• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araftayım…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba herkese.2023 te 45 yaşındayken evlendim.Evlendiğimiz ilk günden beri hiç korunmadık ama bir kez bile hamile kalmadım.Hsg çekildi bütün tahliller yapıldı.Eşimde sorun yok ama benim yumurtalar sanırım artık işkevini yapamıyor.Bir iki kez de tüp bebek denemesi yaptık yumurtalarım büyümedi.İlk başlarda bebek isteği bu kadar değildi ama farkettim ki zaman ilerledikçe anne olma isteği içimde gittikçe büyümeye başladı ve bir yangına dönüştü ve ben o yangını söndüremiyorum.48 oldum ama benim yaşlarımda annelik duygusunu tatmaya başlayan insanlar ı görüp duydukça da kahroluyorum.Yumurta donasyonunu araştırdım eşime de bahsettim.Sıcak bakmadığını söyledi.Ama eşimin öyle bir huyu var.Bir şeyi ilk teklif ettiğimde kafasına yatmaz yok falan der ama iki gün sonra sen istiyorsan olsun der.Bunun da öyle olacağını düşündüm ikna olur dedim .Bir konuşmamızda sen benim anne olma hakkımı elimden alıyorsun dedim.Tamam iyice bir araştır bakalım dedi.Ben de o hevesle Kıbrısta en iyi hastabelerden biriyle iletişim e geçtim.Dün hemşire aradı beni.O kadar olumlu ve güzel konuştu ki içim gitti.Çok ilgili davrandı ve çok kapsamlı bilgiler verdi.Telefonu kapatıp eşime anlattım sevinçle.Sen çocuk bakamazsın ben o işte yokum dedi.Duvara toslamış gibi beynimden vurulmuşa döndüm.Benden çok da güzel anne olacağını çok iyi biliyor.Ki kendisi de bakar adım gibi eminim.Dünden beri canım çok sıkkın konuşmaya çalışıyor ama hiç konuşasım gelmiyor.Maddi ve manevi hiçbir sorunumuz yok.Bir çocuğa krallar gibi bakarız.6000 bin euro istiyorlar tedavi için ekstralar hariç.Benim için rahatlıkla ödeyebileceğim bir fiyat.Ailem de destek oluyor.Donasyon tedavisini tek başıma karşılayacak gücüm var.Çalışıyorum çok şükür gayet te güzel maaşım var.Maaşım yetmese annem ben karşılarım diyor tedavini.Annemlere yakın bir yerde dayalı döşeli evim de var.Tek başıma zorlansam bile gider orda kalırız ilk zamanlar annemler destek olabilsin diye.Ki eşimin de maddi durumu çok iyi.Esirgemez parasını bundan da çok eminim.En ufak hasta olsam hemen özel hastaneye götürür koşturur yapar.Gel gelelim çocuk konusunda neden böyle yapıyor anlamış değilim.Geçen günkü konuşmamızda ben de istiyorum bir kızım olmasını.Arkadaşlarımın kızlarını gördükçe içim gidiyor diyor.Sorun ne dedim o zaman.Sen bakamazsın tek dediği bu.Yeğenlerim benim elimde büyüdü.Yengem bir yere gidecek olsa bana emanet ederdi.Dünya alem bakabiliyor ben mi bakamayacağım bir çocuğa.😢Aklıma çok farklı şeyler geliyor.Ya beni sevmediği için istemiyor ya da ilk evliliğinden olan oğlu istemiyor çocuk olmasını.Çünkü bir keresinde öyle bir şeyden bahsetmişti.
Eşim çok iyi biri.Evet hayatımı çok kolaylaştırdı.Tabiri caizse kraliçeler gibi yaşatıyor.Ama anne olma hakkımı elimden alması her şeyi silip süpürdü.Evlat sahibi olma imkanım varken bunun elimden alınması çok zoruma gidiyor.Tamam dese gidip tedavi olsam ve olumsuz sonuçlansa denedim olmadı derim kaderime razı olurum ama bu şekilde çok ağır geliyor bana ve boşanma düşüncesi aklımdan çıkmıyor artık.Taraflardan birinin çocuk istememesi boşanma sebebi bunu kendisi de çok iyi biliyor.Çocuğum olmuyorsa bu sebeple boşanılmaz tabiki.Ama imkan varken bu hakkın elimden alınması hak yemek olmuyor mu?Ekeştirmek için değil gerçekten yapıcı yorum yapacak arkadaşlar dan fikir almak istiyorum 🌸
merhabalar, sadece sizin mesajlarınızı okudum. diğer üyelerin yazdıklarına da göz gezdirdim sadece. dile getiren oldu mu bilmiyorum ama bu konuda beni en çok rahatsız eden şey, eşinizin size en az iki defa "sen çocuk bakamazsın." demesi. diyelim ki yaşından dolayı veya ilk çocuğu istemiyor diye veya x bir sebepten gönülsüz fark etmez, sebep neyse onu söylemesi gerekirdi. kocaman 58 yaşına gelmiş bir insanın sırf gerçeği söylemek istemediği için size yüklenmesi hiç doğru değil. üstelik gördüğüm kadarıyla siz de bu konuya hiç takılmamışsınız. bana kraliçeler gibi bir hayat yaşatıyor diyorsunuz ama ne kadar istediğinizi bildiği halde, daha anne olmadan sizi yetersiz olmakla suçlamakta hiçbir sakınca görmüyor.

