kızlar yazdıklarınızı okudum. herşeyin yolunda olması ne güzel. ama 234 biraz yüksek gibi arkadaşım inş diyet ile sıkıntısız geçer hamileliğin.
kızlar bende iyiyi çok şükür testler bitti artık. bir de ne diyeceğim size ben kendimi çok ağırlaşmış hissediyorum oturduğum yerden birinden destek almadan kalkamıyorum bazen ve de ellerim ayaklarım ufak ufak şişmeye başladı. Önümüz yaz ben kara kara düşünmeye başladım.
alışveriş işlerini halletmek lazın sıcaklar daha da çıldırtıcı olmadan:))
göbek deliğinin ne kadar üstünde farkedebiliyomusun canım mide yanman falan varmı. buaralar bende oluyor özellile akşamları gece kusmalarımda oldu bikaç defa. son 1 haftadır göbeğime mukayet olamıyorum artık katlanmıyo göbüş bütün olduayrı bi devlet kuracak yakında.
aynen yazın daha zor olacak bişey almadım ufak tefek seyler dısında 4 tane altüst takım aldım okadar nasıl tamamlıcam bilmiyorum. eşimlede alısverişe cıkmak ölümden beterkarnımda agırlasma hissediyrum bazen alta dogru agırlık var gibi oluyo heralde miniğim toplasıyo orada ondandır heralde parmaklarımda ara ara şişme var ama genelde sabahları oluyo sonra iniyo. yürürken bazen karnımı alttan cekiyolar gibi oluyo yer çekimine karsı koyuyorum herseye ragmen
benim vücudumda da aykırı bir canlı bağımsızlığını ilan etmiş durumda.... ben şöyle söyliyim canım göbek deliğimin 5 6 cm üslerine kadar hissediyorum ve uzun süre yan yattığımda kaburgalarım müthiş ağrıyor.yemeği fazla kaçırdığım geceler uyyamıyorum akciğerlerime ve diyaframa çok baskı oluyor. oturmak zorunda kalıyorum gece gece... kusmuyorum ama ara sıra midem kalkıyor.... bu aralar benimkinin yeni nodası mesaneme tekme atmak. bir tekmeliyor idrarımı kaçıracak gibi oluyorum.
sanırım artık her gecen zaman bizim için biraz daha zorlaşacak
aynen benim eşimde hemen sıkılıyor ve kabus gibi oluyor. ben baya bir şeyler aldım bu ay da pet ve bez işelerini halledeceğim. göğüs pedi, regl için ve bebiş için bir de havlu ve portbebesini alacağım inş maaşı bekliyorum:)))
bir şeyler alırsan bizede söylersin haydi arkadaşım kolay gelsin:)))
uzaklardakihayat cnm bir gün öncesinden gece 12 den sonra bişi yiyip içme su bile. sabahta aç gitcen yarım limon götür yoksa miden bulanır limon sıkınca tadı limonata gibi oluyo. şekerli su veriyorlar bir saat sonra kanına bakıyolar ama hareket etmicen sonucu etkilememesi için oturup beklicen.
uzaklardaki hayat ayakların şimdiden şişmesi iyi değil tuzlu yeme tuz suyu tutar eğer şişme geçmiyosa yani hep şişikse tuzu kes tamamen ve çokkk su iç. bi sodyum klor değerlerine baktırsana cnm? bide yürüyüş çok önemli hergün 1 saat yürümek şeker içün şişmeler için çok iyi... ben de bugün gene şekerime baktım evdeki şeker aleti ile ölçtüm normal çıktı.. anlamadım gitti salı günü gidicem dahiliyeye ama dikkat ediyorum 2 gndür çaya bile şeker atmıyorum :)
aa buarada markafonide portbebe ve çanta takım 70 den 30 a düşmüş aldım ben bi bakın isterseniz...:) hepimizin hamileliklerinin iyi ve sağlıklı geçmesi dileğiyle... öptüm...
