Aralık ayında hamiş olduğunu öğrenen anne adaylarının sanal buluşma noktası...

inş.arkadaşım sendede allah razı olsun ne güzel bak destek veren birileride var inş.tedavin en kısa zamanda sorunsuz biter, o güzel yüreğinde annelik sevgisini yasatıcak rabbim hayırlsııyla güzel haberlerini her türlü haberini bekliyoruz biz hep burada olucaz inş. güzel saglıklı bi hamilelik gecirmeyi nasip eder inş rabbim sonrada miniğinin saglıklı haberlerini alırsın sonra kucagına almayı nasip etsin inş.arkadaşım. bak kendin bile kendinde değişiklik görüyosun herseyde pozitif düşünmek gerek herseye ragmen allah dahada büyük acılar göstermesin canım. kayınvalidenin durumuda daha zor olmalı zaman gectikçe hamilelik bilinci annelik bilinci daha farklı oluyo o anki yıkılmıslıgını sadece tahmin edebiliriz yasayandan daha fazla kimse bilemez bu acıyı allah kimseye yasatmasın. miniklerimizi bizlere bagıslasın analı babalı saglıklı hayırlı yetiştirmeyi nasip etsin kaderleri hep güzel olsun inş. buarada söylemek istiyorum annem tek cocuktur çünkü annem 22 sene sonra dogmus 22 sene dile kolay kimbilir nasıl beklediler anneannem ve dedemler allah herkese hayrlısıyla nasip etsin inş.

yorgunbulutlar seni pozitif görmek beni çok mutlu etti. ve etrafında sana destek verenlerin olması çok önemli ve de güzel. gerçekten şanslısın. maşallah :) güzel haberlerini bekliyoruz bizi habersiz bırakma ama olur mu?

bu arada benim şeker diyetle düşmedi kızlar malesef... şeker ölçüm cihazı ile bir hafta sürekli ölçüm yaptım ya inanın kahvaltıda yediklerim hiç bişey: yarım ekmek buğday ekmeği, domates salatalık 1 er adet ve iki dilim peynir... 1 saat sonra şekeri 169 larda... yaa yuhh yani diyorum kendime reçel bile yemiyorum yaa... akşamları düşük oluyo sadece... bugün doktor çağırmıştı kontrol için görünce değerlerimi insülin verdi sabahları vurcam sadece şimdilik tabi... duruma bakacak ona göre artırabilirmiş her hafta dahiliyeye gidicem... off off.. neyse tek sıkıntım bu olsun bebişim iyi olsun yeter o bana...

uzaklardaki hayat sen naptın doktora ne zaman gideceksin? inş şeker falan çıkmaz sende... cevda sende çıkmamış ne güzel. kıymetini bil valla inan herşeyde gözüm kalıyo canım çekiyo ama tutuyorum napayım. bebek için tehlikeliymiş şeker. nerdeyse 2 hafta olcak bu şeker zımbırtısı çıkalı bende ve dikkat ettiğimden kaynaklı heralde hiç kilo almadım acaba bebek için sıkıntılı mıdır yani kilo almam gerek aslında ama tatlıyı hamur işini kızartmayı şekeri kesince kilo da alınmıyo ki... hakkımıza hayırlısı...

inşallah ben de burdan konuşucam canım dediğin gbi güzel şeyleri de..inanmak istiyorum en azından..allah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin..hayırlı olmıcaksa da olmasın zaten..

sağol canım allah a şükür gereksiz gereksiz konuşan insanların yanısıra aklıbaşında insanlar da var bu hayatta..senin bu şeker olayı çok önemli anladığım kadaryla..bu kadr diyet falan yaptığına göre..ben o şeker ölçümlerine falan hiç gidemediğim için bilemiyorum hiç..allah yardımcın olsun canım..inşallah sağ salim kavşursun bebeğine..

saol cnm yaa inş. evet şeker çok önemliymiş bebek açısından riskliymiş ani şeker yükselmesi anne karnında ölüme bile yol açıyomuş Allah korusun. bebek iri oluyomuş haftasına göre önde oluyomuş ki nitekim bnm öle bir hafta önden gidiyor. ve doğduktn sonra karaciğer sıkıntısı oluyomuş sarılığı geçmiyomuş hasar bırakıyomuş. yni say say bitmiyo. inş sen yşamazsın cnm.. annende babanda yoksa korkma ye iç valla.. rahim ağzı yarası için napcksın hap mı kullancaksın yakma veya dondurma yaptırmıcak mısın? gelişmeleri yaz olur mu? öptüm