Yok ya küçük memeliydim sönmüş balon gibi oldu emzirmeyi bırakınca
Yaptırdım taş gibi geziyorum 🤣🤣
ayy konuyu dağıyıoruz ama naısl bi ameliyattı zorlayıcı mı toparlanma süreci vs çokk istiyorum bende :(

ayy konuyu dağıyıoruz ama naısl bi ameliyattı zorlayıcı mı toparlanma süreci vs çokk istiyorum bende :(
Kolay değil kesinlikle ama dayanılamayacak bir durumda yok
İlk bir hafta biraz zorlu
Yatma kalkmada yardımcı biri lazım
Yatarak değil oturarak uyumak gerekiyor
Şişlik ödem zorluyor
Ama sonra alışılıyor
7 sene oldum yaptıralı artık kendi memem gibi
İnşallah sizin de gönlünüze göre olur☺️

Ayrıca ruhay kocanızla ilgili açtığınız ilk konu değil bu. Adamda sıkıntılar var, kendiniz yazdınız. Üstüme çok düşüyor oraya buraya asla onsuz gitmemi istemiyor, aileme kalmaya bile gidemiyorum, babam evlenmemi asla istemedi küfür kavga oldu... Sanki dört dörtlük ortamda mutlu mesut sorunsuz yaşıyormuş gibi yansıtmayın eşinizi evliliğinizi.
Sana kötü bir haberim var ama güzel ve mutlu bir evliliğim var.Zaten beni düşündüren de bu.
merhabalar, sadece sizin mesajlarınızı okudum. diğer üyelerin yazdıklarına da göz gezdirdim sadece. dile getiren oldu mu bilmiyorum ama bu konuda beni en çok rahatsız eden şey, eşinizin size en az iki defa "sen çocuk bakamazsın." demesi. diyelim ki yaşından dolayı veya ilk çocuğu istemiyor diye veya x bir sebepten gönülsüz fark etmez, sebep neyse onu söylemesi gerekirdi. kocaman 58 yaşına gelmiş bir insanın sırf gerçeği söylemek istemediği için size yüklenmesi hiç doğru değil. üstelik gördüğüm kadarıyla siz de bu konuya hiç takılmamışsınız. bana kraliçeler gibi bir hayat yaşatıyor diyorsunuz ama ne kadar istediğinizi bildiği halde, daha anne olmadan sizi yetersiz olmakla suçlamakta hiçbir sakınca görmüyor.
Doğru diyorsun canım.Takıldım tabiki takılmaz olur muyum.Burda dile getirdim zaten.Gerçeği söylemek yerine bahane üretiyor diye.