ilahi güldürdün beni demek bizde böyle olucaz hee alta dogru vuruyo bazen sık sık heh kesin cıkıcak biraz daha zorlarsa diyorum ama sen suan daha cok hissedersin. aaayy zaman geciyo tabi daha güçlesecek. e6dan sonra bişey yemiyrum evet dediğin gibi ece yatamıyorum buaralar zaten uyku sıkıntım var hep uyanıyorum
oooo baya hazırlandın darısı basımıza inş. aldıklarımı paylaşıcam inş.
artık kesfettim gec yemiyorum bişey canım. limon etkilemezmi acaba sonucu canım bilgi için teşekkürler cuma günü gidicem kısmetse. el parmaklarım şişiyo ama 2 saate geciyo ayaklarımda sıkıntım yok suan. fazlada tuzlu yemiyorum içtğim su miktarı ise günlük 6 lt.az mı yoksa normalde 2 lt zor içerdim baya canım cekiyo suyu. evden dısarı cıkamıyrum ki eşim istemiyor onunla cıkmam lazım malum işi oluyor akşam gelince ya yorgun oluyo ya hava kötü oluyo ama söz aldım bu sabah hatta kendi teklif etti bikaç gündür göbüş büyüdü sıkıntı yaptım kendime oda yürüyüşe basllayalım diye teklif etti sagolsun bakalım inş. yapabilirz.markafoniyi hep takip ediyorum ama sadece bi defa alısveriş yaptım cesarey edemiyorum acıkcası uymaz bişey olur diye ama günlük takip ediyorum cok gzel giysiler ve ürünler var bebişler için. yazın alısveriş derdindende kurtulurum aslında oturdugum yerden hallederim iyi olur aslında
canım limon etkilemiyormuş sonucu. bana doktorum da hemşire de aynısını söyledi. limon sıkınca mide bulantın olmaz çünkü çok şekerli oluyo bide aç karnına içiyosun. benim de sol elim şişti dün ilk defa dediğin gibi geçti 2 saate. ama zaten bu şişikler son ayda olacakmış ama sürekli şişik olması kötüymüş. yani vücudun su topluyo ödem oluyor demekmiş. ozaman tuzu tamamen kesmek gerekiyormuş. içtiğin su miktarı süpernormalde 3 lt fln yeteli diyolar. çok iyi içiyorsun sen... peki sık tuvalet ihtiacın oluor mu? suya kanamadığını süreklli su içmek istediğini hissediyor musun? bide sürekli kendini aç hissediyor musun? böyle sürekli acıktığını doyamadığını falan? ben bunları yaşıyorum ve şekeri olan gebeler bunları hissedermiş ve zayıf biriyim aslında toplamda şuana kadar 6 kilo aldım şuan 61 kiloyum... ama zayıflıkla şekerin alakası yokmuş demekki... siz kaç kilo aldınız arkadaşlar?
hıım ozaman limonumla gidiyorum doktora kısmet olursaıııyy ac karnına okadar seker su tahmin edemiyorum. inş. ödem probelmim olmaz canım ya. 16 hafta olana kadar 8 9 lt içtim abartmıyorum sayıyodum hep. sonra düştü biraz daha kanamadıgım zaman oluyo hatta böyle canım soguk bişey cekiyo su içiyorum yerini tutmuyo şeker rahatsızlıgım olabilir annemde var cünkü annem de cok su içer ama benimki hamileliğe özel oldu. ac hissetmiyorum cokta iştahsızım buaralar hatta. bazen doymadıgımı hissediyorum yada böyle canım baska bişey ceker ama o an yiyemem onun yerine yemek yediğimde sanki bişey yememiş gibi zevk alamıyorum tatmin olmuyorum gibi hissediyorum. 19 haftalıkken 68 idim 3 kilo almıstım ama baya almısımdır 70i gecmişimdir daha tartılmadm tartılmayada korkuyorum acıkcası
benim annemde şeker hastası malesefhemen hemen aynı almışızdır ozaman 6-7 kilo falan... aslında iyi gidiyoruz çok almadık. bide ben artık çok dikkat ediyorum önüme ne gelse yemiyorum artık kilo alışım yavaşlar heralde. dün kayınvalidem ben seviyorum diye 2 çeşit börek ve tatlı yapmış ama yemedim tuttum kendimi sadece bir ısırık alıp göz hakkımı verdim. aslında biraz frenlemem kendimi iyi oldu. aşırı yemek yeme isteğim vardı özellikle de tatlı. şimdi reçel bi,le yemiyorum... bebişlerimiz için değer onlar sağlıklı olsun yeterki... karnınız çok çıktı mı? benim baya sivri karnım. yanlarımda hiç bişey yok top gibi önde bir karnım oldu :) benim ki de sabahları ve acıktığım zamanlarda çok fena tekmeliyor :) okadar hoşuma gidiyor ki çok ama çokkkk güzel bir duygu... şükürler olsun Rabbimize..
