Aramızda imam nikahı kıydıran çiftler varmıı ??

Çiftlerin kendi arasında İmam nihahı kıydırmak zorunda olmasının,
cinselliğe kılıf uydurmaktan başka bir açıklaması olamaz.

Son düzenleme:
bende konuyu acip sonra silenlere sinir oluyorum ALLAHTAN alintilayanlar oluyor...

Ayrica imam nikahi kanitlanabilen birsey degil. Sen simdi cinsel iliskiye girip imam nikahi yapsan bile ayri evlerde oturdugunuzdan,evli cift gibi yasamayip etrafa duyurmadiginizdan dolayi gercek evlilik yerini tutmaz. Sadece imam nikahi adi olur ama kendisi fiiilen olmaz.Ilerde bosansan bile bask biriyle evlenmek istesen nasil kanitlayacaksin? Ha evlenmeden iliskiye girmis ha imam nikahi yaptim deyip girmissin aradaki farki kanitlayamazsin. Elin adami seni adam yerine koyup evlenmez ustune yalan soyledigini dusunur. ReSMI nikahla evlenip ayrilanlarin kaniti var hic olmazsa.

imam nikahı- resmi nikah diye bir ayrım yok aslında. nikah nikahtır. bir erkek ve bir kadının, "biz artık evli çiftiz" demelerinin başta aileleri olmak üzere, şahitler varken duyurmalarıdır.

gizliden kıyılanimam nikahı nikah değil yalnızca kişilerin kendilerini kandırmasıdır. nikahta esas herkesin evliliği duyması ve öğrenmesidir.

imam nikahini gizli sakli islerinize kapak olarak kullanmazsaniz olmazmi? akil var mantik var? kadin haklari korunmasi icin once resmi sonra imam nikah!!! siz once imam nikah diye tutturursaniz sonra birde Allah korusun gunhainizida almak istemiyrm ama arada cocuk da olursa ozmn ne yapacaksiniz? yine bir hocaya kosup baska birsey mi istemek??? lutfen akilli olun..

Evet dogru soyluyorsun arkadasim,universitede kapali bir arkadasimiz vardi ,surekli giydigim v yaka bluzlara laf soyler, ama kimseleride begenmez herkeside yargilayan tiplerdendi. Erkek arkadasinin evinde kalirdi , iliskiye girdigini soylerdi sonrada kocam o benim imam nikahimiz var derdi. Oysaki evlilik sadece iliskiye girmekten mi ibaret? Ailesinin haberi yok... ayni evde yasanmiyor, gizli oldugundan cocuk yapilamiyor... e madem sirf geceleri gidip iliskiye girmek ise amac insan niye nikah kiydirir? Normal sartlarda suren evlilik boyle olmayacagina gore bu kandirmadan baska birsey degildir. En cokta insanin kendini kandirmasi.

canım insanlar şimdi pek çok şey gibi nikah kavramını da işlerine geldiği gibi uyguluyorlar. benim de üniversitede sırf birlikte kalabilmek için imam nikahı yaptıran arkadaşlarım vardı. bizim haberimiz var ama ailelerinin hiçbirşeyden haberi yok

ya cehaletten ya da işlerine gelmesinden oluyor işte. ama kıyan kişi de kalkıp, "yavrum sizin aileleriniz hani nerde? kim biliyor bu işi" demiyor. tabi onun da kolayı var. birine duayı okutup kıydırıyorlar:) herşeyin bir kolayı var işte. işi bilecen işe gitmeyecen gibi

lutfen derdinizi aciklarmisiniz? burda herkes aciklamis once imam nikah sonra resmi nikah, buda sirf kadin haklarin korunmasi icin yasaktir. Bu durumda ne diye imam nikahina kosuyrsunuz ki? insan aklina bin tur seyde gelmiyr!!

evet nişanlandığımız gün babam tutmuş bir imam getirmiş,
imam nikahımız kıyıldı, 1 ay sonrada resmi nikahımız olmuştu,
1 ay sonrada düğün yapmıştık:)