Ahahaha siz de uzunsunuz bence 158 boyla 38 giyiyordum doğumdan sonra 40 oldu 40’ım çıkmadan eski kiloma da düştüm ama ayak numarası kaldı benimle😭
Şu an çok şükür sağlıklıyım ayaklarım var yürüyorum kafasındayım ama çocukken bu bilinçte olmuyor insan hep ağlıyordum küçük numara ayakkabıya zorluyordum ayağımı. hem uzun hem zayıftım ama ayaklarım iri desem o da değildi incedir amaayaklarıma niye bakıyorsun zaten kaç olursa olsun dimi? Bana göre kim kaç giyerse giysin ben gidip 10 yasındaki cocukla uğrasmam bu resmen salt kötülük çok şükğr ayaklarımız var yürüyoruz kim kaç giyerse giysin 🙏🏼

Sana kötü bir haberim var ama güzel ve mutlu bir evliliğim var.Zaten beni düşündüren de bu.
Doğru diyorsun canım.Takıldım tabiki takılmaz olur muyum.Burda dile getirdim zaten.Gerçeği söylemek yerine bahane üretiyor diye.
Daha once de soruldu aslinda size ama ben goremedim yanitladiginizi. Yanitladiysaniz kusura bakmayin.

Evlenmeden önce "hamile kalirsan evleniriz" harici herhangi bir cocuk konusmasi gecti mi aranizda? Istiyorum, istemiyorum, cocuk yapar miyiz vb?

Eşinizi çok övüyorsunuz ama daha önceden de konularınız vardı annenizin evinde mi kardeşinizde mi ne kalmak istediğinizde asla yalnız kalmak istemiyordu. Şimdi de diyorsunuz ki tüm ilgiyi, konforu o istiyor. Sonra bana "sen çocuk bakamazsın" falan diyor diye bahsediyorsunuz. Kimsenin mutluluğu ya da mutsuzluğu başkasını ilgilendirmez ama eşinizle ilgili daha objektif olmanızı öneririm.

İkinci olarak da sizin yaşınız bir nebze belki ama eşinizin artık dede olma zamanı gelmiş. Benim çocuğum henüz yok ancak annem, babam (60-65) bandında çoğu arkadaşı artık annane ve dede oldu. Bazıları artık torun enerjisine bile dayanamıyorlar, gelseler de dönseler oluyorlar 3. günde. Çoğu yeşil pasaportla nerelere gidilir, emekli maaşından her ay euro alalım yazın tura gidelim kafasında. Yani eşiniz de artık bunları yaşamak istiyorsa ona haksızlık edemezsiniz. Ben 36 yaşındayım, çevremde küçük çocuklu arkadaşlar var bazen onların işi olunca benden rica ediyorlar. 5-6 saatte pertim çıkıyor, parka git, peşinden koş, bisikletini taşı, scooterını taşı, eve gelsin asla bitmeyen bir enerji boya yap, lego yap. Yemek yer döker, sil süpür, yıka, yatır... Her gün böyle. Sizin haklı olduğunuz taraf da eşinizin tüp bebek sürecine okey olup şimdi yan çizmesi sanırım ama yaş mevzusundan ötürü adamı çok suçlayamazdım.

Yumurta donasyonunu araştırdım eşime de bahsettim.Sıcak bakmadığını söyledi.

Siz bu cümleden ne anlıyorsunuz? Hangimiz olmayan senaryoları örnek veriyoruz? Sizinkinde mesela hemen donör bulunacak çocuk doğacak anne baba mesut mutlu şekilde yaşayacak ve konu mutlu sonla bitecek. Siz bu senaryoya kefil misiniz, adam yaşlanmayacak, 60 larında dipçik gibi bebeğin çocuğun peşinde koşacak, 70 lerinde ergenliğiyle baş edecek, 80 lerinde de üniversiteye yazdıracak. Ben (ve doğa tabiat) imkansız olduğunu düşündüğüm için olmayacağını yazıyorum, olmayacağına kefilim.

Kocası istemiyor, sıcak bakmıyorum diyor, bunu ben mi uydurdum? Tüp bebek dediğiniz eşlerin spermi yumurtası, üçüncü kişi yok. X bir kadının yumurtasından çocuk istememe hakkı niye yok bu adamın? Kadın ne derse ne söylerse ne isterse koşulsuz hemen desteklemeli miyiz?