benim bugün kontrolum vardı canım aclık şekerim 79 cıktı doktor iyi dedi korkulacak bişey yok dedi ama bebek haftasına göre kşlolu ve 26 haftalıksın dedi doktorumda değişti hiçte memnun kalmadım bu doktordan baska bi doktra gidicem canım. bende cok korkuyodum annemde seker var korktugum gibi olmadı ama tokluga bakmadılar bakılması gerekmiyomuydu sende bakıldımı canım. allah yardımcın olsun canım. gercekten zor günler geciriyosun ama bebek mutlaka beslencek yediklerin bebeğe gidiyo oyüzden sende artış olmuyo canım inş. yoluna girer hersey. bizim minik 900 gr olmuş haftasına göre baya fazla netten bakıyorumda bebişim bizim gibi şişko olucak heralde zaman ne gösterick bilmiyorum canım senin kaç grdı en son

arkadaşlar buarada sancılarım var demiştim ya sancı için magnezyum verdi bu çözücekmiş. erken dogum riski falan bile oluyomus magnezyum eksikliğinde ilacı kullanırsam gecicek inş. son 2 gündür daha beterim hele bu sabah hem stres hem yorgunluk karnım baya agrıdı. ama doktor değiştiricem verdiği ilacı alsammı almasammı kararsızım ama sancıda önemli ya ciddi bişey olursa kafam karısık

allahım yardımcın olsun canım..inşallah bişecik olmaz allahın izniyle bebeğine..kötü şeyler düşünme..iyi düşünelim..rabbim ol dedikten sonra gerisi hikaye biliyoruz..yaram için fitil ve antibiyotik verdi doktorum..kullanıyorum cumadan beri..fitilden sonra kahverengi akıntılarım oldu normaldir inş.yakma ya da dondurma yapılcak kadr ilerlememiş sanırım çünkü doktorum yara konusunda rahat konştu..1 aya bişe kalmıycak dedi..sonra da 1 ay vitamin ve coraspin içicem..folik asite zaten devam..ondan snra da yani haziranın sonunda korunmayı bırakırız dedi ama ben de eşim de eylüle kadar bekleyelim diyoruz.bilemiyorum zamanı gelince olur herşey..artk akışına bırakıyorum birz üstelemiyorum.

canım benim de açlığım çok iyi çıkıyo ideal çıkıyo sorun toklukta. hem sana neden sadece açlık bakılmış ki çok saçma sana 50gr şeker yüklemesi yapılması lazım en önce. bence sen doktorunu değiş şeker ölçümünü yaptır. açlık değil tokluk önemli... bir de mağnezyum içinde geç kalınmış ben 4.aydan bu yana kullanıyorum krampları ve kasılmaları önlemek amaçlı. ayrıca bebek için de çok önemli mağnezyum. ben 4.ayda mağnezyum ile elevit kullandım 5.ayda eleviti kesti doktorum mağnezyum-calsiyum-gayno ferrro sanol (B12,folik asit ve demir içeriyo bu ilaç) ve b12 eğerim düşük çıktığı için iğne verdi ama 1 hafta sonra düzeldi ve b12 iğnelerini kesti. sürekli kan değerlerimi takip ediyor ona göre düzenliyor ilaçlarımı. bunları kullanıyorum. bu ay da calsiyumu kesti doktorum böbreklermde taş çıkınca onun yerine bol bol süt yoğurt ayran içiyorum. bebeğim 26.haftada 810 kilo idi benim. onu dert etme sen o çok önemli değil 3 aydan sonra genetik faktörler etkili oluyo kilo boy önde olabilir genetik olarak onu çok dert etme de şeker ölçümünü yaptır.

canm içine sinmiyosa tabiki de değiş doktorunu ama açlık şekeri bakmaları kötü değil bi gece öncesnden aç gidersen açlıkta bakıyolar bana da baktılar sadece önlem aklına bişi gelmesn!ama şeker yüklemeside yapılsan iyi olur sonuçta toklukta önemli bebişin kilolu değil ya sonuçta her sitenin aralığı ayrı burdakine bakma benm bebişimde 870g dı gçen ayın 22sinde gittiğimde ve doktor gayet normal dedi!
herkesn hamileliğide doğumuda kendine has kimseyi düşünme kendini sağlıklı hissettğin müddetçe problem yok!
ayrıca vitaminler noktasnda da sakın sıkıntı yapma en iyisi hiç kullanmamak çünkü onlarda kilo yapıyo ama sana tavsiyem artık maden suyu içmeye başla ve her gece mutlaka 1 kase yoğurt ye

doktorda bebek saglıklı dedi bişey olsa söylerdi heralde canım inan sadece saglıklı kilosu olmicak ömür boyu kilosuyla bası dertte olur içine kapanır sıkıntı yasar diyet yapmaktan bıkar diye hep ben bunları yasadım o yasasın istemiyorum ama ne yalan söylim kilosunun yerinde olmasıda hosuma gidiyo bazen şişko diye seviyorum tombiğim benim o o benim herseyim ama bazende korkuyorum işte. Ağrılarım var uzun zamandır dün magnezyum ve demir ilacı vardı demir ilacını almadım ama magnezyumu aldım rahim kasılmalrına iyi geliyomuş korktum aldım ama diğer yazdıgı ilaçları almıcam değiştiğim doktora söylicem o isterse alırım artık. Maden suyu içiyorum her gün değil ama 2 günde bi içiyorum yogurtta artık basladım yazda geliyo yogurt gzel oluyo. Yardımın için teşekkürler arkadaşım