baban kendine ciddi bir günah çerçevesi çzmiş, bizim anadolu da da bu yapılır biliyorum ama ne denli bir günah olduğunun kimse farkına varmaz..
şimdi aileler nişan olunca nikah yaptırıyorlarki, rahat görüşsünler vs...
İslamiyete göre ; bir kadın nikahının kıyıldığı andan itibaren yeri eşinin yanıdır ve buna kimse ama hiç kimse karışamaz...
ama aileler kızı düğün gerçekleşene değin evinde tutuyorlar. Yine islamiyete göre bir kadın koca evinden sağlık, anne baba hastalığı veya cenaze sorunlar olmaksızın ayrı kalıyorsa bu nikah düşüyor.. ciddiyim buna bunu bütün islamiyet kurrallarını araştıranlar görebilir.
ayrıca nikahı olmuş bir kadını anne veya babası dahi olsa eşinden 15 gün uzak tutuyorsa bunun ciddi bir günahı ve cezası var.. çünkü yine islamiyete göre karı-kocayı ayrı tutmak ciddi günahtır... daha da derinlere inersek dini akdi olmuş (dini nikahı) bir kadın kendini 15 gün kocasından ayrı evden ve ayrı yataktan tutması da asla caiz değildir. bu böyle sürüp gidiyor.. yani kısacası nişan sonrası yapılan nikah düğüne değin zaten sakatlanıyor... tekrar etmek içinde birçok formalitesi olması gerekiyor. vs...
bende evliyim ve ben evlenmeden 3 gün evvel dini nikahımız oldu, resmi nikahımız da düğün günü oldu... çok eleştirenler olsa da ben buna inanıyorum. ayrıca dini nikahın çok da bir anlamı yok aslında... nikahın amacı iki insanın birbirine söz vermesi ve bunu etrfaın duyması için varolan şahitler...olay budur...

Cok haklisin isin kotusu bu kendini akilli sayan kurnaz insan evladi ben v yaka veya yakasi acik birsey giydigimde, niye boyle giyiniyorsun kapat ayip ayip deyip bir kac kez yakalarimi birlestirmeye kalkisti.Hep beni utandirmaya calisiyordu. Ben artik surekli beni boyle taciz etmesinden bikmistim,herkes kendi isine baksin en azindan benim gizlim saklim yok demistim.... Bunlarda namuslu olur iste imam nikahi sagolsun kiydirdiktan sonra herkes namuslu.

Ele verir talkımı kendi yutar salkımı.

Yalnız senin arkadaşın bütün üzüm bağını götürmüş.

Zaten nisanin anlami farkli nikahin anlami farkli. Nikahlanip hala ben nisanliyim deyip ayni evde veya ailesinin evinde yasamini surduren insanlari ben anlamiyorum. Bir arkadasimiz esiyle ayni yerde kalamiyordu sebep dugun yapmamislar! Ama nikah vs hersey var adam kendi karisini sirf iki gobek atilip tonla dugun parasi harcanmadi , altinlar takilmadi kisacasi dugun! yapilmadi diye gormeiyordu... Gece aksam karisini evine birakiyor ve kisitli gorusuyorlardi! Dugun bu kadar mi onemli? Alti ustu eglence nasil insanlari zaten kiydiklari nikahla hayatlarina devam etmekten alikoyabilir. Onemli olan nikah, sonra dini nikahtir. Dugun sadece eglencedir , buna bile cok fazla anlam yukleyip nikahli oldugu esini sirf dugun olmadi diye nisanlidan sayiyor.Insani evli yapan resmi kilan Dugun DEGILDIR nikahlanmissa bir insan evlenmis demektir insan esinede nikahli nisanlim fln demez.Ben anlayamiyorum zaten evlenip ayni evde yasamayan birseyleri bekleyen insanlari. Oysaki ne insanlar var dugunsuz nikahtan evleniyor, yada sade toren yapiyor. Bunlardan biride bendim.Ayrica nisanli ise ciftler nikah yapmamali ta ki gunu gelinceye kadar. Nikaha bir hafta kala hatta bir gun kala bile biten iliskiler var. Diyelim evlendiniz nisanliyiz dediniz etrafiniza ve olmadi o is ve ayrilmak isteniyor ne olacak nisandan ayrilmis olmazsiniz. Ayni evde yasamasaniz bile bosanmis olursunuz. isin yoksa bunu gelecekteki iliskilerinde acikla... Insanlara laf anlat ben evliydim de aslinda degildim de ninsadi vs.... ne gerek var nikah nisan zamaninda rahat gezmek icin yapilmaz yapildimi evlenilmek icin yapilir.

Okudum o kadar ya konu sahibi yok

Korkma yargılamaz sizi kimse demişsiniz, Allah için hiç yargı yok

Çok yaşayın yaa, herkese iyi geceler

kızlar ben birşey duymuştum. acaba doğruluk payı var mı?
eğer dini nikah kıydıysanız, eş olan kişi cinsel birleşmeyi istediği anda birleşme olmak zorundaymış.
bazı akıllı tiplerde bunu kullanıyor. bence önce resmi nikah(adı üstünde), sonra imam nikahı.

yazacaklarım aynen bunlardı.
nikah, kadının haklarını korumak için vardır. bugünkü şartlarda dini nikah sizi korumaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…