Ayrıca @ruhay kocanızla ilgili açtığınız ilk konu değil bu. Adamda sıkıntılar var, kendiniz yazdınız. Üstüme çok düşüyor oraya buraya asla onsuz gitmemi istemiyor, aileme kalmaya bile gidemiyorum, babam evlenmemi asla istemedi küfür kavga oldu... Sanki dört dörtlük ortamda mutlu mesut sorunsuz yaşıyormuş gibi yansıtmayın eşinizi evliliğinizi.

Ruhay kimse burada kimseyi tanımıyor. Yazdıklarımızı, yorumlarımızı konuyu açan kişilerin geçmiş konularını okuyup yazıyoruz. Bafelis kullanıcısının yazdığı şey doğru. Evliliğiniz güzel ve mutlu değil. Adamı yeri geldi siz gömdünüz bu sitede. Beni şöyle boğuyor bir yere bırakmıyor vs diye. Anneniz dört gözle sizin boşanmanızı bekliyordu. Babanız adama neler diyordu yine ailenizle mesafe koymak yerine ailenizle görüşüyordunuz.

Bari yazdıklarınızı unutmayın. Birde kısa zamanda yazılanlar.

Bu konuya da geldiniz bebeğe annem bakar yazdınız. Anneniz sizin geninizi taşımadığını bildiği bebeğe mi bakacak, babanız asla ama asla kabul etmez. Hele size bir şey olsa hepten ellerini çocuktan çekerler.

Şu siteye yazdıklarınızı insan okuyunca 50 yaşına girecek kocaman kadın değil, 20lerinde bir genç kız okuyor sanar. Hiç gerçekçi değilsiniz, sorumluluk sahibi değilsiniz.

Eşiniz evlenmeden önce cinsellik yaşamak istediğinde ya hamile kalırsam diye tepki vermeniz bile anormal. 40 küsür yaşında evlenecek sorumlulukta biri bunu mu sorar. Ya da kendinizi 30 yaşında sanmanız. Anne olunca 20 yaş gençleşeceğinizi sanmanız. Hayal bunlar. Ben 30 yaşındayım sırf teyzelerimin doğurduklarından annelik süreci bebek bakım hep gözümle gördüm. Siz hiç görmediniz mi.

Sizin hiç arkadaşınız yok mu? Tamam çalışmışsınızdır ama tüm sosyal yaşantınızı kapalı kutu içinde sadece anneniz babanız ve kardeşlerinizle mi geçirdiniz. Çok garip garip cevaplarınız var. Kötü niyetle yazmıyorum ama bir psikolojik destek alın.

Yumurta donasyonunu araştırdım eşime de bahsettim.Sıcak bakmadığını söyledi.

Siz bu cümleden ne anlıyorsunuz? Hangimiz olmayan senaryoları örnek veriyoruz? Sizinkinde mesela hemen donör bulunacak çocuk doğacak anne baba mesut mutlu şekilde yaşayacak ve konu mutlu sonla bitecek. Siz bu senaryoya kefil misiniz, adam yaşlanmayacak, 60 larında dipçik gibi bebeğin çocuğun peşinde koşacak, 70 lerinde ergenliğiyle baş edecek, 80 lerinde de üniversiteye yazdıracak. Ben (ve doğa tabiat) imkansız olduğunu düşündüğüm için olmayacağını yazıyorum, olmayacağına kefilim.

Kocası istemiyor, sıcak bakmıyorum diyor, bunu ben mi uydurdum? Tüp bebek dediğiniz eşlerin spermi yumurtası, üçüncü kişi yok. X bir kadının yumurtasından çocuk istememe hakkı niye yok bu adamın? Kadın ne derse ne söylerse ne isterse koşulsuz hemen desteklemeli miyiz?