rica ederm canm benm yardımcı olabildiysem ne mutlu bana!gelişmeleri haber verirsn artık!ama demir hapınıda kullanabilirsn doğum esnasında elbet kan kaybı olacak.
bide benm sana tavsiyem deterjan,roll-on,parfüm,krem dahil hiç birşeyde kimyasal kullanma!anne karnındaki bebeğe kullanılan kimyasalın %80i hemen kan damarlarıyla geçiyo!hatta şunu söyliyim sadece yediğin içtiğin tabak çanakla en az 6mg kimyasal yiyosn
buda bebeğin için kanser olma riskini artırıyo ve deterjan oda spreyi vb şeylerlede bebeğin alerji olması yada en iyi ihtimalle astım olması kaçınılmaz oluyo

aaay aslında dikkat etsek kimbilir neler zararlı (rabbim miniklerimizi korusun inş.ona emanet yavrularımız. sükür kan konusunda sıkıntım yok ama yeni doktoruma sorucam birsürü ilaç oldu elimde 1 tane içiyorum diye seviniyodum. canım sen bana balık yagı önermişmiydin.sanki öyle hatırlıyorum almak istiyorumda kısmetse

Amonra ben de herşeye dikkat ettiğimi sanıyordum ama yazdıklarını okuduksa sonra aşırıbir vicdan azabı çektim.
Yadiklerime falan çok dikkar ediyorum demir hapımı falan da itina ile kullanuyorum bu yeter sanıyordum ama kimyasallara pek dikkat etmiyordum . Haklısın ben de artık rolon kullanmayacağım. Krem kullanmayacağım. Deterjanlar ile pek temaz etmemeye çalışacağım. Saol. Aslında bildiğimiz şeyler ama ben bayağı bir gözardı etmişim. Cidden çok saol.

Bu arada kızlar dün dr ya gittim nihayet dr kararı verebildim. Bebek 1160 gr. 37 cm. Kafa ve gövde 2 hafta, bacak ise bir hafta önden gidiyor. Ama dr lar eşim ve benim cüsseme bakınca çok normal diyorlar. Bir de kızlar 2 kilo vermişim hayret yani nasıl oluyor anlamadım.

Hepinizi öpüyorum kızlar

yok canm ama balık yağı almadan doktornla konuş derm ben zaten aldığmz vitamnler yeterli kendisini ayrıca balığın kendisini tüket derm ben

vicdan azabı çekesiniz diye değil ya kardeşiniz olarak yardmcı olmak için yazdm
ama sıkıntı yapma kendine ben çok araştrdm ve helal sertifikası olan bitkisel içerkli temzlk ve kozmetk ürünler satan bi marka buldm herşeyini kullanıyorm nerdeyse çokta memnunum
roll-on da kesinlikle Alüminyum metali yok,deterjanlarda fosfat yok diş macunlarında kanser yapıcı ürünlern hiç biri yok,parfümlerinde alkolsüz var yada istersen diğerlernde sadece %5 alkol var doğal olarak çk kalıcı kokular!!!(olmadığına dair sertifikalrı var)ayrıca şampuan deterjan vb ürünlernde olan argan yağı,ritha bitkisi organik sertifikalı!
içinde domuz yağı vb. yağ olmadığına dair sertifikası da var! ve sertifikaların çoğu yıllık yenileniyo pamukkale üniversitesinde
yani kısacası mükemmellllll
şiddetle tavsiye edilirr

ee marka verebiilyor musun? biz de bir araştıralım bari kalan günlerimizde bebişlerimiz için daha doğru şeyler yapalım dimi

yok canm ama balık yağı almadan doktornla konuş derm ben zaten aldığmz vitamnler yeterli kendisini ayrıca balığın kendisini tüket derm ben:d

herzaman yiyemiyorum ki en son nez zamn yedim hatırlamıyorum inan en azından bi katkı olsun diye kullananlar varda acaba senmi önermiştin diye bulmaya calısıyorum

ee marka verebiilyor musun? biz de bir araştıralım bari kalan günlerimizde bebişlerimiz için daha doğru şeyler yapalım dimi

canm kullandığım marka ersağ!mutlaka araştır hatta sana şu kadarını söyliym ben büro çalışanlarına kadar baktım çünkü ne yahudi malı kullanmak istiyorum nede içinde kimyasal olan bişey!
yabancı ürünlern içinde ne olduğu belli değil ve istediğin kadar araştır bize göstermek istedikleri yüzlerini gösteriyolar gerçi artık insanlar bu noktalarda daha hassas Allahtan da araştırma sonucu çıkıyo arada

kızlar yok mu selam sabah.... kaç gündür paylaşmamışız birşey.... ben iyiyim sıcaklar bunaltıyor. geceleri sular içinde kalıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…