Yok yok ben küçümsedim onlara göre. Yani gerçekten yardım isteyene yardım edilmeyen bir yer oldu burası. Ben sadece endişelendim. Buna da mı hakkım yok ?Kimse kimsenin ailesini küçük gormemis,gereksiz duyar kasmaya gerek yok.Farkliliklardan dolayi endise duydugunu belirtmis ve yardim istemis.
Egitim durumunu sorun etse,nisanlanmazdi diye düşünüyorum.Görmemiş mi ? Nişanlısı bile küçük görmüş.ben iyi okulda okudum o lise mezunu diye. Bunu söylemeye ne gerek var?
Biri sizin hakkınızda aileniz hakkında bu tarz yorum yapsa böyle olgunlukla karşılayacak misiniz
Benim babam o kadar iyi bir insan ki bana şu an bunu sakın mesele yapma, çocuğu seviyoruz falan diyor.Ben sizi anlıyorum.Cunku benim esimde sizin nişanliniz gibi biriydi.Ailelerimiz arasindaki fark ucurumdan bile fazlaydi.Ailem olmaz sen yapamazsin dedi,esimi karsilarina alip acik acik konustular herseyi.Sonuc evlendik.Esimin ailesi de kotu insanlar degiller ama o farkliliklar,konusmalar ister istemez rahatsizlik veriyor insana.Cok küçük bir ornek,onlarin ailesine göre erkek bir adim onde olmali gibi sacmaliklar.Ama bu dusunce ne benim ne de ailemin hayat görüşüne uygun degil.Yaninizda bu tarz bir konusma olunca,ister istemez rahatsiz olup,kendi fikrinizi soyleme ihtiyaci hissediyorsunuz ama anlamiyorlar.Bir cok kez "benim burada ne isim var?"sorusunu sorarken buldum kendimi.
Bosverin,insanlarin hisleri, düşünceleri endiseleri umursanmaz olmus.En ufak bir endisede,elestiride "ama neden kucumsuyorsun?"a geliyor olay.Sirf muhalefet olmak,yorum yapmis olmak icin yapilan yorumlar...Yok yok ben küçümsedim onlara göre. Yani gerçekten yardım isteyene yardım edilmeyen bir yer oldu burası. Ben sadece endişelendim. Buna da mı hakkım yok ?
Milana hoş geldin konuma.Seker soylenenlere aldirma , bosuna polemige girme
Benim ilk esimle boyleydik biz
Aileler arasinda ciddi kultur farki vardi , detay verip de bende insanlarla polemige girmek istemiyorum ama benim sadece dizilerde gordugum aile tiplemesiydi diyim
Esim farkliydi , zaten ailesini evimizden hep uzak tuttu , ben biraz alttan aldim , o benimle aralarina mesafe koydu idare ettik
Sen nisanlina guveniyor musun araya mesafe koyabilecegine? Guvenmiyorsan simdi ayril , guveniyorsan devam et
Bayramda seyranda gidersin , herzaman gorusmek zorunda degilsin
Peki sizi ailesiyle görüşmeye zoeluyor mu ? Benim nişanlım senede 1 kere bile gitmiyor. Çok çok nadir gidiyor. Ve bana hep diyor seni asla zorlamam diye...
Aslında çok çok yakın bir akrabasıydı diyeyim.Nişanlınız ailesinden çok kopuk değil ki o cenazeye hem de sizinle gitmiş
Bu farklılık nedir
Geçen yıllarda Görüncemin kp i vefat etti cenaze evine gittim
Evde eniştenin bir ablası ve kızını bir de görümcemi tanıyordum
Selam verdim geçtim bir yere oturdum
Teyzeler geldiler havadan sudan kendi dertlerinden konuştular
Teyzelerin hepsi kapalı 60 lı yaşlarda torun torba sahibi muhtemelen ilkokul ötesine geçmemiş eğitimde kişilerdi
Ben de aksine çalışan onlara göre fazla açık yükseklisans seviyesinde eğitimli vs
Oturdum dinledim teyzeleri hayatın Nasıl aktığını ülese çok farklı sorunlar hayatlar olduğunu vs düşündüm Bir ara görümcem geldi çağırdı vs iyiydim ben dedim
Bir kaç gün sonra konuştuk Nasıl sabrettin vs dedi ben Cidden eğlenmiştim zira o tarz ortamlara alışık olmadığım için değişikti hayattan kesitti ayy ben hep o ortamda sıkılıyorum vs dedi
Sonuçta evlendikten sonra herkes kendi ailesine karşı sorumlu arada bir böyle görüşmelerden de kimseye bir zarar gelmez
Karşı taraf da sizi bizi anormal bulur hiç unutmam dedem vefat etti ailecek toplandık ve günlüğünü hikayelerini okuduk güldük vs sonra şu kapıyı itelim bari apartmandakiler ayıplar dedik
Biz dedemi içimizden geldiği gibi andık ama bir çok insan için kabul edilemezdi
Bu nedenle herkesi olduğu gibi kabul edip mesafeyi de ayarlarsan sıkıntı olmaz
Sana yemin ederim az evvel beni arayıp hayatta ki bana en büyük nimet sensin dedi.Eeee o zaman çok görüşmicekseniz problem olmaz be Kaji. Enişte bey çok iyi adam bence harcama
Basta cok sorun yasadik ama genel olarak iyiyiz.Sizin yasam tarziniza hayat görüşünüze karismadiklari surece de sorun olmaz diye dusunuyorum zira benim esimin ailesi hic oyle bir yaklasimda bulunmadi haklarini yiyemem.Benim babam o kadar iyi bir insan ki bana şu an bunu sakın mesele yapma, çocuğu seviyoruz falan diyor.
Peki ben bir şey merak ediyorum. Eşinizle aranız nasıl ? Genel olarak ?
Heh işte aynı benim annem. Annem şu an babamdan korkusuna konuşamıyor ama morali aşırı bozuk. Neden diye soruyor bazen bana...Benzer bir sorunu ben de yaşadım evlenmeden önce. İlk kez ailemle tanışmak için bize geldi eşimin ailesi. Biz bir koltuğa dizilmiş ailecekbu modda izledik onları tüm gece. Biz egeliyiz eşimin tarafı Karadenizli. Ne kadar fark olabilir ki dersin ama öyle değilmiş o işler.
Annem az ağlamadı ben bu aileyi hak edecek ne yaptım da kızım böyle insanlara gelin gidecek diyeOrtada sizin dediğiniz gibi değişik giyim değişik yaşam değişik konuşma tarzı falan da yok. Ama kültür şoku yaşıyor insan. Hayata bakış açıları, kusur hürmet nezaket anlayışları herbişeyleri farklı. Evlenmeden önce eşime, ailenle asgari düzeyde görüşürüm aramızdaki düzgün bir tampon olmazsankatlanamam bilesin diye açık açık söyledim. İki yıllık evliyiz. Birkaç ayda bir birkaç saatliğine görüşürüz. Bu kadar. Ama o birkaç saatte bile ben neden burdayım duygusunu iliklerime kadar hissederim.
Ayrılma sebebi değil ama bil ki o insanlar her zaman hayatının bir köşesinde olacak. İncilerimiz dökülmez, biraz alttan alıp fedakarlık yapmak o dünya iyisi eşlerimiz için değer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?