Ayrıca @ruhay kocanızla ilgili açtığınız ilk konu değil bu. Adamda sıkıntılar var, kendiniz yazdınız. Üstüme çok düşüyor oraya buraya asla onsuz gitmemi istemiyor, aileme kalmaya bile gidemiyorum, babam evlenmemi asla istemedi küfür kavga oldu... Sanki dört dörtlük ortamda mutlu mesut sorunsuz yaşıyormuş gibi yansıtmayın eşinizi evliliğinizi.
Bazen mükemmel evliliğim var diyor. Bazen tek başına kahve içmeye bile gidemediğinden dert yanıyor. 58 yaşındaki amca da abartmış sevgi işini bence şayet durum buysa. Kadınlar da bir alem. Ne istediği belli değil. Eşi mükemmel ama onu özgür bırakmıyo mikemmel eş 😅

36 yasında doğmusum aslında ne kadar erken günümüz sartlarında 3. çocuktum sınıf arkadaşalrımın anneleri 30 laında gençken benim annem 40-50 yasındaydı hep ölüm korkusuyla yasadım hala devam eder içimde çok sükür allah uzun ömür versin hala hayattalar ailem ama korkusunu tüm geç doğan çocuklar yasamıstır hemde ilk akılları erdiği andan itibaren bu değildir ki anne olma duygusunu yasayamazsınız artık size hak veriyorum ama işte her taraf ayrı haklı bu hikayese :(
Siz de abartın az daha . 36 yaşında doğuran kadınların çocıkları ölüm korkusu falan yaşamıyor . Kadınlar geç evleniyor geç doğuruyor senelerdir. Donanımlı çoğu kadın. Kendine de bakıyor genç ve sağlıklı kalıyorlar .Cahil cühela maddiyatı yetersiz, çocuk dilinden anlamayan , çocukları kendilerine baksın diye doğuran, okutmayan , herşeye gözünü baktıran genç anneler çok mu daha iyi?

Ruhay kimse burada kimseyi tanımıyor. Yazdıklarımızı, yorumlarımızı konuyu açan kişilerin geçmiş konularını okuyup yazıyoruz. Bafelis kullanıcısının yazdığı şey doğru. Evliliğiniz güzel ve mutlu değil. Adamı yeri geldi siz gömdünüz bu sitede. Beni şöyle boğuyor bir yere bırakmıyor vs diye. Anneniz dört gözle sizin boşanmanızı bekliyordu. Babanız adama neler diyordu yine ailenizle mesafe koymak yerine ailenizle görüşüyordunuz.

Bari yazdıklarınızı unutmayın. Birde kısa zamanda yazılanlar.

Bu konuya da geldiniz bebeğe annem bakar yazdınız. Anneniz sizin geninizi taşımadığını bildiği bebeğe mi bakacak, babanız asla ama asla kabul etmez. Hele size bir şey olsa hepten ellerini çocuktan çekerler.

Şu siteye yazdıklarınızı insan okuyunca 50 yaşına girecek kocaman kadın değil, 20lerinde bir genç kız okuyor sanar. Hiç gerçekçi değilsiniz, sorumluluk sahibi değilsiniz.

Eşiniz evlenmeden önce cinsellik yaşamak istediğinde ya hamile kalırsam diye tepki vermeniz bile anormal. 40 küsür yaşında evlenecek sorumlulukta biri bunu mu sorar. Ya da kendinizi 30 yaşında sanmanız. Anne olunca 20 yaş gençleşeceğinizi sanmanız. Hayal bunlar. Ben 30 yaşındayım sırf teyzelerimin doğurduklarından annelik süreci bebek bakım hep gözümle gördüm. Siz hiç görmediniz mi.

Sizin hiç arkadaşınız yok mu? Tamam çalışmışsınızdır ama tüm sosyal yaşantınızı kapalı kutu içinde sadece anneniz babanız ve kardeşlerinizle mi geçirdiniz. Çok garip garip cevaplarınız var. Kötü niyetle yazmıyorum ama bir psikolojik destek alın.
Kadın gayet normal , evlilikte de ufak sorunlar olur. Herkes senin gibi didiklemiyor hayatı . Hadi bye.