kızlar 9 lt su mu dediniz yoksa ben mi yanılıyorum. Ya dr lar 2 3 lt demiyor mu? şu an söylediklerinize inanamıyorum... şoklardayım...
yok yaa malesef ben 9 llt falan içemiyorum taş çatlasa 3 lt içiyorumdur... Okadar canım çekmiyo ama gerçi ayran, çok açık çay falan onları da tüketiyorum sıvı ihtiyacını karşılarlar mı bilmem...
Uzaaklardakihayat canım cinsiyetimiz erkek...hayırlısı ile tabiii... Ama biz şimdiden 6-7 kilo aldıysak 10 ile tamamlamamız zor. çok da frenleme kendini yaa bebişler sağlıklı olsunda biz 15 alalım sorun değil. Son aylarda çok alınıyormuş. Düşünsene bebişler daha şuan 700gr ama doğuma yakın 3.5 kilo olcaklar yani 5 kat artacak. Dolayısıyla bizim kilolarda artacak ama dert değil doğumdan sonra veririz yaa kimileri 20 kilo alıyo sonrasında tığ gibi oluyo... Herşeyden önemlisi sağlık...
kızlar bir hafta önce dr ye gittiğimde dr bebek biraz göbekli dedi. Göbek iki hafta önden gidiyormuş. 1000 gr demişti dr. şimdi 1100 falan olmuştur. Boyu da 34 cm imiş. Haftasından biraz ileride.. şeker hastalığı var mı dedi ama akrabalarda falan da yok ben de de normal çıktı. Bu durumda olan var mı.
Artık tatlıya sınırlama getirdim akşam ekmeği 0 a indirdim sayılır....
9 lt su olayına takıldım kızlar ben. çok değil mi? Ve de tuvalet ihtiyacı falan çok zor oluyor mu? Benim de en en fazla 3 lt oluyor. Bir de bütün sıvıları sayıyor musunuz?
Gerçi su hayattır. Ve dengeleyicidir.. Tebrik ediyorum seni:))
hepimizin geçmiş anneler günü kutlu olsn:d
canlar ya beni yanlış anlamayn ama ben çk su içmenin sağlığa faydalı olduğunu hiç düşünmüyorm!her şeyn nasıl fazlası zararlıysa suyunda fazlası zararlı tabi vücut istiyosa da mutlaka bi problem wardır önlem almak lazım!
