sizi ailesiyle görüşmeye zoeluyor mu ? Benim nişanlım senede 1 kere bile gitmiyor. Çok çok nadir gidiyor. Ve bana hep diyor seni asla zorlamam diye...

Eeee o zaman çok görüşmicekseniz problem olmaz be Kaji. Enişte bey çok iyi adam bence harcama

Benim eşim de aynı şekilde bulunduğu çevreden sıyrılmış kendini yetiştirmiş birisi, ailesi de benim aileme göre ayrı düşüncelere ve kültüre sahip. Ama bu ayrılmaya bence engel degil. Bazı sözleri geri gelebilir, bahsettikleri konular size önemsiz gelebilir ama aynı ortamlarda çok bulunacaksanız bu bir sorun. Biz iş sebebiyle farklı, uzak bir ilde oldugumu için idare edebiliyoruz siz yakınsanız görüşecekseniz bir düşünün derim.

Aslında çok çok yakın bir akrabasıydı diyeyim.
Tam yazamadım orasını. Yanında bende vardım eve bırakmak istedi bende hayır bende gelip göreyim diye ısrar edince bir şey diyemedi.
Araya mesafe koyacak bir ilişkimiz bile olmadı aslında. Hiç bir ilişki yok...

Benzer bir sorunu ben de yaşadım evlenmeden önce. İlk kez ailemle tanışmak için bize geldi eşimin ailesi. Biz bir koltuğa dizilmiş ailecek bu modda izledik onları tüm gece. Biz egeliyiz eşimin tarafı Karadenizli. Ne kadar fark olabilir ki dersin ama öyle değilmiş o işler.
Annem az ağlamadı ben bu aileyi hak edecek ne yaptım da kızım böyle insanlara gelin gidecek diye Ortada sizin dediğiniz gibi değişik giyim değişik yaşam değişik konuşma tarzı falan da yok. Ama kültür şoku yaşıyor insan. Hayata bakış açıları, kusur hürmet nezaket anlayışları herbişeyleri farklı. Evlenmeden önce eşime, ailenle asgari düzeyde görüşürüm aramızdaki düzgün bir tampon olmazsankatlanamam bilesin diye açık açık söyledim. İki yıllık evliyiz. Birkaç ayda bir birkaç saatliğine görüşürüz. Bu kadar. Ama o birkaç saatte bile ben neden burdayım duygusunu iliklerime kadar hissederim.

Ayrılma sebebi değil ama bil ki o insanlar her zaman hayatının bir köşesinde olacak. İncilerimiz dökülmez, biraz alttan alıp fedakarlık yapmak o dünya iyisi eşlerimiz için değer.

Eeee o zaman çok görüşmicekseniz problem olmaz be Kaji. Enişte bey çok iyi adam bence harcama
Sana yemin ederim az evvel beni arayıp hayatta ki bana en büyük nimet sensin dedi.
Böyle diyen birine insan nasıl kıysın ki.. hem ben ayrılsam da hep içimde o kalacak bunu da biliyorum.

Benim babam o kadar iyi bir insan ki bana şu an bunu sakın mesele yapma, çocuğu seviyoruz falan diyor.
Peki ben bir şey merak ediyorum. Eşinizle aranız nasıl ? Genel olarak ?
Basta cok sorun yasadik ama genel olarak iyiyiz.Sizin yasam tarziniza hayat görüşünüze karismadiklari surece de sorun olmaz diye dusunuyorum zira benim esimin ailesi hic oyle bir yaklasimda bulunmadi haklarini yiyemem.

Heh işte aynı benim annem. Annem şu an babamdan korkusuna konuşamıyor ama morali aşırı bozuk. Neden diye soruyor bazen bana...
O da çok etkiliyor beni maalesef.
Yok ben alttan alırım o asla sorun olmaz. Ama sürekli iç içe olmak isterlerse ona ayak uyduramam...

Ailemin yapısı,karakterleri,davranışları,giyim kusamlari beni bağlamaz.Benim babam coookkk küfürbazdir eeee napsin eşim benimle evlenmese miydi?.Aksine esimde küfürden nefret eder.Bu benim suçum değil.O ailede doğmuş olabilirim fakat kendi yolumu seçen benim.Nisanlinizi seviyorsanız zaten aile arasında seviye olucakmis.Gerisi bana bahane gibi geliyor.Kardesimde var .Evleneceği kız böyle birşey dese kardeşimin ne suçu var derim.Evinizde mutlu olun senede bir kere görüp he he deyip geçin.Ustelik ben sık sık gidiyorum annemgile.Her defa babama düzgün konuş babacim,düzgün otur babacim diye diye inan bana o kadar degistiki.Torunlar büyüdükçe başka insan olmaya basladi

Benim de eşimle aramda kültür farkı var aileler de öyle ama biraz sen biraz o derken hallediliyor bunun için ayrılmaya gerek yok

Canım yaşadıklarını konularını az çok biliyorum ama nedense bu ilişkide olumsuz bşyler var da sen üstünü örtmek istiyorsun gibi hissetmiştim hep.
Bir de aileyi daha önce görmemiş miydin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…