Siz de abartın az daha . 36 yaşında doğuran kadınların çocıkları ölüm korkusu falan yaşamıyor . Kadınlar geç evleniyor geç doğuruyor senelerdir. Donanımlı çoğu kadın. Kendine de bakıyor genç ve sağlıklı kalıyorlar .Cahil cühela maddiyatı yetersiz, çocuk dilinden anlamayan , çocukları kendilerine baksın diye doğuran, okutmayan , herşeye gözünü baktıran genç anneler çok mu daha iyi?
ne alakası var söyleidklerinizle kendi yasadığım duygulardan bahsettim o dönemler kadınlar çalışmıyordu arkadaşlarımın annesi gençti diye de belirttim lütfen saldıracak yer aramayın. her kadın okusun kendini geliştirsin kendine baksın istediği yasta da anne olsun asla bişey demiyorum baba 58 yasında konu baba tamamen baba üzerinden yorum yaptım konuyu çektiğiniz yere yorum bile yapmayacağım şok oldum suan

bide bu soruyu nasıl soruyorsunuz yasadım yani ben ? :D bizzat benim çocukluk hissim devir dedğişti suan 36 yasımda doğururum hiçte bu ssekilde düşünmüyorum o dönem olan durum buydu ki zaten konu sahibi 36 dan oldukça uzak ve tekrar ediyorum hanımefenfi değil beyefendinin yası için yorum yapıyorum

Kadın gayet normal , evlilikte de ufak sorunlar olur. Herkes senin gibi didiklemiyor hayatı . Hadi bye.

Ufak sorunlar yaşanan evliliklerde herhangi bir çiftin anneleri açıkça boşan demiyor, boşansın diye beklemiyor. Ya da gelip eşleri için burada beni yalnız bırakmıyor gibi şikayetlerde bulunmuyor. Ya da babası kocası için hakaretler edince ısrarla adamı babasıyla yüz göz etmiyor. Bunlar benim hatırladığım ufak şeyler. Konusu daha ayrıntılıydı.

İnternette sanal kankacılık yapmak için aynı fikirde olmadığın yazılara böyle gereksiz karşıt cevap yazmana gerek yok.

Rahatsız olduğun bir şey varsa sitenin göz ardı et özelliğini kullanabilirsin. Veya beğenmedim der geçersin.

Öncelikle neredeyse çoğu arkadaş Harika güzel yorum yapmışlar tam nokta atışı..👏👏 Ben kedime geliyorum 19yaşımda kızımı kucağıma aldım laylaylom şimdi 31 de iki numara geldi resmen sürünüyorum arkadaşlar hiç çocuk buyutmemiş gibi (zor da bir bebek kolik ve uykusuz) gençleşmedim +10 ekledi bana🙈 .. Eşimde tabi 46 yaşında benden bittik🤪 bizde kızmız yalnız kalmasın diye son çıkıştan döndük (doğru yalnış Allah bilecek zaman gösterecek) .. Sizi kırmak istemem ama çok çocuk isteyen biri bu yaşı asla beklemez ve bu adamla (yaş ve çocuklu) hiç hayal ettmez .. Anlamasınıda beklemez.. Ben kendimde o enerjiyi 31 de göremedim bir örnekte eltim 41 afaladı kadın aynı senin gibi yaşını hiç gostermıyor bir şekilde evlendi şimdilerde yaşının üstüne çıktı çok ciddi kendide farkında ve rahatsız oluyor kolay değill..
Bu işleme gelirsek çocuğu taşımak seni anne yapmaz ki yapsa çocuklar atılmazdı sokağa .. Ben doğru bulmuyorum yine başka bir kadın ve eşinden olacak bir durum e bu Adamın hali hazırda çocuğuna odaklansan daha bir sevap bence.. Ve Mutlu Mutlu yaşayın..

Ufak sorunlar yaşanan evliliklerde herhangi bir çiftin anneleri açıkça boşan demiyor, boşansın diye beklemiyor. Ya da gelip eşleri için burada beni yalnız bırakmıyor gibi şikayetlerde bulunmuyor. Ya da babası kocası için hakaretler edince ısrarla adamı babasıyla yüz göz etmiyor. Bunlar benim hatırladığım ufak şeyler. Konusu daha ayrıntılıydı.

İnternette sanal kankacılık yapmak için aynı fikirde olmadığın yazılara böyle gereksiz karşıt cevap yazmana gerek yok.

Rahatsız olduğun bir şey varsa sitenin göz ardı et özelliğini kullanabilirsin. Veya beğenmedim der geçersin.
Yorum yapmak için izin mi alacağım? Site yönetimine sor bi bunu.