Inanın ilk defa sizden bu kadar su içilebileceğini duyuyorm
ben öğretmn biyalogm insan yapısını içerken bize zararını anlattılar yararını değil ki bana da hocalarımızn anlattıkları çk mantıklı geldi
bence iyice araştırın
bide çay ayran vb olarak içilen hiç bir şey susuzluğu giderse bile su ihtiyacını gidermiyo haberiniz olsn!suyu su olarak tüketmk lazım
ama tabi bunları biliyorm ama ben çoğunlukla 2 lt anca içiyorm tüm gün okulda oldğm için ne vaktm oluyo içmeye nede içince tuvalete gidecek zamanın ki az içmeme rağmen çk tuvalete gidiyorm
benimde göbek ölçüsü 2 hafta önde ama gene haftasıyla uyumlu diyo canım daha şeker yüklemeside yapmadım bakalım bana ne dicek. Bugün tetanoz aşımı oldum bide tartıldım 72 kg olmusum bende bugünden sonra dikkat devri basladı. Tabiki cok ama nasıl anlatayım elimde değildi ister istemez içiyodum tuvaletle arkadaş olmustuk suanda aynıyım gerçi. Ben dısarı cıkmıyorum cıkarsam eşimle bi cıkarım zaten tuvaletsiz biyere gitmiyorum önlem alıyorum. Uzun yolculuk yapamıyorum karnım cok agrıyo bi bilseniz neler cektim kaç gün gecen hafta acayip kötüydüm 2 saate yakın dısarıdaydım ve tuvalete gidemedim karnımdaki sancıyı anlatamam. Gece bazen uyanamıyorum kalktıgımda öyle bi sancıyla uyanıyorum ki tuvaletimi yaparken kasıklarım agrıyor doktora gittiğimde bahsedicem bu skıntıdan ama hala engel olamıyorum 15 dk bi gidiyorum diyebilirim. Ben sadece suyu sayıyorum canım 16 haftaya kadar 8 9 lt idi suan 6 lt içiyorum inş sadece su miktarı bu ve gece dahil. Emzirirkende cok içerimde sütüm çok olur
heh işte ben evdeyim hep o yüzden su yanı basımda bide bulantı oldugu dönemlerde yemek hiç istemiyodum canım su cekiyodu. Hereyin fazlası zarar bunu bildiğimden bi arastırma yapmıstım bende cok su içmekte vücutta suyun daha fazlla tutulmasına yol acıyormus ama bunu ragmen engelleyemiyorum ancak 3 lt düşürebildim. Inanın hiç abartmıyorum bazen 7 lt oluyodu ama onun altına hiç düşmedi özellikle sayıyodum ne kadar tüketiyorum diye dısarda oldugumda 4 lt ancak buluyo dısarı cıkınca hemen su alıyorum yoksa kötü oluyorum halsiz düşüyorum. şeker yüklemesin yaptırmadım belki şekerim var hamilelikte transa gecti annem şeker hastası olma ihtimali yüksek bu hafta kontrole gidicem kısmetse bakalım ne cıkıcak. Ama engel olamıyorum yapcak bişey yok. Söylediğim mikatr sadece su miktarı zaten 9 lt içtiğim dönemde yemek yiyemiyodum bi tuzlu cubuk 1 kase corba yiyodum diyebilirim. Ama o kadar su içmeseydim hem kabızlık problemim olucaktı hemde daha fazla kilo alıcaktım belki yararlı tarafı bu benim için. Ki ben normalde kabızlıktan kurtulamayan biriydi. En fazla 4 defa sıkıntı yasadım allah şükür cok cok iyiyim.
peki arkadaşım dr ne diyor bu işe benm gittiğim drlar 2 3 lt öneriyorlar. ben de bunu yapmaya çalışıyorum... fazla su içildiğinde de su zehirlenmesi falan yapabiliyor diye biliyorum... demekki sen de su aşeriyorsun.. herhalde en zararsız aşerme olmuş senin ki:)))
kızlar bu arada bebekleriniz ne alemde
bol su içiyomusun diye evet 6 lt dedim 19 haftalıkken bişi demedi. ama tuvalet sancısından dolayı olan kısmı cuma günü sorucam . buaralar kasıklarımda agrı var bide alt tarafta ağırlık oluyo heralde orada toplanıyo rahatsız oluyorum uzanıyorum hemen böyle bişi yaşayan varmı acaba. şekerim var belki oyüzden vuruyo şuan mesela sabahtan beri 3.5 lt oldu ama 8 de kalkıyorum akşama kadar evdeyim su gözümün önünde insanın su içesi olmadan da su içemez yani ben içemiyodum hamilelikten önce.
bebişim iyi en azından şimdilik ama kontrolde bide görsem iyi olucak. tekmeliyo hep sagolsun ama cok mutlu oluyorum dönüyo ordan oraya gidiyo oynuyo heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?