36 yasında doğmusum aslında ne kadar erken günümüz sartlarında 3. çocuktum sınıf arkadaşalrımın anneleri 30 laında gençken benim annem 40-50 yasındaydı hep ölüm korkusuyla yasadım hala devam eder içimde çok sükür allah uzun ömür versin hala hayattalar ailem ama korkusunu tüm geç doğan çocuklar yasamıstır hemde ilk akılları erdiği andan itibaren bu değildir ki anne olma duygusunu yasayamazsınız artık size hak veriyorum ama işte her taraf ayrı haklı bu hikayese :(
Kızım 10 yaşında , sınıf arkadaşlarından bir iki tanesinin anneleri 55 yaşlarında muhtemelen son çocuklar. O kızların saçları her gün aynı at kuyruğu , etkinliklerde anneleri yok , çocukları konsere götürelim dediğimizde anneleri dahil olmuyor. Çünkü ayak uyduramıyorlar. Kötü bir annemidir asla değildir ama enerjisi yettiği kadar bir annedir belkide. Kadın tarafından bakınca anne olmak hakkı diyorum , çocuk tarafından bakınca 10 yaşındayken 60 ve 70 yaşında anne baba o çocuğa büyük haksızlık diyorum. Nereden bakarsa baksın insan oraya hak veriyor ya da üzülüyor

Son düzenleme:
Kızım 10 yaşında , sınıf arkadaşlarından bir iki tanesinin anneleri 55 yaşlarında muhtemelen son çocuklar. O kızların saçları her gün aynı at kuyruğu , etkinliklerde anneleri yok , çocukları konsere götürelim dediğimizde anneleri dahil olmuyor. Çünkü ayak uyduramıyorlar. Kötü bir annemedir asla değildir ama enerjisi yettiği kadar bir annedir belkide. Kadın tarafından bakınca anne olmak hakkı diyorum , çocuk tarafından bakınca 10 yaşındayken 60 ve 70 yaşında anne baba o çocuğa büyük haksızlık diyorum. Nereden bakarsa baksın insan oraya hak veriyor ya da üzülüyor
Bizzat kendim örnekleyerek yazdım çocuk bakmanın yetiştirmenin zorluklarını . Dinamik olmak gerekiyor . Ama burada hiç kimsenin konu sahibinin anne olma hakkına, isteğine karışmaya da hakkı yok. Kocasına taktılar şimdi de. Sanki tüm babalar efsane ülkemizde . Cidden trajikomik .

Kızım 10 yaşında , sınıf arkadaşlarından bir iki tanesinin anneleri 55 yaşlarında muhtemelen son çocuklar. O kızların saçları her gün aynı at kuyruğu , etkinliklerde anneleri yok , çocukları konsere götürelim dediğimizde anneleri dahil olmuyor. Çünkü ayak uyduramıyorlar. Kötü bir annemedir asla değildir ama enerjisi yettiği kadar bir annedir belkide. Kadın tarafından bakınca anne olmak hakkı diyorum , çocuk tarafından bakınca 10 yaşındayken 60 ve 70 yaşında anne baba o çocuğa büyük haksızlık diyorum. Nereden bakarsa baksın insan oraya hak veriyor ya da üzülüyor
tam olarak bundan bahsediyorum daha önce bir yorumumda da bahsettim bu konuyu kimi düşünerek ele alsak diğer tarafa haksızlık oluyor tabikide bahsettiğimiz olay çok büyük bir olay değil hele anne ayak uydurabilirim ilgilenebilirim dedikten sonra ama psikolojik tarafı da var

tam olarak bundan bahsediyorum daha önce bir yorumumda da bahsettim bu konuyu kimi düşünerek ele alsak diğer tarafa haksızlık oluyor tabikide bahsettiğimiz olay çok büyük bir olay değil hele anne ayak uydurabilirim ilgilenebilirim dedikten sonra ama psikolojik tarafı da var
İkimizde aynı şeyleri söylüyoruz aslında. Evet zor hele günümüz şartlarında 2 katı zor . Çocuklar evden okula okuldan eve gitmiyorlar artık. Tonla başka istekleri var. Tek kızdığım hakkımız yok konu sahibine çocuk yapma demeye. 🌹

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X